Silikon
Kdyby si si precetl prinejmensim tohle tema cele, zjistil bys, ze nic neutralizovat u zadneho nemusis. Kdyby sis toho vyhledal jeste vic, treba bys koupil levnejsi (nevim, na co to mas). KDYBY ....
Proc neutralni (predpokladam, ze pokud je to velkymi pismeny, pokladas to za dulezite)?
0 24.11.2007 18:43 vodnar73 – Re: Petr
odpovedal si si sam... pouzi NEUTRALNY silikon, nejdes lepit akva, takze nepotrebujes na pozadie vlastnosti silikonu pre LEPENIE SKIEL...
0 24.11.2007 17:22 midiborec včera jsem byl unas ve zverimexu a kooupil si dve tubi akvaristickeho černeho lepidla stoji jedna tuba 36 kč a neni to tuba jako na silikon ale jako normal na lepidlo..uvidime jak bude drzet chci stim prilepit bridlici na plexi
0 24.11.2007 15:00 Štěpán Ne tmel, ale LEPIDLO!!!
S nejvetsi pravdepodobnosti ne zasadity, ale kysely, jako skoro vsechny. I akvarijni. Neutralni je takovy, co pri schnuti nema kyselou reakci, v pouziti treba v elektronice atd. Po zaschnuti jsou oba dva neutralni a vicemene inertni.
Pokud na tom tvem cernem neni napsany nejaky pridavek treba fungicidu, nebal bych se ho pouzit.
0 24.11.2007 11:18 Petr – Re: Danila
Danila: Dík. A kde se dá koupit, asi někde ve zverimexu?? V normálním obchodě asi těžko, že? Takže ten co jsem koupil asi raději nepoužít, že?
0 24.11.2007 11:05 Petr případně poraďte jaký tmel, díky
0 24.11.2007 10:57 Petr – Silikonový tmel
Ahoj. Jaký silikonový tmel lze použít do akvária, aniž by negativně ovlivňoval chemismus vody. Chci si vytvořit plastické pozadí a tmel jsem si koupil černý, který ale není neutrální, jelikož černý neutrální se prý nevyrábí (akvárium mám ale samozřejmě slepené černým silikonem). Tak co si o tom myslíte? Můžu použít ten černý (pravděpodobně zásaditý)??
Starší reakce
0 16.10.2007 13:15 Aleš No tak já ho asi vyskouším jde o to že ten normální můžu mít zadarmo tak se ptám. S tím uvolňováním bordelu do vody mě to trošku zaskočilo v terárku bude vlhká rašelina tak doufám že to neudělá neplechu. ale podle toho co tu čtu tak by to vadit nemělo tak vyzkouším a ozvu se! Díky za vaše názory.
Existuje i "obycejny" bez protiplisnovych prisad. Ale prijde mi to, ze je to jedno, cena rozdil 50kc /velka tuba (jestli tenhle "obycejny" nebo akvarijni). A kacirsky bych se na mensi prace nebal ani sanitarniho (vyzkouseno). Jak kdo chce.
0 15.10.2007 20:48 007 Na terárko bych v klidu obyč. silikon použil.Pro akvarium je nevhodný,protože obsahuje různé protiplísnové přísady,které se louhují do vody a tím ti pomalu ale jistě otráví ryby.
0 15.10.2007 20:40 Aleš – Obyčejný sanitární silikon VS.silikon akvarijní
Tak by mě zajímalo jestli se dá na lepení akvária, v mém případě terária, použít obyčejný sanitární voděodolný silikon např. z obi OBI. Já to mám jako terárium na pavouky. vím že je to daleko od rybiček, ale chtěl bych vědět jestli je nějak toxickej a jestli Vy osobně máte nějaké zkušenosti s tímto silikonem. Děkuji!
Starší reakce
neznal, ale takovouhle sem chtěla slyšet, nejsem technickej typ, nerada bych něco někam domazala a pak zjistila že to bylo na nic....kdyžtak to svedu na vás, na chlapi
0 09.09.2007 19:52 hanz [27] děkuji, přesně tohle jsem chtěla slyšet
Je to lepené sklo na sklo. Děkuji moc, vyzkouším a pak se kdyžtak poptám
původně to bylo akvárium pro rybičky, napuštěný až po okraj, teď bude cca 15-20 cm vody chybět, takže by to mělo vydržet, ale nevím jak moc bude ta pevnost v rozích. Není to vyhlodaný moc, ale místem ten silikon trochu chybí. Pro klid bych chtěla trochu silikonu přidat, ale nevím jestli to k něčemu bude?
No ono jde taky o tloustku skla protoze jak uz tu je nekde psano pro krecky neni potreba silny sklo. Po napusteni by to mohlo splouchnout
Ahoj, mám akvárko, ve kterým bydlí křeček, chci ho předělat na želvárko, ale malinko okousal silikon v rozích, zatím je to čistě teoreticky, ale šel by ten silikon jen domáznout, nebo je to zbytečný a muselo by se přelepit? Zatím jsem ho nanepouštěla, ale jak říkám, čistě hypoteticky?
Starší reakce
No kúpil som Akváriový transparentný(chcel som čierny ale nemali a mne sa až tak moc zháňať ani nechcelo). Inak u nás stojí 172 sk. Je tá cena v norme?
Myslim, ze je. Bezne dostupny by mel byt sanitarni neutralni silikon (to neutralni se tyka vlastnosti po vytvrzeni), a neutralni silikon, kde jediny rozdil je v absenci tech chemickych prisad. Ten by mel byt dokonce jeste levnejsi, pouziva se treba pro stavebni prace, tesneni oken ..... Oboje samozrejme v ruznych barvach, pro nas asi nejvhodnejsi bezbarvy.
Hmmm,to máš asi pravdu,zajtra pobehám obchody a uvidím. ZAtiaľ dík všetkým.
0 12.08.2007 21:41 Štěpán žádný jiný obyčejný než sanitární není (asi).
Takže v podstate silikon po vytvrdnutí,by nemal byť vo vode škodlivý. Takže teoreticky na lepenie pozadia netreba kupovať akvaristický silikon(u nas je to trošku problém) ale postači aj nejaký obyčajný(okrem sanitárneho).Je to tak?
Silikon se sebou po vytvrdnuti uz nic delat nepotrebuje, je neutralni a nic spatneho nedela. Sanitarni ma trosku problem v tom, ze obsahuje fungicidni (+ treba i jinou chemii, je to na stitku napsane) pripravky, ktere v koupelne zabranuji rustu plisni a hub. Ty se uvolnuji postupne.
Specialni silikon pro elektroniku je z toho duvodu, ze normalni muze soucastky a spoje poskodit v prubehu vytvrzovani (kyselost), pak uz by jim to taky bylo jedno.
Nicmene ja se sanitarnim pozadi nalepil, a nijak se to zhoubne neprojevuje. Nedoporucuju to, spechal jsem, pouze sdeluji zkusenost.
0 12.08.2007 19:42 Štěpán Akvaristický silikon je taky kyselý. Nechápu potřebu neutralizace, protože po vytvrdnutí už je všechna kyselina vyprchalá.
Neutrální silikon existuje - používá se třeba v elektrotechnice. Je to speciální zboží - v normálním obchodě jsem na něj ještě nenarazil...
Dík za typ.ale na slovensku Hornbach nieje a OBI-tiež nikde na blízku,jedine Baumax.
Nemám problém kúpiť akva silikón,iba sa pýtam na na neutralizáciu klasického(sanitárny,obyčajný)-či sa to dá.
Je možné klasický silikón(sanitárny,obyčajný....) použiť na lepenie pozadia(bridlice). Viem že obsahuje nežiaduce látky. Ale je možné ho nejako neutralizovat,tak ako Epoxy-octom,alebo nejako inak. U nás stojí orig. akv. silikon myslim si až moc. Za odpovede vopred ďakujem.
Starší reakce
0 13.06.2007 10:37 Vitekm – lepidlo
Akvaristický lepidlo je asi nejlepší černý. Prý vydrží nejvíc a neprorůstaj do něj řasy. Jinak musím dát zapravdu předchozím. Na lepení akvária je lepidlo na akvárka. Tmel je tmelení. A prasklé akvárko se dle zkušeností tmelit nedá. No, vlastně dá. Tak na pár dní a pak znovu tmelíš, dokud to člověka neomrzí a nezačne lepit...
0 12.06.2007 19:08 Štěpán Chceš silikonový LEPIDLO, NE TMEL !!!!
0 12.06.2007 19:07 Petr Pokud je tam věta v tom smyslu, že se dá použít na lepení akvárií, tak ho klidně použij. Jinak se dá sehnat přímo silikonové lepidlo na lepení akvárií. Já ho kupuju v železářství.
0 12.06.2007 18:45 Dodin jo ale kde ho mam koupit?a tam pisou ze je na akvarka
0 12.06.2007 17:17 Petr Průhledný silikon je docela na prd. Raději si sežeň černý nebo bílý.
Přidat reakci
1 ...... ...... [15] 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x