Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mečovka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 43 Přejít na další stránku   1  
Mečovka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Metz
Fotka k příspěvku ještě jedna

Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
podle toho jestli má na zadní části břicha černej flek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Metz – je těhotná????
Fotka k příspěvku myslíte,že je těhotna??(lip to nafotit nešlo) :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Sid
ano přesně tak..doufam že komu to není jasné,tak se zeptá zde a nebude zakládat nové téma
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Killer
například co si myslíš že je tohle...viz fotka
velikost 6 cm, na druhé fotce 5cm, jsou to dvě různý rybky..

Tak ty červené mečovky, které na vašich fotkách koukají z okna, jsou docela pěkní samečci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Beranybuc
Fotka k příspěvku tady je samec a dvě těhulky..maj skvrnu..jakoby maj trošku delší břicho a ten tmavej stín kekonci břicha, to je ono..ale to můžeš vidět taky u přežranejch samic

Reagovat na tento příspěvek 0  - Beranybuc
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku já si bohužel nemyslím že jsou březí ale nechám to na vás mám pár nekvalitních fotek

tak z tý fotky to moc vidět nejde,ale je to možný..jinak vidět oplození u mečovek se ti nepodaří jentak..musíš mít trošku štěstí nebo u toho okounět neustále..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov – Re: Beranybuc
nechce nechat?i dle špatný kvality fotek,jde vidět že sou těhulky:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Pepas
ona psala že má 2 samičky a 2 samečky..chtěl sem fotku jen samiček..
Vyzkoušejte
obě tvoje rybky jsou samičky, mělas pravdu..tak jim nech čas..
nechápu hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepas
samice,tak to se načekáš ahoj
Fotka k příspěvku obě jsou samice

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: Killer
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: georged
Fotka k příspěvku o tom mě poučovat nemusíš,ale mečík vyroste až když je samec uplně sexuálně vyvinutý..nevim jak dlouho je má..proto chci fotku..například co si myslíš že je tohle...viz fotka
velikost 6 cm, na druhé fotce 5cm, jsou to dvě různý rybky..

Fotky jsou obě uplně jasné, ikdyž nejsou uplně ostré

99,999999999999999999 je to samička
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged
Sameček mečovek má na zadní ploutvy dlouhý "meč :-D ", od toho se jmenují mečovky. Pokud ho nemá, tak buď je ještě moc mladý (časem mu naroste) nebo je to samice...
ploutev má jako normální samička
Vyzkoušejte
tak sem dej fotku tý samice co nechce..mrknu se jestli to neni nevyvinutej samec..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: Beranybuc
jak jsi na to přišel, že se nechtějí nechat oplodnit, samička na samečka nebude nikde čekat až ji oplodní, je to normální chování a sameček ji oplodní, nechej přírodě volný průběh a vše bude OK ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Beranybuc
taky s každým klukem a pořád nechodíš zaruku, ne? dej jim čas, potomstava se "určitě" dočkáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beranybuc – Mečovka se nechce nechat oplodnit
mám doma 2 samičky a 2 samečky mečovky. jeden sameček pořád honí samičky ale ony se nechtějí nechat oplodnit. :-| co mám udělat pro to aby se jim chtělo mít potomstvo? :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - memorio
Klidně si jí dej do porodničky a do akvárka,já to taky tak měla. V klidu porodila potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kastanek – Re: quick
tak to promin, ja si nevsimla ;) me vetsinou rodi v noci, takze je davam do porodnicky az v noci, at se nezblazni. mam klasickou porodnicku a kdyz tam jsou dve, tak jsou klidnejsi. ale v te petce si myslim, ze to je v pohode. takhle to praktikujou i jini ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - quick
ale ona je v zavařovací flašce
Ta petka nebo jakakoli jina porodnicka se hodi do akva, kde mas uz jen male :) tam jim mimo porodnicku zadne sezrani jinou rybou nehrozi.
Ja myslim, ze ta petka je blbost, protoze ti prcci propadnou do akva, kde jsou dalsi ryby, a taky by si rady na nich smlsly.Ja mam molly, pavi oka a mecovky a nechavam je tak, jen mej v akva hodne jemnolistych rostlin, javsky mech, at se maji mali kde schovat, velke ryby si jich po tydnu nebudou vsimat, a taky ti male jsou mrstnejsi a rychlejsi nez dospele ryby. Instikt po narozeni je zehe hned se nekam schovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - quick – těhotná mečovka
Fotka k příspěvku Chtěl bych se zeptat, mám mečovku před porodem a dal jsem jí do 3,5 litrové flašky na zavařování a do ní jsem dal porodničku z pet lahve, neni to moc těsné?(nevadí jí to nějak k porodu?)a ke všemu nemam jiné akvárko, do čeho bych to dal, nemáte nějaký jiný nápad, než to dávat do akvárka?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Fido
jak vypadají ty mecovka Pineapple? nemáte někde fotku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik
uz porodila celkem jich bylo tak 58 ale prezilo jich jen 49 sad sad sad sad sad :-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego
Az bude mit s te skvrny jenom tecky,tak bude brzo rodit. palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tereza
Zvýšit o 2-3 stupně teplotu a nechat tak tři dny. Do těch tří dnů by měla porodit, nedávno jsem to tak udělala s mollou, která byla jak balón dva měsíce. Rybka i mladý byly v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kysma – Re: pepik
tak jeste chvilu pockej a zkus zvysit stupne na 25 nebo 26 a nebo taky snizit 23 nebo 24
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pepik – mecovka nechce rodit
Mam tak 4 cm velkou mecovku je uz asi 5 tydnu tehotna a porat nechce rodit nevi nekdo cim to je?Mam tam 24 stupnu.Dik coze coze coze :-( :-( :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bulmas
tady se dají najít: www.irisplzen.cz
Přejí pěkné studium :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - juro127
diki moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hardy
zkusim najit jine stranky tady nic neni
jo jo ale chcem najst neco take kde bude obrazok a vedla nazov ryby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hardy.
No mecpvek je dost druhu,choval jsem zelene,cervene,papouscí i jine.ted momentalne mam cervene mecovky a novinku mecovka Pineapple jen jeden par tak doufam ze budou mlade mam je asi 3tydny hop
prosim vie mi niekto napisat kde sa da zohnat nazvi popis a obrazky vsetkych foriem mecunov a pls ako sa vola biely mecun zo zelenym mecom dakujem
OM-tak jestli si myslis ze budou mit mlade,tak by to chtelo tu samici odlovit do jine nadrze nebo poradnicky,pokud ji nechas mezi ostatnimi rybkami tak o ne urcite prides! ano ale chce to pozorovat i v jine nadrzi protoze mlade muze sezrat i sama nekdy se to stava :-| no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - djgnůyjdgn
to netusim, jestli je to samec a samice, a on se trefi tak asi jo :-D . a jestli je ostatni nepozerou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OM
a myslis ze budou mit mlade???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - djgnůyjdgn
3-5tydnu, zalezi na zivotnich podminkach.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OM – mečovky
moje mecovky se nejak tak nahaneji a uz jsou docela dlouho spolu v akva asi nejak tak mesic myslite ze budou mit mlade??? a jak dlouho asi takove tehotenstvi u mecovek trva???moc dik

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
ano
Jen jsem chtěl méně zkušeným dát naději, že nemusí čekat 6 vrhů... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Malapa
SIDONIUS: Ano nové sperma by mělo mít přednost, ale nikdy nebude záruka, že všechny rybky, nebo alespoň většina z nového vrhu je potomkem nového samce. Tudíž pro šlechtitelskou práci je ideální panenská samička, jinak je velké riziko, že až v dalších generacích se najednou obejví velké procento rybek neodpovídajích rodičům.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [43] 45 46

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 46507x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4362-mecovka-rozmnozovani-odchov?od=2101