Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Difuzory CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Žádná další stránka   1  
Difuzory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 11:13 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: ancistrus
V podstate je to nezmysel. Bakterie potrebuju co najviac kyslika pre ich zivot a rozmnozovanie. Preto aj vyrobcovia difuzorov odporucaju umiestnenie co najdalej od sania filtra. (druhy dovod je zavdusnovanie filtra)
Ak je dobre zabehnetu a dlho fungujuce AQ, tak to vtom pripade nehra ziadnu rolu ;-) Ale do AQ kde su neustale problemy s rovnovahou, kde nerastu rastliny a drzi sa riasa, tak to bol definitivny zabijak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 10:21 Muž ancistrus [25] - RostlinyRe: Kesitnarf
COcko do sani filtru nesmysl rozhodne ne, takhle to mam udelany ja a funguje to perfektne. Je to ucinejsi nez davat COcko na vystup z filtru - zkousel jsem to.
Takhle to vypada: www.rybicky.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 09:54 Kesitnarf podtlakova doprava CO2
Panove, ja jsem nepsal, ze burcak ma byt pripojen na vstup vody do filtru, to je pochopitelne nesmysl, k cemu by CO2 ve filtru byl, ja psal o vystupu vody z filtru. Proud vody vystupujici dostatecnou rychlosti z filtru strhava vzduch nebo CO2 privadeny do vystupni tryska. Funguje to perfektne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 09:33 Muž kchrz [24] Re: arnošt
Taky bych řekl, že vyrobit to nemůže být žádný problém. Jen sehnat ty správné komponenty. asi prošmejdim Hornbach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 23:18 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: kchrz
tak ti hlavně přeju, aby jste brzo nemalovali :-D
Re milda87: kutil to jistě zvládne sám - jsou tu tací, kteří si z hasičáku a pár součástek udělají celý set - takový borec ale já teda fakt nejsem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 23:14 milda87 Re: arnošt
Mám ten Superjet,

www.aquato.cz/…

je to drahá sranda 2590,- ale funguje 100% nikde ani bublinka,akva mám 700l.
Jinak by myslím nebyl problém tenhle systém za pár korun napodobit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 22:19 Muž kchrz [24] Re: arnošt
Tohle jsou moje první pokusy s CO2. Leta mi fungovalo akvarium i bez něj. Kupovat profi set momentálně nemůžu, finančně jsem vykrvácel při pořizování si velkého akvaria.
Je mi jasné, že pouštět burřák z petky do takévho monstra je jako plivat do rybníka, ale zaprvé jen zkoušim, jak co funguje a za druhé jsem to chtěl zatím jen na zajetí a nastartování kytek v novém.
Včera mi Eff poradil množství burčáku pro 700l - "ale hrubým odhadem si dovoluju tipnout 10l kanystr, 7l vody, 10ml sušených kvasnic a 1kg cukru"

Nicémně ať udělám jakoukoliv směs, vzduchovacím kamínkem stejně jen vybublá na hladinu. Bez řádného difuzoru se nikam nehnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 22:04 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: kchrz
sedmikilo chceš hnojit burčákem?! to už mi přijde do nerealizovatelné - nevím jakou mají zkušenost borci s většíma akváriama, ale mě už to přijde jako utopie, očekávat nějaké zázračné výsledky... jednu chvíli jsem zkoušel taky rozpouštět co2 přes vnitřni filřík elite mini - stojí asi 190,-kč - jen mě po čase začalo štvát, že to střílí v dávkách a ne rovnoměrně. za strany jsem do toho filtříku navrtal dírku, do dírky strčil trubičku ze vzduchovacího kamínku, který jsem z toho odrolil a utěsnil jsem to tavnou pistolí. no fungovalo to, ale jak jsem psal - pfrrr....pfrrr....pfrrr - když sedíš u televize, tak je to na mašli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 21:47 Muž kchrz [24] Re: arnošt
Taky jsem zkusil vypouštět CO2 z burčáku přímo do externího filtru Eheim prof III 2080 - má 2 nasávácí koše, pouštěl jsem to tedy do jednoho. Asi po hodině se vždy zavzdušní a tato větev přestane fungovat. Když jsem cvičně druhou větev zavřel a nasáva jen vodu s CO2, tak zase filtr dělal hroznej kravál. Prostě použít filtr k nasávání CO2 mi nejde, hrozně se to zavzdušňuje.

Tak taky zrovna řeším, jaký difuzor použít. Jestli si nějaký vyrobit a nebo koupit. Ale na 720l akvarium už potřebuji výkonější difuzor a ten nebude nejlevěnjší. Chjo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 21:38 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: filipsi
když jsem s céóčkem začínal, tak jsem dal burčák taky před filtr a málem jsem si oddělal externí filtr, protože se to strašně zavzdušnilo a asi po hodině dělal filtr hrozný kravál, voda se samozřejmě nefiltrovala a čistá voda do akva taky vůbe nešla. aby se ceočko dostatečně před vstupem do filtru ve vodě rozpustilo, tak by ta hadice musela mít aspoň deset metrů a to už zase filtr neutáhne. dal jsem to teda později jen na klasický kamínek a taky to šlo. Lipové dřívko se mi taky moc neosvědčilo, protože tlak co2 časem spoj mezi umělou hmotou pro nasazení hadičkou a dřívkem povolil a šly z toho bubliny, jako bych to pouštěl jen z hadičky. nyní už mám profi set od aquata se super jetem a nemůžu si to vynachválit - řikám vám lidi - šetřete a udělejte radost sobě, rostlinkám i rybičkám...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 21:17 Muž filipsi [1295] Re: Kesitnarf
Kdyz uz jsme u toho podtlaku, hodne me prekvapily pomery u sani vnejsiho filtru. co2 mam zavedene do sani filtru, hned za ohybem trubky sani pres okraj akva. Kdyz jsem jednou misto prazdne co2 lahve pripojil "burcak", poloprazdnou 1.5l pet, podtlak sani lahev castecne "zmuchlal"
Mozna nekde tady muze byt i problem s kterym se mnoho lidi potkalo, zavzdusnovani filtru pri privedeni co2 pred nej. To pak staci nejaka ta netesnost soustavy, a je to ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2010 20:54 Kesitnarf Re: švíco
Moje zkusenost je, ze nejsnazsi a nejlepsi doprava CO2 z "burcaku" do aqua je podtlakem (nikoliv pod tlakem :-)). Jak na to? Velka vetsina vnitrnich motorovych filtru ma prisavani vzduchu do vystupu vody pracujici na principu fixirky. Pokud na hadicku prisavani napojite "burcak", bude filtr prisavat CO2.
Voda strhavajici bublinku plynu ji "rozmeta" do drobounkych bublinek, a pokud pouzijete tlumitko smerujici proud vody ke dnu, ty nejmensi se ve vode rozpusti drive, nez vystoupi k hladine.
Obrovskou vyhodou podtlakoveho systemu je, ze netreba resit utesneni(zda skutecne tesni je rovnez snadne kontrolovat), nehrozi ani nahodou exploze bublifuku, a system bude dodavat CO2 i kdyz kvasinky budou pracovat jen "line". Navic je mozne za pouziti tecka a skrtitka vcelku elegantne mixovat CO2 se vzduchem, a tak jednoduse na noc vzduchu pridat, ve dne ubrat/zavrit, aniz je mutne manipulovat s bublifukem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2010 19:55 švíco – burčák místo bombiček
Ahoj, začínám uvažovat o náhradě sifonových bombiček burčákem.... už mě nebaví denně foukat z lahve CO2 do difuzoru. Používám pasivní difuzor z obrácené nádobky. Chtěl jsem se zeptat, zda půjde bez problémů pouštět CO2 z kvasného procesu do stejného difuzoru? (zpětný ventil už tam je zabudovaný) Moje představa je taková, že se CO2 bude rozpouštět stejně jako z bombiček, bude se hromadit v nádobce a postupně rozpouštět a kdyby byla reakce bouřlivější, tak z nádobky přebytek unikne a to mi poslouží jako jakási pojistka proti předávkování... co si o tom myslíte? díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.02.2009 21:10 kaote Re: marnoff
Já jsem vždy používal difusor vlastní výroby (pár sklěněných "střepů", skleněné průchodky na hadičky a trocha silikonu) který žádné bubliny nedělá - naopak, voda protéká nádobkou plnou oxidu. Výhoda je v tom, že se to daleko lépe reguluje (burčák kvasí nerovnoměrně, zatímco voda z filtru - vlastně jen její část vedená vzduchovací hadičkou opatřenou škrtítkem - se ovládá snadno). ÚČinnost rozpouštění je velmi dobrá ale v případě nadprodukce uniká nadbytečný CO2 neškodně pryč. Navíc pokud vypne elektřina - kytky nemají světlo a filtr neokysličuje vodu, rozpouštění CO2 se automaticky zastaví.

Je to zadarmo a funguje to super.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 11:56 R Muž Silent [5949] Re: marnoff
Jestli chceš bezztrátové rozpouštění CO2 tak si musíš trochu připlatit třeba za Dupla CO2 reaktor 400. Mám ho a opravdu rozpustí všechno CO2 co do něj jde. Nebo s minimální ztrátou fungují difuzory s keramickou patronou a nejlevněji vyjde lipové dřívko. To dělá tak drobné bublinky, že se většina rozpustí než dojde k hladině. Ten difuzor co tam máš Ty znám. Dává ho Hagen do své bio soupravy. Jenže ten to doporučuje jen asi do 120 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 09:19 Muž marnoff [2] – kdo mi poradi??
prosim vas potreboval bych poradit koupil jsem si C02 to jak je na obrazku za 4tis Profesionální CO2 technika. www.aquato.cz/… potreboval bych poradit jestli ten difuzer u ty sady je spravny nebo mam radeji koupit nejaky jiny ,jdou z nej vetsi bublinky a ja netusim jak to ma fungovat jestli musi zustat uplne ve vode nebo vyplout na povrch diiky za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 20:04 mirka
caute moze te mi niekto poratit čo je lepise a co ma jake vihody neviem sa rozhodnut ci si mam kupit
CO2 difuzer od rataj alebo mixer???..akva 240L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 17:11 Žena Laduschka [120] – Re: Pete
to znám, vypadá to fajn, ale ta cena... :-O hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 14:04 Muž ROSAN [2]
Ja to riešim cez difúzor z lipového drievka a som spokojný. ;-) Keď sa zanesie vymením za druhý a fakčím dalej.No mňa by skôr zaujímalo, čo by ste povedali na to, keby hadička z CO počítadla smerovala samotnéj hlavy z filtru (filtrácia vody by zostala na vonkajšom filtri)a tím by sa CO2 prúdom trieštilo a roznieslo po celom aqua??? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 12:06 Muž Pete [10] – Re: guzii
Nj, ale starosti jsou pak tytam. Mam ho, vím o čem mluvím. A jsou z toho druhu i menší a levnější. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 11:13 Usine – Re: guzii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 04:00 guzii
Pete napsal: Ten je super ;-) www.vltava2000.cz/… X-)

Něco takovýho se mi velmi zamlouvá, ale ty ceny jsou strašný. Asi budu muset slepit něco sám doma tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2009 00:43 Muž Pete [10] – Re: Laduschka
Ten je super ;-) www.vltava2000.cz/… X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 20:54 Žena Laduschka [120]
tak nevím, nějak se mi to dodneška nepodařilo zprůchodnit, nechala jsem to deset minut naložený v nějakým rádoby-Savu (možná to nemělo takovou sílu jako Savo, ale čistě značku Savo jsem doma bohužel nenašla..), pak jsem to dvakrát vyvařila na plotně a .. nic :( tak už pomalu začínám přemejšlet o nákupu novýho difuzoru :-O jen jsem koukala, že třeba takovej Rataj prodává náhradní keramický patrony do difuzoru, akorát že z toho prd poznám, jakej to má průměr a jestli to pude narvat na ten můj od Dennerleho (asi těžko), každopádně se mi nechce moc dávat 6-7 stovek za novej.. :-|

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 16:24 Muž vóťa87 [207] - Rostliny
Stejnej problém se zanášející keramickou membránou sjem řešil i já u reaktoru Boyu, po čase zarostl řasoua přestal být průchozí, stalo se mi, že tlak CO2 strhnul i hadičku z těla reaktoru...nakonec jsem přistoupil k tomu SAVU, pár minut jsem to nechal naložený, membrána jak nová, pro jistotu jsem po omytí čistou vodou propláchl membránu pomocí stříkačky několikrát vodou i uvnitř, abych si byl jistější, že v difuzoru nezůstali žádné škodliviny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 16:07 Žena Laduschka [120]
spíš to vypadá na to savo, ale fakt doufám, že se to nerozpustí, nechce se mi kupovat novej difuzor za x-stovek s tím, že kdoví za jak dlouho se to zase ucpe... :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 16:04 Žena Laduschka [120]
k tomu můžu jen dodat, že bublinky sice dovnitř jdou, ale jen po nějakou dobu, dokud není difuzér natlakovanej,a pak už dovnitř nejdou. Kdyby to bublalo dál v pohodě, tak mi je jasný, že to musí bublat nějak do vody, zase taková blondýna nejsem :-D ale bohužel se to neděje.. jen mě napadá, jestli není problém třeba s vodním kamenem.. no potěškýbl, to je zase sranda... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 15:32 Muž ghostik [81] – Re: filipsi
Jestlise jedna o tu bylou porcelanovou tabletu tak bych to testnul nechat dlouho lezet v silnem louhu. Ten by mnel rozpustit veskere organicke necistoty. Jina tableta byva delana z porcelanu s hodne jemnym porovanim ktere profoukne je primerene velky tlak CO2. Opravdu je mozne ze se mikrobubliny delaji na povrchu tablety a driv nez se utrhnout a pujdou k hladine se rozpusti ve vode :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 15:25 Muž filipsi [1295] – Re: Laduschka
Kdyz bublinky nejdou viditelne ven, ale jdou dovnitr, je neco zvlastni. Kampak se podejou? Ja bych rekl, ze to funguje jak ma, a rozpusti se do vody nez stihne neco viditelne bublat ven. Jinak by v difuzeru tlak stoupal a stoupal, az by zanedlouho explodoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 14:43 Žena Laduschka [120]
tak dneska dva pokusy o vyvaření (v rychlovarný konvici - nestačilo) a min. půlhodinový louhování v citronový šťávě (asi málo.. - nestačilo) tak to vypadá na to savo, doufám, že mi to nesežere patronu, nebo mi to pak neudělá nějakou srandu v akvárku. Nedá se někde koupit samostatná patrona? asi těžko,co..? :-O
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2008 11:09 R Muž Silent [5949] – Re: Laduschka
Lepší a asi účinnější bude tu keramickou patronu dát tak na čtvrthodinku do sava a pak řádně propláchnout pod tekoucí vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2008 10:50 Žena Laduschka [120] – Re: PentueR
nojo, vypadá to na vyvaření, taky mě to napadlo, ale nějak se do toho nechce :-D tak dík za radu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 22:12 Muž PentueR [256]
Řekl bych že se tyhle frity časem dost zanáší a mechanické očištění nestačí. Těžko říct co by pomohlo - vyvařit ve vodě nebo slabé kyselině (ocet, citronová, solná).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 21:44 Žena Laduschka [120] – CO2 difuzer
Zdravím! Dneska jsem nějak koumala přívod CO2 do akva a zjistila jsem, že mi difuzer nebublá (micro perler od dennerleho), resp. jsou do něho přiváděný bublinky, ale neprocházej přes keramickou destičku. Vršek byl jemně porostlej zelenou řasou, tak jsem to nejdřív drbala kartáčkem, a když ani pak bublinky neprocházely, tak jsem seškrábala určitou vrstvu destičky nůžkama tak, že byla zase celá bílá. Ale zase nic. Je jen pořád vidět, jak bublinky přicházej do reaktoru a nic nejde ven.Přemejšlela jsem i o malym tlaku, ale plnit lahev jsem byla zhruba před měsícem (předchozí náplň vydržela něco přes půl roku) a přeci jen, když se pak odšroubovala destička s těsněním, tak na mě vylítlo docela dost CO2, tak si nemyslím, že by to bylo tím. Nenapadá někoho, čím to je? Dík X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.11.2008 09:36 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Vodník
Je to tak, jak píše Ghostik. :-)
Dřív, než byste patronu profoukl plícemi, to vám spíš vyletí oči z hlavy... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 09:10 Muž ghostik [81] – Re: Vodník
A ses si jisty ze tu tabletu jsi schopen profouknout pusou ?
Na jemne bublinky je potreba hodne jemne porovity material a tim a velky tlak na profouknuti.
Nikdy jsem to nemnel jen to tak odhaduji
Ja celou dobu poustim CO2 prez lipove drivko a jsem spokojen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 06:55 Vodník
potom jsem zkoušel naplnit vodou tak z půlky po tu rysku a taky nic žádná bublina když jsem do toho fučel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2008 06:45 Vodník – Nejede difuzér
Fotka k příspěvku Zdarec koupil jsem si difuzér od Rataje i s počítačem bublin instaloval jsem to podle návodu-odšrouboval jsem výčko černý,naplnil jsem difuzér vodou celý a zpět víčko zašrouboval.připojil hadičku a zkoušel silně i slabě foukat pusou a nic.Když tam mám tu keramickou tabletu s tím zašroubovaným víčkem tak mi voda z difuzéru nevyteče - to je správně to jo,ale nejde mi vzduch do té nádoby a to jsem fučel vzduch co jsem nejvíc mohl.Je možný že by zpětný ventil bránil i vhánění vzduchu do toho difuzéru?Nebo dělám nějakou chybu?dík
Ještě jeden dotaz pro ty kdo má tento výrobek na stránkách Rataje www.rataj-spk.cz/… je na fotce s tímto výrobkem i náhradní tableta keramická ,já jsem ji ale v krabičce neměl měli jste ji tam v krabičce? :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2007 14:01 Muž Kurhell [7]
no potřebuji to na mých 200. čím lepší tím lepší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 21:14 Muž Přéma [23] - Amerika
Tedy jestli opravdu nemáš na mysli ten aceton nebo něco podobného,tak já používám difuzor od Rataje,má i zpětný ventil,jsem spokojený......ale našel jsem tady i pár návodů od šikovných lidí,jak si takovou věcičku vyrobit..... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 21:00 Muž filipsi [1295]
Co tim myslis, dobry aceton, nebo difuzer na co2? Na jak velke akva, jedno z tvych 200?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 20:58 Muž Přéma [23] - Amerika
Rozpouštědlo...??? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2007 20:48 Muž Kurhell [7] – difuzor
kde mám sehat kvalitní rozpouštědlo??????

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [24]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 18884x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4008?od=1151