Skaláry - rozmnožování, odchov
Pokud se jikry ve společenském vyvíjejí a nezbělaly, není nikdy pozdě je přesunout do vývojového (už jsem přesouval i čerstvě vykulený plůdek

) - pokud je dávka akriflavinu přiměřená a preventivní...
Skutečnost, zda se Vám to vyplatí si musíte vyhodnotit sám

0 22.11.2009 17:29 halenar1984 – skalar
ahojte vcera sa mi v spolocenskom akva vytreli skalare dnes som prisiel domov a rozmyslam ci sa oplati vitiahnut list s ikrami a dat do druheho akva kde som uz dal raselinovy vyluh a acriflavin a voda je jasne zo spolocenskeho akva nebude to uz neskoro nestane sa nic ikram dik za radu

Doporučil bych odsát pipetou.
já měl nedávno druhý výtěr skalárů, bílé jikry odstraňují sami, přesto všechno pošlo, ale neztrácím hlavu, musí se to naučit

0 21.11.2009 11:35 Papin – Re: Yirka
Je to druhý výtěr taky neočekávám nějak moc mladejch jestli se to vykulí
Tak to potom ano. Záleží také na tom kolikátý je to výtěr, pokud první nesmíš být zklamán z výsledků, musí se ty procedury naučit. Zkušené páry ty bílé dokonce samy vyzobávají.
1 21.11.2009 09:14 Papin – Re: Yirka
nn je to samostatně v 70l
Jak píše kolega vypíchnout nebo odsát, ale pokud je máš v té 118ce s těmi rybami co jsou tam je to zbytečná snaha.
1 21.11.2009 07:55 kreten – Re: Papin
Vypichováním, jehlou
0 21.11.2009 06:56 Papin – Jak odstranit bílé jikry od skalár
včera se mi vytřeli skaláry a nějaké jikry zbělaly nechci aby to zplesnivělo tak bych chtěl ty bílý odstranit ale nevim ja? Napadalo me pinzetou ale to je asi blbost.

Starší reakce
pokud jsou bílé, tak už není co řešit

0 16.11.2009 18:45 Kačka – Rozmnožování skalár
Dobrý den, dnes jsem zjistila, že se mi vytřeli skaláry. Na listě jsou bílé jikry (neoplodněné??). Rodiče kolem odc¨hánějí ostatní ryby. Bojím se ale, protože tam mám i Parmičky čtyřpruhé a Parmičky červenoploutvé. Jsou docela agresivní a dominantní... Zajímalo by mě, jestli, rybky přežijí... Piěte mi prosím na e-mail kackakor@email.cz .
Přeji hezký bytek dne

To je důvod proč je výška akvária 50cm pro skaláry rozumný minimum

no to je asi problem, preto ze samica je sice mensia(v tela ma cca5cm) no samec je uz riadny veteran, v tela ma cez 10cm a kedze je zavojnaty, tak na vysku ma aj 20cm
Záleží na velikosti ryb.Pokud je to nějakej menší mladej klidnej pár tak by to s odřenejma ušima mohlo stačit.
aj som si myslel ze ideal bude kocka s hranami 50cm, aj ked niekde som tu cital ze vytieracka pre jeden par skalar v pohde staci 50litrov.............
Je to nízký.Ideální rozměr na výtěr je 50x50x50 a na rozplavání a odchov alespoň 120x50x50.
zdravim! chcel by som sa spitat ake by malo mat rozmeri akva pre vytieranie skalar?(len pre jeden par do vyteru a potom na odchov poteru).........mohlo by to byt akva 50x30hlbkaX35vyska?
Starší reakce
0 25.10.2009 09:52 dan999 – ...
dekuji

0 24.10.2009 21:08 dan999 – ...
chtel bych se zeptat jestli je pravda že na skalry je potřeba aspon 50cm na vysku akva je to pravda? kolik tak kladou jiker a kolik jich tak přežije do 3cm? je to ve velkym množství?
0 24.10.2009 20:48 Usine – Re: Johns
Zdravím,níže sem už četl o jakýsim výřníkovi mořskym,chci se zeptat,jetsly sním,už má tedkon někdo zkušenost a jetsly není něco jako artemka
www.easyfish.cz/…Starší reakce
no na topítku zapnutém byly, no to jste mě nepotěšily, zkusím to a uvidím, mám je přendat hned po vytření nebo nějakou dobu počkat?
Být tebou tak se raději připravím na další výtěr (cca 3 týdny) než experimentovat s topítkem.
Pokud jsi před třením topítko nevypnul tak je stejně po jikrách.
jj, tak to musim dát, akorát ohrívač je větší i na uhlopříčku než akva kam je chci dát. Bohužel jsem to nečekal, takže nemám nic připraveno
Ještě mě napadla možnost z "levého předního spodního do pravého zadního vrchního" (nevim jak bych to jinak napsal..)
E: Ano myslel jsem stranou s jikrama dolů..
to se nějak snažim vymyslet, snad to nějak půjde, předpokládám, že natočím to topítko tou stranou kde jsou jikry dolů ne?(ke dni)
A nevejde se tam třeba vodorovně?? Nebo "z rohu do rohu"??
sakryš, no nedá se nic dělat, nějak to musím vymyslet, díky za radu
Jikry jsou nalepeny, z topítka je nesundáš. Buď přendat s ním nebo nic.
Starší reakce
0 18.09.2009 08:44 cek – Re: elko
na dalsie ikri to dam do RO ta ma UT-3 aj GH-3..dnes uz vsetky zbledli

místo vody z původního akvára dej čistou odstátou!kápni pár kapek peroxidu vodíku,odhadem 3-4kapky na 5litrů,vzduchovací kámen.ale jedna z hlavních podmínek je tvrdost vody.musí být měkká,tak max.do 4.bud to dořed destilkou nebo vodou z RO.jikry přendej co nejdříve po vytření.
Pokud není více informací o tvé nádrži a obsádce je těžké radit, voda z RO je zbytečná.
0 17.09.2009 20:08 cek problem bude vtom ze v akva mam len 2 a jeden je mali tak asi tam je chiba neni dospeli..keby sa mi vitru znova nebude lepsie ked pouzijem vodu s RO pre ikry?
Ovívají oba, v období kladení a krátce po něm je jediným obdobím kdy je pohlaví zřetelně čitelné. A přečti si ten link co jsem dával pár odkazů zpět.
0 17.09.2009 20:02 cek tak to sedi ale do zajtra podla mna zblednu vsetky
Teplota měla být stejná jako v původním AQ nebo jen o 1-2 stupně vyšší. Těch 30-31 je prostě na tyto ryby moc ať již se jedná o dospělé rybky či snahu o odchov.
0 17.09.2009 19:59 cek teplota 30 31 to som sa docital tu..skalar ktori sa o ikry stara ovieva ich je samec alebo samica?
0 17.09.2009 19:54 cek cca 30-31-teplotu som vicital ze 30
Vzduchování musí být jemné s malými bublinkami - co ta teplota?
0 17.09.2009 19:48 cek vzduchovanie mam na plne pridal som eSHa 2000 mam priskrtit vzduchovanie?voda je z akva...
Pokud jim nedáš potřebnou péči, nemáš šanci je v oddělené nádobě sám dovést k vykulení. Chce to vodu z původního akvária, jemňoučké vzduchování přes list s jikrami a vodu mírně ošetřit proti plísni. Více:
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska
Edit: ta teplota je zbytečně vysoká, takovou máš i v původní nádrži?
0 17.09.2009 19:45 cek tak ovieval ich skalar ale ked som premiestnil tak som dal pod list vzduchovaci kamen
Ikry su nejako "ovievane" ?
0 17.09.2009 19:42 cek – ikry skalara pliesen alebo neoplodnene
zdravim dnes som si vsimol na liste ikry premiestnil som ich do druhej nadoby a ikry mi zacali postupne blednut kazdu cca hodinu zblednu dalsie..neviete poradit co to je??voda je z akvaria teplota 30 31..dakujem
Starší reakce
Zkus příště trošku hledat než založíš další téma.Témat ohledně tření, jiker nebo potěru skalár je tu opravdu hodně

.K pavím očkám je nedávej okamžitě by jsi o jikry přišla a pokud nemáš dostatečně prostornou nádrž pro odchov mladejch skalárek tak nemá smysl o to snažit.
Přidat reakci
1 ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38894x