Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Krunýřovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 16:54 Icicle – Re: showt
Díky moc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 21:42 showt – Re: Icicle
Tady je adresa www.sera.de/… a ještě www.sera.de/… .Tam se dozvíte spoustu věcí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 21:41 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Icicle
ancistrusi můžou mít z různých léčiv problémy s játry a pak během pár týdnů z toho umřou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 21:31 showt – Re: Icicle
Tak to je mi líto...Samozřejmě,že chápu,že jste chtěla pro něj to nejlepší,ale příště radši si nechat poradit před použitím jakýchkoliv léčiv,všechny léčiva i esha 2000 je zásah do biorytmu.To jsem rád,že máte tabletky,uvidíte,jak si na nich smlsnou,ale pozor,porostou rychleji :) .Já mám dva ancíky a dávám jim každému půl tabletky,aby se nehádali :) ,dvákrát do týdne,jelikož některé dost kalí vodu a stačí jim to,,jelikož vždycky něco nechají.Ještě mě tak napadlo,kdy jste naposled odkalovala dno?Někdy i přes časté výměny vody se uloží ne moc dobré látky na dně.Jinak je docela dobrá přírůčka pro akvaristika na internetu,jak poznat nemoc a čím ji léčit.Upozorňuju,že to je od firmy SERA,tudíž léčiva jsou tam jenom od ní(prý má,ale docela dobré),takže můžete kupovat léčiva i od jiných firem,pokud mají stejné parametry.Lepší je si to nechat vytisknout barevně,na těch stránkách to jde špatně vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 19:21 Muž voko [9] - Živorodky – Re: Icicle
Ancíci často trpí opravdu dlouho, než si pro ně přijde paní s kosou. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 19:11 Icicle – Re: Kent
Byl to ten obyčejný,tady pod označením Ancistrus sp. Úkrytů je v akvárku hodně a máme černé dno, takže tím to asi nebylo. Taky mě napadlo, že by mohl sežrat něco nestravitelněho,ale absolutně mě nenapadá, co by to mohlo být. Asi byl opravdu už delší dobu nemocný, ale to jsem si teda vůbec nevšimla a to před akvárkem snídám, obědvám i večeřím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 18:43 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetky
a co to bol za druh? ak bol nijakej tmavsej farby tak to moze byt tym ze nemal dst ukritu a zo stresu so ,,kleplo,, .. je mozne ze bol chory dlhsie .. alebo ze zozral nieco co nestravi .. npr niajky kusok sacku .. moj raz zozral akoro kusok Smacku ( mekka nástraha na drave ryby ) .. nastastie som ho odohnal a pustil to ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 18:39 Muž voko [9] - Živorodky
jj nemoci u ancíků jsou hrozné. Mě taky vybila jedna nemoc osádku dna. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 18:26 Icicle – Re: showt
Tak už je bohužel mrtvý :( Ale moc vám děkuju za odpovědi. Zkoumala jsem ho chudáčka i po smrti, ale z mého laického pohledu jsem na něm opravdu nic nenašla.Barva beze změny,nafouklý taky nebyl,tlamička stejná jako ti další ancistrusové, ploutvičky taky celé. Bohužel fotku nemám.Jinak vodu jsem měnila, hned jak jsem si všimla, že je nějaký divný. Tak myslím, že to parametry vody také nebylo. Jinak měníme vodu každé tři týdny a za těch skoro půl roku, mu to zatím nevadilo. Doufám, že jsem ho nedobyla tou esHA 2000. Já jsem se někde dočetla, že se s ní nic nezkazí a dává se i preventivně, tak jsem si holt myslela,že zkusím alespoň to. Máte pravdu, že dávat léčivo a nevědět na co, je blbost. Jo ale tabletky pro ty zbylé dva ancíky určitě koupím. Jinak ostatní ryby jsou v pořádku. Tak nevím co by to mohlo být. Každopádně vám moc děkuju za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 14:49 showt – Re: pietro
Ale píše,že ancík byl celou dobu normální,až teď to začlo poslední 4 dny,já bych si typnul špatné parametry vody.Pokud už mu něco bylo,byl by první,kdo by na to nejdřív zareagoval.A určitě neléčit v esha 2000,pokud není určená diagnóza,je to jen zbytečné oslabení jedince.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 08:42 pietro – Re: showt
V 90% případu onemocnění ancitrusů nelze stanovit diagnosticky bez klinických vyšetření. Ryba může být dlouhodobě nemocná již delší dobu. Každá choroba má svou inkubační dobu.Pokud by byl ovlivněn chemismus vody, určitě by se projevily symptomy i u ostatních ryb.Každý jedinec může reagovat jinak. Jediné co mohu poradit je výměna vody a to v poměru 2/3 objemu akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 23:03 showt – Re: Icicle
Není špatné si tabletky koupit,je přímo pro ancíky a pak se jim daří...Co se týče toho nemocného ancíka,opravdu je těžké určit diagnózu,není na něm něo neobvyklého nebo jiného než když se podíváš na druhé ancíky?Příčinou rychleho dýchání je i špatná kvalita vody,větší množství chlóru nebo NO2.Může to být slabší jedinec,kter i na nepatrnou změnu kvality vody reaguje takto.Určitě by mnohem víc pomohla kdybys tu dala fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 21:23 Icicle – Re: pietro
parametry vody bohužel nevím. Jak je starý neumím odhadnout. Koupili jsme ho cca před čtvrt rokem a měří přibližně 5cm. Ráda bych popsala jiné příznaky ale nic, kromě toho, co jsem už psala, na něm není.Potravu nepřijímá, neřekla bych že se straní jiných ryb, jen prostě apaticky leží na dně,po několika hodinách se přesune o kousek dál. Na sklo ani na rostliny se nepřisaje.Leží jen u dna a zrychleně dýchá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 21:14 Icicle – Re: showt
vzduchování běží pořád naplno.Vůbec nežere.Krmíme sušeným i živým krmivem,občas třeba okurku.tabletky nemáme.Ancistruse mám ještě dva, ale ti jsou čilí a zdají se mi v pořádku.Akvárko má 240l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 21:03 pietro – Re: Icicle
Popis anamnézy je dosti omezený. Nelze na tomto popisu sestavit diagnózu. Také nejsou uvedeny parametry vody a další důležité informace. Jaké je pravděpodobné stáří ryby??
Přijímá ryba potravu?? Straní se mimo skupinu?? Má jiné symptomy??
Nechápu, proč aplikujete léčivo, když nevíte, o jakou chorobou se jedná. Rybě to spíš ublíží, než pomůže. Nelze stanovit pravděpodobnou diagnózu na základě ničeho.
Ohledně léčiva, tento preparát je pouze omezen na léčení kožních chorob.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 20:26 showt – Re: Icicle
Jak máš velké akva a kolik tam máš ancíků?Zkus přidat vzduchování.Když krmíš,tak žere nebo se toho ani nedotkne?Čím krmíš,necháváš jen sežrat spadnuté krmivo nebo máš i tabletky pro ancíky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 20:00 Icicle – nemocný ancistrus
Dobrý den. Má někdo podobnou zkušenost? Mám nejspíš nemocného ancistruse. Leží u dna třeba čtyři hodiny na stejném místě,na sklo se vůbec nepřisaje, jen rychle dýchá,ale jinak na něm vůbec nic není. Žádné nafouklé bříško, změna barvy, naježené šupiny,bílý trus,prostě nic. Už to takhle provozuje čtyři dny. Jinak všechny ostatní rybky a ancistrsové jsou v pořádku. Voda je vyměněná. Poradí mi někdo co s tím. Už je tři dny v karanténě s ESHA 2000 a pořád beze změny.Děkuju předem za jakoukoli radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2010 05:52 kreten – Re: Skalpi
Rád bych podotkl, že stejně jako u lidí jsou i u ryb choroby - respektive jejich nositelé - přítomny/i stále. V množství, s nímž si obranný mechanizmus ryby poradí stejně tak, jako zdraví lidé nemají permanentní bakteriologickou rýmu či virovou chřipku. I v útrobách lidského těla žijí různé bakterie v milé symbioze, pokud nedojde k jejich přemnožení v důsledku nějakého oslabení. A to pak začnou útrobám škodit - například dojde k poškozování stěn trávicího traktu. Nejinak je tomu i u vašich ancistrusů, aby nevznikl dojem že máte své krasavce "prolezlé červy". Zmíněné přípravky se sice v podobném složení ordinují například psům, ale neslouží jen k odstrění tasemnic a škrkavek, tedy "červům", ale různých dalších cizopasníků, kterými mohou být mnohem nižší organizmy - tedy třeba prvoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:52 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Budulinek89
Léčí se akvárium s rybami.Léčiva jako Entizol nebo Flagellol zabíjí užitečné bakterie ve filtru, proto se filtr dává do separace :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:49 Skalpi – Re: Budulinek89
To léčivo zabije bakterie ve filtru,a pak nebude filtrovat,ale hnít...proto se nechá běžet v kýblu s čistou vodou,mimo akva...Preventivně se nic nedělá...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:46 Skalpi – Re: Dahak
Já jim dal taky mražený patentky,a ty jsem měl koupený... a nevim jestli to bylo tim,ale do dvou dnů se to rapidně zhoršilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:40 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Skalpi
Těžko říct.Objevilo se to paradoxně u jedný z největších nejsilnějších ryb.Mám podezření na mražený patentky a tak je pravděpodobně opět vyřadím z krmiv.Naštěstí jsem to zachytil v začátcích, kdy ryba normálně žrala, nehubla jen za sebou sem tam tahala světlejší soudkovitý výkaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:39 Budulinek89 – odčervení
Dobrý den. chtěla bych se zeptat jestli mám ryby odčrvovat nějak pravidelně. zatím nemám problém že by nějak hubly a to musím zaklepat nejlíp na dřevo... ale jako prevence.. jestli sem to pochopila tak mám vytáhnout z akvárka filtr a pustit ho stím léčivem bokem v kýblu? nebo to se dává přímo do akvárka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 22:02 Skalpi – Re: Dahak
A jak si k tomu přišel?Myslím k těm červům...Je mi jasný,že to maj z těch blech,nejspíš,ale jsem myslel,že když je nalovým a zmrazím,že se tomu vyhnu...dělát to už roky a problém až ted...Stejně tak jsem to mohl přitáhnout s nějakou rybou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:53 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Skalpi
www.sera.sk/…

Nedávno jsem tenhle problém konzultoval s Romym a i on nechává filtr běžet jinde a po přeléčení a vrácení filtru nikdy nezaznamenal recidivu.Cysty se v takhle teplé vodě líhnou během dvou dnů a pokud parazit během krátké doby nenajde rybu, tak hyne.
Momentálně jednu nádrž taky takhle "odvšivuju" a filtry mi běží v karantení nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:51 Skalpi
Ještě se mi zdá,že ty ryby lehce vybledly,a samice má na hřbetě takový světlý H jakoby, a samec má zase kolem řitního otvoru několik bílých skvrn...Normálně žerou ale i tak hubnou,až přestanou žrát,pak už se neschovávají,a to je konec...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:42 zdendarybicka – Re: Skalpi
Já myslím, že pan "provokater" tomu rozumí ;-) a nebo flubenol :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:36 Skalpi
Ty "červy" žijou ve střevech,určitě výkalama se dostávaj nějaký vajíčka do akva...Tak musí být i ve filtru a všude...Budu muset obětovat i filtr a všechno ostatní...Jak se pak zbavím toho léčiva?Funguje na to aktivní uhlí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:32 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: provokater
Je to dražší, ale taky rychlejší a už se mi stalo že mi v obvyklém dávkováni Entizol nezabral.Flagellol doposud stoprocentní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:28 kreten – Re: Dahak
potlesk druhé řešení je také dobré, akorát, že ty látky, které obsahuje Flagellol budou dost podobné a Entizol je levnější
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:27 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Skalpi
Tak kup Flagellol ten je hodně šetrnej k rybám i rostlinstvu a filtr na dobu léčby nech běžet v jiném akváriu, nebo v kýblu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:21 Skalpi
Radši bych radu od někoho,kdo tomu rozumí,než si oddělám 134ky,šneky,bakterie ve filtru a zbytek akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:03 kreten – Re: Skalpi
no vida, jak začínáte spolupracovat love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 21:00 Skalpi
Třeba entizolem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 20:56 kreten – Re: Skalpi
odčervit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 20:18 Skalpi
A co s tím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 19:53 kreten – Re: Skalpi
vnitřní paraziti - téměř s jistotou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 19:52 Skalpi – Úmrtí ancistusů
Mohl by mi někdo poradit?Měl jsem 3 ancistruse sp.,2 roky,všechno v pořádku,krmil jsem je okurkou,blechama z rybníka a tabletama...Několikrát se vytřeli,ale naposledy po vytření hubli,přestali žrát,chcípnul samec,pak samice a po týdnu i druhá samice...Pořídil jsem si znova samce a dvě samice,vytřeli se hned druhý týden,samec už nežere a je hubenej a samice to samý...ta druhá je v pořádku...Mám s nima v akva 4 L-134 a plno pavích oček red cobra a ty nechcípaj ani jeden...Ty mladý od nich jsou v pořádku,je jich asi 50,chcípli 2...Krmím málo,jen večer,netahaj za sebou žádný dlouhý trus...Nechápu,jak je to možný...Akva mám tady www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2010 22:13 meco
Mne to až tak divne nepripada s tymi dvoma samcami. Ja mam tiez dvoch a jednu samicu. Jeden samec je uz asi 1 mesiac v dome ani som ho nevidel. Ale žije lebo mam tak nezapnuty kyslik a ked ho chcem vyhnat tak ho zapnem. No teraz sa vytreli no vela ich neostalo lebo mam skalare ale este tam je min. 1 mlady dnes som ho videl ale jeden samec je v dome a druhy ako keby strazil dvere. Je to zabavne. Chcem sa opytat ci niekto nevie ako casto kladie samica vajicka? Dik za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:09 S Muž invalida [3881] – Re: voko
To právě je mi divný......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 21:07 Muž voko [9] - Živorodky
2 samci ? Nemožné!! Samec by své potomstvo hájí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 20:55 S Muž invalida [3881] – Re: voko
Mám samici i několik a samců taky a běžně se množej....ted se nastěhovali 2 do kořenu..možná hlídaj jikry ano ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 20:52 Muž voko [9] - Živorodky
No třeba ten slabší respektuje silnějšího a pokud nemáš samici, nemají se prakticky oč prát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 20:05 S Muž invalida [3881]
Takže se maj rádi...no stane se...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 21:54 S Muž invalida [3881]
Mám 2 samce a maj se k sobě...společná odzkoušená nora? Jsou fakt teplí nebo Vás napadá jiný vysvětlení? Dík.ps jde o ance

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 09:38 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: Dodin
bez vic informaci ti sotva nekdo pomuze :-( muzes se podivat, jestli maji plisen podle fotek na netu, pokud ano, tak vis aspon neco.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 09:19 Dodin – Re: gaume
testy sem nedelal protoze je nemamnikdy sem je nepotreboval,mam i ancistrusy zavojove vedle vnadrzi a ty jsou uplne v pohode.ale rybky sem pred necelym mesicem koupil od jednoho chovateje, tak je mozne ze jiz byly nemocne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 09:16 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: Dodin
neco jsi tam musel dat, pridat do akva, neco zmenit. nechce se mi verit, ze ryby zacnou umirat bez priciny. je dobre, ze jsi vymenil vodu, co testy vody, delal jsi je? chtelo by to foto, jestli ty bily fleky jsou plisen. nic jinyho v akva neni, nez ancici? musi jim byt hodne zle, kdyz se nechaji chytit do ruky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 09:14 Dodin – Re: katterinecka
nene
:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 09:13 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Dodin
nedaval si tam nakou chemii v posledni dobe?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 21

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9722x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9480?od=551