Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Difuzory CO2

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 25 Žádná další stránka   1  
Difuzory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 22:12 Muž PentueR [256]
Řekl bych že se tyhle frity časem dost zanáší a mechanické očištění nestačí. Těžko říct co by pomohlo - vyvařit ve vodě nebo slabé kyselině (ocet, citronová, solná).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 21:44 Žena Laduschka [120] – CO2 difuzer
Zdravím! Dneska jsem nějak koumala přívod CO2 do akva a zjistila jsem, že mi difuzer nebublá (micro perler od dennerleho), resp. jsou do něho přiváděný bublinky, ale neprocházej přes keramickou destičku. Vršek byl jemně porostlej zelenou řasou, tak jsem to nejdřív drbala kartáčkem, a když ani pak bublinky neprocházely, tak jsem seškrábala určitou vrstvu destičky nůžkama tak, že byla zase celá bílá. Ale zase nic. Je jen pořád vidět, jak bublinky přicházej do reaktoru a nic nejde ven.Přemejšlela jsem i o malym tlaku, ale plnit lahev jsem byla zhruba před měsícem (předchozí náplň vydržela něco přes půl roku) a přeci jen, když se pak odšroubovala destička s těsněním, tak na mě vylítlo docela dost CO2, tak si nemyslím, že by to bylo tím. Nenapadá někoho, čím to je? Dík X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.11.2008 09:36 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Vodník
Je to tak, jak píše Ghostik. :-)
Dřív, než byste patronu profoukl plícemi, to vám spíš vyletí oči z hlavy... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 09:10 Muž ghostik [81] – Re: Vodník
A ses si jisty ze tu tabletu jsi schopen profouknout pusou ?
Na jemne bublinky je potreba hodne jemne porovity material a tim a velky tlak na profouknuti.
Nikdy jsem to nemnel jen to tak odhaduji
Ja celou dobu poustim CO2 prez lipove drivko a jsem spokojen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 06:55 Vodník
potom jsem zkoušel naplnit vodou tak z půlky po tu rysku a taky nic žádná bublina když jsem do toho fučel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2008 06:45 Vodník – Nejede difuzér
Fotka k příspěvku Zdarec koupil jsem si difuzér od Rataje i s počítačem bublin instaloval jsem to podle návodu-odšrouboval jsem výčko černý,naplnil jsem difuzér vodou celý a zpět víčko zašrouboval.připojil hadičku a zkoušel silně i slabě foukat pusou a nic.Když tam mám tu keramickou tabletu s tím zašroubovaným víčkem tak mi voda z difuzéru nevyteče - to je správně to jo,ale nejde mi vzduch do té nádoby a to jsem fučel vzduch co jsem nejvíc mohl.Je možný že by zpětný ventil bránil i vhánění vzduchu do toho difuzéru?Nebo dělám nějakou chybu?dík
Ještě jeden dotaz pro ty kdo má tento výrobek na stránkách Rataje www.rataj-spk.cz/… je na fotce s tímto výrobkem i náhradní tableta keramická ,já jsem ji ale v krabičce neměl měli jste ji tam v krabičce? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2007 14:01 Muž Kurhell [7]
no potřebuji to na mých 200. čím lepší tím lepší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 21:14 Muž Přéma [23] - Amerika
Tedy jestli opravdu nemáš na mysli ten aceton nebo něco podobného,tak já používám difuzor od Rataje,má i zpětný ventil,jsem spokojený......ale našel jsem tady i pár návodů od šikovných lidí,jak si takovou věcičku vyrobit..... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 21:00 Muž filipsi [1297]
Co tim myslis, dobry aceton, nebo difuzer na co2? Na jak velke akva, jedno z tvych 200?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 20:58 Muž Přéma [23] - Amerika
Rozpouštědlo...??? potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 20:48 Muž Kurhell [7] – difuzor
kde mám sehat kvalitní rozpouštědlo??????

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 24 ...... [25]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 18953x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4008?od=1201