Ancistrus - chov
Mně se to stalo jednou, že se mi vytřel menší pár a starší ancík mu ty jikry rozprášil po akva. Posbírala jsem je a dala do sítka v tom stejným akva, ale tak, ať na ně jde proud z bublifuku. Ale já mám společenský akva, mě by je rybky sežraly hned. Jestli je požerou ancíci, to netuším.
V akva máš pouze ancáky jak koukám? Jestli jo, nech to tak ono se to nějak vyvrbí
Add: A ancíkům dávej okurky pokud nedáváš

Mohou se potom utlouct a pro malý je to taky supr krmivo

V akva máš pouze ancáky jak koukám? Jestli jo, nech to tak ono se to nějak vyvrbí

ještě poslední

ještě obr.

Ahoj všem potřeboval bych radu, snažil jsem se o vytření anciků (ve společném 120 litr. akv), když jsem dneska po měsící objevil v akva plno žlutých kuliček jiker, které se ovšem povalují všade po dně, samci se o ně nestarají, viz obrázek, chci se zeptat copak s tím dál? mám je nechat jak jsou nebo vysbírat a přemístit? Problém však mám v tom, že kdybych je měl přemístit druhé akva je jen mini 10 l sice s filtrací ale voda je chladnější pač je bez topení
díky za rady, možná už se to tu na foru řešilo, ale je to celkem narychlo a já o tomhle zrovna ještě nečetl, tak v rámci rychlosti kladu tento pro někoho možná hloupý dotaz
Starší reakce
Že by to tady už nezaznělo?
rybicky.net/forum/84
Prosím někoho z přítomných adminů sloučít s uvedeným vláknem.
Ahoj všichni, myslíte že krunýřovcům nevadí na dně písek místo štěrku? Konkretně krunýřovci síťovanému... Zvažuji použití písku v mém akvárku ale nevím jak by to krunýřovec zvládl. Děkuji

nejlíp hned teď, nebo se taky nemusí dožít zítřka. Nebo ancíky přelovit zpátky do původního akvárka a ještě nějakej týden počkat
Měnit, měnit a zase měnit vodu. Máš z nich předskokany, tak ať to ustojí, Naprosto souhlasím s názorem kolegy, že jde o syndrom nově založenýho akvária, lépe řečeno mohlo by jít, pokud se nebude měnit ta voda.
Dle meho nazoru je to syndrom nove zalozeneho AQ. Ale at poradi zkusenejsi.

Mám 2 ancistrusy, původně byli v 54 l akva, nyní jsem je přelovila do týden založeného 100 l akva a projevila se změna v chování. Často se vymrští k hladině, jako by lapali po dechu a už jsem je několikrát viděla jak "odpadli" od kamene na kterém byli přicucnutí a leželi tak skoro 10 min. a pak v klidu plavali dál. Co s tím? Je to normální?
Dobré vědět že se tyto krátké varianty ochotně třou s long finama. To jsem netušil. Ale pokud by nebylo křížení tak by asi tyto barevné variety nebyli
Díky zkusím mu napsat a nějak se domluvit. Abych nepohořel že to bude starý samec a nebude se chtít třít .-)
fido16 napsal: Ano to samé mi radil prasan. Dneska jsem obešel 3 akvaristiky a v žádné neměli dospělého samce. Ale tak nespěchám na to
Radil dobře, protože ti "dlouzí" chlapíci jsou poněkud "línější" a navíc jim ten ocas opravdu překáží v úzkých průměrech.
Ano to samé mi radil prasan. Dneska jsem obešel 3 akvaristiky a v žádné neměli dospělého samce. Ale tak nespěchám na to
fido16 napsal: Čauky chci se zeptat zda nemá někdo na prodej dospělého samce long fina mám 2 samice nemám k nim samce 
Dejte krátkého, výtěr i odchov bude lepší.
Starší reakce
z toho vaječného váčku se teď živí, tak je zatím přikrmování zbytečný, ale už si můžeš připravit (dát do vody) list salátu on změkne, ale hlavně se na něm začne vytvářet řasa, jak stráví ten žloutkový váček (asi2-3dny), tak jim tam můžeš ten list salátu dát a oni se budou živit tou řasou ze salátového listu, nebo lze koupit přímo krmení k tomu určené. Já jim dával vločkové krmivo(např. LON MIX) rozdrcené na prach(není to nejspíš ideální krmivo pro ančíky, ale stejně jsem měl problém je pak udat co jich bylo )

zdravim, pravdepodobne se mi vylihli ancitrusy obyc. a maji na sobe jest takovou oranzovou kulicku asi to z ceho vylezli .. zivi se s toho jeste? nebo co tomu mam sipat?dik za odpoved

diky moc

ladis napsal: cus lidi nebyl by tu nekdo z meho kraje a nemel by na prodej anciky
Tam na jihu je má skoro každý...hledejte Petra Vojkůvku, Pepu Kůrku, Honzu Haidingera...jsou od vás na dojezd...
0 19.07.2012 08:47 ladis cus lidi nebyl by tu nekdo z meho kraje a nemel by na prodej anciky
0 18.07.2012 21:29 Kocajs zdravím mám menší dotaz co tyhle rybky papaj? Nebo co mají rádi? Díky
Starší reakce
Cus. Želám ancíkom dobrú chuť

Povařit jen pár minutek,a mi takto skoro spařená mrkev nikdy neplave.Dej jeden plátek na jednoho ancis. a podle toho,jak jim bude chutnat dávku upravíš.
0 05.06.2012 16:42 ladis di moc cus
Ani moji. A to o mrkve ani nepočuli

uz ji varim

Každý at si dělá podle svého uvážení.A pro mladé to je určitě vhodnější.Já to tak dělám léta a žádný ancík si zatím nestěžoval

Vzhledem k tomu, že ancíci "okusují" i dřevo, tak vařit mrkev proto, aby byla měkká, vidím jako zbytečnost...
me tu nekdo psal ze ji musim sparit a to potom bude plavat co a kolik jim toho mam dat
Zdar.Já ji nakrajím na plátky a chvilku povařim ve vodě,aby nebyla tak tvrdá.
Nakrájíš kolečka, popřípadě opláchneš od hlíny a dáš jí skonzumovat.
0 05.06.2012 16:18 ladis cus lidi kdyz chci dat ancakum mrkev jak ji mam spracovat aby jim smakovala dik
Aby som bol presnejší.Tá samička ma na označených miestach odstávajúce šupiny(tie sú u ancíka na koncoch zubaté) tak to je akoby tam mala ostne.
Ancíka s "ušima" jsem ještě neviděla... možná zkus dotaz vznést na catfish... ale chtělo by to foto, už jen pro zajímavost.
0 04.06.2012 17:06 - A na moju otázku nik?
Čo som ja videl tak L144 tmavé oko (sp.gold) sú o dosť žltšie.
Albín je albín ,,červené oko,, a sú podstatne svetlejšie.
Ešte som nevidel albína a čierne oko.Často sa názov zamieňa.
Sera napsal: Je pravda, že očné dúhovky má sp gold bez pigmentu, ale je umelo vyšlachtený, v prírode sa nevyskytuje. Nemôže sa stať, že sa pri rozmnožovaní Ancistrusov sp sa v potere vyskytne sp gold, ale albín sa vyskytnúť môže.
???No to ne, tohle už je genetická demagogie. Jak vyšlechtěný? To je prostě tuším -chromozomální? - záležitost. Ono těch albínů se v přírodě také vyskytuje poskrovnu, to jen my chovatelé se staráme o jejich počty. Světlé ryby na dně prostě v přírodě nepřežijí, protože se nemají jak skrýt.
Nikoliv synonymum...to jsou všechno jen obchodní názvy albínů...Je totiž dost lidí, kterým albíni připadají "podezřelí" a gold zní určitě lépe...
Nejsem sice latiník,ale albellus v latině znamená bilý,ne?
Anc.sp.gold má právě červenou duhovku.
Dwarfy napsala: A já bych řekla, že gold a albín je totéž... ancistrus s tmavýma očima se označuje jako L144.
Tak to je...rozhodují oči

Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x