0 14.07.2006 21:58 Heavyk1 – jj
Taky jsem dávala Multi-medikal, jak jsem řekla, zbrzdilo se to, on se zkrátka nakazil a pak si myslím, že imunita je v háji. Zastavilo se to, ale nevyléčilo a přidávaly se další příznaky. Uvidíš. Takto mi odešel pár čichavců zakrslých. Máme t v kraji vodu s velkým množstvím dusičnanů a na háklivých rybkách to bylo znát. Pomohl částečně vnější filtr, ale nemůžu si dovolit pořídit si ryby, které jsou choulostivé na parametry vody.

0 14.07.2006 11:59 Heavyk1 – jistě
To víš, že jo, stává se často, že to odnese třeba jen jeden druh ryb, ale neriskovala bych to a určo ho dala do karantény. Pokud je to zakrslý čichavec, je doceala pravděpodobný, že to vodnatelnost je (bývají náchylnější, než větší formy čichavců.) Ona se ta nemoc projevuje všelijak (nafouknutí, šupiny, změna zabarvení a chování). Stalo se mi to taky a zdánlivě se stav i zlepšoval, jenže spíš stabilizoval na nějaký ten den a pak nemoc pokračovala. Léčila jsem, ale po několikatýdenním trápení radši rybku zbavila života. Nevzdávej, ale pozoruj.
0 13.07.2006 20:19 Heavyk1 – většinou ničím
Nejspíš to nevyléčíš, pokud jsi si jistá, okamžitě zlikviduj a ušetři rybku dalšího trápení. Můžu se zeptat, jaká ryba vodnatelnosti podlehla?