Ancistrus - chov
Samec má na tvářích štětiny...
mal som len 3, boli rovnaké, tak neviem, isto sa tu nájde niekto skúsenejší
odchoval jsi je take?jde poznat samec a samice?nebo to je nahoda
mal som ho, milá, spokojná a nenáročná rybka,môžem len doporučiť, ani som ich nejako zvlášť neprekrmoval, sem tam niečo pre prísavníky a bolo to super
Starší reakce
Je to stres,alebo prirodzené správanie.Takto sa maskujú bežne.
Ahoj,
já mám klasické ancistrusy
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny a někdy mi mění barvu podle toho kde zrovna plavou. Na některých místech mám vcelku světlý štěrk a tam občas trochu zlbednou. Záleží na tom jak moc zbledla tobě.
Samice bude nejspíš vystresovaná jak dlouho ji máš nebo nedělala si v poslední době nějakou změnu v akva?
Nemůže to být ze stresu?Mě takhle reagoval samec při každý výměně vody.Samici to nevadilo.
0 27.12.2012 16:17 janka – ancistrus
Zdravim vsechny,chci se zeptat proc mi samicka ancika vybledla,samecek je porad stejne tmavej.
Starší reakce
Měřil jsi NO2? Máš tam samý živorodky a máš jich tam dost a to jsou docela čuňata. Taky bych se možná zaměřil na kvalitu to mraženýho,někdy je to docela humáč...Dávej jim radši filé.
Zdravím, chovám ve svém akva Chelsea Ancistruse sp. gold. Při prvotním nákupu jsem si jich koupil asi 3 kusy, ale během více než půl roku mi zůstal jediný. Tak jsem dokoupil asi další tři nebo čtyři kusy a během dvou týdnů z nich přežil jediný. Také jsem měl dva panceřníčky pandy a oba taky časem umřeli. Ostatní rybičky žijí v pohodě, v akva by už měl být po nějakých 9-ti měsících dobrý poměr všech látek. Čistím pravidelné každý týden, krmím přes víkend patentkama a dafniema, přes týden vločkové krmení plus tak jednou za měsíc dám nějakou okurku nebo salát.
Nevím, čím to může být. Jestli to může být tím, že mám topení nastavené na 28 stupňů nebo tím, že jsou ancíci teritoriální vůči samcům a měl jsem štěstí a pokaždé jsem koupil samé samce?
Prosím o vysvětlení

A ptal ses? Možná vezmou. Zkus je dát sem do inzerce, někdo by se určitě našel kdo by si je vzal.
Nechce si někdo z okolí Nymburka odebrat nejaké malé ancistrusy (cca 2-3cm)? Vytřeli se mi a je mi líto je pozabijet. Do akvaristiky by si asi takhle male rybky nevzali.
Dost záleží na tom, na čem vyrostl. Někdy elka tvrdá voda pošle do kytek...
0 19.11.2012 16:57 daniel – anc
No a nebude jim vadit konkrétně L213(vel. asi 4-5 cm ? přítomnost (haplochromis ) astathotilapia aenocolor ..s tím že máme i tvrdou vodu kolem 14°N ?
Krmit denně,těsně před zhasnutim (jsou aktivní hlavně v noci) a co nejpestřejší krmení.Pro dospělý file,tablety,zeleninu,brambory (pozor můžou se tak naučit na kytky) a pro malý zajistit řasu.
No oni se osamotě bát nebudou,ale někdo je musí krmit a nebo automatický krmítko...
0 19.11.2012 16:25 daniel – krmení
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT JAK ČASTO KRMIT ?POPŘ ČÍM . A ZDA BY BYLO MOŽNÉ ODCHOVÁVAT ANCISTRUSY I KDYŽ NEJSEM OD NĚDĚLE DO PÁTKU DOMA
Starší reakce
0 11.11.2012 17:45 Dusicka – Ancitrus
Urcte zimu neprezije
No já teda jikry nekroutím, ale sbírám samce i s trubkou do malých nádrží "v sekci potěrů" s samce v trubkách trochu artémkou krmím, i když třeba jen na začátku taťulda sedí na vejcích. On ví, že je v nádrži sám, tak si vyjede...Většina z těch mých exotů má totiž dvě tři samice v nádrži a dokonce velmi často hned druhý den po návratu k nim, se zase vrací zpět do sekce

Samozřejmě pak žerou s potěrem, ale nějak podvědomě mám zasunuto, že je nechci nechat hladovět ani den, dokud jsou tak produktivní. Kdysi jsem takhle "oddělal" samce similimy, ten furt vozil jikry a žral tudíž mizerně, až na ten svůj sexapetit zdech...
Ten můj samec je taky neopouští dokud se nerozplavou a to raky nemám.

Zkusím méně krmit pokud budou mladí abych nezhoršil kvalitu vody a uvidím. Snad se mi podaří aby někteří tentokrát přežili. Díky moc.

Dík Libor.
Napríklad ak samec stráži znášku tak ja nekŕmim vôbec.Len málo kedy totiž pri mojich rakoch znášku opustí.Naučil sa neopúšťať ju vôbec,inak mu ju raci zožerú.Takže ancíky nakŕmim pred trením a potom sú až do rozplávania poteru v dietnom režime.Vlastne samec znášku opustí(v mojom prípade) len vtedy ak chce na seba raka(votrelca) nalákať.Samec totiž zistil,že s dospelcom P.clarkii sa do súboja nehodno púšťať.
I keď nie vždy si dá povedať,potom bojuje naozaj urputne s rakom na chrbte.Ešte,že majú tak zrohovatené šupiny.
Tak je to lepší...

Díky moc.

Musíš kŕmiť podľa potreby.

jednou za 14 dní jsem do akvárka hodil cca 4-5 tablet. Pochutnalo si na tom 4 ancíkové, 6 pandiček, nějaká mečovka a občas i kreveta. Jinak si lozej po kořenu, sbíraj zbytky "běžného" krmiva a mražené. Speciálně tabletama je nekrmím. Občas dostanou třeba okurku nebo kus salátu.
Ahoj,
chci se zeptat jak často dáváte ancíkům tablety a kolik jim dáváte (zhruba na počet ryb)??
Díky moc.

Starší reakce
Po rokoch akvaristiky som pochopil,že práve sieťka je u mňa najčastejšou príčinou uviaznutia rýb.Radi mi ponad ňu preliezali ancíky,čo často končilo poškrabaním brucha o vrchné okraje sieťky.Tak som sa jedného dňa naštval a z pozadia ju odstránil.Ryby si teraz randia pred i za a nemám najmenší problém.

podla mna nemusíš mať nejaké výčitky.ked som za pozadím videl prvú rybu tiež som sa ju strašne snažíl odtial dostať von.aj som ju von dostal.a jejda-ona vzápetí šup ho znovu za pozadie.po pár pokusoch som pochopil že niektorým rybám sa tam jednoducho páči a je im tam dobre

za 3d to čistím pravidelně, hadicí. navíc je tám sání do filtru takže není problém z bordelem. Jen ho tam nemůžu už z morálního hlediska nechat.
co ancitrusům chutná nejvíc? zkoušel jsem granule, maso , zelené granule pro ancitr. ...
určite by som kvôli nemu neodstraňoval 3D pozadie

keď je tam už pol roku tak to ani nerieš a zvykaj si na pocit že namiesto ancitrusa máš partizána

ked tam žije tak dlho,bud tam má čo žrat alebo v noci odtial vylieza.aspoň ti tam poupratuje

za takým pozadím sa lúbi nazbierať hodne bordelu.ja ho raz za čas vypláchnem prúdom vody a by si sa divil aký kentus odtial ide

dlouho asi 0,5roku , postrádal jsem ho hned první týden co jsem je koupil. říkal jsem si že jsem se spletl a koupil 4 místo 5, hledal jsem ho a nikde nebyl. no a ted jsem ho tam uviděl
arabcuk napsal:
Tak jsem se chtěl zeptat jestli má doma někdo nějakou podobnou rybičku ?
No to musíte vědět vy.

ako dlho je tam už vlezený?
nemám tam tolik mista

0 04.11.2012 15:36 Krupiiii – paví očko
Já si přinesl z akva trhach paví očko s křivou páteří nebo jak to nazvat

všichni jsou jakoby rovný ale to jedno ne

Ze zverimexu jsem si dovezl ancistruse bez ploutve .
Tak jsem se chtěl zeptat jestli má doma někdo nějakou podobnou rybičku ?
kdyžtak dejte fotky

mne za podobné pozadie lozia velké ancitrusy vrchom ponad pozadie,de facto ho prelezú po súši.tak ako to dokáže tam ,tak to dokáže aj späť.mne sa tam aj pravidelne vytierajú

vezmi obyčejnou petlahev a v 3/4 délky ji přeřízni na polovinu a hrdlo otoč dovnitr... u ,ě tahle past fungolval dobře
jo dik ale za pozadí moc nevidím a 2-3cm je tam jen mezera, něco podobného tam mám ale automatické chycení
pekná pastička

Zdravím všechny
Mám problém za 3D pozadí se mi dostal ancitrus,do ted jsem nepřišel na to kama se tam dostal. Vše je zadělané sítkou. Jediná možnost je kolem filtru po souši.
Pozadí je přilepené v aq. takže pokud bych ho chtěl oddělat tak musím kompletně rozdělat celé aq.A jelikož mám terčovce a aq funguje dobře není to dobrý nápad. Zkoušel jsem různé pasti po domácku vyrobené ale neúspěšně.síťkou se tam nedostanu. Nějaká rada?
Starší reakce
Já už se to ani nesnažím odchytávát, samec přes týden není vidět = na kořenu nebo v ořechu budou mladý,

dokud se nerozplavou dají se krásně odlovit. Jinak si myslím, že mé nádrže jsou dost zarostlé, spíše "džungle", přesto zůstane jen jeden dva a i to je až až - jsou to větší nezmarové než gupky nebo polní zajíci

Spíš si myslím, že bude problém je odchytávat...přežije jich asi víc s ohledem na obsádku, zarostlost a členitost nádrže.
pokud se Ti vytřeli ančíci ve společenským aqwa a včas je neodlovil(buď jikry se samečkem nebo rozplavající potěr), tak počítej s přeživší tak 1-4 kusy, a budou papat to co je naučíš. To jest, když budeš dávat dostatek vločkové potravy ostatním rybám a něco spadne i na dno, rostlin se nedotknou, ale to je jen má skušenost.

3,5-4 cm, prodat se dají, ale z kytek se budou vybírat blbě...bude třeba je krmit, aby je nežrali.
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x