Mražené krmivo
Existují různé teorie a vhodnosti nebo nevhodnosti jedné, nebo druhé metody, podle mě je to celkem jedno.
Párkrát jsem četl, že rozmražené a propláchnuté nedodává do vody tolik fosforečnanů, ale nijak jsem to neověřoval. Sám teda krmení rozmražuju a proplachuju, ale spíše proto, aby se to v akváriu trochu rozneslo (a fosforečnanů mám i tak hodně

).
Čím krmíš a kolik toho dáváš? Ryby (a další živočichové) si to najdou. Vůbec bych je nepodceňoval. Pokud nepřekrmuješ, tak nevidím v rozptýlení po akva problém.

No ale potom se ti to rozplave po celém akva ne ? Jak to mám udržet na jednom místě pro ancíka ?
Osobně dávám kusy mražených Patentek po odříznutí hned do AQ. Už rok. Zatim žádný problém. Mražené Nitěnky jsem vyhodil, je to sajrajt co akorát špiní vodu. Když si jen tak mimo téma uvědomím, jak lidi cpou pséky jenom granulama, tak je mi jich upřímně líto.
Pokaždé rozpustím pod tekoucí vodou. Předci jen to v čem byly zmražené nemusí být vždycky bez problémů.

Starší reakce
Velmi bude záležet kde nakupuješ , v krámech to mrážo většinou stojí za starou bačkoru- důvodem bude několikeré převážení, překládání kdy to může i několikrát "povolit" pak zas zamrznout a pod.
Patentkama krmím víc jak pět let . živými i mraženými -nakupuji rovnou u distributora, žádné problémy jsem s nimi nikdy nezaznamenal , snad jen jednou byly živé v žalostném stavu , ale bylo to v létě - ty vedra tomu dopomohly- tak to šlo potrubím.
Spíš než v patentkách vidím osobně problém v akvaristech, kteří většinou koupí mražené patentky v "blistrech" (bývají v akvaristikách k mání nejčastěji) s myšlenkou jak těm rybám občas daj na přilepšenou ...
Je to velký omyl , ryby které jsou od narození krmeny umělotinami plnými obilí a kdo ví čeho ještě všeho a to vše jen ve špatně stravitelné sušině ,jednoduše nemají trávící enzymy k trávení "masa" - proto pak celkem jistě příjdou zažívací potíže , vedoucí i ke smrti ryby.
Když to pro někoho možná úsměvně přirovnám ke člověku : dej zatvrzelému veganovi kousek libového masa a můžeš se vsadit že to z něj do tří hodin začne lítat horem dolem - z úplně stejného důvodu.
Nitenky, ak tak živé a patentky neskrmujem vôbec.
Ono ani ty patentky nejsou nic extra, já už krmím jenom mysis, krill, artemie a občas černý komár.
Určitě s Tebou souhlasím , jakékoli mražené krmivo je nanejvýš vhodné rozmrazit a následně řádně propláchnout pod studenou vodou- za prvé vidím a cítím čím budu krmit , za druhé - v ideálních případech je krmivo zmražováno ještě živé , než to zmrzne tak se to ještě i několikrát stihne vyprázdnit (vykadit)- pak samo to co z toho "vypadlo" při neproplachování leješ rybám do chřtánu, potažmo do akvária přidáváš zbytečný odpad.
za třetí si o to zmrzlé ryby můžou dost "popálit" tlamku
To vlka : mražené nitě jsou opravdu velmi rizikové krmení ,podléhají velmi rychlému rozkladu - proto když už tak živé a velmi důkladně pročištěné - žije to v bahně -v organickém bordelu atd ...
Neviem či je to naj spôsob.Ryby takto príjmajú studené krmivo a následne môžu mať zažívacie problémy.

Za sebe můžu z vlastní zkušenosti říct, že mražené Nitěnky jsou humus, který hezky zaneřádí vodu. Používám jen mražené patentky, které dávám hned po odříznutí zmrzlé do AQ.
Za sebe řeknu že Zooschatz je jedno z nejkvalitnějších mražených co se u nás prodává - zatím jsem nikdy neměl problém, i larvy culex pipines jsou dravé -barva může být proměnlivá dle toho co žrala , převážně se živí nálevníky,viřníky ale i menšími stádii buchanek,dafnií a pod - takže si klidně dovedu představit že může mít i zelenější barvu, na fotce mi nepříde nic podezřelého , pokud to po rozmrazení nesmrdí ,nebo nejsou na tom známky plísní a pod -stačí kouknout pod lupou , nebál bych se toho
Starší reakce
Zkus se domluvit s Grýgerou, jestli zaváží na krámy v okolí, může ti to vzít. Obdobně to praktikuje Jarry.

Zmražená dospělá buchanka asi ne, ale některá jejich vajíčka mohou přežít.
Buchanky jsou běžné i v akváriích kde ze s nimi nekrmí a chybí tam nějaký predátor, třeba u krevetek.

Zdravím, je možné že zmražené buchanky oživnou?
Starší reakce
Já mám doma 6 až 7 druhů mraženého neustále. Když to často nevětráš, tak není dle mé zkušenosti problém to skladovat až 2 roky, ale většinou vše spotrebuji dříve.
Když máš takovu "zásobu", tak mě napadlo, jak dlouho takové mražené vydrží?

Taky bych jim to chtěla trochu zpestřit, ale nerada bych toho koupila více naráz a pak zjitila, že můžu polovinu vyhodit...
Čím pestřejší to bude, tím lépe. Krmím své gupky skoro vším, co má Václav na první fotce. Snažím se mít alespoň 5 druhů mraženého najednou.
Ahoj, jaké mražené krmivo byste mi doporučili pro má paví očka a pandíky?

Moc se v tom nevyznám a nerada bych jim dala něco nekvalitní nebo něco, co by jim vyloženě "nejelo". Pokud možno, tak nejlépe druh a i značka by byla fajn.

Oba druhy patří mezi nejvýživnější krmiva. Vhodné před třením ryb apod.
Starší reakce
Ok díky, růžový je a jiné pachy nemá. Chtěl jsem se ujistit, že to tak má být.
Pokud má oranžovou barvu a není zašedlý,je cítit rybinou,bude v poho.Jiné pachy jsou známkou nepoužitelnosti.
Pro ryby co máš je artemie malá (i dospělci),větší standardní krmiva jsou patentky,koretry,misis,drobný kril a postupně přecházet na větší,můžeš zkusit krájené mušle a strouhané filé.Čokolády jsou na pohodu,ale obsahují vysoký podíl vody,výhodnější je kupovat krmivo v deskách (formát A4/0,5kg),týdenní dávku na desce naříznout na čtverečky a po odlomení skladovat v uzaviratelných krabičkách v mrazáku.
Starší reakce
0 17.01.2019 17:06
Vstrom [82] - Malawi Ahoj, mám asi 10 měsíců nové akvárium s Malawi (Scianochromis Fryeri, Cyrtocara moorii, Mdoka White Lips, Aulonocara Rubin Red, Labidochromis yellow a krmím vločkama Sera Vipan, granulkama SAK, Vitalis a z mraženého občas velké patentky a rybí filé a semtam nějaký hrášek, kukuřici.
Chci jim dopřát více masité stravy, ideálně typu "čokoláda". Dost lidi dávají artémie. Jsou to nějaké větší kousky? Ryby mají velikosti od 10-15 cm. Zkoušel jsem se dovolat i tomu Grýgerovi dvakrát, ale bez úspěchu a internetové stránky s objednávkou má takové zvláštní. Takže bych asi zítra zajel do Mělníka do Vivária. Můžete tedy doporučit nějaké větší krmivo?
Děkuji
Starší reakce
Já to krájím nožem a zrovna myslím na to, že mám všechny plastové krabičky prázdné, takže budu muset dneska porcovat, což nepatří mezi mé oblíbené činnosti

Jinak kupuju od pana Grýgery, jednou za 4 týdny dělá rozvoz i k nám, beru 500g balení artemie, krill a mysis + doplňkově černý komár (ten je v blistru) a pro potěr cyklop a humří vajíčka. Všechno pochází od Zooschatz, ceny myslím velmi příznivé.
Vždyť píšu, že to nemám kam dát. Mražáky mám 2 malý a úplně plný. Mají-li čokolády, vezmu.
Pár a prodávají i sušené krmivo na váhu? Od těch kupuju v Ostravě mražené. Zkus od nich koupit půl kila artemie. Na rozdíl od koretry je docela levná a neplave, tak se dostane i na ryby dna. Kladivem to vždy rozbiju na kousky a pak dám v plastové krabičce do mrazáku.
Kupuju na burze takové ty "čokolády". Větší balení bych neměla kam dát. Prodejkyně Polka nebyla, ale Poláci do Brna jezdí, od nich mám sušené - teda zda to byli oni?
Kde kupuješ krmivo? Kupuju 0,5 kilové balení na burze od Poláků. Kvalita mnohem lepší než u 100g balení (a i trochu lepší než od jiných prodejců 0,5kg balení). Osobně používám jen mraženou artemii a koretru. A pro nejmenší ryby 100g baleni červeného planktonu. Žerou mi to všechny ryby. Patentku, cyclop a dafnii moje ryby moc nechtějí. Dobrá je i černá komáři larva, ale tu neumím sehnat v dobré kvalitě.
Nitěnky vím, že nejsou moc vhodné. Podívám se po tom, co uvádíš.
To co vidíš na obrázcích pod tvým příspěvkem. ciklops, artemii, patentku tu menší a ještě koretru. Určitě si nekupuj nítěnky.

Co byste mi doporučili za krmivo (Danio, Tetra krv., Garra rufa, Black molly, Otík)? Posledně jsem koupila Dafnie. Ze začátku jim to jelo, ale teď, když s tím příjdu, lehne půlka dávky na dno. A to jim to dávám fkat jednou za čas... Střídám s 5ti druhy vloček, 3ma druhy tablet a sušenými Dafniemi, které jim jedou líp.
Starší reakce
Není to jen popis množství přidávaných látek do krmiva? Přijde mi, že vše je v hrozně malém množství...
Starší reakce
To já taky ne, naopak a Raviolka mi radila krmit víc živočišnou, aby se Okružákům dařilo. Proto mě zajímalo, do čeho a k čemu tu kostku hází...
Tak já jich dávám 7 tak bych tipl 60 l.

Mimochodem, jak máš velký akvárko? Že tam házíš celou kostku...?
Nebude to spíš ploštěnka? Tomu by odpovídalo i to že vyleze ven po nakrmení masem, jinak spíš žije v skrytu pod kameny, a vylézá hlavně v noci. Lze zavlect s rostlinami i krmením, hlavně s nitenkami. Funguje na ně třeba Panacur( k dostání na veterine)
Co tam máš za ryby? Jestli to sežerou, tak bych to neřešil. Rozhodně bych to nekazil zbytečným solením. U mě byl jakýkoli červík dřív nebo později sežrán.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 34013x