Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Živorodky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Živorodky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2017 15:10 Žena Amazonka [33] Re: Lapierre
Budu mít jen samečky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2017 15:07 Lapierre
Já bych jen doplnil,že ze začátku jich dát méňe a kdžytak přidávat postupně.I když v případě gupek,když se jim bude dařit,tak se úspěšně budou přidávat samy smich

PS:Já osobně bych do té 54 l pořídil menší verzi a to endlerky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.08.2017 13:46 Žena drvi [2963] Re: Amazonka
Záleží na tom, jak máš výkonnou filtraci a jak budeš mít zarostlou nádrž. Pokud je filtr dobrý a hodně rostlin, tak bych se nebála dát tam klidně 15 - 20 kusů. Krmit střídmě a v případě potřeby (změřit si občas dusíkaté látky) zvýšit výměny vody na 2 x týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.08.2017 13:36 Žena Amazonka [33] – Kolik se jich tam vejde? :)
Dobrý den, kolik můžu dát samců pavích oček do 54l akvária? ( Není to čistý objem ) bude to jednodruhová nádrž, protože gupky jsou prasátka a Otíkum by se u nich asi moc nelíbilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2017 12:48 Žena Amazonka [33] Re: KLeo
Jsem sice začátečník, ale vim, že mohou spolu být klidně jen samci. Plánuju si taky zařídit akva jen se samcema ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 10:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: KLeo
Mohou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2017 09:35 Žena KLeo [13] - Živorodky – Můžou spolu být jen samečci?
Mám dospívající platy staré 7 měsíců, první odchov, další odchovy už nechci, a chtěla jsem si nechat buď jen samičky nebo jen samce, samců je o tři víc (9),takže po párech je rozdat stejně nemůžu. Můžou spolu samci žít v míru nebo spolu budou bojovat? Zatím jsem akvárium rozdělila zhruba na polovinu, takže mají tak 40(š)x50cm(d) prostoru každá skupinka, samci jsou na polovině bez dalších druhů ryb, ale připadá mi že v posledních dnech se začali navzájem občas odhánět. A včera jsem si dokonce všimla, jak dva samci s napruženou hřbetní ploutví jakoby do sebe bokem chtěli bojovně narážet a při tom i kousnout, ale nevím jestli se opravdu koušou nebo jen výstražně naprázdno chňapají.
Napadlo mě, že je to způsobené pravděpodobně také zmenšeným prostorem, možná i tím že ve vodě cítí samičky...
(ale v novém domově u někoho jiného by taky nemuseli být ve větším akváriu)
Nebo je tohle chování samců normální i ve společenských akváriích kde jsou zastoupena obě pohlaví?
Původně jsem myslela, že rozdám samce-ve skupinkách po 3 až 5 kusech. Šlo by to už bez konfliktů, když by jich bylo menší množství než teď na minimálně stejně velkém nebo větším prostoru?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2017 23:11 R Muž vaclav [15007] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Pella
Čeká co z ní vypadne aby se nažral. Většina potomstva takhle skončí. Přesto se dokáží přemnožit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2017 20:35 Pella – Divné chování samečka
Mám těhotnou samičku Gold Black Molly, ovšem sameček má takové divné chování a o že za ni pořád plave a ozobává jí spodní ploutvičky, je toto klasické chování samce u těhotné samičky? :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2017 12:03 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: sharka71
Já jsem třeba viděl u jednoho chovatele vyrobenou porodničku o půdorysu 30x40cm, kde byla celá skupina samic, mláďata propadávala přes síťované dno a i když se jednalo o druh, který žere mladé náruživě, nádrž pod porodničkou se doslova hemžila miminy. To je ale u profesionálního chovatele. Pokud má člověk pár rybek, tak si takto pro něj předimenzované zařízení pořizovat nebude.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2017 11:21 Žena sharka71 [37] Re: Pepan
Děkuju moc, už mne to také napadlo, abych ji tam chudinku netrápila celý měsíc. Udělám odchovnu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2017 10:25 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: sharka71
Pokud mi skutečně záleží na co největším počtu odchovaných mláďat a nejsem schopen dostatečně přesně stanovit datum porodu, odlovuji samici dříve a místo klasické porodničky ji dám do odchovky, která je doslova nabušena rostlinami jako je růžkatec nebo řečanka. Krmím jen živou potravou. Tak je zajištěno, aby se zachránilo co nejvíce mladých.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2017 10:13 Žena sharka71 [37] Re: vaaclav
No, už jsem to prolezla a nenašla, proto se ptám. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2017 09:45 R Muž vaclav [15007] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: sharka71
U mladých samic se to moc nepozná, těm starším zhanatí břicho a posune se trochu dopředu. Je to tu ale napsané a popsané už několikrát stačí trochu hledat ve starších příspěvcích. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2017 09:34 Žena sharka71 [37] – Porodnička
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Odlovila jsem paví očko do porodničky, ale nevím jestli jsem ji tam nedala moc brzy. Evidentně se jí tam moc nelíbí. Může být vystresovaná a tím pádem třeba neporodit?
Už jsem se dočetla, že bývá těhotná měsíc, mám ji tam 3 dny..asi se nedá přesně určit jak dlouho to ještě může trvat? Mám ji ještě vypustit?
Děkuji
Ještě přidám foto, jestli je opravdu těhotná? ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2016 21:24 mudzej Re: Toníček
Mám tlupy živorodek a krmím hovězím srdcem, špenátem. Jo a občas potěrem skalár.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2016 13:59 Toníček – Chov
Dobrý den.
Narodilo se mi cca24 mečovek a 10 Guppek mužů do jednoho akva dát?
Poprosil bych o další rady:
Krmivo nejlepší ? Osobne dávám cyklop.
Teplota? 26-28
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 10:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: dvorak
dvorak napsal: Teď, po té co jsem znovuzaložil akvárium v létě - viz moje prezentace, jsem zakoupil několik živorodek (B. Molly a G. Molly). Kromě krmení jsem se o rybky nijak nestaral. Neměl jsem ani v úmyslu je rozmnožit. Nechal jsem je žít vlastním životem. No a asi do 14 dní se mi počet ryb zdvojnásobil a asi o 3 týdny později se počet znovu znásobil.
No a co tím sdělením autor chtěl říci? Pokud samice vrhly po 14 tak to zásluha vašeho nehrocení chovu asi nebude... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2016 21:10 Sron
Dost po ní vyjíždí, až se mi to zdá moc. Zdá se mi, že je to spíš naopak, než že by ji balil. Ale třeba se pletu... Já na to balení jdu jinak než gupky :) Nechám to tedy na přírodě, jak píšete... Díky za všechny reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2016 17:34 - Re: Sron
Je vedecky dokázané,že napríklad samček Pelvicachromis si vyberá samičku ktorá má najväčšie a najtmavšie lúče prsných plutiev.Možno niečo obdobné funguje i u gupiek.Zdá sa mu krajšia a tak ju naháňa.Možno šla do ústrania aby porodila. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   20.10.2016 17:01 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Sron
Asi tak jak píše Quasimodo. Holt jedna se mu líbí víc. A ode mě rada - nech to na přírodě. Vždycky když jsem se snažil "hrotit" můj chov živorodek, nikdy neměl úspěch dlouhého trvání. Teď, po té co jsem znovuzaložil akvárium v létě - viz moje prezentace, jsem zakoupil několik živorodek (B. Molly a G. Molly). Kromě krmení jsem se o rybky nijak nestaral. Neměl jsem ani v úmyslu je rozmnožit. Nechal jsem je žít vlastním životem. No a asi do 14 dní se mi počet ryb zdvojnásobil a asi o 3 týdny později se počet znovu znásobil.

Takže to, že se jedna samice "schovává" nech na přírodě. Však on ju ten samec časem "sbalí" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2016 11:55 Muž quasimodo [368] Re: Sron
Prostě se mu jedna samička zdá o dost přitažlivější než druhá. Obávám se ale, že nikdo jen tak nedokáže říct, čím to je zrovna ve Vašem případě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2016 10:48 Sron – Snášenlivost
Ahoj všichni, chci se zeptat na jednu věc. Mám v akva 3 gupky (1x sameček 3cm a 2x samičku 3cm a 4cm). Páreček je Oranžový a druhá menší samice je do tmava. Tmavší samici oranžový semeček prohání, ale jako tak až se rybka začala schovávat do ústranní. U té oranžové větší to nepozoruji. Nevíte proč tmavou samičku tak prohání?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 20:27 Muž Dynlik [0] Re: JirkaŠčobák
No jo, ale až vyroste :) . Jeste uvidim, mozna tam 2 prcky nechame. Teda jestli se tam s těma 8 tetrama snesou... Zbytek se vrati odkud priplaval :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 20:22 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Dynlik
Osobně mám zkušenost, že potěr přežije téměř v čemkoli, do čeho ho strčím.
Jakou zkušenost budeš mít ty, uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 19:32 Muž Dynlik [0] Re: Jája
Ok, takže ryby odlovím (může tam nějaký prcek zůstat, ať mi není smutno?). Vodu se pokusím měnit často. Brzké zanesení ryb jsem si bohužel nevybral :-( . Je ale opravdu nutné tak dluho čekat? Tetry ohnivé mám objednané a nerad bych propásl dobrou nabídku :) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 19:21 Muž Dynlik [0] Re: afc1886
Ne, ten velký samec :) . Ostatní jsou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 19:12 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Dynlik
Máš úplně čerstvé AQ. Je tam moc dusíku, případně si pávčata navíc něco s sebou skrytě přinesla a teď se to kvůli špatným podmínkám rozbíhá. Měň každý den 1/3 vody po celý týden a pak další týden ob den, následně do konce 4-5 týdne 2x týdně. A uvidíš. Zbytečně jsi spěchal s rybami. Pávčata do tak malého AQ nepatří. Ideálně bys tam měl mít jen krevetky, ty ale až po dvou měsících od založení. Pak bych teprve uvažovala o jiných rybách (minirybách maximálně 2-3 cm velkých). Pokud pávčatům nenajdeš jiný domov, tak tam další ryby nedávej, ale skutečně to není pro ně rozměr. Já je mám cca ve 100 l a podle mě to je pro ně tak akorát.

EDIT: Po pátém týdnu vodu měň pravidelně minimálně 1x týdně. Ten sameček mi nepřipadá zdravý, tělíčko má takové vycmrndlé (tím myslím stavbu těla).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 18:22 R Muž afc1886 [15394] Re: Dynlik
Proč by měla mít problém,když má skvrnu březosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 17:40 Muž Dynlik [0] Re: Jája
Díky, díky :) . Podle tohohle to snad půjde, jedna tu skvrnu má zaručeně tone .
Co asi může mít za problém :-( ? Dá se to nějak řešit?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 16:49 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Dynlik
Za dospívající pávče považuju takové, u kterého jsou viditelné znaky pohlaví (i když u samečka nemusí být úplně vyvinuté gonopodium, ale pouze v náznaku, samičky jsou už jasné). U samiček je vidět skvrna březosti, a to hodně brzy, i když stavba těla je téměř totožná se samci. A pokud není vidět a bříško je malé (na délku i na šířku), máš naději, že to bude samec.

Ten samec se přirozeně nechová, odhadovala bych nějaký zdravotní problém. Co mám za ty roky vypozorováno, tak si samci na dno nikdy nelehají, ani když spí. U mě pávčata spí pod hladinou, maximálně do poloviny sloupce vody, níž nebo na dně ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2016 09:40 Muž Dynlik [0] Re: Jája
Dospívající je jak stará coze ? Některé rybky jsou lehce méně výrazné a mají trochu větší břicho - samičky? Mám ještě jednu otázku. Je normální chování toho dospělého samce? Třeba hodinu se příšerně vyčerpává (lítá jak cvok), pak lehne a hodinu leží na dně, dokud ho něco nevyruší. A ani žrádlo ho moc nezajímá. PS: Všechny mají žluté tělo a červený ocásek :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.09.2016 23:13 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: JirkaŠčobák
Ale jde to. I když gonopodium ještě nemají, tak to poznáš (tedy já ano) podle stavby těla a nemusí být ani vybarvení. Lépe řečeno v tu chvíli nejsou ještě vybarvení, sem tam jsou už i s náznakem měnící se barvy (ale to spíš výjimečně). Dospívající pávčata už určíš bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2016 10:54 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: prasan
Pokud nemají plnou velikost, nemusí. Takto jsem jednou ke starému samečkovi dal dvě teenagerské samičky (ani jedna neměla gonopodium), on na ně celkem útočil a asi po měsíci se z té jedné vybarvil sameček s gonopodiem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2016 06:38 - Re: JirkaŠčobák
Ale ide,pretože i nevyfarbenému samčekovi gupky je vidno gonopodium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 20:17 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Dynlik
Tvé akvárium je max pro jeden druh ryb a jeden krevetek. Pokud chceš dlouhodobou prosperitu.

Osobně do třiceti litrů mám jen jeden druh (buď ryby nebo krevety nebo raky) a pokud něco přidám, tak například jednu rybku, abych v akváriu s raky omezil nálevníky a jiný plavající život, na který raci nedosáhnou.

P.S. U gupek se někteří samečci přebarví jako samečci až později, takže roztřídit dospívající rybky na 100% nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 16:46 Muž Dynlik [0] Re: afc1886
Asi to tak skončí :) . Zůstane tam ten 1 velký sameček a tetry. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 16:41 R Muž afc1886 [15394] Re: Dynlik
Já bych ty gupky daroval a pořídil víc ohnivek a ty krevetky.Bude to vypadat pěkně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 16:33 Muž Dynlik [0] Re: LiborSprysl
Není, není. Ale pro tyhle ryby by to stačit mělo :). Gupky zreguluju a půjde tam 8 teter a krevety . potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 16:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dynlik
To věru není žádný bazén...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 16:26 Muž Dynlik [0] Re: afc1886
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 15:27 R Muž afc1886 [15394] Re: Dynlik
A o jaké akvárium se vůbec jedná?Jak je velké,jaký filtr apod..Prezentace by nebyla na škodu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 15:14 Muž Dynlik [0] Re: LiborSprysl
Takže teď asi nemám šanci... :( Za dva týdny tam půjdou tetry, tak nevím :-O . Ale dík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 15:08 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dynlik
Až se vyvine, bude docela dobře vidět i bez brejlí... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 15:00 Muž Dynlik [0] Re: LiborSprysl
A pozná to nějak i nezkušený chovatel? :) Nebo kdy se jim vyvine ten tentononc? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 14:57 Muž LiborSprysl [9015] Re: Dynlik
Chovat samotné samce lze, ale dřív než budou mít pinďourka je prostě asi nepoznáte. Podle stavby těla je zkušení chovatelé většinou poznají i před tím... tak si zkuste tipovačku... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2016 14:37 Muž Dynlik [0] – Rozeznání pohlaví gupky
Zdravím!
Původně jsem plánoval akvárko jen s tetrama ohnivýma. Jenže hned v prvním týdnu zajíždění přišly nečekaně 4 gupky a teď znova dvě. 5 jich je tak max. 6 týdnů stáří, 1 je dospělá a zaručeně samec. Nechci ale upustit od teter, tak tam nechám jenom samečky aby se nemnožily. Je to možné? Jde vůbec v tomhle věku rozeznat pohlaví podle řitní ploutve, nebo jinak?
Díky, Dynlik. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 12:07 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: irigi
Ještě bys tam mohl dát aktuální fotku akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2016 11:57 Muž irigi [2]
Pardon, tu jsem zapomněl. Přidávám rybicky.net/nadrze/24072 .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2016 22:28 mudzej Re: irigi
Na neonky a vseobecne dost vysoko ph. Chce to prezentaci akva. Litraz a rostliny. Takhle se to tezko hodnoti

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 25 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 27444x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13284?od=401