Az uvidis, ze ta ryba je takova hranata, tak uz to bude hodne brzy. Nejlepe popsane jsem to slysel, mozna nebudu citovat presne: "Jako by spolkla televizi, starou televizi, ne dnesni placatou.", uz jsem to ale myslim psal i na tomto foru.
Zkousel jsem najit vystizny obrazek ryby blizko pred porodem, jak to brisko je hranate, a vystiznou fotku jsem nasel tady:
www.kdytropicals.webfreehosting.net/…
Doporucuji si projit obrazky tady v atlase (a treba najit i obrazky Googlem) a porovnat, jak velka a jak tvarovana briska samice maji. Na
rybicky.net/atlasryb/mecovka_zelena je u obrazku samce a samice take kulatoucka samice, ale jeste ne az tak, to klidne jeste nejaky casek pocka.
To jsou ale cizi ryby. Kdyz ma clovek ryb par kousku a na kazde si pamatuje kazdou supinku, muze byt odhad daleko lepsi.
Kdyz uz jsem u tech mecovek, jak jsem ted hledal vhodny obrazek k popisu, tohle uz jste nekdo videli?
www.aqnautic.com/…
Tak az takovahle doformace... takze pokud clovek nechce odchovavat mrzacky, vim ze se to bude specialne zacatecnikum zdat krute, ale kdyz je deformace znat uz u male rybicky, lepe je ji nechat sezrat, je to priroda.