Tetra - chov
0
23.04.07 21:48 tonik666 Královská. (Císařské mám a poznám.) Jiný tvar těla než císařská. Takto modrý je u císařské samec, ale ten má prodloužené okraje ocasní ploutve, což ryba na obrázku nemá.
Googlový odkaz ná královskou - je jasná.
images.google.cz/…
Pro srovnání císařská
images.google.cz/… Tak jaká???

... mám upe stejnou a též si nevím rady, co to je. Má ten proužek tak krásně fialově zářivý.
Podle obrazku tady v atlasu bych rekl ze cisarska, podle uzkyho prouzku na ocasni ploutvi.
Podle mě je královská nižší....

Ahojte, poradte mi prosim co je to za rybu, tetra cisarska alebo kralovska?
Starší reakce
0
22.01.07 21:21 jardik.cardik
0
22.01.07 21:13 jardik.cardik
0
[40] 22.01.07 21:10 Mája Starší reakce
Nitěnky žijou sice ve stokách, ale platí za jedno z nej krmiv. Jsou menší než patentky, takže se s nimi dají krmit i menší ryby. Mluvím samozřejmě o živých.
Co se týká nakažlivosti, všechno co žije venku může do akvária zanést infekci. Nebo si myslíte, že patentky Vám v obchodě někdo desinfikuje, aby se ryby ničým nenakazily?
Nitěnkami krmím a s nemocemi potíže nemám.
Nítěnky???Už nikdy v životě, hnusní smradlaví červy, kteří žijí ve sračkách, plní bakterií...nejlepší způsob jak si do akva zanýst infekci.Když červy, tak patentky, komáří larvy, atd.
a mas fakt cervenouste

jo mas pravdu bleherka to ma jeste vetsi nez ta cerveniohlava, ale cervenohlavy v hejnu neplavou urcite- staci na akvarko.cz nebo na akvaristovy napsat nazev a z fotek je jasne ze v hejnu na rozdil od c.uste a bleherky neplave a dorusta nejvic. v brno v avionu ma sklorex reklamni nadrz a v ni sou taky cervenohlavy a v hejnu neplavou.......
tak mi sem napiš o všech 3 rybach informace ktere jsou vždy uváděny v místním atlase a já se postaram aby to tam bylo a přidam ty obrázky z toho článku aby všichni věděli jak to je..oni zde dřív v atlase byly,ale nikdo nevěděl rozdíly,tak se to sjednotilo.Když teď máme rozdíly a budou informace o druzích,tak neni problém to opět v atlase začlenit
JJ, teď jsem si všiml, že jsem zaměnil ve svém příspěvku výše české názvy. rhodistommus = červenoústá, P.g. = červenohlavá. Podstatné jsou především ty latinské.
To Dussy:
Vy jste to taky popletl.
Tetra červenohlavá(P.g.) je sice největší, ale skvrnu má nejmenší.
Bleherova - tam právě červená zasahuje až do těla.
Článek, který poslal nikos je dobrý.
Prozkoumal jsem svoje ryby a zjsitil, že to nebude tak jednoduché, jak by se zdálo.
Moje ryby jsem koupil jako rhodostomy, ale červená přesahuje žábry. Skvrny na ocase zase mají dost velké a nejvíce se podobají těm u P.g.
Podle informací z Velkého atlasu akvarijních ryb(Novák, Hoffman), podle fotek druhů a podle informace, že rhodostoma má na ocasním násadci černé půlměsíčky(což moje ryby mají) usoudil že mám rhodostomy, s velmi intenzivně červenými hlavami

O Bleherkchs se zde píše, že hejno drží.
Navíc Novák píše, že "V současné době se z uvedených tří podobných druhů teter u nás chová prakticky jen tetra Bleherova." Nakolik je to přesné newvím, ale P.g. jsou každopádně nejvzácnější.
Tak moment možná se nebavíme o tom samym...tak mam takovej dotaz: platí že tetra červenoústá=Hemigrammus rhodostomus? Jestli ano mam tetru červenoústou protože rhodostony na 100% neni "odbornej" českej název..
prostě ty moje nejsou moc náročný, při přelovování mi 1 chcípla, plavou jako armáda a samec je menší a hubenější než samice a velikostně jsou 5-6cm a plavou jako armáda furt...co tedy mam?
To co se objevuje v akvaristikách jsou z 80% rhodostomy a nejsou tak problémové,jak se o nich říká.
cerveno hlava jako jedina hejno nedrzi takze mate bleherky(podle vami uvedenych cen)
trosku se pletes jednu dobu sem patral po rozdilech techto tri druhu qa zjistil sem ze:
t. cervenohlava odchovy dorusta 6cm nikdy ji neprodavaji pod timto jmenem- protoze moc doroste, cervena zasahuje do tela
t. cervenousta 4cm import nazlotla, cervena usta a cervena zasahuje do zbytku hlavy
t bleherova 5cm odchovy - nejlevnejsi prodavana jako t.cervenousta, cervena jen hlava, podle me nejkoupe-levna a mala(c.usta je malinkata ale draha)
s tim hjenem souhlasim,jsou jako armáda.Minulej tejden sem je viděl v Praze na Strašnicích ve zveráku,ale zapomněl jsem cenu..jel sem tam ze strašnický tramvají 26,zastávku si nepamatuju,ale když se budeš dívat z okna tak uvidíš 2 výlohy na jedný je mořské ryby a na druhý asi akvaristika...tak tam to je,maj tam docela pěkný akvárka vzadu
tak se ale raději mrkni jestli ty rybky nemáš nemocný
Já jsem si jich včera koupil deset.Dvě nepřežili pobyt v igeliťáku,dvě jsem vyhodil dnes ráno padlé a před chvilkou jsem se nedobrovolně rozloučil s další.Za dvacet čtyři hodin 5 kousků.Dobře mi tak,neposlouchal jsem rady starších a zkušenějších.
Souhlasím, je to úžasná rybka! Přečetla jsem si o nich, že jsou náročnější, tak jsem o nich původně neuvažovala, ale pak mi je koupil přítel. Mám jich 10, už asi 3/4 roku, o žádnou jsem zatím nepřišla, nemají problém s krmením (krmím jen různé suché)ani se nestresují při výměně vody. V hejnu působí úžasně, jsou krásné i sami o sobě. Ve společenském akváriu to asi není rybka moc k množení, ale mají-li čisté , prostorné akvárium, jsou nenáročné...

Díky moc za vyčerpávající odpověď ! Bohužel větší hejno už si nemůžeme dovolit, tak snad někdy později :o)
Co se píše na akvárku je často dost zavádějící. Zvláště v Petcentrech, Obi, Hornbachu a podobným.
Nejpravděpodobnější je, že se jedná o tetru červenohlavou - Hemigrammus rhodostomus, která je k nerozeznání od tetry Bleherovy - Hemigrammus bleheri.
Tetra červenoústá(Petitella georgiae) je spíš vzácnější. Od "rhodostomy" se odlišuje větším vzrůstem a menší skvrnou na hlavě. Pro představu doporučuji dát v googlu vyhledat obrázky k latinským jménům jednotlivých ryb.
Já mám ve svém akváriu "rhodostomy" a jsou to úžasné ryby, drží se v hejnu a pěkně vypadají.
Nároky - především nepřerybněné akvárium!!!, dobré krmení(mražený cyklop pro menší, pro větší živé nitěnky), prý špatně snášejí přelovování(chcípají z toho), takže proto se moc neobjevují na akvaristických burzách. Chov samozřejmě v hejnu, 20ks už je ok.
Jinak doporučuji se ohlédnout po nabídkách chovatelů na netu. V Pet centru jsem viděl ks za 33Kč, tatímco na netu je chovatel z Ostravy, který je má i za 10Kč. V Praze, kde jsem je sháněl já, jsem bohužel chovatele, který by prodával přímo, neobjevil. Ale jsou akvaristiky, kde se dají sehant za dobrou cenu - např. v Gutově ulici mají malé za 13Kč(super cena), větší ale stojí skoro všude 24Kč a více.
Zkuste projít všechny chovatele tetrovitých ryb na
www.akvarista.cz/… ,
tak jsem to dělal já.
To killer: Tam mají na akvárku napsáno: Tetra červenohlavá. Je světlá, má červenou tečku na hlavě a vodorovné modré pruhy na ocasní ploutvi.
Petitella georgiae - tetra červenohlavá
Dobrý den.
Včera jsem viděl prvně v akvaristice tetru červenohlavou. Vzhledem k tomu, že ve zdejším přehledu ryb chybí, prosím, nemáte někdo zkušenost - nároky, potrava, snášenlivost (máme gupky, neonky, pánceřníček, krunýřovec.
Díky
Starší reakce
Chci se zeptat, nevíte něco o této rybce?Její chov?
Starší reakce
Tik tak tik tak.
http://www.akvarista.cz/web/diskuse/index.php?skupina=&tema=42134&usr=&search=
TetraRubin je kompletní vločkové krmivo pro akvarijní ryby.Přečti si návod na sáčku,tam máš všechno napsané.Já ho míchám ještě navíc 1:1 s TetraPhyllem a krmím s ním všechny rybky.Každá si z toho vybere to co potřebuje.
Blbost, krm s ním normálně. Je stejný jako Tetramin, akorát by se ti po něm měly ryby více vybarvit.

dnes jsem si v akvaristice koupil krmivo tetra rubin ,prodavač říkal že ty rybičky s tím mám ale krmit jen jednou za 14dní mě se to zdá nějaký divný co si o tom myslíte vy?

Myslím, že odpověď na takto položenou otázku neexistuje. Ale můžete ji zkusit najít na Akvarista.cz.
A dejte vědět, jestli se vám to podaří.

a ktery je tak nejlepsi???
O kvalitě různých krmiv (a značek) a o tom, na co všechno má tato vliv, (zdravotní stav, plodnost, délka schopnosti reprodukce, vybarvení ...) by ti nejvíce mohli vyprávět chovatelé a lidé "od pěstíren"...
(Občas lze pozorovat jejich diskuse na toto téma na Akvarista.cz

)
nejlepsi je to stejne stridat... mam vlocky tetra a jeste naky, tablety tetra, tablety na skolo dajanapet....

pro krevetky mam tetramin (kdyz jsem je kupovala v obchode meli jen vlocky od tyhle firmy) a v praci zabky a ancistruse, ani nevim od jaky firmy mame tam (vlocky a dfnie)
v jednom obchode preferujou to v jednom to
proste boj firem, to je jako vsude (kupujes si paralen nebo panadol??? etc.)
od tetry jsem chtela koupit delica fresh - pro zabky, jina firma nic podobnyho nevyrabi, ale v cr to zatim nemaj
no jo, proste nemas rad lon. to je ***.
trvam na tom, ze je to v zasade jedno. az nekdy budu mit vic casu (to jen tak nehrozi, hih), tak schvalne nastuduju slozeni susenych volckovych krmiv
a taky rybi potrebu vitaminu, o tom taky nic nevim
ale lidi..neblbnete

Přidat reakci
1 ...... ...... [15] 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12944x