Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2017 09:49 Gyrphos – Rybí filé
Zdravím, v jaké podobě podáváte ancistrusům rybí filé a je dobré je tímto přikrmovat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 22:08 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: veliz
Když jsem jako malý kluk(2003) navštěvoval DDM v Litomyšli(Kroužek ochránců přírody), měl tamější ředitel, pan Lubor Urbánek, vedle kanceláře nádrže s odloženými zvířaty všeho druhu. Měl tam i ancistruse s ohromnými vousy, které až táhnul po zemi, bohužel byl už úplně slepý, nicméně stále se ochotně dral za potravou a za samičkami. Údajně ho do nádrže, jak on říkal, dával okolo 16 lety. Nádrž byla 150 litrů s bublifukem kryptokoryny a pár dalších ancistrusů. 15 centimetrů, ale rozhodně neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 21:41 Muž UndeR [80] Re: veliz
V mém akváriuzatím ne, ale otec má v akvárku ancáka, který má už 12 let a stále se má čile k světu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 21:38 veliz
Dnes zemřel Ancistrus, věk 6 a čtvrt roku, cca 15 cm. Jeho stejně velký kámoš (no spíš konkurent, oni se nikdy moc nekamarádili) zatím žije. Po celý život krmeni Hikari Mini Algae Wafers. Zajímalo by mě, jestli je to dobré přežití, nebo jestli někdo zaznamenal delší život u těchto ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 13:28 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Jifi
So žrádlom to nebude také horúce. Väčším problémom je voda...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 13:25 Muž Jifi [675] Re: vaaclav
Já to beru tak - kdyby tam byl fakt kýbl dusíku, tak by to nedělalo úplně dobře ani lidem ...
Jestliže to můžu jíst já, proč by to nemohly žrát ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2017 13:11 R Muž vaclav [14979] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Gyrphos
Nikdy jsem špenátový protlak nijak neupravoval a dělám to roky, tím že ho spaříš se dusíku asi nezbavíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 11:59 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Gyrphos
Ne, dusičnany se rozhodně jen tak nevypaří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 10:46 Muž Jifi [675] Re: Gyrphos
Tohle jsem nikdy neřešil :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2017 10:37 Gyrphos Re: vaaclav
Dobře, dejme tomu, že bych chtěl zkusit ten špenátový protlak. Pokud jej tedy spařím, měl by být zbaven dusičnanů a dalších různých nebezpečných látek, které by mohly ohrozit zdraví ryb?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.10.2017 14:50 R Muž vaclav [14979] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Gyrphos
Všechny druhy mrazeného krmení které spadne na dno + špenátový protlak a nejlacinější mořská ryba 1:1 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2017 14:48 Muž Jifi [675] Re: Gyrphos
Před několika dny jsem psal (v jiném vlákně), že jsem je za totáče krmil spařeným špenátovým protlakem. Ten je za pár korun. Odseknul jsem sekáčkem kousek, spařil jsem ho vřelou vodou a dal jsem ten kousek do akvárka. Ancistrusi se na kostku přicucli a nacpali se :-)
Akorát to dělá trochu binec v akvárku, pak je potřeba častěji odkalovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2017 14:37 Gyrphos Re: vaaclav
Dobře, a tak co byste doporučil jako krmení, když nebudeme počítat tablety a to, co prostě spadne na dno. Nějakou alternativu, která není extra drahá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2017 14:12 R Muž vaclav [14979] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Gyrphos
Ancíci jsou všežravci a tak by se měli i krmit. Dá se říci že žerou všechno a stále takže bych se neomezoval jen na zeleninu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2017 13:40 Gyrphos – Okurka/salát
Zdravím, měl bych dotaz ohledně přikrmování ancistrusů ve velikosti 2-4cm okurkou či spařeným salátem. Někde se píše, že je dobrá volba pro jejich správný růst, na druhou stranu se někde píše, že v dospělosti pak mají větší tendenci okusovat rostliny, a proto bych rád měl tyto informace nějak sesumírované. Zda kdybych jim rostlinné potravy dával dostatečné množství i v dospělosti, mohl bych omezit jejich ničení rostlin? Díky za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.09.2017 17:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: Gyrphos
Velmi pravděpodobně nee ... bude snažit najít i třeba nějaké provizorium ... navíc ten peřovec výtěr sežere...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2017 10:29 Gyrphos – Ancistrus sp. vs Péřovec skvrnitý
Zdravím, mám v akváriu 2 péřovce skvrnitý cca 10-12cm velcí a teď jsem si pořídil malé ancistruse. V Akváriu je jedna velká skalka + kořen. Jeden péřovec má zabranou skalku, druhý si zabral kořen a moje otázka je prostá. Když ancistrus vyroste do velikosti 10cm +- a budou se chtít třít, je tu možnost, že by ancistrus vykopal jednoho z péřovců a zabral si úkryt pro odchov potomků?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 22:49 Muž Mitroz [160] Re: LeRi
No dám si kameru na stativ, natočím to jak mi lezou jen nohy z akvária a naháním tam ty malé potvory :-) Dám to na jútúúb a to bude zhlédnutí... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.08.2017 22:45 Muž LeRi [316] Re: Mitroz
Napiš až budeš chytat Ancistruse v zarostlém akváriu smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 21:25 Muž Mitroz [160] Re: UndeR
Ok, díky. Budu se tedy těšit na drobotinu a pak přemýšlet kde jim najdu nový domov :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 21:05 Muž UndeR [80] Re: Mitroz
Skaláry a ostatní ryby se o část toho potěru postarají jakmile se "rozplave" ven z jeskyně, ale když se dívám jak máš akvárium zarostlé, tak je velice pravděpodobné, že něco přežije. Mě takto vždy cca 5-10 kousků přežilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 21:00 Muž Mitroz [160] Re: UndeR
No nazdar smich Zatím se mi několikrát vytřely skaláry, ale neuhlídaly to, za což jsem tak trochu rád, nemám moc ambice ani prostor rybky množit. Ale ancíci to předpokládám v jeskyni uhlídají...Jaké máte zkušenosti ve společenských akváriích?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 20:54 Muž UndeR [80] Re: Mitroz
Je velice pravděpodobné, že se ti to bude brzo v akváriu hemžit malými ancistrusy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2017 20:46 Muž Mitroz [160] – Kopání jeskyně pod kořenem
Zdravím, mám trochu možná trapný dotaz :-) Pokud si ancíci začali kopat pod kořenem jeskyňku, předpokládám, že se chystají "hnízdit" :) Je můj předpoklad správný? Nemám s tím zatím žádnou praktickou zkušenost. Je to docela psina pozorovat, kamínky lítají, už podkopali celý kořen, doufám že jim to nespadne na hlavu. hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 21:53 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Deka84
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2017 21:13 Deka84 – Schovává se
Ahoj. Máme dva Ancistrus ps (měli by být long fine). Holka je gold a zdomácněla hned. Asi před týdnem jsme pořídili černého, kluka. Ten si našel jamku v pozadí a tam je celé dny schovaný. Čouhá jen ocas. Večer jsem ho zatím na procházce po akvárku nezahlédl. Je to normální?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2017 16:33 Panvčelka – Chov a odchov
Dobrý den, mám 120 l akvárium, ve kterém jsou paví oka. Chci si koupit ancistruse, ale nevím, jak s odchovem. Již před lety jsem to zkoušel, ale bez úspěchu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.07.2017 01:03 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Fučikovský
Nějaké cichlidky, :) to jsou mršky nenechavé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2017 00:16 Muž Fučikovský [0]
Taky jsem jeden z těch, kteří nedali na dobře míněné rady zkušenějších. Měl jsem v akvárku tři ancistrusy a všechno vypadalo ok. Ale jen do chvíle, než si všimli že mi konečně vyrostl krásný echinodorus. Za tři dny byl v háji. Ty tři potvory jsou ale oblíbenci mých dětí. Jen díky tomu neskončili v akvaristice, ale v novém, speciálně pro ně zařízeném stolitrovém akvárku. Zatím tam jsou sami. Jádro pudla je v tom, že se asi za dva týdny po přelovení stihli rozmnožit a dnes tam mám dalších asi čtyřicet mladých. Jsou roztomilí, ale co s nimi? Může mi někdo doporučit nějakého predátora, kerý by budoucí mladé ancistrusy likvidoval a zároveň by neohrožoval pancéřníčky, :-) které si syn přeje v akvárku spolu s ancíky mít? Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.05.2017 06:23 Muž ercan [38]
Včera se mě vykulilo moře acistrusů :-) .
Tak promiňte,že sem měl pro někoho až "stupidní" otázku.
Samce jsem taky zahlédl.
Čuuuuuuuus!!!!!!!!!!!!
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2017 15:45 Muž ercan [38] Re: Yirka
Děkuji za info.
Budu ještě vyčkávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2017 11:48 Muž Yirka [9237] Re: ercan
Není to úplně běžné, ale také ne výjimečné. Já jsem měl několik podobných zkušeností, kdy sameček opouštěl úkryt až ve 4. týdnu po nakladení jiker.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2017 10:27 Muž ercan [38] Re: Amatértom
To ne! Mrknu se tam sám ;-)
Mě šlo spíš oto,jestli je normální,aby tam byl zalezený tak dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2017 10:23 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: ercan
Jako ptáš se, jestli by se na něj někdo nemohl telepaticky napojit a zjistit zda žije ? Prostě se koukni a uvidíš :). Divný otázky..Můj ancistrus byl s potěrem až do rozplavání, cca 14 dní se vším všudy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2017 16:55 Muž ercan [38]
Ahojte!
Mám dotaz ohledně rozmnožování Ancistrusů sp. .
Mám v akvu 2 samičky a před časem jsem přikoupil 1 samečka. Asi po týdnu někde za kořenem nakladli vajíčka a od té doby jsem samečka neviděl(vím,že je to normální chování že sameček hlídá vajíčka). Je to už ale cca 3 týdny.
Ze začátku tam s ním byla zalezlá i samička,ale ta už tam teď nechodí.
A chci se zeptat,jestli už to néni moc dlouho aby tam byl stále zalezený? Potěr si myslím,že by měl být už taky venku. Ale ten tam už možná ani žádný nebude,protože je mám ve společenské nádrži a ostatní rybky je dávno sežrali.
Nemohl mě tam nekde zdechnout?
Bohužel za kořen néni vidět,musel bych ho opatrně nazvednout.
Předem děkuji za vaše reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 08:30 Žena janickaryba [1] - MiniakváriaRe: Magic
Taky mi to nedalo a raději jsem jí vyndala. Děkuju ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2017 20:51 Muž Magic [879] - RostlinyRe: janickaryba
Neprehliadni poznámku od afc1886, nechať uhorku v akváriu celú noc nie je najlepší nápad. Už možno skôr cuketu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2017 15:41 Žena janickaryba [1] - MiniakváriaRe: afc1886
Děkuji za radu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2017 15:39 Žena janickaryba [1] - MiniakváriaRe: Zip
Zkouším to, ale paví očka by žrala pořád. ;-) Uvidíme... dneska zkusím do rána nechat v akvárku plátek okurky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.04.2017 15:34 R Muž afc1886 [15371] Re: janickaryba
V tom tvém akváriu bych tu okurku vytahoval co nejdříve,protože to je časovaná bomba.Jak už ti poradil Zip,zkus mu dát to krmení až po zhasnutí světel.A nejlepší bude,když to větší akvárium pořídíš co nejdříve.Je to moc přerybněné,ale to už ti říkali i tady rybicky.net/forum/413…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2017 15:16 Muž Zip [277] Re: janickaryba
Zkus mu dát krmení večer po zhasnutí, ale bohužel si myslím, že od rostlinek ho to už neodradí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2017 15:10 Žena janickaryba [1] - Miniakvária – Ancistrus
Ahoj všichni,
mám v akváriu malého ancistruse (zatím asi 4-5 cm) a je strašlivě plachý. Je ve společnosti pavích oček a ty mu všechno sežerou (včetně Spirulíny, kterou jsem koupila jemu). Pustil se mi tedy do kytek... sad Zkouším mu nabízet zeleninu. Okurku má rád... je vidět, že se k ní nesměle blíží, ale i okolní plavání pavích ok ho plaší.... jak dlouho je možné zeleninu v akváriu nechat? Potřeboval by celou noc.... ;-)
(Jo a nenadávejte mi - zatím je malinkej a pak se bude stěhovat do většího akvária ;-) )

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2017 13:35 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: LiborSprysl
No po ránu vydatně pomuchlal jikry akarkám zelenejm :-D to by mu mohlo na chvíli naplnit bříško
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2017 10:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: Amatértom
No ale to je potřeba požmoulat ještě více, nebo ho to časem přestane bavit a půjde zase na kytky ... je tužší než salát!!! ;-) :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2017 10:01 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: LiborSprysl
Dal jsem tam na noc list čínského zelí a zabralo to hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2017 09:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Amatértom
Amatértom napsal: :( takovej byl hodnej když byl ještě malej.... Ani vidět ho nebylo... :-(
Nepodléhat deprézi, jak píše Vašík, chce to krmit! Hodit na noc pomuchlaný list salátu znamená, že ryba, která není blbá, si dojde spíš pro něj, než aby hoblovala živý list echináče.... se kterým se bude zbytečně dřít...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.04.2017 07:32 R Muž vaclav [14979] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Amatértom
Musíš je pořádně krmit a dělat to nebudou. Používám špenátový protlak + rybí masa 1:1 zamrazit a po zhasnutí dát do akvária kostičku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2017 22:04 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: romant
:( takovej byl hodnej když byl ještě malej.... Ani vidět ho nebylo... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2017 22:00 R Muž romant [28001] Re: Amatértom
Klasickej probrus od ancáka, ten už jinej nebude, bude si užívat šťavnaťoučkých listů echináče a zvláštěpak v noci, je to noční brusič, chová se přirozeně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2017 21:36 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Amatértom
Fotka k příspěvku

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84-ancistrus-sp--chov?od=174