Živorodky - chov
Anebo tak

Růst jsou podmínky.
Záleží na pohlaví. 2,5 cm sameček může být zcela dospělou, rozuměj déle než 6 měsíců starou, rybkou. 2,5cm samička může být v dobrých podmínkách již ve stáří 2-3 měsíce a v mnoha případech je možné že je schopná v té velikosti prvního vrhu, to však bývá opravu spíš starší 3 měsíců.
Pokud je však chceš mít trochu v lepší kondici, je lepší držet obě pohlaví odděleně (rozpoznatelné v 6-8 týdnech dle tvaru řitní ploutve-gonopodia) alespoň půl roku. Pak narostou a jsou schopny se množit bez defekrů a vrhnout daleko větší množství mladých.
Myslím že u samečků se to pozná tak, že než dospějí jsou bledí a pak najednou cosi cvakne a oni se rozsvítí do barev které jim zůstanou než začnou senilnět. To pak dokážeš identifikovat tuto dobu u jedinců z jednoho vrhu.
Takto velké živorodky duhové už mohou být schopné rozmnožování. Velikost hodně záleží na podmínkách při růstu a genech. Mě se v létě takto malé gupky. v provizorní balkónové odchovně - v baleru, rozmnožily.
Takže osobní zkušenost.

jak může být staré 2,5cm paví očko může se už rozmnožovat? děkuji za odpovědi
Starší reakce
0 04.10.2009 17:25 Devil – Re: Lenka začátečník
Já myslím,že neonky živorodky nejsou.

Bohužel není,je to jikernačka.
1 03.10.2009 11:16 Buggy – Re: Lenka začátečník
Musím ťa sklamať nie je to živorodka.
0 03.10.2009 11:10 Lenka začátečník – živorodka,nebo ne???
Prosím vás, je neonka červená živorodá???
Doufám,že ano.

Starší reakce
To, co je archivované, tak prasklo. Ale v podstatě je to hodně podobné. Stejně přemýšlím, že ty živorodky někomu daruju a dám do toho akva něco jiného (ještě nevím co).
To je to archivované akvárko z prezentace? Nevím, ale mně přijde mix 16 živorodek do 45 litrů docela dost. Ten štěrk je k živorodkám dost hrubý, musí se fakt pořádně odkalovat, jinak hrozí nějaká baktérka... Ampulárie jako likvidátor uhynulých rybek - spolehlivě.
A není něco v nepořádku?
Zkoušel si testovat vodu? nebo nejsou znát projevy nějaké nemoci?
Mám je cca 4 měsíce. Během těch 4 měsíců mi uhynula asi polovina rybek. Pravda, že jsem tam nedavno dal pár ampulárií a ty zlikvidují zbytky dokonale. Pokusím se zjistit, proč mám tak veliký úhyn. Mé druhé akva, které mám cca 2 měsíce je zatím ohledně rybek v pohodě. Všechny drží.
Je otázka, jak dlouho ty rybičky máš. Podle mé zkušenosti žijí paví očka tak rok a 1/2-2 roky, black molly tak 2 a něco, u mečovek (ty ještě mám a zahynuli 2 - jedna BRP, druhá byla divná už po nákupu) a plat (ty jsem nikdy neměla) nevím. Taky mi pár živorodek zemřelo náhle - pošťouchali se a dostali zmíněný bakteriální zánět ploutví, nebo v podstatě sameček uobtěžoval samičku. Určitě vypozoruješ, proč živorodek ubývá - spíš řídký úkaz

Je fakt, že jsem othle akva poslední dobou moc nepozoroval. Občas jsem jeno vyměnil část vody a sem tam jsem si všiml, že zase chybí pár rybek... Což znamená, že jsem si toho všiml třeba až po týdnu. Každopádně trošku nechápu proč hynou. Voda čistá, hodnoty v pořádku, krmím skoro denně. A mrtvola žádná.
Potvrzuji, akvárko Boillabaisu jsem dostala s 2 parmičkami čtyřpruhými, který byly původní obyvatelky nádrže a chtěla jsem si dokoupit paví očka, po kterých jsem toužila, a hned po nákupu jsem musela pro parmičky najít nový akvárko, protože h n e d začaly paví očka tahat za ploutvičky.
0 29.06.2009 16:42 Verouš – mrtvoly
Když mám zarostlé aqa,tak že nevidím tu mrtvolu tak ji sežerou šneci.Posledně se mi to stalo s drápatečkou(už mám jen 1).
k čtyřpruhým opravdu ne,ty se nemají rádi :( ale každý udělá chybu,já už jich taky pár nasekala :(
0 29.06.2009 15:54 Kisssi – Re: gargamis
děkuju

1 29.06.2009 15:54 Kisssi – Re: Hatomi
hm...

zrovna čtyřpruhé tam mám

tak už vim že paví očka ne

0 29.06.2009 15:53 gargamis – Re: Kisssi
přeju ti aby byli schovaný u mně se taky některý rybky zezačátku schovávali před těma večima ale pak si zvikli a vilezli

parmičky a paví oka není dobré chovat společně,parmičky (čtyřpruhé) okusují pávatům ocásky :(
1 29.06.2009 15:44 gargamis – Re: Kisssi
a jestly máš v akva schovky a kytky tak je klidně možný že sou někde schovaný

0 29.06.2009 15:36 gargamis – Re: Kisssi
oni je nemusí sežrat celí ale mohou je "uďobat"

Také chovám živorodky. Z mého pozorování trvá konzumace mršiny asi 3 dny, většinou ji ale včas objevím (tedy u dospělých, pokud pojdou mláďátka tak ne, tam ztrácím přehled

) a zlikviduji. Navíc většinou tuším, kdo umře, rybka polehává, nežere atp. Ty žádné varovné signály nepozoruješ?
1 29.06.2009 15:08 gargamis – Re: Kaplan007
mrtvolky můžou bejt "schovaný" pod kořenama kamenama atd
a jak řiká jajaapaja šneci sou uklízeči

Mám 50l akva s živorodkama... Paví oka, mečovky, black molly, platy. Takovej mix. Ale čas od času nějaká ryba prostě zmizí a není mi jasné kam. Jak dlouho trvá po uhynutí ryby než se roloží, respektive než ji ostatní sežerou? Jelikož mám krycí sklo, tak je nemožné aby vyskočili a nepodařilo se mi zatím nikdy najít na dně žádné ostatky.
Je to u živorodek normální?
Starší reakce
Přesně tak.vyberou dužninu okurky závratnou rychlostí.Mečovkám taky dost chutná hrášek-rozmrazím ho,sloupnu a hodím do akvárka,hrášek byl původně pro ancíky,ale mečovkám zachutnal víc.Nejvíc se mi ale perou o mražené patentky.Rozmrazím,opláchnu a šup do akvárka,jen se po nich zapráší

Zato mražené dafnie mi asi zůstanou v mrazáku,nikdo je nechce

zkus třeba spařit kopřivu. Mé rybky to milují-hlavně živorodky, jen tím trochu zašpiní akva (mají po kopřivách zelené výkaly),ale zas nejedí moc rostlinky a za to to stojí

a enderky jsou téměř totožné s pávaty,takže by jim kopřiva mohla chutnat-doporučuji ji všude kudy chodím

Starší reakce
0 08.04.2009 08:58 kostacek – Endlerky
Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s krmením pro Endlerky? Co je pro nejvhodnější? Co jim chutná?
Dík za poznatky..
Starší reakce
pravda,pravda já mám živorodky a skaláry už půl roku a mláďata jsem našla všehovšudy 3

a že se ty mí čudli třou neustále a jen jedno malé se mi povedlo odchovat. ty dvě zbylé se mi nepoštěstilo chytit,po usilovném lovení mi zalezli a už jsem je nikdy nenašla

Tak na tohle řeknu jediné: skaláry byly opravdovými mistry

jak samice porodila tak mladé byly už v žaludku skalár

Pozvedl bych to na další Murphyho zákon.
Rybky v akváriu vědí o narození potěru vždy dříve než čekající chovatel.

jo jo v akvaristice,prodávají je většinou v praktickém balení,že jsou jednotlivé dávky oddělené a j to hnet jednodušší tím krmit,já osobně mám zkušenost velmi dobrou
Přidat reakci
1 ...... [23] 25 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 27444x