Silikon
řasa po letech proroste i černým silikonem, jen to není tolik vidět, prodejce uvádí že proti řase a pro mořská akvária je Perenátor
0 15.08.2006 11:30 Roman – silicon
Ten Polskej je OK.Nedávno jsem lepil staré aqa co teklo 10cm od hladiny.Za plného provozu jsem odpustil cca 15cm vody,vyčistil roh co tekl a nalepil jsem tam 12cm dlouhý a 1,5cm široký proužek skla.Jako záplata super.Zachránil jsem tak nádrž co má nejméně 15 let za sebou různou manipulaci(5xstěhování).Nevýhodou čirých silikonů je akorát prorůstání řasou a obarví se po aplikaci léčiv(malachitová zeleň,metylénová modř,FMC apod.)Na sílu spoje to ale nemá vliv,a časem se spoj opět odbarví
netvrdím že jsou všechny špatný, ale už jsem si jednou naběh, použil jsem sanitar (jinej jsem neměl) na vymazání spár a přes noc padly všechny ryby, od tý doby lepím jenom akvarijním
0 14.08.2006 21:37 logos – siliko
Aspoň voda nebude plesnivá, já bych řekl, že s těmi silikony to nebude tak horké jak to vypadá. Já např. též používám ten zmiňovaný polský, kupuji ho v akvaristice, kde mám 100%spoleh, že by mi nedaly nic špatného, toho prodavače znám již dlouho, dobře mi radí a občas nechá něco zdarma na vyzkoušení, tomu co dělá opravdu rozumí.
no ten bych asi nepoužil, sanitar většinou obsahuje přísady proti plísním
0 14.08.2006 21:20 Andy – silikon
no ja mam tenhle
Starší reakce
0 05.07.2006 17:16 Vrubozubec – tomas j
0 05.07.2006 16:44 Vrubozubec – Silikon
0 04.07.2006 22:16 Micus – Tuba
Tuba akvaristického silikonu v ostravském hornbachu stojí určitě do kila, karviňoku
Výrobce nějaký polák..
No máš pravdu vůbec nic na tom není
0 04.07.2006 20:01 Vrubozubec – pozadi
Podle me neni z cim radit...Nastipat a nalepit bridlici dovedu bez toho aby mi nekdo radil jak na to.
Ale dik...
Dělala jsem plochu 160 délka, 60 výška no přeju příjemnou zábavu. Jak to budeš dělat ? Kdyžtak ti poradím, když už ty nervy s tím mám za sebou
0 04.07.2006 19:10 Vrubozubec – Silikon
delka akva 96 cm vyska 27 cn
Mám toto pozadí v akva a nemůžu ti doporučit jinak než silikon akvaristický.
0 04.07.2006 18:53 Vrubozubec – Silikon
Ahoj,
Ja si prave vubec nemyslim,ze je Silikon jako Silikon jak rikas...Kazdy je urceny k necemu jinemu...Kdyby byly vsechny stejne,neptal bych se.Je hodne silikonu k hodne pouzitim.
Odkaz je na
www.akvarijni.estranky.cz 0 04.07.2006 18:49 logos – sili koníček
No,myslim, že je to v podstatě jedno, silikon je prostě silikon, a jestli lékárnický, černý či bílý... to je myslim fuk.
Jo, já si vůbec neumim představit, jak takový pozadí vypadá, co k tomu potřebujuu, kolik čeho potřewbujju (mám 60l akvo), jak se to vpřidělává...Můžeš to nějak popsat,nebo nějaký odkázek???
0 04.07.2006 17:00 Vrubozubec – Silikon
Ahoj,
Tento tyden se chystam lepit pozadi z bridlice a potrebuju neco vedet.Ktery silikon jen nejlepsi na lepeni kamene?Aby odolaval v pohode pod vodou a aby nebyl nijak zavadny rybkam.Urcite mi doporucite primo vhodny Akvaristicky silikon.Ten jsem chtel ze zacatku pouzit taky,ale odrazuje me vysoka cena...U nas (Karvina) se pohybuje od 190 korun i vice za 1 tubu...Napadl me i normalni Sanitarni silikon,treba cerny nebo pruhledny...Co vy na to?Je Sanitarni silikon vhodny k pouziti pro styk z vodou?Nebo budu muset pouzti (
)silikon akvaristicky,primo k tomu urceny?
Diky za odpovedi.
Přidat reakci
1 ...... 16 ...... [17]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x