Přihlásit se RYBICKY.NET »

Silikon

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Silikon
 Reagovat na tento příspěvek 0  - entlio – Silikon s Fungicidy
Dobrý den, nepatří to zcela do tohoto tématu, ale měl bych dotaz. Do akvaria jsem lepil pozadí. Bohužel jsem nedával pozor hmm a vzal jsem omylem tubu se silikonem, který obsahuje Anti-fungicidní látky. Pozadí jsem přilepil cca na 10 místech "kapkou" silikonu. Dnes když jsem potřeboval silikon tak jsem si všiml, že jsem použil tu špatnou náplň. Akvarko už mám hotové a nechce se mi to znovu všechno vytahovat. Myslíte že to může způsobit problémy? Spotřeboval jsem tak 10 ml silikonu.
Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Roman
Naprosto souhlasím a jen doplním že správný název je Perennator a je to asi nejlepší speciální silikon na akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Roman
černé silikony vyrábí skoro každý výrobce těchto lepidel.co jsem viděl za poslední rok, tak to byli lepidla od Soudal,Den braven,Pennerator,Lukopren a ještě asi 2 další výrobci.Hodně značek nabízí baumax.Osobně mě nejvíce sedí Pennerator, a to kvůli tomu že při lepení se dělá krustička cca o 5min déle než u konkurence, takže kdo si lepí nádrže sám a není tak zručný jako profíci, tak to je velké plus pro tvořitele :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: filipsi
Já už ty atesty nemám a pokud jsem to vnímal, když to kolega přebíral, tak se přecházelo od atestů ke shodám a už to bylo s jiným ksichtem, ale tehdy to byla značka OCI
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak – Re: Haimdol
Octovka by neměla vadit, to je fakt, víc jsem v MSDS nenašel ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Bak
Den Braven je běžně používaná značka silikonu. Slepená nádrž se nechá stát cca 48 hodin aby mohl silikon řádně zvulkanizovat pak se vypláchne a může se používat. Pro krevetky stejně jako pro ostatní živočichy je po vulkanizaci naprosto bezpečný.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bak – Den Braven
Tak už jste někdo certifikovali v akva tuto značku akvarijního silikonu ? Po jaké době a po jakém vyluhování případně jste použili ? Krevetky přežijí ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: provokater
Co to bylo za znacku a druhy? Ja si vubec nedokazu predstavit, co by to melo v silikonu delat.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kreten – Re: filipsi
Aha, na tohle se čeká:-) Tak to určitě oprava Rádia Jerevan nepřijde:-) Je tedy pravda, že jsem s dovozem lepidel a silikonů v hodně velkém skončil již před deseti lety. Leč upozornění na kyanoakrylát jsem povině musel umísťovat na silikon, kterých jsme vozili asi m.j.deset druhů a naopak jeden jediný byl bez tohoto, o čem tu teď debatujeme. Takže pokud už se podobné silikony na trhu neobjevují, pak je samozřejmě vlna odporu v pořádku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Haimdol
Ja take cekam, ze provokater nakonec prijde na to, ze oprava radia Jerevan zni, ze to nebyl silikon, ale PUR pena, a ne kyanoakrylat, ale isokyanat a neni skodlivy, ale neskodny :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent
Sám jsem se silikonem dělal spoustu let ( ve sklenářství), ale nevím o tom, že by byl nějaký s příměsí kyanoakrylátu. To budou spíše nějaká speciální lepidla v tubách jako silikon.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV111KKK – Re: žibér
Já akvaristický silikon taky dlouho sháněl po různých domácích potřebách, po sanitární a stavební technice a nakonec jsem ho sehnal v obchodě Barvy a laky . palec Holt vědět kam zajít.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - filipsi – Re: provokater
Silikon bez kaynoakrylatu - zopakuji svou otazku - existuje nejaky s kyanoakrylatem?
Ostatni aditiva nevadi (fungicidy, protikorozni, samozhaseci ....)? (sam treba nemam problem s trochou silikonu s fungicidem do akva, ale ve velkem mnozstvi bych to tam nedal)
Ziber - Co proste jit do jineho obchodu, a koupit akvasilikon bez podobnych aditiv?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žibér – Re: provokater
super diky.. a kdyz to bude tedy bez toho kyanoakrylátu a necham to zaschnout pro jistotu 2 dny.. tak byto melo bejt OK?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: žibér
Je to tam napsané
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žibér – Re: filipsi
jo diky.. takze bez toho kyanoakrylátu.. a jak poznam ze tam neni? na tech kde je tak tam napsanej je? sry za blby otazky ale v tomhle se moc nevyznam :)
Ale jo, praci s timto lepidlem ve vetsim mnozstvi, stejne jako natirani barvami s org. rozpoustedly, atp (treba spreje a "bazmeky" do zasuvky na komary), bych se v blizkosti akva s rybami obloukem vyhnul.
Ale s tim, neco tim slepit, nechat dostatecne zatvrdnout, a v akva pouzivat, nemam zadny problem.
Take natrit treba kryt zevnitr tluste akvasilikonem a nechat schnout na akva by se rybam nelibilo.
No nevím, tam kde jsem kdysi lepíval třeba cosi vteřinovým lepidlem, tak pak se mi občas přiházely divné věci v akva. Proto se kyanoakrylátu vyhýbám. Tak už to nedělám na náhodu. Nejsem vědec jako vy, abych to do detailu zkoumal, to jsou jen zkušenosti empirika.
Ano, pary jsou drazdive, ale ve styku s vlhkem okamzite tuhnou. Co by se z vytvrzeneho mohlo vodou "vyluhovat" si predstavit nedokazu.
No odpar ( do vody to je blbost, výluh?) není zcela ideální někdy působí dost jedovatě. Hodně také záleží na způsobu lepení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi
provokater napsal: Ten ve kterém není kyanoakrylát:-)

V nejakem snad je? coze
A vytvrzeny kyanoakrylat pusobi nejake problemy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: žibér
Ten ve kterém není kyanoakrylát:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žibér – Re: filipsi
no jasny,, ale nekde jsem cetl ze staci obycejny z treba obi.. tak se ptam ktery z tech dvou by sel pouzit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: žibér
Akvaristicky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žibér – Re: Libor123
zdar.. mam otazku.. ted sem byl v domacich potrebach.. a maj tam sanitarni a stresni silikon.. ktery z nich je vhodnejsi? dik za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TrdejRe: Skorica
Tavící pistole by sla,ale pry to moc nedrzi...nevim nemam vlastni zkusenost.Jinak silikon nevim,ja lepil bridlici a pouzil jsem Akvarijni silikon,neni drahy... stal me asi 100kc.A da se sehnat skoro vsude,dokonce i u nas ,v takove dire :-D (Hrusovany n Jeevisovkou)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skorica
Šel by použít do akva normální silikon?nebo tavící pistole?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Libor123 – Re: H2O
Ahojky všem.
Tak já lepil břidlici na pozadí a koupil jsem normálně v barvách a lacích silikon. Měli jak čirý tak černý. Přeju hodně úspěchů LIbor ano ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - H2O
ahoj lidi tak pozadí mám skoro hotové jen pro jistotu bych chtěla vědět jestli je polystyren zcela nezávadný nebo ho musím důkladně natřít i z druhé strany?
Díky za všechny rady, konečně jsem sehnala silikon, takže můžu pokračovat
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: PavlínaB
Drogerie nebo barvy laky, nebo nějaký hobbymarket jako je třeba Oby. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČUPR – Re: PavlínaB
Pavlíno, jsem přesvědčen, že černý silikon pro lepení akvárií seženeš v každé speciální prodejně akvaristiky. Pokud u vás není v blízkosti taková prodejna, dá se objednat přes Internet. Do Prahy kvůli tomu určitě jezdit nemusíš.... :-D
čeho víc?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lachon – Re: Tomas Enderson
neblázni,dělá se jich víc
na ten balakryl se pak ještě musí dávat něhaký lak nebo jiná vrstva?
jo to je fajn nápad v sanitární technice jsem ještě nebyla, zítra to zkusím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hannibalus – Re: PavlínaB
Balakryl je rozhodně levnější varianta a pod vodou je stálý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dest – Re: PavlínaB
pardon nekoukal sem ale jestli mate horbach i u vas nebo nejake obi a pod zkuste to tam je to sice o par korun drazsi ale zase nemusite nikam daleko cestovat... dalsi moznosti je prodejna barvy / laky pripdne nejaka prodejna sanitarni techniky
Do prahy to mám fakt daleko, bydlím v Chebu
ted jsem zjistila ze to pozadí jde taky delat s balakrylem mat, mate s tím nejaké zkušenosti?Nevím co je lepší varianta?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dest
maji je i v hornbachu v praze na cernaku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hannibalus – Re: PavlínaB
no od den braven jediný asi nebude, ale je nejlépe sehnatelný. Pokud chcete ale lepit něco většího, tak se vyplatí sehnat si tento: www.donauchem.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomas Enderson – Re: PavlínaB
Hledej prodejce kteří prodávají značku Den Braven ty jsou snad jediní kteří dělají černý silikon pro akvaristiku.

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek 0  - H2O – Kde sehnat silikon
Kde se dá sehnat, černý akvarijní silikon nebo si mám ten transparentní nějak obarvit? Chci dělat pozadí z polystyrenu, prosvítal by ten transparentní hodně? dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: Rexistens
myslím že kdyz použiješ epoxyd tak se nic nestane, kup ten co muže k potravinám a je to. vůbec bych se nebál více vrstev palec držím palce draku palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: Rexistens
Tak to není pravda já měl takovéto pozadí 15 let a držel stále dnes je na zahradě jen tak zakrývá filtr do bazenku a to je další rok a nespadlo sněj ani smítko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: hop
já snim nebudu dělat nic.mě se to netýká. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rexistens
no o epoxydu jsme uvazoval, ale nedavno jsem zde v diskuzi cetl, ze po case se nejak roztahne nebo co, a upadne i s tim piskem z toho polystyrenu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: Rexistens
a co epoxid? ten by ti nepomohl? dá se i rozetřít na polystyren a písek taky udrží
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rexistens
Tak na lepidla jsem se dival, ale ty neco stoji - silikonu na akvaria mam doma dve plne tuby;)

Jinak diky za inspiraci s tim nastrikanim a jemnym piskem. To se zda jako dobra moznost, pokud nepujde dobre silikon;)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 17

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 9280x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1126-silikon?od=401