Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vodnatelnost

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 17 Žádná další stránka   1  
Vodnatelnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2006 21:40 shedlo – vodnatelnost?
Fotka k příspěvku Myslíte, že to může být vodnatelnost? Rybka ma takovou nepravidelnost na břichu, snad je to z té fotky trochu znát. Má i trochu trhanější pohyby než ostatní neonky obecné, ale zase má dost síly nato, aby je proháněla. S vodnatelností jsem se nikdy nesetkala, tak nevím..Díky za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 21:58 Heavyk1 – jj
Taky jsem dávala Multi-medikal, jak jsem řekla, zbrzdilo se to, on se zkrátka nakazil a pak si myslím, že imunita je v háji. Zastavilo se to, ale nevyléčilo a přidávaly se další příznaky. Uvidíš. Takto mi odešel pár čichavců zakrslých. Máme t v kraji vodu s velkým množstvím dusičnanů a na háklivých rybkách to bylo znát. Pomohl částečně vnější filtr, ale nemůžu si dovolit pořídit si ryby, které jsou choulostivé na parametry vody. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 12:36 kiiki – dala jsem ho do karantény
Tak jsem ho raději dala do té karantény.je sice malá,ale líp se tam dává léčivo.Dala jsem mu tam MULTI-MEDIKAL od značky hú-ben.Je dobrý proti plísním,vnějším parazitům a bakteriálním onemocněním.Douchám že mu to aspon trooooošičku pomůže.Taky jsem mu tam dala maliiilinko vloček.Doufám že se uzdraví!! :-( :-( :-( :-( rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 12:23 kiiki – medový
No on je to ten čichavec medový(jedn už mi umřel ale né na vodnatelnost).Myslíš teda že ho mám dát do karantény?????? :-( A nevzdávám to a nevzdám dokud bude ještě aspon trochu naživu :-) ahojky a drž mi palečky prosím!!!!!!! :-( X-) ;-) :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 11:59 Heavyk1 – jistě
To víš, že jo, stává se často, že to odnese třeba jen jeden druh ryb, ale neriskovala bych to a určo ho dala do karantény. Pokud je to zakrslý čichavec, je doceala pravděpodobný, že to vodnatelnost je (bývají náchylnější, než větší formy čichavců.) Ona se ta nemoc projevuje všelijak (nafouknutí, šupiny, změna zabarvení a chování). Stalo se mi to taky a zdánlivě se stav i zlepšoval, jenže spíš stabilizoval na nějaký ten den a pak nemoc pokračovala. Léčila jsem, ale po několikatýdenním trápení radši rybku zbavila života. Nevzdávej, ale pozoruj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 11:10 kiiki – nakažlivá?????
Jo a je ta vodnatelnost nakažlivá??????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2006 07:54 kiiki – čichavec
Vypadá že asi čichavec :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( ale nevím ůplně přesně už to má týden a lepší se to jen nemá zježené šipinky jen je hrooooooozně tlustý(á). :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2006 20:19 Heavyk1 – většinou ničím
Nejspíš to nevyléčíš, pokud jsi si jistá, okamžitě zlikviduj a ušetři rybku dalšího trápení. Můžu se zeptat, jaká ryba vodnatelnosti podlehla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2006 19:15 Usine – vodnatelnost
Bohužel je to neléčitelná nemoc takže likvidace. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2006 12:28 Žena Vesnach [56] – kiiki
Zkus nejaky z produktu firmy SERA.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2006 11:09 kiiki – čím se léčí vodnatelnost
čím se prosím léčí vodnatelnost?????předem děkuji :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 16 ...... [17]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22648x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6443-vodnatelnost?od=801