Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
beťák je stejně náročný jako jiné rybky. A do tak malého akvárka až takový výběr ryb není a k beťákovi do tak malého akvárka už vůbec ne (zvlášť když na ně nebude zvyklý).
Já vím, že nevypadá vzorově, jen sem přemýšlela nad tými otíkmi, a tohle mi udřelo do nosu, tak sem si koukla, kolik to má litru. Když už tak, tak bych dala jednoho, nebo dvou, aby se necítil špatne. Betťáka sem zvolila zatím, protože mi připadá ne moc náročný, kým se aq naplno zaběhne. Ale vždyť pak muzu dát i jiné rybky, nebo si koupit větší aq
. Ale tedy pro jistotu, potřebuje ten otík vzduchování? Díki za rady!!!
to akvárko nevypadá zrovna vzorově, že by ses podle něj měla řídit. Minimálně by to chtělo víc rostlin. Otíky tam nedávej, je to dost malé. Popřemýšlej nad nějakýma rostlinkama plovoucíma na hladině, třeba pistia, limnobium, nebo riccie. Sice je to trochu plevel, ale budou ti aspoň odčerpávat přebytečné živiny a samec si v nich staví pěnové hnízdo.
Až budeš mít založené akvárko, tak si tu udělej prezentaci
Otíci jsou hejnový rybky a do 20 litrů bych je necpal.
Uhm, tak díki. Právě koukám jedno video, kde je tak mají spolu, majitel tam píše, že to aq má cca 23l, skoro to jisté, jenže on si k té bojovnici dá ne jednoho, po případě dvou, ale najednou hned 3 otty. Tak já nevím, nechám hezky aq zaběhnout, a pak si to ještě jednou promyslím.
A nevíš, jestli takovej otík potřebuje taky vzduchování, nebo ne? tady je link toho videa:
www.youtube.com/… Já bych ho k té bettě nedával, a většina lidí je doporučuje chovat v hejně..sám je nemám takže to nvm. A šneka nějakeho určo jo, ale opatrně aby ti moc nekazili vodu
0 18.02.2013 16:08 Ria – nano akvárko
Dobrý den, nevíte zda by mohl být tento Otík (
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy )s bettou v 20l aq? Plánuji nějaké ty rostlinky (asi nejspíš mechovou kouli, asi
rybicky.net/atlasrostlin/egeria_densa , možná
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora ) asi zatím bude stačit, pak možná něco jiného, ale to už odbočuji.
Myslíte, že by se snesli, mohl by tam být i nějaký ten šneček? (vyplní prostor)
Na začátek tam dám radsi tu bojovnici, pak možná zkusím razborky, nebo tak něco. Ale chtěla sem tam nějakého přísavníka (zbožnuji je), a tenhle vypadá celkem dobře (podobá se) Děkuji!!!
Starší reakce
jasně to chápu, u mě se jim docela daří, pořád jsou tam mladý
ale mám je krátce
Taky jsem je původně chtěla mít v nádrži bez filtru (když jsem je takhle viděla v prezentaci u glumči), ale nakonec jsem si to radši rozmyslela, protože s takovým provozem nemám zkušenost a jelikož tyhle ryby byly moje vysněný, tak jsem se o ně bála
Neritinu bych moc do tak maleho akvarka nedával
Hm, taky na to teď koukám. Má to zásadní nedostatky a pokud by to miníčko bylo pojato stejně, katastrofa je na světě než by řekl švec.
A Kryštofe, když se podívám na Tvou prezentaci 96-ky, která vypadá dost pustě, tak bych se radši věnovala vylepšení tý větší nádrže. A až bude OK, tak pak teprve bych uvažovala nad zakládáním dalšího akvárka. Hezky jedno po druhým, ale správně a pořádně
Nečetla jsem to od začátku, ale jde o 10 lirů nebo o 20? Do dvacky v pohodě. Deset je dost málo obecně na cokoliv - to je jen můj názor, ono ve finále tý vody bude podstatně míň. Když jsem je tehdy sháněla já, ptala jsem se L. Šprysla a ten mi několik kusů do 12-tilitrovýho akvárka odkýval. Mám je v téměř 40-ti litrech a občas pár kousků v tý 12-ce. Je znát menší rozdíl v chování, ale nezdá se mi, že by velikost těch dvou akvárek měla podstatnější vliv.
Za mě - 10 litrů je hodně málo, ať už na udržení nějaký rovnováhy, tak už co se životního prostoru ryby týče... Prázdný dvacetilitrový akvárko koupím za dvě stovky a nemusela bych řešit takovýhle limitní situace
Edit: na Moravě a ve východních Čechách budou k sehnání snáz než u nás
já je mám, v 37 litrech bez filtru, ale měla jsem ho už asi rok v provozu s krevetkami
Najdi si tady v atlasu elegansky a dole si můžeš rozkliknout, kdo je má v jaké nádrži. Má je víc uživatelů.
Mně sličenky ivaha s klidem doporučila do 15litrového akvária, přičemž ale zná mě i moje akvárka, takže obě doufáme, že to bude ok. Ale do deseti litrů bych se neodvážila dát žádnou rybu, ve 12 litrech mám jen krevetky a šnečky a je to super akva.
Každopádně budu akva 2 měsíce (!) zabíhat jen se šnečky.
už jsem se domlouval s PROVOCATEUR ale ten mne stale nekontaktoval takže zatím počkám a až bude akva zařízené tak pošlu foto a vy mi poradíte co a jak
To ti nejlépe poradí ivaha, ona je chová a má s nimi zkušenosti. Určitě se tu zastaví a poradí. Nevím, jestli je někdo bude mít v Kroměříži, ale určitě se sehnat dají.
Promiň, to jsem nechtěl. Omlouvám se, jestli se tě to dotklo, to jsem rozhodně neměl v úmyslu. Navíc jsem udělal debila sám ze sebe, protože ty jsi psal o živorodkách trpasličích a já si nevím proč vsugeroval razborky trpasličí. Jsem to ale pitomec
Ještě jednou se tedy omlouvám. A souhlasím s Dreamdiverem, je lepší, když se ptáš předem. Opravdu jsem tě nechtěl urazit. Pokud uvažuješ o trpasličích živorodkách, tak bych ti doporučil tuto:
rybicky.net/atlasryb/novoheterandrie_slicna Je menší než Heterandria formosa, pěkně barevná a snese se i s krevetkama. Jen to 10 litrové akvárko bude vyžadovat zvýšenou péči. Víc ti k nim řekne asi ivaha, která je chová i skrevetkama a má s nimi zkušenosti.
joo ty šneci budou nejlepší
pojedu do kromclu na burzu 26.1. a tam se něco najde mezitím to akva zařídím a pak uvídím
Dej tam krevetky a nějake šneky...
Já nemám ryby ani ve 40l protože mi to kazí dojem Krevetkária
www.seriouslyfish.com/…
"páry mohou být chovány v nádržích o velikosti 30x20x20cm (12,5 litrů)"
Takže s tím nápadem s živorodkami trpasličími si nebyl tak úplně od věci, určitě ne jako závojnatka v pětilitrovce.
Ale jak už tu bylo řečeno, větší akvárko je lepší, ryby by v něm měly víc prostoru. Krevatkám tam bude líp.
Nikdo ho z tebe nedělá, neblázni
Však od toho tu forum je, je dobře že se ptáš. Je to mnohem lepší než když někdo kupí do 5l flašky koupí závojnatku a pak se ptá, kolik dalších ryb k ní může pořídit
)
Nezlob se na mne, ale do 10ti litrového akvária Boraras maculatus neboli razborka trpasličí nepatří! Nepatří! Nepatří! A přiznám se, že neznám žádnou rybu, která by se tam hodila... snad s výjimkou této:
www.eushophracky.cz/…
Edit: Naprosto souhlasím s tím, co ti přede mnou napsal Dreamdiver
Když akvárko krásně zařídíš jemnolistýma rostlinkama a třeba atraktivními mechy, bude moc hezký...a dej tam krevety. Já jsem z krevet neustále unešenej, v akvárku se pořád něco děje, fakt jsou perfektně akční. Cherryny se ti určitě budou množit, nosit vajíčka..nebudeš se nudit, věř mi
A časem můžeš promyslet větší nádrž.
no to nejsou ty se mi taky líbí třeba dat jednoho šneka a to bude stačit jo tak to asi udělám, ted mě napadla věc že bych spojil dvě akva
a čistě rostlinná akvária taky nejsou k zahození
prosímtě, zařiď si to akvárko, sežeň rostlinky, dej sem fotku (třeba ti ještě někdo poradí co vylepšit) až bude dost zaběhlý tak se pak rozmyslíš co tam dáš, i když ty krevetky by byly nejlepší
No člověče nevím...10l je pro ryby opravdu hodně málo. Mám pár rybek ve 20l a budu pro ně zařizovat 30l, už jsem ho objednal. V 10l kostce jsem viděl pár ryb v Hornbachu, maj tam nad sebou akva 10,20 a 30l a je to fakt velký rozdíl když to tak vidíš vedle sebe. Ta desítka je opravdu hodně maličká pro jakoukoliv, byť malou ryby. Jo, semtam v tom někdo ryby má, ale opravdu toho nejsem zastáncem, protože nevěřím, že si člověk zajímající se o akvaristiku nenajde místo aspoň pro to 20l akvárko.
když bude akvárko dost zarostlé tak by tam ty živorodky mohly být, ale větší je samozřejmě lepší. Rozhodně to chce ale víc zarostlé než jak máš tu 90ku v prezentaci, a nechat dopředu zaběhnout klidně měsíc
Ryby, tedy hejnový žádný, když už, tak za zvýšený péče beťáka, ale spíš bych to volil jenom jako krevetárium. Chce si to uvědomit, že čím menší akvo, tím větší nutná péče a jakákoliv, byť sebemenší chybka může mít fatální následky.
10 litrů je moc málo. Do 20 litrů můžeš dát 10 B.maculatus, ale je s tím hodně práce udržet tam rovnováhu.
Starší reakce
V petshopu moc na jejich rady nedej, jejich jediným úkolem je prodat (o výjimkách se můžeš dočíst tady ve fóru) a řiď se doporučeníma co ti tu napsal Romant. jinak si zaděláváš na problémy.
Pánové mají pravdu
To, že se nějaká rybky do akvária vejde ještě neznamená že bude spokojená, pokud ti záleží nejen na tom aby jsi měl krásné rybičky, ale i spokojené rybičky, dej na rady které tu už padly, ony ty rybky to samy říct nedokážou
OK Díky moc. Bratranci to řeknu, že je to špatná volba. A když já si budu vybírat v PETSHOPU akvarijní rybky tak se budu snažit vybrat takové, které se budou hodit k sobě a nebudu si do mého akva dávat co chci. (Nevím proč mi neodpoví Roman) Ale to je jedno. Děkuji moc.
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45562x