Skaláry - rozmnožování, odchov
0 07.08.2012 15:13 Mikmiku Co znamená že je potěr u dna ? Když sem si toho všiml tak sem vyměnil vodu. Jinak děkuji zas za odpovedi
Ano bublifuk je zn. ideál.
0 06.08.2012 19:37 Mikmiku Neví někdo jaky filtr dat k poteru skalar? Hlavně aby je ten filtr nespolkl, mě napadl molitanový filtr.Děkuji za odpovědi
Souhlas jedna obyč. dlouhá zářivka natažená klidně přes více akvárií to spolehlivě řeší, žádného sofistikovanějšího osvětlení netřeba.
Edit: Já jsem posedlej výměnama vody, tak mě nikdy bordel na dně se povalující moc nestresoval. Jasně že jsem taky odkaloval.
Postačuje, postačuje, ale ideální je opravdu svítit nejméně prvních deset dní po rozplavání. Běžné barevné variace sice zvládají i tmu celkem dobře, albíni se naopak bez přisvěcování například ani nenažerou. Pro běžné stačí malá žárovka, albínům je třeba zakrýt nádrž a svítit bodově. Ovšem protože většinou sušíme potěry v malých nádržích, není ideální aby potěr moc často "šel ke dnu". U dna je binec a může dojít ke zkáze. Proto to světlo.
Nikdy jsem jim nijak zvlášť nesvítil, vždycky jsem je měl v holým akvárku bez kapotáže, takže denní světlo postačovalo.
0 06.08.2012 12:11 Mikmiku – doba svicení potěru skalar
Dobry den všem , mam otazku jak dlouho se ma sviti potěru skalar, ktery už je rozplavany. Stačí jim stejne dlouho svitit jako velkým rybam? Děkuji za odpovědi
Starší reakce
Já bych to nedělal. Použij klidně nějakej belík a nech je tam povyskočit a dej je dohromady až po dalších 14 dnech. Do belíku jenom vzduchování a máš inprovizovanou odchovničku.
je mezi nimi 14 dní rozdíl...
Nedělal bych to, jednou jsem to zkusil a se zlou jsem se potázal. Bude samozřejmě záležet na velikostech těch mrňat, čím větší rozdíl, tím větší potenciální riziko.
0 17.07.2012 12:45 gogtas – poter skalar
Zdravím Vás,
přicházím s dotazem, zda mohu dát do společného akva, kde je již pár dní rozplavaný potěr, další čerstvě vylíhnutý potěr, který ještě rozplavaný není...
Starší reakce
Budu s tím počítat, díky
Jak jsem Ti psal, ono z nich stejně s největší pravdpodobností nic neodchováš, ale občasné dusno v akváriu býti může.
Skoro doufám, že se rozmnožovat nebudou, protože jsem spíše začala uvažovat o tom ,že je někomu věnuji a zaměřím se spíš na ty živorodky
Tu možnost, že tam má nakladený jikry, tu bych s přihlédnutítm k té ostatní osádce skoro až vyloučil, ale spíš bych si myslel že se na tření připravuje a takto si háji teritorium, je to jejich normální chování.
Edit: To rejdění pusinkou po kytkách je ono čištění si podkladu k nakladení jiker, jak se zmiňuje Yirka.
koukala jsem a nic nevidím, lupu nemám, tak budu muset nějakou pořídit. Pořád pusinkou rejdí po kytkách, ale mám tam hodně jemnolisté, a tak nevím, jestli by na tyhle něco nakladla?
jsou ve 120ti litrovém akva spolu se dvěma čichavci,ancikama, panceřnikama a různýma živorodkama. Paradoxně jsem ty rostlinky davala především pro ty živorodky, aby se kde měli ukrývat ty narozené, ale obydleli to skaláři. Znovu jsem je pozorovala a je tam zalezlá jen jedna skalára, která odhání i ostatní skaláry. Zkrátka NIKDO u ní není vítaný
Je to velmi pravděpodobné, příznaky kladení na rostlinu bys však při pozorném sledování poznala, určitě by ji usilovně čistily. Doporučuji pořídit si baterku a lupu, nezbytné pomůcky akvaristy. (Mimo jiných)
Jak je velký to akvárko kde jsou?
0 20.06.2012 12:32 Maky29 [20] - Živorodky Ahoj, mám dva párečky nových skalárů (je to asi 6 týdnů co jsem si je přinesla). Před nedávnem jsem tam taky dodala do rohu pár nových rostlinek, kde se skaláry pěkně zabydleli. Teď jsem si všimla, že jakmile se k tomuto místu přiblíží jakákoliv jiná rybka, tak na ni zaútočí a vyženou ji. Jednomu pancéřníčkovi okusovali ploutvičky a dnes jsem ho našla mrtvého
Co tohle chování znamená? Je možné, že tam mají jikry a takto je hlídají? Bohužel tam vůbec nevidím, protože je to v rohu u zdi...
Díky za odpovědi
Starší reakce
0 02.06.2012 09:02 rogallo – .....
tak zacali o 15:00 2 hod sa treli tak hadam hej a o 19:00 som list presunul
Mohlo, pokud jsou jirky oplozené, voda správných hodnot parametrů a teploty....
0 02.06.2012 08:56 rogallo – ...
ale tak ropar by ich mohlo prezit
No jo, tak uvidíte...
0 02.06.2012 08:52 rogallo – ...
Kápl bych drobet Mycopuru proti plísni
0 02.06.2012 08:44 rogallo – .....
ok idem na to...a netreba im dodat dake ziviny alebo co ja nwm nemal som este male
Bílé je potřeba vypíchnout...(odstranit)
0 02.06.2012 08:39 rogallo – .....
ahojte potrebujem rychlo poradit..prvy krat sa mi trely skalare na list tak som ho odstrihol a dal do druheho prazdneho akva ...vzduchuje sa tam je tam teplota 28c a zacalo sa cosi diat na tom liste niektore vajicka su uplne biele je to dobre ci zle ...vcera po obede boli nakladene
Starší reakce
To, jestli je to pár nebo ne, to se nejspolehlivěji rozezná při tření. Z těch Tvých popisovaných projevů chování to jestli je to pár nebo není se odhadovat nedá.
Je to normální chování, vyjasňují si postavení ve skupině.
včera v noci som si všimol, že skaláre do seba narázali ako keby sa bozkávali a potom sa chytili za papule a chvilu sa krutili po akvarku. Už ich mám asi pol roka a ešte to nikdy nerobili.
Starší reakce
Odpověď je jednoduchá. Oprostit se od náboženství a číst, číst, číst. Vše je ve vláknu popsáno. Zbytek v popisu rybky,
0 25.11.2011 19:22 Abdullah – Jak na to ??
Ahoj mám tu dotaz chtěl bych odchovat skaláry mohl by někdo zkušený napsat na email : mailto:dada693@seznam.cz postup co mám dělat, např. jaké podmínky nebo něco jiného co je důležité . Děkuji
Starší reakce
To je dobrý postup, ať se ukáže co příroda dokáže.
moc děkuju, já ty neoplodněné odstraním, ale s tím acriflavinem to asi nechám na přírodě, protože ho momentálně nemám kde sehnat... A když z toho nic nebude, nevadí, připravuju menší akvárko na příští výtěr, protože už čistí list druhý pár (doufám, že pár)
Ano ty bílé jsou zřejmě neoplodněné a proto již jsou zaplísněné, ty by chtěli odstranit, aby se to nešířilo dále, ale když to neuděláš, tak se taky nic neděje, příroda si buď poradí a nebo ne. Ty jikry s tou černou věcičkou, jsou ty správný, ze kterých by něco mohlo být. Proti zaplísnění těch oplodněnejch je dobrý přidat do vody nějaký protiplísňový přípravek, velmi dobrý zkušenosti jsou z Acrifalvinem.
Ahoj, vytřely se mi skaláry na dva listy, tak jsem jeden přesunul do síťové porodničky, aby jim to ancíci nesežraly. A Teď na ně koukám, a některé jikry jsou pořád bílé, jakoby průhledné, některé jsou jasně bílé a v některých je taková černá věcička
. Nejsou ty bílé zaplísněné? Děkuju za odpověď, TomV
Starší reakce
0 15.10.2011 18:01 JagerMaister Starší reakce
Díky za rychlou odpověď. Zkusím to.
kludne mozes toto krmivo pouzit
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli můžu krmit čerstvě rozplavané skaláry prachovým krmením od sery (Sera micron - krmím tím mladé pestřence a těm to velice chutná). Někdo mi radil že se musí krmit živou potravou (žábronožkou), ale ten prach by byl jednoduší. Předem děkuju za odpoveď.
Starší reakce
krevetky sežerou jikry i nerozplavaný plůdek - vyzkoušeno
.
0 01.08.2011 11:55 JagerMaister ahojte mám otázku skaláre sa mi vytreli na list, ktorý som odstrihol lebo ich chcem odchovať bez rodičov, no len nemám žiadne volné akvárko ako rozplavku a preto chcem dať list do krevetkária len neviem či krevetky ikry nepojedia neviete mi poradiť ?
Starší reakce
To záleží pochopitelně na kvalitě a parametrech vody ve společenské nádrži. Mně se tam kulili bez problémů, ale časem je rodiče stejně neuhlídali...
Při odchovu ve vhodné vodě je jedno, zda je přesunete ihned po nakladení či později, už jsem přenášel i vykulené a nerozplavané (tam to je ovšem trošku složitější na opatrnost) a pochopitelně je vhodné je přenášet do vody se stejnými (a vhodnými) parametry pro odchov...
Ahojte,
ja mam zase od zkušeného chovatele informaci, že ve velké společenské ádrži stejně většinou nedojde k vykulení potěru, proto by se měl list s jikrami co nejdříve od nakladení (max. do 3 hod) přendat do samostatné nádrže, kde budou 2/3 destilované a 1/3 normální odstáté vody.
Co je na tom pravdy?
Díky za reakce.. pa
Starší reakce
Dusičnany jsou v pořádku, Disitany též, chlór nulový, Ph je okolo 6,7, ale v AQ se stejně změní, Akorát je možná mírně tvrdší (°dGH) a uhličitanová tvrdost je v pořádku.
Více nemám co napsat
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38828x