Tetra - chov
Taky si to myslím, ale jedna to nerozdýchala... Asi jim nijak pomoci nemůžu, že ?? Ve společným akva se nevytřou, asi se bojí a pak jim "praská" břicho ve švech...Díky za názor, pěkný večer.
Samička zaplněná jikrama, řekl bych.
Posílám fotku.........jsou dohromady se skalárama, čištění akva a výměny vody atp. jsou v normě....Tak budu rád za názor...Dík.
Starší reakce
A když budeš mezi intervalama měnit vodu, spíš víc než míň, mohlo by to klapnout. Tedy rozhodně měnit den před a den po vpuštění a placky nedávat do mladšího než 2 měsíčního akvária.
No velikostně by měly být jak neurostle neonky. A ty tercovci moc nezerou. Nebo se pletu?
Zvazoval jsem postupně osazovat akvarium takto:
1faze.50 teter amapanskych
2faze.50 pancernicku
3faze. 6 tercovcu
4faze 150 teter amapanskych.
Časový interval mezi jednotlivými fázemi cca 14 dni
Nesežerou, to jsou moulové.
Nesežerou je terčovci? Jsou dost malé... Ale pokud jsi si jistý že ne, tak 50. Dokoupit můžeš vždycky.
A pokud je plánuješ jako krmivo, tak minimálně 100.
0 15.06.2016 17:32 laKatos – pocet teter amapanskych
Kolik by jste dali teter amapanskych (
rybicky.net/atlasryb/tetra_amapanska ) do zabehleho akvária o objemu 500 litrů. Viz můj profil Spolu s tetrami by tam mělo být cca 6 kusů tercovcu, 50 kusů pancernicku (treba Venezuela black) a Třech kusu anciku.
Starší reakce
Ahoj. mam dotaz. je tu niekde nejaka tema ,alebo presne popisane ako na rozmnozovanie tery ziarivej/zhavej ? Alebo ak mate niekto skusenost mozte sa somnou o tom podelit ? Dakujem
Starší reakce
Pokud jim připravíš podmínky, tak většině druhů nevadí akvárium bez rostlin. Ale bez informací o akváriu těžko radit.
No, co nějaký blackwater biotop? Tam moc kytek nebývá, ale zase to je spojeno s jinými nároky. A pak je dost teter co kytky likvidují, ale ty by je zase měly dostávat v žrádle. Hledal bych tímto směrem.
0 01.05.2016 18:10 Arjoen – Dotaz
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda li je nějaký druh ideálně větších teter, kterým by nevadilo , ze je akvarium bez rostlin.
Díky za odpoved
Starší reakce
jj, a můžeš to mít doma na balkoně v paneláku - jen to nesmí zjistit sousedi
...
Tak tebou doporučovaný krmení v podobě komářích larev(betta vlákno), vynikající rozkrmovací sorta, nejen pro měděnky.
jistě, ale ty potvory sežerou i vložený prst
...
Jenom lehce doplním kolegu, při tom odděleným pobytu, jim dopřej dobrý papáníčko.
dáš je do desetilitrovky - voda destilka dvě třetiny a třetina z vodovodu převařená ... rošt, jávský mech ... teplota stačí nějakých 23-24°C ... od prvního dne po rozplavání si vezmou artemky - tedy čerstvě vylíhnuté ... nejlépe je dat vytřít tak dva až tři páry zaráz ... většinou se vytřou druhý den večer při osvětlení ...
určitě ale napřed chovej aspoň tři dny samostatně samečky a samičky ...
tyhle tetry potřebují být v hejnu aspoň dvaceti kousků - jinak se dost "škádlí" a sem tam se okusují ... - namnož si je - jde to docela snadno ...
Starší reakce
Vodu menim 1x tydne cca 1-4.
A davam foto.
No, manekyny to zrovna nejsou. Porad nekoho nahani, nepostoji v klidu. Ta na foto je nejdivocejsi. Mame jich 5ks.
Přitlačit na výměny vody.
0 17.01.2016 21:47 puccini Ahojte vsichni, dve z nasich Teter Medenych maji lehce roztrepenou hrbetni a brisni ploutev. Poradte prosim co s tim? Diky.
Starší reakce
Dal bych 60, nechal schválit a posílit, když se ti to bude zdát "prázdný" můžeš vždycky.
Však mě znáš, když něco dělám, vyhecuju se, tak to dělám pořádně...
Přemýšlel jsem i 80 kousků, ale to už se mi zdá moc, co myslíš? 550ll hrubýho, čistýho 450l, však znáš mé akvo.
8 placek tam bude ve finále, až vyrostou, teď jich je tam 14. Těch 60??
Díky, dělám totiž neonkám krásnou. jednodruhovku, tak potřebuji něco místo nich...
Už dlouho chci ohnivky vyzkoušet. Takže tak 60 kousků viď?
Velmi vhodná kombinace, po všech stránkách tvého dotazu.
0 19.12.2015 12:21 JoKa – ohnivka s plackama
Máte někdo zkušenost s tetrou ohnivou a terčovcema v jednom akvu? Zvládnou teplotu a nebudou se navzájem obtěžovat? Hledám náhradu za neonky... Díky
Starší reakce
0 26.11.2015 16:39 jamajcan –
Re: mPP Ano. Pokud něco přežije, tak to bude náhoda. Pokud máš chuť rozmnožit si t.černou, tak si je odlov do vytíračky s roštem a jemnolistými rostlinami. Odchov není vůbec problematický.
3 26.11.2015 15:52 jamajcan –
Re: mPP Takové chování u této jinak velice klidné ryby, napovídá o začátku tření.
Mám tetry čierne a pozerám do akva a tak čudne okolo seba tancujú doslova ;) Otoči sa skoro o 180° a trasie zo sebou a zasa sa vrati do normalne polohy a potom sa naháňaju a zasa potom to iste čo to môže byť ?
Starší reakce
právě že mě to přišlo jako jedna a ta samá ryba.Díky
a pro Koště: ne,opravdu si je nemíním pořizovat
mám skromný dotaz.....může mi prosím někdo říct,jaký je rozdíl mezi Tetrou Bleherovou a červenoústou?
Má někdo zkušenosti s touto rybou? Docela o ní uvažuju do svého akvária a nemůžu k ní prakticky nic najít.
www.aquarium-glaser.de/…
www.fishbase.org/…
Měla by žrát řasy. Mě by hlavně zajímalo, zda nebude ožírat i listy Echinodorů a kořeny pistií. A zda nemá nějaké speciální požadavky. Akvárium mám 325l a budou v něm jen menší klidné Cichlidy a pár krunýřovců.
Starší reakce
Pěstuj pro ně okřehek v dostatečném množství.
Není kytka jako kytka a je to ve značné míře o vhodnosti krmení, tedy o dostatečném podílu rostlinné složky v potravě, tedy nejlepší zkušenost s kongama a i třeba jemnolistejma rostlinama mám v nádržích kde je krmeno živou potravou, třeba takový dafnie, jsou velmi dobrým krmením v podstatě dva v jednom.
Konga umí dát na frak třeba i anubiasům, okusují mladý výhonky, ale platí to co jsem napsal, vhodnost a dostek potravy a dá se to s nima. Jinak když jsme u těch kongo teter, tak to pro ně che pořádnou rozplavbu.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak jsou na tom Kongotetry a rostlinky? Dle atlasu si na nich rády pošmáknou a docela je likvidujou, ale dle prezentací jsou většinou v akváriích plných kytek, někdo nějaké zkušenosti?
Starší reakce
OPRAVDU??docela dlouho...to jsem jedine rad menim je za cervenohlave...poradne hejno cca 40 ks
Dlouhověká ryba.Dožívá se i více jak deset let.
Dobry den,nemohu nikde v atlasech najit delku zivota techto teter ,,Tetra vláknoploutvá (Prionobrama filigera),, jen pouze max.delku tela.Poradi nekdo?nebo je to jako u ostatnich teter cca 3 roky??
ahaaa takze krasne rostlinne akva ...dlouho nevydrzi s temito rybkami
dobre vedet.Premyslim jake rybky nahradit za skalary
ale nechci labyrintky ...
Ničí a to všechny druhy, jak mají nedostatek zelený složky v potravě, jdou na to.
Dobry den,chtel bych se pozeptat..premyslim ze vymenim skalary za kongo tetry.Chtel jsem se zeptat na chovani techto ryb.Nici rostliny?tak jako se pise zde v atlase?ze kdyz je vysadim do akva,mam za cvilku po rostlinach,nebo je oziraji jen v dobe kdy maji malo potravy??diky
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12886x