Silikon
Já akvaristický silikon taky dlouho sháněl po různých domácích potřebách, po sanitární a stavební technice a nakonec jsem ho sehnal v obchodě Barvy a laky .
Holt vědět kam zajít.
Silikon bez kaynoakrylatu - zopakuji svou otazku - existuje nejaky s kyanoakrylatem?
Ostatni aditiva nevadi (fungicidy, protikorozni, samozhaseci ....)? (sam treba nemam problem s trochou silikonu s fungicidem do akva, ale ve velkem mnozstvi bych to tam nedal)
Ziber - Co proste jit do jineho obchodu, a koupit akvasilikon bez podobnych aditiv?
super diky.. a kdyz to bude tedy bez toho kyanoakrylátu a necham to zaschnout pro jistotu 2 dny.. tak byto melo bejt OK?
0 27.11.2009 17:26 kreten – Re: žibér
Je to tam napsané
jo diky.. takze bez toho kyanoakrylátu.. a jak poznam ze tam neni? na tech kde je tak tam napsanej je? sry za blby otazky ale v tomhle se moc nevyznam
Ale jo, praci s timto lepidlem ve vetsim mnozstvi, stejne jako natirani barvami s org. rozpoustedly, atp (treba spreje a "bazmeky" do zasuvky na komary), bych se v blizkosti akva s rybami obloukem vyhnul.
Ale s tim, neco tim slepit, nechat dostatecne zatvrdnout, a v akva pouzivat, nemam zadny problem.
Take natrit treba kryt zevnitr tluste akvasilikonem a nechat schnout na akva by se rybam nelibilo.
0 27.11.2009 16:12 kreten – Re: filipsi
No nevím, tam kde jsem kdysi lepíval třeba cosi vteřinovým lepidlem, tak pak se mi občas přiházely divné věci v akva. Proto se kyanoakrylátu vyhýbám. Tak už to nedělám na náhodu. Nejsem vědec jako vy, abych to do detailu zkoumal, to jsou jen zkušenosti empirika.
Ano, pary jsou drazdive, ale ve styku s vlhkem okamzite tuhnou. Co by se z vytvrzeneho mohlo vodou "vyluhovat" si predstavit nedokazu.
0 27.11.2009 16:00 kreten – Re: filipsi
No odpar ( do vody to je blbost, výluh?) není zcela ideální někdy působí dost jedovatě. Hodně také záleží na způsobu lepení.
provokater napsal: Ten ve kterém není kyanoakrylát
V nejakem snad je?
A vytvrzeny kyanoakrylat pusobi nejake problemy?
0 27.11.2009 14:58 kreten – Re: žibér
Ten ve kterém není kyanoakrylát
no jasny,, ale nekde jsem cetl ze staci obycejny z treba obi.. tak se ptam ktery z tech dvou by sel pouzit?
zdar.. mam otazku.. ted sem byl v domacich potrebach.. a maj tam sanitarni a stresni silikon.. ktery z nich je vhodnejsi? dik za radu
Tavící pistole by sla,ale pry to moc nedrzi...nevim nemam vlastni zkusenost.Jinak silikon nevim,ja lepil bridlici a pouzil jsem Akvarijni silikon,neni drahy... stal me asi 100kc.A da se sehnat skoro vsude,dokonce i u nas ,v takove dire
(Hrusovany n Jeevisovkou)
0 26.11.2009 14:28 Skorica Šel by použít do akva normální silikon?nebo tavící pistole?
Starší reakce
0 19.11.2009 21:20 Libor123 – Re: H2O
Ahojky všem.
Tak já lepil břidlici na pozadí a koupil jsem normálně v barvách a lacích silikon. Měli jak čirý tak černý. Přeju hodně úspěchů LIbor
0 19.11.2009 17:29 H2O ahoj lidi tak pozadí mám skoro hotové jen pro jistotu bych chtěla vědět jestli je polystyren zcela nezávadný nebo ho musím důkladně natřít i z druhé strany?
Starší reakce
0 16.11.2009 08:51 H2O Díky za všechny rady, konečně jsem sehnala silikon, takže můžu pokračovat
0 15.11.2009 22:33 Usine – Re: PavlínaB
Drogerie nebo barvy laky, nebo nějaký hobbymarket jako je třeba Oby.
Pavlíno, jsem přesvědčen, že černý silikon pro lepení akvárií seženeš v každé speciální prodejně akvaristiky. Pokud u vás není v blízkosti taková prodejna, dá se objednat přes Internet. Do Prahy kvůli tomu určitě jezdit nemusíš....
0 15.11.2009 13:30 H2O čeho víc?
neblázni,dělá se jich víc
0 15.11.2009 13:29 H2O na ten balakryl se pak ještě musí dávat něhaký lak nebo jiná vrstva?
0 15.11.2009 13:28 H2O jo to je fajn nápad v sanitární technice jsem ještě nebyla, zítra to zkusím
Balakryl je rozhodně levnější varianta a pod vodou je stálý
0 15.11.2009 13:26 dest – Re: PavlínaB
pardon nekoukal sem ale jestli mate horbach i u vas nebo nejake obi a pod zkuste to tam je to sice o par korun drazsi ale zase nemusite nikam daleko cestovat... dalsi moznosti je prodejna barvy / laky pripdne nejaka prodejna sanitarni techniky
0 15.11.2009 13:25 H2O Do prahy to mám fakt daleko, bydlím v Chebu
0 15.11.2009 13:24 H2O ted jsem zjistila ze to pozadí jde taky delat s balakrylem mat, mate s tím nejaké zkušenosti?Nevím co je lepší varianta?
0 15.11.2009 13:23 dest maji je i v hornbachu v praze na cernaku
no od den braven jediný asi nebude, ale je nejlépe sehnatelný. Pokud chcete ale lepit něco většího, tak se vyplatí sehnat si tento:
www.donauchem.cz/… Hledej prodejce kteří prodávají značku Den Braven ty jsou snad jediní kteří dělají černý silikon pro akvaristiku.
Tomas Enderson
0 15.11.2009 13:08 H2O – Kde sehnat silikon
Kde se dá sehnat, černý akvarijní silikon nebo si mám ten transparentní nějak obarvit? Chci dělat pozadí z polystyrenu, prosvítal by ten transparentní hodně? dík za radu
myslím že kdyz použiješ epoxyd tak se nic nestane, kup ten co muže k potravinám a je to. vůbec bych se nebál více vrstev
držím palce draku
Tak to není pravda já měl takovéto pozadí 15 let a držel stále dnes je na zahradě jen tak zakrývá filtr do bazenku a to je další rok a nespadlo sněj ani smítko.
já snim nebudu dělat nic.mě se to netýká.
no o epoxydu jsme uvazoval, ale nedavno jsem zde v diskuzi cetl, ze po case se nejak roztahne nebo co, a upadne i s tim piskem z toho polystyrenu...
a co epoxid? ten by ti nepomohl? dá se i rozetřít na polystyren a písek taky udrží
Tak na lepidla jsem se dival, ale ty neco stoji - silikonu na akvaria mam doma dve plne tuby;)
Jinak diky za inspiraci s tim nastrikanim a jemnym piskem. To se zda jako dobra moznost, pokud nepujde dobre silikon;)
0 13.11.2009 15:52 JuraS – Re: Rexistens
a co tak zajít do nějakého obchoďáku, zajít ke stojanu u lepidel a utrhnou si letáček..určitě tam najdeš radu jaké lepidlo je na polystyren, neleptá ho a je vodostálé a nezávadné..nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat laciné věci...na silikon (záleží jaký chceš použít) existují rozpouštědla i ředidla..ty ale na tuty naleptají i polystyren...vzal bych sprej na polystaren, nastříkal základ a pak vytónoval...a do toho laku než by zaschl bych nasapal jemný písek do filtrací..a máš to...
ja nevymyslim hlouposti, ale snazim se najit nejlevnejsi a pritom dostatecne komfortni reseni jak nalepi pisek na pozadi polystyrenu...
0 13.11.2009 13:04 JuraS Existují barvy na polystyren i ve sprei..osobně mám stříkací pistolku takže mohu vytónovat kde co..existují i barvy stříkací pískové i na polystyren a všechno to má hygienicé atesty...stačí jen hledat a nepotřebuji vymýšlet žádné hlouposti...
"tal aceton asi moc ne... ten by rozezral i polystyren...
ja si rikal jestlikdyz smrdi silikon octem, by to proste neslo naredit octem..."
...toto ma tiez napadlo ale s kys.octovou...
...problem je v tom ze ta kys.octova - neriedi ten silikon...
...silikon je dvoj a viac zlozkova zmes - a ta kyselina to udrzuje len v tej konzistencii ako je...
hop - hovoris ze to c6000kou ide?
cheš ředit silikon? chceš. já ti jen píšu čím se ředí. co s ním budeš dělat ty je jen a jen na tobě
Zakladni vec je, pouzivat veci na to, na co se pouzivat maji. Takze patrat po tom, jak redit sanitarni silikon (prip. akvaristicky, to same bez fungicidu), aby se lepe natiral, je nesmysl. Redit se to nema nicim.
Existuji nizkoviskozni laminovaci pryskyrice, napr. vodou reditelne silikonove naterove hmoty, ....
Dnes už existuje přípravek original na umývání silikonu.Tim to jde i naředit.
A na to si přišel jak.aceton do akvárka.
tal aceton asi moc ne... ten by rozezral i polystyren...
ja si rikal jestlikdyz smrdi silikon octem, by to proste neslo naredit octem...
Já zkoušel při výrobě pozadí benzín (lékařský), no nic moc, muselo se poměrně intenzivně rozmíchávat, ale bez toho benzínu bych to ani nerozetřel vůbec...
acetonové ředidlo...c6000
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 16 17
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9205x