Silikon
netuším proč by to měl být kšeft? Já nejsem výrobcem silikonů, ale logicky pokud udělám spáru ze silikonu který není pro akvária pak je to stejné jako kdyby jsem sním slepil celé akvárium
něco jiného by to bylo pokud by se akvárium opravovalo z venčí ale i pak hrozí prosak fungicidů do vody
trabant a elektromobil je také auto že?
Oba mají volant a 4 kola ale jen z jednoho jde smrad a olovo do okolí a stejné je to stím silikonem
prostě pokud se jedná o jaké koliv lepení v akváriu pak by se měl použít jen ten akvarijní ( ten jde samozřejmě koupit kde koliv v jakém koliv obchodu )
a právě že vnímám co píšeš a na to i odpovídám
to aby si tvoje rady nebral nikdo vážně k srdci a použil to co se použít má
Vnímáš?Řeč byla o tom,jestli jde akva.vyspravit obyč.silikonem a já znovu odpovídám ano,jde,mám to několikkrááát odskoušeno!Chápu,že kšeft je kšeft,ale bohužel
to použití obyčejného interierového silikonu ( neutrál,sanitární )
pročti si složení a nejde o pevnost nebo odolnost
proč myslíš že akvarijní silikon se dělá extra když je téměř totožný s tím sanitárním?Víš co to je fungicid?
Objasni mi,co byla blbost?
neraď lidem blbosti to je vše.
Poslouchej odborníku,já odpovídám na dotaz člověka,ktarý se na něco ptal a mi je srdečně jedno,že si tady z toho děláš reklamní portál.Lep si akvária z čeho chceš a jsi mi taky lhostejný.
Jestli máš potřebu probírat výrobu silikonů,to Ti neberu.A znalej silikonů jako Ty ,určitě nejsem.
Do OBI,ani Hornbachu nechodím,tak to mě budeš muset o nákupu tam asi poučit
To je mě uplně jedno co v jakém akvárium třeš ale prostě silikon akvarijní se nedělá pro legraci a pokud ano pak by ho měl každý výrobce silikonů přestat vyrábět a rozdíl v ceně je opravdu minimální
nesmíš ho kupovat v OBI nebo Hornbachu ale přímo v prodejnách lepidel a ceny jsou +- 120kč
prosimtě a když seš přez ty lepidla tak znalej tak jakej je rozdíl mezi sanitárním a akvarijním silikonem ? Oba jsou kyselé a oba se dělají ve stejných barvách a oba mají takřka stejné vlastnosti
tak který by jsem si měl zvolit pro opravu nebo výrobu akvária cenově jsou od sebe jen pár kaček
Vzal jsem to z toho,že mám takových akv.doma několik a konkrétně v jednom teď třu pancéřníčky.Nejsem teoretik
A nesnaž se tady někomu podsouvat,že je pro něj problém připlatit 20Kč
Aa kde jsi vzal informace že to nevadí?A co fungicid který tyto silikony obsahují?
ok pokud je problém dát o 20kč víc za akvarijní jednosložkoví silikon pak ať si každý patlá do akvárií co chce ...
Bože můj proč se vlastně pak vyrábí akvarijní silikon ???? Hlavně nepište kvůli pevnosti!
Josef Vávra
Výrobce akvárií a terárií
Nevadilo.Takto už jsem vyspravil několik akvárií a dodnes s tím nemám jediný problém.
Starší reakce
Miro.M napsal: Nemusíš nič vyhadzovať.Rozlepenie akvária nehrozí.V prípade,že Ti riasy prerastú cez lepidlo,začne len kvapkať.Vtedy stačí akvárko vyčistiť,rohy akvária vytrieť silikónom a je znova schopné prevádzky.Vytretie rohov lepidlom môžeš urobiť všírke asi 5mm od rohu aj na novom akváriu.Keď riasa prerastie tých 5mm,stačí lepidlo z rohu vyrezať žiletkou a znovu vytrieť rohy lepidlom.Tak Ti akvárium nezačne tiecť.Ja to mám tiež tak urobené,aby som nemusel znovu rozrezávať a lepiť celé akvárium.
Miro, co znemana, ak riasy prerastu??
Mne pri rohu akvaria sa robia kvapky a vidno to na molitanie, ako potom sa nahromazdia a je tam voda pri hrane. Co mam robit? potriet rohy lepidlom?? A ked ano, tak akym??? DIK
Starší reakce
Po vulkanizaci silikonu nebude absolutně žádný problém.
ok diky za radu, slo mi hlavne o to, ze bude na pasku/silikonu kondenzovat voda a ta kapat zpet do akva, tak bych nerad nejaky problem....
Nemusí být akvaristický. Jen bych na hliníkovou lištu použil neutrální silikon.
Chystam se pridat do akva metr led pasku, je uveden jako vodotesny, ale radeji bych ho na hlinikove liste jeste objel silikonem, musi byt nutne ten silikon akvaristicky? nemam kryci sklo! diky za rady
Starší reakce
No, super. Další poučení pro příště... Expirace 18 měsíců.... kupoval jsem to v květnu, to už měl za sebou 13 měsíců od výroby... takže už to mám vlastně po expiraci
Nijak,přes expiraci ani náhodou a zalepená špička a chlad postačí.
Děkuji. Já ho už zhruba půl roku používám. Jakmile se mi podaří vytlačit ten ztvrdlý ve špičce, tak je zatím OK. Ale zajímalo mne, jak si prodloužit jeho životnost - teď sice vyrábím CO2 soupravy a opravuju akvárka, ale to toho zas tolik nespotřebuji a je mi líto to vyhodit, tak právě přemýšlím, jak ho nejlépe uskladnit. Asi nejlepší tedy bude dát ho do igelitového sáčku spolu s několika pytliky toho vysoušeče... nebo hrstkou rýže, která má stejný účinek, a uskladnit v ledničce.
Ideální je uchovávat v chladu a suchu, ale nesmí zmrznout. A nejlepší je, pokud je načatý, nechat balení i se špičkou kde určité množství silikonu zvulkanizuje, ale v kartuši zůstane stále použitelný. Je ovšem jasné, že ne nějak dlouho. Určitě bych načatý silikon spotřeboval co nejdříve. Bez problémů by měl být použitelný i po cca půl roce, někdy i déle.
Využuju, že tu mám odborníka a zeptám se - mám silikonu celou patronu do pistole. Jak ho mám uchovat, aby co nejdéle vydržel? Když ho dám do ledničky, vydrží déle? V ledničce je chladněji, ale asi víc vlhko. Nebo je lepší třeba na chodbu, kde je sice tepleji než v ledničce, ale víc sucho?
Naprostá většina akvaristických silikonů vulkanizuje cca 2mm za 24 hodin při teplotě 20°C a relativní vlhkosti 65%.
Vlhko u mne bude asi problém... Největší vlhkost mám asi tady v pokoji, protože v tuto chvíli tu mám 2 akvárka a 4 krevetárka + ten kýbl s nemocným čichavcem, ale i tak tu mám při 23°C vlhkost 55%. Ale větší vlhkost prostě nemám. Ale děkuji za info, člověk se pořád něco učí
Když jsem si akvárka lepil, tak jsem je nechával 3 dny, dokud byl silikon cítit. Ale to jsem na ně tak nespěchal jeko teď.
OK. V tom případě nechám čichavce v kýblu do zítřka. Ono mu tam nic nechybí, má tam topítko, dal jsem krycí sklo, aby se nenachladil, jen nevidím, jak vypadají ty jeho rány na boku... tak mu dám lék ještě tam a přeliju ho i s vodou až zítra a uvidím. Zatím se chová klidně, plave, žere... tak snad bude vše OK a uzdraví se...
Moc děkuji za rychlou radu.
ideálně to dej někam, kde je vlhko, silikon vulkanizuje i vzdušnou vlhkostí
Nechal bych silikon pořádně zvulkanizovat. Záleží na síle toho přelepu, ale pod 24 hodin bych nešel.
Potřeboval jsem rychle malé akvárko. Měl jsem jedno patnáctilitrové, o kterém sestra tvrdila, že teče ve spoji. Spoje jsem tedy všechny "přetáhl" akvarijním průhledným silikonem. Můžu se zeptat, za jak dlouho po použití mohu to akva napustit? Po 6ti hodinách je silikon zatuhlý, ale pořád smrdí. Je bezpečné tam už dát vodu s rybkou?
Starší reakce
Ja mám odstraňovač od Soudalu a že by to nejako extra pomohlo povedať nemôžem. Okrem iného som po pár ťahoch zničil plastovú stierku ktorá bola k tomu pribalená. Vlastne jediná 'výhoda' čo v tom vidím je citrónová aróma. Tej som sa nemohol nabažiť
Ja to mam lepene transparentom - ten este aj horsie vidno na skle.Aj preto si to chcem trochu ulahcit.
Rozumím, naposledy jsem takto rozebíral 650 litrový akvárium.
No tak ak to budu mat? -tak to kupim.No je to pakaren skrabat to
ono sa to nezda ale na dlzku je to 9.6 metra skrabania
Pokud jsi to doposud dělal bez odstraňovače, tak bych ho protentokrát vyzkoušel, ať máš ucelený a osobní názor.
Tak kupit? ci nie?
Teda ak by si prelepoval akva - kupis to znova?
Ide o rozobratie a prelepenie celeho akva - 200L.
Ten odstraňovač funguje, ale stejně musíš před aplikací odstranit nožem co největší množství silikonu a až potom nanést odstraňovač. Většinou se nechá cca 15 minut působit a pak se stěrkou setře. Nakonec se suchým hadříkem odstraní zbytky a je to. Pro výměnu jednoho skla mi to přijde zbytečné. Ovšem to je jen můj názor
.
Mě to nikdy nefungovalo 100%, takže k použití té žiletky bylo třeba vždy přistoupit, ale třeba jsem jenom nešikovnej.
Velmi dobrou zkušenost jsem udělal z odstraňovačem silikonu od firmy Den braven.
Mne je toto jasne...a toto uz mam par krat za sebou.Preto chcem vediet ci ma cenu kupovat tu chemiu?.
Ja si to predstavujem tak ze sa to nanesie na silikon necha trochu postat a potom sa to zotre handrou a zmyje.A tak ma zaujima ci to takto funguje alebo nie?
Ak nie? -tak je postup jasny
Já nikdy odstraňovač silikonu nepoužil. Silikon jsem vždy odstraňoval jen mechanicky (žiletka, odlamovací nůž) a před lepením jsem sklo odmastil technickým lihem. Trvá to sice déle, ale výsledek je téměř vždy jistý a bez použití chemie.
Poradte niekto...oplati sa kupit ten odstranovac silikonu? -alebo su to vyhodene peniaze?
Potrebujem vymenit predne sklo a v podstate aj rozobrat cele akva pretoze chcem zmenit rozmer.Ziletkou to ide len to dlho trva.A ked som pozeral fora o odstranovacoch tak niekto pise ze to ide celkom dobre a niekto ze je to na ho..o a skoda penez.Tak poradte kupit? -ci nie?
Starší reakce
Toto je to...ta 310ml tuba postacuje na zlepenie 3och mozno 4roch 200L akvarok.Ale nie vzdy ma clovek na vyber.
Na drobné správky je nejlepší si koupit malou tubičku viz. foto: Na fotce není akvarijní ale i ten je v tom samém balení k dostání.
NJ to je druhá věc
Jenže po nějakým čase bude na vyhození
Ta se neztratí silikon se vždy hodí
Nojo, mám patronu do pistole... takovejhle mi nikdo nenabíd... bohužel.
Abys mi věřila.
U nás v akvaristice dokonce 59,-
za 100g. Předpokládám že ty máš 300g patronu do pistole. Proto těch 169,-. A v jíné době nežiju normální cena.
Tak akvarijní silikon jsem po dlouhé námaze (obejití několika akvaristik a OBI) sehnala... ale 60,- Kč? Asi žiješ v jiným století?? Dala jsem za to 169,- Kč. No nic, jdu na to. Snad se dílo podaří.
Já to většinou dělám mechanickou cestou a to žiletkou a potom použiju nějaký odmašťovač, třeba jar.
Nevíte někdo, čím nejlépe pustí již zachnutý AQ silikon (lepidlo) ze skla?
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x