Ancistrus - chov
Nadechuje se, přestává mu stačit kyslík ve vodě, tak si ho doplňuje...
Takže buď klesla kvalita vody, nebo budeš muset lépe vyřešit provzdušnění akva...
zdravým.... pár dní pozoruji že jeden z ancistrusu plave každou chvilku k hladině a pak zase zpět. dělá to jeden ze čtyř, nevíte proč by to dělal?
Starší reakce
No asi jo... Já si je taky pořizoval (kromě toho, že jsou v hejnu super a krásně se na ně kouká) pro boj s řasou, s tím, že rostlinožroutů (ancáků) už mám v akva dost a proto mě to od nich víc než překvapilo... Takže to dává smysl...

No ak bola nová rastlina,tak počas tvojej neprítomnosti zrejme začali odumierať emerzné listy.Na týchto listoch sa určite začala tvoriť mikroskopická riasa,ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou prilákala otíky.Na peknej zdravej submerznej ich už asi nič vábiť nebude.

Neříkám, že je to blbost, že je nežerou, také jsem si to myslel... Proto jsem byl sám překvapen...
Připsal jsem, že možná měli hlad...
A tvůj dotaz také dává smysl, rostlina byla čerstvě zasazená, když se do ní pustili, než jsem odjel na ten týden pryč, tak jsem si jí zrovna koupil....
Něco z ní přežilo a vypadá, že se zderchá, tak dám vědět...
A nebolo na mierne oslabených rastlinách niečo čo ich prilákalo?

No já jsem je jednou přistihl, jak mi dlaští echinodor a docela vehementě. Je fakt, že jsem byl týden pryč, rybky krmila mladá a ta na noc nepřikrmuje, krmí jenom "normální" ryby... Tak měl třeba hlad...
Pomôže s riasou ak dáka je.Inak tablety či uhorka.Rastlinkám dá pokoj.No je to húfovitá rybka,tak kúpiť viac kúskov.Budú sa takto cítiť oveľa lepšie.
ne nesežere,ale bacha na prsty má zuby

0 29.11.2013 20:03 adamecp Děkuji za doporučení. Otik vypadá pěkně. Mě se právě líbí menší kousky. A opravdu nežere rostliny?
Jasně, já tomu rozumím, jenom si myslím, že menších rybek je tam už dost, proto ta lorka, ode mě, ale nechme toho, možností je jako vždy povícero, tak alespoň má tazatel možnost volby.

Otíka som navrhol ako jednú z možností, čo nežerie rastliny.Ancíky by som tam tiež nedával.
Já bych s Tebou nesouhlasil, těch drobnějších rybek tam má tazatel už dvě party(P.malý a P. třískvrnný), tak z toho důvodu bych tam ty otíky už nedával, ale i když nesouhlasím, nemám s tím doporučením problém, každej jsme jinej a co se zamlouvá mě, nemusí se zamlouvat jinýmu.

0 29.11.2013 09:50 adamecp mam 200l (100x40x50). Cisty objem jsem jeste nemeril. Prezentaci nekdy urcite udelam. Pokud je tu moznost, ze se mi do tech kytech pusti, radeji ho kupovat nebudu. Chtel jsem ho jen jako doplnkovou rybu, ale obejdu se bez neho. Dekuji za nazory.
Ještě připiš, jak velké akva to je... Lépe založit prezentaci...
Jinak kytky ti ničit nebudou, pokud je budeš kvalitně krmit, ovšem vyjímky potvrzují pravidlo... S ostatními jmenovanými nebude mít problém...
Škoda těch echináčů, jak jednou ochutnají, je po nich, ale stát se to nemusí, ovšem spíš se kloním k tomu, že to držkolezce dříve či později popadne.
0 28.11.2013 21:05 adamecp – Ancistrus a echinodory
Chtel bych si do sveho akvaria poridit ancistruse. Jiz existujici najemnici jsou Corydoras pygmaeus, Corydoras habrosus a tetry krvave. Rostliny mam jen echonodory (Helanthium bolivianum 'Isthmicus', Echinodorus subalatus,Echinodorus grisebachii 'Amazonicus', Helanthium bolivianum 'Angustifolius') a Eleocharis parvula. Jak se na me rozhodnuti divate? Nesni mi ancistrus kytky? Zalezi mi hlavne na tech ecinodorech. S ostatnimi najemniky snad mit problem nebude.
Starší reakce
Posledne je hitom Pstruh lososový.
Čo je vlastne normálny potočák kŕmený potravou na sfarbenie mäsa do červeno ružova.
No samozrejme je cena úplne iná.A sprostý človek ak počuje lososový tak ho i za tie nemalé peniaze kúpuje.

nevybere

To že si člověk nevybere jsem měl na jazyku asi tak v půlce čtení tvého příspěvku...
Ne, Radim má pravdu, některé věci do akva rozhodně nepatří a je třeba složení číst a hlídat. Na svých konkrétních tyčinkách jsem neseznal nic tak zásadního, ale věřím, že někteří výrobci je dokážou vyrobit tak, že se to kolem rybího masa jenom prošlo a zbytek je umělotina (viz Radimův odkaz)...
Takže doplním svůj původní příspěvek: je třeba dát pozor na výrobce, co do toho cpe a přečíst si složení...
Já jsem svým rybkám (hlavně pekoltiím) koupila na přilepšenou mražené loupané krevety. Balení jim vydrží na dlouho, hodím jim občas 1 - 2ks. Myslela jsem si, co jim nedávám, jakou lahůdku. Až do tohohle víkendu, kdy jsem viděla pořad o tom, jak se tyto krevety chovají, jak do nich perou antibiotika, aby je vůbec udrželi naživu... Takže člověk si asi nevybere.

Tak jsem zarachtal do mrazáku a cituji složení: surumi min. 55% (rybí maso), pitná voda, bramborový škrob, kukuřičný škrob, olej, sůl, krabí aroma, potravinářská barviva E120 a E160...
Teď se nehádám, diskutuji. Ten bramborový škrob a sůl nemůže vadit, kukuřičný by neměl... Olej nevím, ale krabí aroma by také nemělo vadit... Ty éčka jsou otázka, pokud to nejsou emulgátory a stabilizátory, tak pouze jako barvivo by taky asi nevadilo (je potravinářsky neškodné)...
Každopádně dobrý postřeh, před koupí číst složení, ne každý výrobce to dělá stejně a to co mám v mrazáku není to, co jsi poslal...
toho masa tam bývá 25-50% a někdy tam dokonce není vůbec

důkladně bych to složení přečetl, ikdyž tam se taky umí lhát, ale dávají tam s prominutím pěkné sračky

př.
www.chemievjidle.cz/…
0 24.11.2013 21:56 JoKa – Surumi tyčinky
Ještě přispěji na toto téma a dám jeden tip... Objevil jsem v tescu surumi tyčinky. Obsahují rybí maso, asi i krabí, nevím, rozbor jsem nedělal... Původně jsem je koupil pro čtverzubce, ale ty se mi na to vyk.kli. Tak jsem je hodil do společenského...
Ancíci se po nich můžou utlouct, a to doslova, kam se hrabe kus filé. Jo a ty tyčinky stály asi 15 Kč a už je mám měsíc... A sázet jim je na noc, jinak je ancákům sežrali čichavci...
Svatá pravda, například Echinodorus jim moc chutná... Nejvíce můj oblíbený Red flame (už jsem ho oplakal)...

Jenom bych připodotknul, že je dobré míti na zřeteli jejich potravní nároky a krmit je tzv. na noc a čím jsou starší tím více masitou stravou, za kterou budou více vděčni než za zeleninu. Je dobrý vědět, že jakmile u nich dojde k ochutnání rostlinstva, tak jsou už nezastavitelní a obvykle už je to nikdo a nic neodnaučí, ani ta masitá strava, prostě jak jednou zkusí, už nemůžou jinak.

To co píšu není nějaký strašení, spíš informování co se taky může v akváriu, kde jsou držkolezci dít. Prostě to chce si o nich ještě něco dalšího přečíst a rozhodnout se a třeba i jim přizpůsobit rostlinstvo, neb tuholistější rostliny jim odolávají.

Kolem roku života, záleží ale na podmínkách...
Ano můžeš, litráž dostatečná...
Starší reakce
Hoci pH nehovorí veľa o hodnote CO2, ale pridávam CO2 tak, aby sa mi pH držalo tiež na 6,8 a svoje prísavníky som pri hladine snáď ani nevidel. Občas sa takto nadychujú prísavníčky (Otocinclus XY), ale inak nič.
To KH drž na 4 a více, neb pod už by ta voda mohla býti rychleji nestabilní.
zkusim vyměnit část vody, třeba to něčemu pomuže. Jinak jsem ted jen tak za sportu provedla KH test (vyšlo podle kapiček 4°) a znova jsem překalibrovala PH metr (na budíku svítí PH 6,85), takže se zdá všechno v normě...
Jak psal radim, jestli není více nafouklý, nebo naopak pohublý a nemá dlouhý táhnoucí se výkaly a přijímá potravu, tak bych to bral jak to je.
romant: tohle nedokážu posoudit, přotože šneky v akvárku nemám. ale ostatní osádka (cca 10 pavích oček + 2 black molly) jsou v richtiku
radim: přesně tohle dělá i ten můj, bublinku v puse a každou chvilku mete nahoru pro vzduch
6 10.11.2013 12:46 radim není ten ancík v břichu nafouklý? toto chování měla samice, když jsem ji léčil na vnitřní parazity. To k té hladině létala v jednom kuse a tu bublinku si vždy držela v hubě...
Ale jinak to občas dělávají

Co ostatní osádka, třeba šneci, nemají tendenci z akvária prchnout a nesměřují taktéž k hladině?
ten můj jezdí docela často

nemůže to být tím CO2? (hodnotu mám na 6,8)
Hádám, že provzdušňuješ. No zkus změřit hodnoty vody, tam bys mohla najít odpověď. Ale v jisté míře je to normální.
Starší reakce
je to jen prozatímní stanoviště než udělám nový velký akvo pak se přidá k ostatním velkým pepínkum/antíkum, jinak jsem hledala i okolo a nic... jestli se ale stalo to že vylezl tak jsme ho možná už nechtěně vyluxovala jestli zapadl za komodu na který mám akvo... nezbývá než počkat až budu to akvo rušit a uvidí se.. jinak sneky tam nemám a se třema kytkama který tam jsou na rekonvalescenci neměl moc sanci nekam zapadnout... tak z toho jsem ted špatná takovou radost jsem z něj mela...

Když pominu co již správně vytýkal Hansel, tak ti ještě poradím pořádně se podívat kolem nádrže. On takový ancistrus vyjede po skle jako blesk, a ...... pak ho najdeš vysušeného.
Zahrabaný/schovaný být může, jsou v tom opravdu dobří a člověk někdy prostě musí věřit že tam někde jsou

Na druhou stranu mrtvý být může také, jen mrtvolka někam zapadla + přičinění šneků, oček a tak dále. Co ale není uplně fajn jsou paví oka ve 20 litrech a ancistrus, ikdyž je zatím malý tam taky nemá co dělat

Zdravím zmizel Vám někdy z akvarka sumčík? koupila jsem si cca 3 cm (bez ocásku) malýho golda dala jsem ho do 20 litrového akva s očkama a po 14 dnech mi zmizel... substrát mám liapor, ale jestli je zahrabaný tak sem ho ani na okurku nevylákala...

Starší reakce
4 04.10.2013 17:11 -
6 04.10.2013 17:10 - – Ancistrus sp.Red Black LDA16

Aktuálne foto drobcov.

Starší reakce
merila jsem a vse v norme,jedinne co se zmenilo je ze ancici podhrabali filtr,jsem zrovna zjistila...treba tam mohl byt kousek hnojici kulicky nebo neceho?...nevim,ale budu pozorovat,pro jistotu zas vymena vody a ja dekuju za nazor

ja vim

....jen jsem chtela nazor v cem "asi" muze byt problem,mne to vzdycky tak sebere ze pak strachuju a sleduju kazdou chvilku co ostatni

....dekuju
Hmm, tady nejspíš problém nebude. No jak říká Romant, dohady a spekulace, už nic kloudného nevymyslíme. Hlavně sleduj ostatní, jestli se chovají jak mají, no a měnit vodu, měnit vodu, měnit vodu a pozor i na to překrmování (jeden den v týdnu nekrmím vůbec, osvědčilo se mi to). Ať se daří...
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x