Mečovka - rozmnožování, odchov
katterinecka napsala: měl bys každej den odsávat zbytky potravy a měnit vodu tak jednou za dna tři dny, záleží na velikosti akvárka, jestli tam máš dno (v nádrži bez dna se líp udržuje čistota), taky bys tam měl mít aspoň nějaký filtr (nejlíp molitanový)
OK. filtr mam ale teplota vody je malá kolem 21stupňu
a neřekl si čím je krmíš, jestli jim tam sypeš sušený vločky tak moc rychle neporostou, nejlepší je živá nebo alespoň mražená potrava
měl bys každej den odsávat zbytky potravy a měnit vodu tak jednou za dna tři dny, záleží na velikosti akvárka, jestli tam máš dno (v nádrži bez dna se líp udržuje čistota), taky bys tam měl mít aspoň nějaký filtr (nejlíp molitanový)
katterinecka napsala: jak často jim měníš vodu a čím je krmíš?
stačí hledat <a href="http://rybicky.net/forum/16456" target="_blank" rel="nofollow">http://rybicky.net/forum/16456</a>
dík moc. Vodu měním tak jednou za 14dní
Cus, mám v akvárku mečovky ty se mi rozmnožili tak jsem odchytal potěr (cca 10rybek) a dal je do malého akvárka s kamenama a jednou kytkou. Ale rostou docela pomalu krmim je 3x denně..... jsou v poličce ve skříni a tak nemají moc světla svítím jim jen lampičkou když je krmím a nechám jí chvíli zaplou takže mají světlo tak 3hodiny denně... tak se chci zeptat co stim že tak pomalu rostou?
Starší reakce
Déle znamená? Osobně počítám, že cca dva týdny.
Rodit asi bude, ale trvat to bude také ještě déle...
Jenom se chci ujistit, jestli budeme rodit nebo ne. Takto vypadáme už cca 3 týdny. Nerad bych ji v porodničce držel zbytečně.
TO je škoda, ale i tak gratulace k úspěchu. CO se stalo že umřely?
Kdysi jsem jim zatopil na 30°C, dva dny voda chládla, potom se to opakovalo a měl jsem mladé. Teď jak byly nedávno ty horka šílené, tak se mi zdá, že dvě měčovky mi čekaj potomky, takže asi jednu odlovím ať mám potomků více a druhou nechám v nádrži a co přežije, to přežije. Udělá se přirozený výběr nejsilnějších a nejchytřejších jedinců
Starší reakce
0 31.08.2011 17:50 Danča – Mečovka - Xiphophorus helleri
mám doma mečovky páreček a chci se o množení dozvědět více
Jasně jsou to děti svých rodičů a ty měli taky rodiče a ty taky atd. atd.
Určitě to možný je, při tom stylu jak rychle a rádi se množí a navzájem i kříží, tak bych to viděl jako normální jev.
Starší reakce
nech je tak a krm normálně rybky, jestli je nic nesežere tak to nejspíš zvládnou
neboj mečovky jsou dost nenáročný, jestli je máš v tom společným akvárku tak se nejspíš schovávaj před ostatními obyvateli.
Kdybys chtěl něco extra tak živé krmení, třeba nechat nalíhnout artemii, ale podle mě je to zybtečné, budeš mít brzo tolik mečovek že nebudeš vědět co s nimi (jestli se o ně nepostaraj ty parmičky nebo čichavci, ale to není otázka krmení)
Co se toho krmiva týká, stačí to normální krmivo trochu rozmělnit mezi prsty, vezmou jím zavděk.
určitě si v akvárku něco najdou, řasy nebo sušený krmivo. V akvárku většinou nějaký přežijou, i když je to míň než kdybys je odlovoval. I kdyby jich moc nebylo tak bude určitě brzo další vrh.
Jestli je nechceš odchovávat tak to klidně nech na přírodě
Starší reakce
Starší reakce
0 28.05.2011 20:20 Botass –
Re: Sid Děkuji moc, hledala jsem všude možně, ale nenašla :( taky mě nenapadlo, že mohou být různě barevné variety, moje jsou dosti světlé, tak jsem se ohlížela pouze po světlejších formách
0 28.05.2011 14:04 Botass – Druh mečovky
a ještě samička
0 28.05.2011 14:02 Botass – Druh mečovky
Prosím Vás, nevíte o jaký druh mečovky se jedná? Omlouvám se za kvalitu fotek, ale lépe to nešlo, přikládám fotku samečka a samičky. Děkuji
Starší reakce
Co se týče krmení potěru a to nejen měčovek, aby byly v lepší kondici či jak tomu chcete říkat, doporučuji buď živou stravu, nebo kapkové krmení
0 02.05.2011 22:48 michalkorunka – KRMIVO
dakujem moc
Já rozdrtím různé tablety, vločky, přisypu jemné krmení pro potěr a je to
U živorodek stačí prachové krmivo, nebo podrtit normální vločky.
0 01.05.2011 16:22 michalkorunka – KRMIVO
Ake je prosim vas najlepsie krmivo pre male narodene rybky mecovky alebo inej zivorodky ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Starší reakce
jj díki moc a ty platy?
lepší menší, třeba živorodka endlerova. Jinak třeba plata, nebo gupka (živorodka duhová), ale počítej s tím že živorodky víc kazí vodu a hodně se množí, takže zachvíli můžeš mít akvárko přerybněné
No právě že sem žádny nenašel :(
Díki a když mám doma pouhych 42 litru akvárijum co bych tak mohl chovat??
0 15.04.2011 16:43 kofola789 – Množení
Nazdar lidi potřeboval bych pomoct mám zatím doma 42 litrové akvárijum jen bych potřeboval poradit jak mečovky rozmnožovat,starat se o ně a taky o mladé které sem jim narodí
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46402x