Ancistrus - chov
0 23.09.2010 20:17 Majky10 – Re: Yirka
tak ako keby v akvarku robil revoluciu

a nemôže byť že robi hniezdo aby samička nakladla ikry?
0 23.09.2010 20:11 Majky10 Kupil som dospeleho samčeka ancistrusa k samičke. Mam substrat zrnitosti 1-3 mm a nejako mi ten samček vyhrabava substrat okolo kokosoveho orecha, ktorý neskôr naspäť upratal a teraz to iste robí pri bridlici a väčšinu substratu nasunul na zadné sklo. Nevie mi niekto poradiť čo to môže znamenať?
0 23.09.2010 12:12
Tudy [330] - Krevetky Čím je krmím (mám 3 ks ve 112 l akva)
3x týdně večer vhodím 2 tablety se spirulí
Ohledně zeleniny: zkoušel jsem okurku, cuketu, rajče a spařený salát. Salátu za celou noc neubylo ani trošku, okurka a cuketa jim chutná, ovšem po rajčeti se mohou utlouct. Je třeba stáhnout z rajčete slupku a vymýt vnitřek se semínky (dělá to bordel v akva)
Večer vhodím a ráno případné zbytky vytáhnu, zeleninu dostávají 3x týdně. 1x v týdnu hladovka (mno asi ne, řasy žerou stále). Páč chovám i Cichlidy, určitě si sem tam smlsnou i na mraženém (patenty, kom. larvy apod.) co spadne na dno, ale moc toho není
Tuto neděli jsem se vrátil po 3 dnech domů a jen jsem zíral, jak vyrostli.
mohl se poranit apak se mu zacla tvorit ta plisen. Zakladem jsou dobre podminky v nadrzi, ja mam tri anciky az asi dva roky a v pohode, obcas si nekde potrhaj ploutve ale zas jim to doroste, uz jsou to pekni macci. A pokud uz onemocni tak je nejlepsi lecit je pridanim soli(v primerenem mnozstvi), ta jim neublizi, s ostatnimi lecivy opatrne a dopredu si o nich zjistit jestli jim nevadi
0 21.09.2010 21:11 kmara – Re: Romy
Tak to netuším

0 21.09.2010 21:06 kmara – Re: katterinecka
To jo uživí se v pohodě. Ale ten můj měl u ocasní ploutve něco jako bílou plíseň.
my meli ancika asi 20 let a v zivote nevidel zadnou zeleninu ani specialni krmivo. Mel jen rasy, zbytky vlocek a jednou za uherskej rok nitenky. Nerikam ze by se nemeli prikrmovat, ale ziji v pohode i bez toho

0 21.09.2010 21:01 kmara Taky mi včera jeden ancík odešel :( a to jim dávám poctivě okurky

)
problem bude spis v necem jinem nez ve strave, opravdu si dokazi vselicos najit. Treba spatne zabehle akvarko, spatna kvalita vody, pouziti leciv(na ktera jsou ancistrusi hodne nachylni) nebo nejake onemocneni
0 21.09.2010 20:55 kmara – Re: verůůů123
Zeleninu - okurek, cuketu, meloun atd.
0 21.09.2010 20:53 verůůů123 – krmení
ahoj čím bych měla ancistrusy krmit...pochcípaly mi...táta mi říkal že jim stačí řasy a krmení co dávám rybičkám, ale pak mi pochcípaly
Téměř určitě. Jinak mám na skladě cca 35 ancíků o velikosti sotva 1 cm, kdybys chtěl čekat na další překvapení

takže,když má muj ancík 6,5 cm a nemá fousy,je jistý že je to samice?
0 21.09.2010 16:14 lockay – pohlavni dospelost
v kolika mesicich jsou ancistrusi pohlavne dospeli ?
ja mam v nadrzi cca 14 mesicni anciky kteri prave privedli na svet minimlane 46 pidianciku
a zda se mi ten jejich vek dost nizky
vi o tom nekdo neco vic ?
Ve velikosti cca 5cm mu již začnou (nebo ne) růst vousky. Věk dospělosti se nedá zcela jistě říci, protože podmínky růstu a prospívání rybek jsou různé.
0 19.09.2010 10:37 sustik chci se taky zeptat,ta otázka už tu nekde padla,v jakém stáří nebo velikosti lze určit pohlaví ancistruse
Starší reakce
jo, tahle past funguje. ale musí být čirá a lovec musí mít trpělivost. nejlíp lovit přes noc. ráno možná v pasti budou, možná nebudou...
0 01.09.2010 22:27 Usine – Re: Trdej
I akva sem vypustil stejně tam zbyly...mimochodem nechce někdo chovný ancíky pravidelně se třoucí nebo třící

teď nevim sem už dlouho ze školy

0 01.09.2010 19:02 Trdej – Re: Deathbull
No to jo

To bude rybolov

Jak na čeřeň

Už teď tam mám jednoho sekavca ,kterýho za boha nemůžu chytnout .
No ono to tak půjde, ale budeš potřebovat trpělivost na mnoho lovů

Zkusit to můžeš, síťku si ohni do pravého úhlu.
0 01.09.2010 17:46 Trdej – Re: Trdej
A co takhle na tabletku pro ancitrusy ?

kdybych to dal do nějaké nádoby ?

0 01.09.2010 17:45 Trdej – Re: Yirka
Aj tak to bude průšvih,protože já je právě dal ke krevetkám

A až pak mě napadlo ,jak je odlovím

chjo
Malý potěr v zarostlé nádrž musíš odchytit pouze v době kdy je pohromadě v hnízdě, těsně po rozplavání. Odchovaný potěr velikosti 3-4cm pak na okurku již nalákáš.
Nešlo věř mi budeš je proklínat

0 01.09.2010 16:29 Trdej Zdravím,měl bych dotaz,mám zarostlou nádrž a v ní potěr ancitrusů.Až je budu chtít odlovit,šlo by do síťky dát kolečko okurku a pak jednoduše vytáhnout ?
Starší reakce
Jo, to je to co myslel.

Může to být buď tak hadice, nebo různé trubičky, ale na konci to zaškrť, protože by ti to dělalo stejně proud, ale když to zacpeš, tak ti to pujde jen těma otvorama.

A udělej ji co nejdelší (v rozumné míře, nemyslím tím, že omotáš akvárko 5x hadicí.

)
0 27.08.2010 19:41 ONYX – Re: Deathbull
Mas na mysli takovou tu hadici, ve ktere jsou po cele delce vyvrtane otvory?
Většině ryb přílišné proudění vody vadí (tzv. mixér)

Předpokládám že filtr asi nemá regulaci, řeší se to nasazením rozstřikovací rampy na vývod filtru, pokud tvůj model toto příslušenství nemá a ani se nevyrábí, vyrob z trubky odpovídajících rozměrů.
0 27.08.2010 17:36 sustik – Sustik
Ahoj,mám takovou technickou,jak staří můžou bejt ancíci kteří jsou asi 1,5cm velcí,někteří se ještě schovávaj u samce.
to bych byla i ráda, ty mladý bych v životě nevylovila

pořád přemýšlím že je vyměním za nějaký Lka než začnou
A může se stát, že nezačnou vůbec.
já už je mám skoro dva roky a ještě nezačli
0 27.08.2010 07:20 Raider – Re: katterinecka
Mojemu to trvalo rok a půl...Měl jsem ho od úplněho miminka

minimálně rok, i déle, než se začne třít
0 26.08.2010 22:38 Nancy – Ancistrus
Chtěla bych se zeptat jak dlouho trvá něž ancistrus dospěje??

Starší reakce
ancistrus přežije v akvárku i bez přikrmování, vždycky si neco najde. Mi ho takhle měli asi 20 let a za celej život neviděl žádnou okurku ani nějaký extra tablety

(tím netvrdím že je to třeba správně, ale zvládne to) Měl by mít řasy a dřevo na ohryzávání (ale v tom tvým nově založeným akvárku asi moc řas nebude a pořiď mu nějaký kořen)
0 14.08.2010 17:23 Raider – Re: Haimdol
nechápu proč by měli umřít

...Někteří ancíci okurky nežerou...já mám 2 a žere jen sameček...samička spíš mrkvičku

..I ancíci mají chutě

Proč by měli umírat? Protože nežerou okurku? Okurku tam nech do večera a uvidíš jestli na ní dostanou chuť. Nijak to nehroť. Ancistrus přijímá běžnou i sušenou potravu včetně vloček, granulí a tablet.
0 14.08.2010 17:19 Tomáš – ancistrus
zdravím, dnes jsem si koupil dva ancíky jsou velcí asi 5 cm...hned jak jsem je pustil do akvárka začali žrát řasi..chtěl jsem jim dát okurku tak jsem ji převařil, aby neplavala a dal jsem ji do akvárka, když ji jeden ancík našel, rychle ji začal okusovat, ale rychle odplaval a začal zase žrát řasy a okurky si nevšímá....nevim co mám dělat, nechci, aby mi umřeli..pls poraďte mi někdo

Starší reakce
To je diskutabilní zda napadá. Spíš z nich strouhá řasy - z ulity i opercula.
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51161x