Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mečovka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Mečovka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarobrouk – díky
Tak porodničku asi nevyrobím, nemám na to potřebné vaničky, ale aspoň už mám představu co budu hledat v obchodě. A já mám malé akvátko, myslím, že je to 80 litrů a přežily v něm jen dvě mečovky. Díky vám vím, že musím dokoupit samice, aby se mi ta jedna neuštvala k smrti. A že můžu vyměnit malé mečovky za miminka. Moc dík za rady. ahoj palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Jurdas Re: sarobrouk
Porodničku seženeš i na internetu,nebo si můžeš jednoduchou vyrobit.Posílám Ti odkaz na jednoduchou výrobu.http://rybicky.net/clanky/567-Vyroba-jednoduche-porodnicky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: sarobrouk
ve velkém aqwa s jinými rybkami nikdy mi malé mečovky nepřežily. pak co jsem je měl v malém aqwa po určitou dobu samotné (dospělé i malé - viz aqwa prcci), tak potěr neubýval. z toho usuzuji ,že co nestihnou sežrat při nebo těsně po porodu, tak si toho potěru už tolik nevšímaj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: sarobrouk
co mám zkušenost s mečovkama, tak stačí 10mm a víc, ale spíš jde o ostatní rybky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: sarobrouk
Nejlépe tak velké, aby se matce nevešly malé rybky do huby. To už je lovit nebude smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarobrouk – Mečovka mexická
Díky vašim reakcím jsem se mnoho dověděla o rozmnožování a chovu rybiček, jen nevím, jak velké mečovky mám vrátit do akvária, aby mi je samice nesežrala. Nedávno porodila nové a staré mám v litrovce od okurek. (o nějakých porodničkách jsem ještě nevěděla a nevím, jestli to na maloměstě seženu). Tak jakou míru mají mít, aby přežily?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: Deathbull
ale nic to nemění, že je na prasknutí smich Markovi hezký odchov hop
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Deathbull Re: marek
Tohle je plata, jen tak mimochodem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladisRe: půlpy
skoda
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: ladis
můžeš mít štěstí, ale ancistrusi se většinou vytřou jen, když jsou spolu od mala, samce mečovek bych výměnou bral, ale Kaplice jsou bohužel z ruky - na jihu, já na severu. tak bohužel ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladis
mam navic asi 3 samce mecovky cervene vymenim za samicku ancaka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ladisRe: marek
jo jo je tehotna ma pupek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek – je těhotná ?
Fotka k příspěvku pomozte prosím nevím jestli ne těhotná a jak to poznám.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: Sera
Pardon. Nie tehotenstvo ale březost(slovenský názov neviem)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: bbbb
Tehotenstvo trvá 4-6 týždňov ale odloviť ju treba podľa veľkosti brucha.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: bbbb
V jednom tématu by snad stačilo ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bbbb – bbbb
po jaké době odlovujete těhotné
???????????????????????????????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: půlpy
Tak to jo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - půlpy Re: masterPKbanan
Máš pravdu vypadlo mi tam slůvko vidět, nemyslel jsem, že jako nebude vůbec :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tris Re: masterPKbanan
Tak to asi bude. ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - masterPKbanan Re: půlpy
Pokud bude mít potomstvo červené oči tak je skvrna březosti červená, alespoň u mně jsem to tak zpozoroval :-) Ovšem pokud bude ryba sytě červená, tak asi vidět nebude :)
 Reagovat na tento příspěvek -1  - půlpy Re: Veronika
Hned po oplodnění tuto skvrnu březosti mít nebude. jednou jsem četl nebo mi to někdo říkal? že tuto skvrnu spůsobují oči(nebo jejich zárodky) malých rybek, z toho vyplívá, že pokud rodiče mají červené oči(očekává se to i od potomstva), tak tato "skvrna" nebude smich a taky nebude vidět u ryb intezivně zbarvených např. u Black Molly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: LiborSprysl
No to je fakt :-D Myslel jsem normálně zbarvené :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Veronika
Dost záleží na barvě... smich černé, ani většina vídní puntík nemají... :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: Veronika
Jestli má černou skvrnu tak je určitě těhotná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Veronika – Mečovka - těhotná nebo ne?
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestly se samici udělá černý puntík hned po oplodnění,nebo po čase?Máme jednu samičku a má větší bříško,tak by mě zajímalo,jestly je tak přežraná a nebo v očekávání.Děkuji předem moc za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: ales
Jasně, takže porodila změnou vody...to opravdu vypadá na předčasný porod nevyvinutých mláďat a ty zárodky hned chytí plíseň
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ales – ssss
mam je asi 2 tydny tak si koupím samce ona byla těhotná asi už ve zverimexu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: ales
Předčasný porod - nejspíš...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: ales
Rozmazaná fotka s dvěma samičkama. Co tím básník chtěl říct?

Z těchto fotek jde poznat akorát, že to jsou dvě samičky. Od oplodnění je to asi 4 týdny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ales – ssss
zoidik děkuji v jakém časovém rozmezí můžou mít mladé?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ales – sss
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: alesss
Obalené něčím bílým. To en netuším. Monžá předčasný porod? LiborSprysl by odpověděl lépe. Jinak odchováš tak, že v té porodničce je budeš krmit nejlépe artemií, nebudou společně s dospělou matkou, často měnit vodu aby byla čerstvá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alesss – ssssss
ahoj jak mám odchovat malé mečovky mě se v akvárku objevili takové malé obalené něčím bílým a mrtvé rybky nevíte co se jim stalo poraďte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: ales
Sameček má mečík, proto to jsou mečovky. Když to jsou prťata tak to nepoznáš. V porodničce je dobré pár rostlin, byť by to byly jenom mechy a nějaký filtr aspoň bublifuk a topení
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ales – sss
dobrý den jsem začínající jedné narostlo břicho a nevěděl jsem jestli je těhotná po čase porodila malé rybičky obalené něčím bílým a byli mrtvé .jak mám tedy zařídit porodničku a jak poznám samičku a samečka děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 6  - LiborSprysl Re: swopman
swopman napsal: Včera jsem odlovil samici a do hodiny jsem napočítal cca 40 mladejch, dneska úspěšně zopakováno s druhou, takže zbývají ještě dvě v hlavním akvárku a bude to :o) opravdu stačí vystihnout správnej okamžik, odlovit, v odchovně zvýšit teplotu, nechat porodit, odlovit zpět, mladý vypustit z porodničky do nádrže a ládovat tam další břichatici :-)
S tou teplotou bych byl velmi opatrný...prudké změny vyvolávají předčasné porody. Teplota, parametry vody, ale třeba i zběsilé odlovování s blížícím se porodem, vede k velkému stresu. Živorodky většinou nerodí hodinu, dvě, ale také třeba dva dny. Prudkými změnami dojde velmi často k uvolnění ještě neživotaschopných zárodků a k předčasnemu porodu!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - swopman
Včera jsem odlovil samici a do hodiny jsem napočítal cca 40 mladejch, dneska úspěšně zopakováno s druhou, takže zbývají ještě dvě v hlavním akvárku a bude to :o) opravdu stačí vystihnout správnej okamžik, odlovit, v odchovně zvýšit teplotu, nechat porodit, odlovit zpět, mladý vypustit z porodničky do nádrže a ládovat tam další břichatici :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: Zoidik
To je pravda smich Já už je taky neodlovuji, protože bych je neměl kam dávat. Jsou to mrchy množivý :-D Aspoň mají čas od času čerstvé krmení :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: masterPKbanan
Tahle mi rodí pravidelně. Za chvíli ji to asi rozerve :-D Ještě že většinou jsou mladé požrané a přežije jich max 5 z každého vrhu a dospělosti se dožijí tak dva. To by mi za chvíli nestačilo ani to 4500 litrové jezírko na zahradě smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masterPKbanan Re: Zoidik
Ta je slušně napěchovaná :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik – a ještě jedna
Fotka k příspěvku Nechce se mi ji odlovovat, tak ji nechám ve velkým.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik – :-)
Fotka k příspěvku Tak každou chvíli to začne :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Lenka
cca 4-5 týdnů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lenka
Prosím Vám mám červenou mečovku která čeká malinký nevíte jak dlouho to u nich trvá než se jim narodí? děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lesli Re: niki
Ahoj niki . najeď si tady na druhou stránku a jsou tam dvě fotky oplodněné mečovky.Tak pokud ta tvoje má taky ten černý flek u zadecku tak je v tom :) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niki
mám oranžovou mečovku skvrnitou jak u ní mám poznat jestli je oplodněná? prosím odpovězte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Mirushe
super děkuji už jsem moudřejší, doufám že malé budou v pohodě, díky ještě jednou ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mirushe
Pro údržbu akvária a jeho udržování v čistotě je při odchovu lepší tzv. holé dno, nebo-li bez štěrku, ale jde to i sním, jenom je třeba nepodceňovat pravidelný odkalování. U toho holýho dna je výhoda toho, že ten bordýlek a jeho množství je okamžitě vidět a lépe se tak reaguje na jeho případnou potřebu odsátí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mirushe
áha dobře, no najíst dostavají často malé dávky, tkajim to bude měnit i tu vodu, a ještě dotaz musí nebo i nemusí mít v akvárku štěrk?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46507x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4362?od=1128