Ancistrus - chov
aha, a co tam mam hledat za pohlavni dimorfismus? o brise jsem nikdy nic nenasla.
Nejlepší by teda bylo břicho..., obou...(teda ryb, ne vaše)

Né nadarmo se říká: "Nedělejme ukvapené závěry."

tak snad ta druha jeste nebude samecek

zkusim ji behem zitrka vyblejsknout jeste z boku, jupiii

tak to bude sameček

na tech prvnich fotkach to nebylo vidět.

Fousky má sice jen ve spodní řadě, ale stejně si myslím, že by se mohli klidně ještě vykulit i na "čumáku".

jeste jedna fotka te rocni vic z boku
Já bych tedy ještě počkal, nemyslím si, že by samička měla v 1 roce tolik fousků jako tady na fotce, ale odborník nejsem.

toho jsem se prave bala

ja chtela mit par a tesila se na male, no objedname chlapika

vypada to na 2 samičky. (Sameček má vousky na tlamce a na čele, silné a dlouhé; samička má vousky na tlamce, krátké a tenké, v jedné řadě)
Jinak jsou to krasavice.

a tenhle je cca rocni, je dvakrat mensi.

mam dva L213 a potrebovala bych od vas radu, jake je to pohlavi... mam totiz dojem, ze i kdyz jsem jednoho kupovala jako holku ma ve vysledku stejne vousu jako ten druhy. dekuji...
tenhle je 2,5 rocni.
Já ho ani nevyvařuju, ani nedrbu kartáčem. Pouze odstraním kokos zevnitř a pak ho jen propláchnu. Ty "chlupy" na kokosu ancíkům moc chutnají a za chvíli ho ožerou do hladka sami.
koupila jsem ancikum v marketu kokos - jako jeskyni, jak ho mam osetrit od pripadnych necistot. pesticidy se na nich predpokladam nevyskytuji? staci vyvarit ve vode?
Starší reakce
Malapa napsal: Akvárka mám na chov ryb, na kytky je květináč. Podle mě.
Existuje veľa spôsobov ako k akvaristike pristupovať. Rastlinné, a z nich menovite holandské, akváriá sú toho dôkazom.
Akvárka mám na chov ryb, na kytky je květináč. Podle mě.
Ancistrus je na kyslík choulostivější, ikdyž se umí chodit nadechovat na hladinu.
No já mám přírůstky kytek docela velké, ale nechá se to prodat nebo vyměnit a je to míň náročné než odchov ryb. Na CO2 si nemyslím, že zemřeli. To by přece vzalo i další ryby ne? Něco se tam muselo stát, co konkrétně jenom ancíci nevzali. Chvíli počkám a možná si je koupím někde znovu.
Tak mohlo se stát spousta věcí. Výpadek proudu na půl dne a následné ochlazení vody. Ale ancistrus vydrží opravdu hodně, to by musela být voda opravdu studená. Myslím, že 18C je dočasně bez problému. Dusičnany se bez krmení příliš nezvýšily, nebyl přísun živin. Týden bez krmení je pro zdravé ryby naopak přínosem, obvykle se například ancistrusi u mě vytírali, když nedostali pár dní krmení. Spíš se mohli udusit, já osobně nechápu to CO2, nejsem zastánce kytek.
Všechno si udělal správně- výměna vody před odjezdem, týden půstu by taky měli v pohodě zvládnout...
Filtr běží normálně ???
0 03.03.2013 14:00
MichoCZ [891] - Amerika Stala se mi taková věc, byl jsem týden mimo dozor nad akvárkem. Proto jsem usoudil, že nejlepší bude nechat akva samo sobě na pospas než někoho nechat to krmit a udělat tam ještě víc škody. Akva bylo zarostlé jak deštné pralesy, i řasy bylo dost pro krmení jak pavích ok tak i ancíků. Pancíci nevím jak moc jim šmakují řasy, ale přežili všichni. Bohužel ancíci to zabalili asi všichni - dva jsem našel a uklidil, jednoho jsem zatím nenašel, ale nevěřím, že to přežil. Vody byla asi tři dny po výměně 30% v 90l akva. Doma bylo asi 10°C, ale 100W topení bylo nastavené na 24°C. Nevím kolik udělalo, ale snad těch 20°C tam bylo. Po týdnu byli ancíci už v docela slušné fázi rozkladu. Ploutvičky nic a moc nechybělo abych viděl i do nich - nic moc pohled. Jediné co mě napadá, je že je zabily dusičnany. Teplota ani nekrmení by vadit nemělo. Ještě doplňuji, že hned po návratu z dovolené jsem provedl údržbu. Ještě chvíli před půlnocí jsem měnil radši vodu, aby nedošlo k dalším problémům. Přidávám CO2, ale tam problém taky asi nebyl. Na ventilech bylo nastaveny tak jedna bublinka co deset vteřin. Difůzor nano od Dennerle.
vyměň hned 1/3 až 1/2 vody. Napusť vodu přes sprchu ať rychleji vyprcha chlor.
Jo a pak už jako by lapal po dechu a "kuckal".
Tak už mu nepomůžu...

Nezdá se mi nic moc divnýho, ale jakoby celej připláclej, a zdá se mi jakoby za hlavou milanká propadlina...jinak nic. Chudák malej

A je na něm něco vidět, kromě toho, že se málo pohybuje? Má propadlé bříško nebo tak něco?...
0 01.03.2013 14:19 Fída – Co s ním je?
Prosím o pomoc, dnes ráno jsem našla našeho samečka ancistruse ležet na boku, ryby do něj občas vrazily a bylo mu to jedno, dejchá, má snahu se hejbat,aspoň pár cm... od rána se hnul tak o 10cm. Teď leží na břiše a má roztaženou hřbetní ploutev. Takhle je už asi hodinu. Můžu mu nějak pomoct?
Starší reakce
Teplotné kolísanie ak nie je v desiatkach stupňov,absolutne nehrá pri ancistrusoch rolu.
Jestli postupný pokles teploty o 1,5°C má vliv na počet vykulených ancistrusků a máš to opravdu spočítané a statisticky ověřené, tak na to téma můžeš napsat diplomovou práci.

Já z mých zkušeností s odchovem ancistrů a třeba výměnou teplotně neupravované vody si dovolím tvrdit, že je to blbost.
Taky myslím, že by jim to nemělo vadit. Voda se ochlazuje postupně, není to až takový teplotní šok.

no já nevím jak myslíš, já se s tebou hádat nebudu, já mám jen odzkoušené, že větší procento jiker se mi podařilo odchovat při stálé teplotě, než když mi teplota v noci také kolísala, tudíž je to jen má zkušenost. toť v tom případě ode mně vše.
hezky řečeno... protože i v přírodě probíhá normální ochlazení o nějakých stupňů takoví 2 stupně nevadí pokuď to není na ráz.
A dávat to k topítku to není vůbec dobrý řešení to by sme místo výkyvu 2 stupňu vykyvovali třeba o 4

protože topítko netopí jen 1°C víc než je voda třeba.. takže topí o víc stupňů. Je to jako kdyby sme měli doma radiátor aby sme měli doma třeba 24°C teplotu tak jsou radiátory třeba na 60°C a více stupňů
Neradíš dobře. Ta manipulace s topítkem na noc a den není dobré řešení.
1,5°C postupného poklesu či nárůstu teploty v hodnotách 22-24°C nehraje žádnou roli. S tím bych si hlavu určitě nelámal ani z pohledu vývoje ancistrusích jiker.
tak bych jako krizové řešení tu teplotu večer na tom topidle prostě zvýšila třeba na 26.
Mně kdysi jeden akvarista říkal, že rozmístění věcí v akva by mělo být následovné... jeden roh filtr v rohu naproti (podélně) němu topidlo a teploměr až na čelní straně jakoby naproti filtru- jakoby v zákrytu- tudíž voda, kterou žene filtr jde na topení a pak se změří až než se zase vrátí k filtru. A podle toho si mám nastavit topidlo, tak o tak praktikuji
ale jinak ancistrus je podle mně docela odolný jedinec, tak bych až tak šíleně nestresovala.
0 24.02.2013 12:26 Tym – Jikry
Ano, je nastavené na tu teplotu 24 stupňů. Jenom se bojím, že to kolísání jikry zlikviduje nebo už zlikvidovalo. Sameček se zatím stará, tubu mám otočenou vertikálně, takže do ní vidím. Zkusím to vyřešit posunutím topítka zatím (bylo na druhé straně akva). Dneska už nic nekoupím. Omlouvám se za přispěvek tady, koukám, že tu je i sekce přimo pro rozmnožovani. A diky za snahu pomoct.
Tak to by mělo vytopit, ale pokud je to starší kousek, vyměnila bych ho,100w mě stálo kolem 290kč to se dá přežít.
Nevím zda to těm jikrám moc vadí, jelikož mám v akváriu stabilní teplotu. Má to topidlo termostat?
0 24.02.2013 12:17 Tym – Jikry
Přes den ano (24), ale v noci v pokoji klesne tak o 3-4 stupně a s tím i v akva o ten stupeň a půl. Topítko má údajně 200w, jenom je to už starší kus.
a přes den je teplota stabilní? jak výkonné máš topidlo v té 150? já mám ve 300 100W a drží teplotu krásně.
0 24.02.2013 12:06 Tym – Jikry
Teplota klesla s teplotu v mísnosti (mame ustřední topeni na tuha paliva), akva má kolem 150L, takže topitko asi nestihalo. K tomu mám externí filtr, takže se voda ochlazovala ještě v něm. Zatim jsem to vyřešila tak, že jsem šupla topitko bliž k nim, ale mohla bych tam ještě jedno přihodit.
Co bylo příčinou poklesu ? pokud máš v akváriu topidlo, tak by pokles neměl nastat, pokud nemáš topidlo, já osobně bych ho tam dala, pro vývoj všech jiker je dobré mít stálou teplotu.
Pokud se vytřeli ve společném akva tak bys měl zajistit tu teplotu a myslím, že by se samec mohl postarat, já s tím nikdy problém neměla, ovívá jikry ploutvičkama a tím k nim žene čerstvou vodu , špatné jikry sežere, ale nestresovat ho, nenakukovat kolik toho nakladli atd.
Nemáš prezentaci tak nelze vše dostatečně posoudit.
0 24.02.2013 11:48 Tym – Jikry
Měla jsem na mysli topítko a ne teploměr

0 24.02.2013 11:44 Tym – Jikry
Čauky, včera večer nebo dneska v noci mi nakladli krunýřovci (obyč) dvě snůšky jiker. Samec se hezky stará, jenom mi teplota v noci klesla ze 24 na 22,5. Mám obavy, že by to ty vajíčka nemusely rozdýchat. Mam k nim posunout bliž teploměr? Nebo nějaká jiná rada?
Starší reakce
Dajaký ten šnek tam určitě bude

(má sesternice si pár hezkých donesla nedopatřením z akvaristiky

A tohle je v podstatě taky ancík, co???
www.aqua-fish.net/… (ancíky sem měla z našeho aq nejradši, sou takový pohoďáci)

Už jsem se na foru zminoval nedavno že moje polovička chová betty s krevetkama a v pohodě, ale ve 20l by to asi moc neklapalo... a šneci jsou drsní, jak jsem si zakládal krevetkárium..měl jsem tam ze začatku jen par krevetek a tak jsem se bavil pozorováním Ampulárky...

Vážně dost zábavný šnek .... ale i jiní jsou dobří...Moji Tylomelanii pojmenovala ma polovička PACO....protože neustále lezl a zase padal...a tak

ale i obyčejne piskořky jsou srandovní jak je pečlivě pozoruješ
ale to už jsme trochu odbočili do jiného vlákna

Co já ti vím, šnečky? (moc mě to neláká)

Kdyby se bojovnice snášela s krevetkami, tak to mám vyřešený.

Ale já vím, nejde to asi jinak, než šup bojovnici do bříška.

Možná by ten šnek nebyl až tak zlej nápad.
V akvaristice se dají klasicky koupit ve velikosti 3,5cm (to jsou jim třeba tak 3 - 4 měsíce) a po dalším půl roce jsou již schopni se množit. Jinak samcům už v této době narostou na hlavě vousky a samicím ne (vousky jim nenarostou ani později, ale zato budou mít velké bříško plné jiker).. Tak.

prasan napsal: Začnú sa množiť jak blázen,keď ani o to neusiluješ.
Ak sú obe pohlavia. Registrované partnerstvá neveľmi fungujú

Začnú sa množiť jak blázen,keď ani o to neusiluješ.
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x