Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2012 23:00 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: luckyy
Endlerky a formosky seženeš snáz, ale jinak je krásná taky Novoheterandrie sličná nebo třeba Pecilka pestrá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.10.2012 18:37 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: luckyy
Živorodky endlerovy nebo třeba formosky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 18:27 luckyy – :...živorodky...:
Jaké znáte živorodky ktere bych mohla mít ve 25l litrech??? ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.10.2012 05:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Hele dával jsem do setové šedesátky na přání třicet samců ok...Není to tak náročné, jak se zdá...Jede zcela bez úprav filtrace, voda jednou týdně, půlka. Paní krmí jednou denně...funguje to již půl roku, samci jsou velcí jak krávy. V nádrži je silně rostoucí cryptocoryna...silně rostoucí smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2012 21:23 R Muž romant [28001] Re: AqUaReL
Bude to chtít výkonnou a účinnou filtraci(hlavu s kostkou biomolitanu, třeba), pravidelně i několikrát týdně měnit 1/3 vody, odkalovat dno dle potřeby a mohlo by to jít. Samozřejmě, že čím víc rostlin, tím líp. Beru to jako jednodruhovou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 21:19 AqUaReL – počet živorodek
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné chovat ve 54litrovém (60x30x30 cm) akvárku kolem 30 gupek??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2012 17:53 R Muž romant [28001] Re: loox
Jsou to velmi plodný rybky a tak jestli je nehodláš nějak efektivně množit, tak bych je nechal bez porodničky v tom akváriu co se narodily. Když budou mít možnost se někam schovat, do rostlin, tak jich určitě několik přežije a budou pokračovatelé rodu, tak bych to udělal já. Můžeš samozřejmě použít tu porodničku, nechat je narodit a posléze přemístiti do té sólo nádrže, jednoduše, třeba jenom s bublifukem zařízenou, kde je budeš několikrát denně v malých dávkách krmit, aby rychle rostly a potom už jenom se starat o to, komu je udáš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 17:40 loox – Mečovka
Ahoj před 2 dny jsme našel v akvárku 6 nových mečovek ( věděl jsem, že se něco narodit má ...... ale proste jsme to neuhlídal :-O sad vím, že jich mohlo být víc , ale tak stalo se že) Teďka k dotazu...mam nechat mladé v porodičce ve společném akvárku nebo je dat do menšiho vlastního akvária? A co by v tomto akvárku melo být .... všude se piše něco jiného jednou nechat v nádrži jednou dát pryč... někde po 3tydnech vratit do nadrže, není to trochu brzo??
Moc dekuju za odpovedi :-) :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   02.06.2012 16:56 Muž koikapor [163] - divoké živorodky
a tie ikry možeš hned použiť aj ako potravu pre ostatne ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.06.2012 16:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: NikolaL
Předčasný porod, nic z toho zcela jistě nebude.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2012 15:42 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
podla mňa z toho nič nebude,tieto ikry sa musia vyvinuť vnútri rybky a až tesne pred porodom praskajú a mi vidíme rodiť sa živé rybičky spolu s ikernými obalmi.nechaj ju nech v klude dorodí,možno bude niektorá živá.nevyvinuté ikry odstráň nech neplesnivejú a nekazia vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:40 Žena NikolaL [3] - TetryRe: Sera
No to vím ale zkusím to :-D ráda bych zase mladé :) díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 15:38 Muž Ad@m [1051] Re: NikolaL
Za skúšku to stojí, ale pochybujem...
Predsalen to nie sú ryby kladúce ikry ako pancierníky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:35 Žena NikolaL [3] - Tetry – VYDRŽET ?
A myslíš si že mám třeba vydržet ? že se z nich něco vyklube ? pancéřníčkům trvalo než se vyklubali 14 dní a taky mi to přišlo divný. Třeba se vylíhnou. Co myslíš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.06.2012 15:28 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
myslím že je to iba nepodarený vrh,píšeš že doteraz vždy bolo všetko OK.nič si s toho nerob-nabudúce sa to určite podarí!hold príroda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2012 15:27 Muž Ad@m [1051] Re: NikolaL
Príroda rozhodne vie prekvapiť. Minule sa tu niekto pýtal, či je možné, aby mu novonarodená rybka porodidila ďalšiu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2012 15:23 Žena NikolaL [3] - Tetry – nikolal
Mám těch jiker asi 50. Jsou žluté a mají nahoře vevnitř velký bílý flek. Jak je to možné ?? :-D to nechápu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2012 15:20 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: NikolaL
niekedy sa to stáva aj mojím mollynam a gupkám,pravdepodobne sú to neoplodnené alebo nevyvinuté ikry.mojim rybám sa skoro vždy podarí 1-2 neoplodnené,zbytok vrhu sa narodí v poriadku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 15:12 Žena NikolaL [3] - Tetry – POMOC! Živorodka mi nakladla JIKRY
Ahoj, potřebuji od Vás pomoci, mám zlaté molly a mamča byla zase nafouklá. Ráno sem zaznamenala začátky porodu, odlovila sem ji a začala asi po půl hodině rodit...ale co se nestalo. Vždy z ní ,, padali ´´ živé rybičky. A najednou jikry. Prosím Vás o pomoc. Co to je ? Mám počkat ? coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2012 21:02 Žena JaninaH [0] - Miniakvária – Kdy do porodničky
Chtěla bych odchovat mladé gupek, ale vždy mi je bojovnice všechny zblajzla a tak jsem zařídila malou porodničku mimo akvárium. Neodhadnu kdy to na rybku přijde a také bych ji nechtěla v té porodničce trápit dlouho... Existuje nějaký vhodný čas nebo jiná rada pro mě?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 19:44 R Muž romant [28001] Re: strelec
Nemáš žádnou prezentaci, tak dej alespoň nějakou fotku těch postiženejch rybek, třeba to ani krupice není a mohla by stačit nějaká jiná metoda léčby, než použití léků, byť sebešetrnějších. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 19:42 Muž strelec [1] - MiniakváriaRe: Filip980
tak teda promiň no že sem se zeptal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 19:41 Muž strelec [1] - Miniakvária
děkuji za rady takže jestli dobře chápu tak tu zeleň rači nemám používat. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:49 Žena Lila1 [31] Re: romant
Děkuji, ukládám si.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.02.2012 18:47 R Muž romant [28001] Re: Lila1
Ta eSHa exit je základ a nemusí se ani ta eSHa 2000 použít, ale lze to i používat společně, držet se návodu a problém by neměl hrozit. Ta 2000 to je taková podpora té léčby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:40 Žena Lila1 [31] Re: romant
romant, to jsem netušila. Jak kombinovat tyto dva přípravky - je napsáno na obalu? Krupička nám zatím nehrozí, nové rybky kupovat nebudeme. Ale zajímá mě to do budoucna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:38 Žena Lila1 [31] Re: strelec
Ahoj strelec, já měla kdysi v akva také krupičku, přinesli ji neonky (příbuzné s tetrami???). Tehdy jsem měla ještě mečovky a ty byly odolnější, takže se na nich krupička objevila později. Tehdy jsme použili Antiichtin (roztok malachytové zeleni) www.akvapotreby.com/… . Ovšem neonky nepřežily, mečovky se podařily zachránit 2 ze 3.
Dávkovala jsem dle návodu na obalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.02.2012 18:38 R Muž romant [28001] Re: strelec
Na krupičku je velmi osvědčená kombinace eSHa exit a eSHa 2000. Použitím těchto přípravků nedojde v akváriu k narušení biologický rovnováhy a akvárko je schopný fungovat bez jakýchkoliv omezení. Experimentovat s malachitouvou zelení to se nemusí v konečným důsledku vyplatit, nic proti malachitce, ale je to o koncentraci která se do akvária aplikuje a jakmile se to přežene, tak už je to kontraproduktivní, držel bych se prověřeného a sehnal tu eSHu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 18:31 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: strelec
Sem to do tohoto tématu nepatří. rybicky.net/forum/3338-zivorodky--nemoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:29 Muž strelec [1] - Miniakvária
mam nemocné rybyčky mají krupičku a koupil sem na to malachite zeleň mají to ale jen tetrušky černé gupky to zatim nemají mám 4 tetry černé a 3 gupky a dve přísavky ty to také ješte nemají a nevím jak to použít nerozumím jedné větě co tu je napsaná sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:23 Muž strelec [1] - Miniakvária
prosím je tu nikdo na živo
sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:23 Žena Lila1 [31] Re: Lila1
Naše gupky mi přijdou jako šílenci. Jsou děsně aktivní, a těch 5 samic pořád rodí. Známá, když viděla, jak jsou samice veliké, skoro se jich polekala. Co do délky se vyrovnají cichliďákovi a když mají před porodem, jsou to obludky. Rodí tak 20 mláďat, naposledy jich bylo snad 30.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 18:18 Žena Lila1 [31] Re: romant
No jo, mám ale malé akva 37l. Zrovna řeším chudáka predátora-cichliďáka, po roce s 15 dospělýma gupkama, kdy nepřipustil, aby se rána dožilo jediné mládě gupky, se asi přejedl .... kdybych měla jen samé gupky, nechce se mi věřit, že by se jejich počty přirozeně reulovaly (článek jsem četla, děkuji za odkaz). Gupky mám už skoro 2 roky!!!!!, vlatní odchov a náramně se jim u nás daří. Samečci mají rok a půl a mají se čile k světu (i když ten největší se zrovna léčí, patrně mi řádí v akva parazit, další 3 jsem dala do menšího, neb cichliďák má nějaké problémy, asi s počtem) ....
Naše gupky jsou hyperaktivní!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 17:54 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: Lila1
No tak, že si pořídíš rybu, která by snížila počet narozených mláďat, která by neutekla. Takhle to romant myslel s tou bojovnicí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 17:53 R Muž romant [28001] Re: Lila1
Nějakým přirozeným predátorem, nebo se dá i uvažovat o samoregulaci. rybicky.net/clanky/815-mohou-se-premnozit-pavi-ocka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 17:46 Žena Lila1 [31] Re: romant
romante, jak se regulují počty živorodek? Nemyslím to nijak ironicky, ale stojím před tímto problémem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.02.2012 17:36 R Muž romant [28001] Re: sevca23
O.K. Dal bych tam 2 samečky a 5-6 samiček ať je prostor třeba i pro nějaký další rybky. Ty pancéřníčky určitě do hejna, s tím ancíkem buď toho jednoho nebo i žádnýho. Co třeba Beťáka na redukci potomstva těch živorodek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 17:20 sevca23 – akva
živorodky duhové :-D :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 16:59 Muž spajk17 [19] - Raci, krabi, krevetky
ja bych tam dal 2 ancitrusy alspon a 10 živorodek a bylo by to ok ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2012 16:58 R Muž romant [28001] Re: sevca23
Ty pancéřníčky by o chtělo hejnko tak 6-8 kousků, ty živorodky máš na mysli jaký konkrétně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2012 16:54 sevca23 – akva
Prosím můžu se zeptat.Může být v akva na 54l 1.ancistrus,1pancéřníček,12živorodek.Nebude přerybněno?Jsem rád za ,každou odpověď. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 22:29 azereta – deformace páteře - živorodka
Zdravím, potřebuji poradit. Jsem úplný začátečník, akvárium mám všeho všudy půl roku. Chovám jen živorodky a dva ancistrusy, živorodkám se daří, rostliny nějaké taky mám. Velikost akvária je pidi 25l, ale krom dospěkých 6 ryb mám "jen" jejich malé. Takže věřím, že nemám přerybnněno, což se tady řeší. Problém je s jednou dospělou samicí, které se cca před dvěmi měsíci začalo deformovat tělo, narostl ji "hrb". I ta páteř (která je průhledná) je najednou nějaká vykřivená. Nevím co s tím, rybky jsem dostala od kamarádky, která má taky dvě takové "divné". Je to nějaká genentická vada? nemoc? řeší se u rybek nějaká příbuzenská "plemenitba?". Protože je docela možné, že ty její rybky, které koupila v akvaristice se ji mezi sebou pomnožily a byla to rodina a takhle to šlo pořád dokola...nevím co s tou rybkou, žere normálně, plave taky, jen je prostě divná. Díky moc za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 07:33 ladis – daruje
Dobre rano nedaroval by nekdo nejake zivorodky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2011 13:39 matynka Re: katterinecka
dobře,dám sem fotografie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2011 08:19 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: matynka
bez dalších informacích ti nikdo moc neporadí. Nejlepší by bylo zařídit si tu prezentaci s fotkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2011 07:56 matynka Re: katterinecka
akvarium je velké 50L,ty razbory byl to druh asi Espeho a nebo skvrnoocasá ted nevim..a akvarium je v provozu půl roku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2011 21:26 Muž xenotoca [34] - Živorodky
Pro Katy, jaké živorodky,? pokud to jsou mečovky tak samci pokud jsou 2 a v malém akváriu tak ten dominantní bude toho druhého odhánět od samic. Je lépe když v hejnu pokud je akvárium větší je samců více. Pokud je akvárium malé stačí 1 samec na víc samic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 18:28 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: matynka
jak je to akvárko velké? Jak dlouho bylo založené? Jaké tam máš krevetky a co to bylo za razbory? Klínoskvrnné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 18:00 matynka
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli tady někdo chová rybky razbory.Také jsem si je koupila a dala ke krevetkám,druhý den se jdu podívat do akvaria a všechny razbory jsou mrtvé..čim to?díky za odpověd

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2011 23:48 Katy – Napadání
Zdravím,

v akváriu mám tři samice a dva samce. Poslední dobou mně přijde, že samci napadají samičky. Je možné aby to bylo teplotou, kterou mají v akváriu? Teplota vody v akváriu se mi pohybuje v rozmezi 25,5 - 26°C. Děkuji za rady

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 27594x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284?od=951