Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr TetraTec Ex 700

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr TetraTec Ex 700
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 15:13 Muž otano [0] Re: MonterMonty
Ako som spomínal vyššie, filter mám iba len dva mesiace, ešte som ho nečistil, ale gumičky na oske boli, pozeral som, než som ho 1x zapojil. Prečistím ho, keď prídu media a uvidím, či pomôže. Dúfam, že ano..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2015 21:48 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: otano
vyčistit rotor a jeho komoru , koukni se jestli jsi si omylem při minulém rozebírání nevylil gumičky které drží osičku rotoru , mě šlapou TT jak hodinky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2015 21:04 Muž otano [0] – Vrčanie vrtulky - rotoru
Mám 2 mesiace v prevádzke Tetratec EX 800 plus. Veľakrát som čítal, že znižujete prietok na vašich TT... Ja keď som to najprv, keď bol filter čerstvo pustený skúšal, či už vstupným, alebo výstupným ventilom, tak mi začala vrtulka (rotor) vrčať, hrkotať... Teraz, keď skúsim zo zvedavosti priškrtiť, tak to robí ten istý zvuk... Tak či onak, mám filter pustený na plno, lebo mi to tak vyhovuje, vyhovuje, či už kvôli prúdu v akva, alebo celkovo čisteniu.
Mám ale otázočku. Naposledy, ako som čistil predfilter, čo mám na nasávacom koši (mimochodom, v akej vzdialenosti od dna máte nasávací kôš?), tak som filter samozrejme vypol. Po jeho zapnutí mi vrtulka stále mierne vrčí, hrká. Nie je to nejaký hlasitý zvuk, ale je to zvuk, ktorý za normálnej prevádzky filter nevydával. Pri normálnej prevádzke len pekne, tichúčko šumel. Teraz trošku hrčí. A je to taký zvuk, ako keď skúsim priškriť niektorý ventil. Ale je to tichšie. A všimol som si, že sa mi aj znížil prietok a chystám sa ho 1x otvoriť a vyčistiť, ale ešte čakám na nové, kvalitnejšie média, tak to chcem urobiť pri jednom, že mrknem aj na ten hlučný rotor. Myslíte, že by to mohlo byť aj tým, že je priestor, kde je rotor už takisto zanesený, že preto ten zvuk? PS: vzduch vo filtri určite nie je a nepomáha ani vypnutie a rýchle zapnutie niekoľkokrát za sebou. To som skúšal a nič. Žiadna zmena. Ďakujem za každú radu, teóriu... :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 21:55 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Denisa
Nebude dostatočne zaplnený vodou, je tam pod vrtulkou vzduch. To spôsobuje podtlak a preto vzduch vytláča vodu i tam kde nechceme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 14:07 Muž 150koni [653] Re: Denisa
EX1200 mi přisával vzduch na přívodu vody v adaptéru. Rozebral jsem adapter, namazal těsnění, složil a bylo po problému :-)Vzduch ve filtru dělá rachot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 14:04 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Denisa
Ono chroupání bude asi vzduch. Pokud po nějaké době nejhůře v řádu hodin nepřestane tak nejspíš filtr někde vzduch přisává.
Něž budete něco kupovat tak bych ho znovu otevřel a zkontroloval jestli je vše správně sestaveno a jestli těsnění není někde poškozené. Je dobré také těsnění občas trošku máznout (já používám nějakou lékařskou vazelinu z lékárny) - těsnění pak zůstává vláčné a lépe plní svou funkci. A i ta mastná vazelina vodu odpuzuje z míst kde je trošku nanesena.
Pokud to poteče a bude chroupat i nadále tak pak bych teprve hledal problém dál ať už v těsnění samotném nebo v nějakém poškození hlavy (to se mě ale nezdá moc pravděpodobné).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2015 11:08 Denisa – filtr tetra ex 700
Dobrý den,
chci se zeptat na vnější filtr TETRA ex 700. Máme ho cca 2-3 roky, už jsme ho párkrát čistili, vše pak fungovalo jak má. Včera jsme ho opět čistili a po napumpování vody přes hadici do filtru jsme zapojili do zásuvky a filtr začal "chroupat" a pod hlavou filtru z přezek nám teče voda. Má cenu kupovat nové těsnění pod hlavu, aby to už neteklo, nebo je problém i jinde, když to chroupe? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2014 16:03 Muž 150koni [653] Re: sasula
sasula napsal: Dale mi na EX 1200 prosakoval adapter v miste nataceni kohoutu do stran - tam jsem to zalepil natvrdo chemoprenem pod vodu.
Tímto místem mi nasával vzduch do filtru. Rozdělal jsem komplet celý adapter, namazal vazelinou O kroužky + dosedací plochy kulových ventilů a smontoval zpátky. Problém tím byl vyřešen palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 23:27 - Re: Petr
Ako som písal v príspevkoch nižšie,treba sa naučiť správne vložiť rotor a keramickú osku.Dá sa to poskladať i na oko správne,ale keď to drnčí tak je to určite zle.Skúškou na sekundu dve na prázdno pred zložením filtra nič nepokazíš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 20:24 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Fotka k příspěvku Nie je to originál, ale treba si ustrážiť tie gumové čiapočky na oboch koncoch osky

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.10.2014 17:26 jamajcan Re: Petr
To není až tak nový poznatek ;-) Prostě si "sedla",osička a rotor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2014 17:20 Petr – hluk - drnčení
Mám nový poznatek, o víkendu jsem čistil akva, filtr vždycky vypínám. Po znovuzapojení filtr opět drnčel, takže sem sním zatřásl, jestli v něm není vzduch. Nebyl, tak sem ho nechal den drnčet v naději že to třeba přestane,ale nepřestalo. Už jsem ho chtěl rozdělat a mrknout dovnitř. Jen mě prvně napadlo že ho zapnu a vypnu (jen pokus). Poprvé - drnčel pořád, podruhé - drnčel víc, po třetím vypnutí a zapnutí - ticho. Tak teď už tomu vůbec nerozumím.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 07:23 - Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Nasadíme hadice s ventilmi a ventily otvoríme. Začne natekať voda z akvária do filtra. Počkáme až to stíchne a filter spustíme. Pri tečení vody do flitra vychádza z rampy vzduch, teda malo by to riadne bublať.

V prípade,že je filtračná komora prázdna,bez vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 07:16 - Re: koblih
Zo spodu hlavy nad rotorom je taký uzáver.Na ňom sú zakreslené šípky pre otvorenie a zavretie.Jednoducho sa to pootočí a dostanem sa k rotoru.Rotor sa von vyberie jednoducho potiahnutím.
Viď. CZ manuál str.123-124 bod 15.
www2.tetra.de/…
Pozor ako Milan napísal na vymedzovacie čiapočky pre osku rotora,aby ste ich nechtiac nevytratili do odtoku.
Celá hlava sa dá taktiež zospodu rozobrať,je to na skrutky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2014 21:30 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ak nečistite hadice, tak ich nechajte aj s ventilmi v akváriu (ventily pochopitelne von ;-) ) Filter čistite až naozaj klesne jeho prietok, netreba to robiť často. Odopnite klipsne a druhými poistnými páčkami potiahnutím hore (obe súčasne) oddelíte hlavu od kanistra. Nič zložité. Ak chcete vyčistiť priestor kde je rotor (rovnako netreba často) tak dbajte o to, aby vám nevypadla (do sifónu) gumená čiapočka. Sú dve, tak dbajte, aby bola oska v oboch (jedna hore, druhá dole). Ak chýba netreba filter spúšťať, rovnako by som nedával namiesto nej niejakú privizórne urobenú. Vrtulka sa točí potom nepravidelne a môže sa "vyhlodať" komôrka v ktorej sa rotor krúti. Takto si oodpíšeme hlavu filtra priskoro a na furt.
Pri nasadení hlavy je potrebné navlhčiť tesnenie hlavy (guma okolo hlavy filtra), alebo ak je "libo", tak použiť silikón. Hlavu pritlačiť na doraz a zavrieť klipsne a potom poistné.
Nasadíme hadice s ventilmi a ventily otvoríme. Začne natekať voda z akvária do filtra. Počkáme až to stíchne a filter spusyíme. Pri tečení vody do flitra vychádza z rampy vzduch, teda malo by to riadne bublať.
Ak po tomto okolo hlavy slzí, dokonca tečie, tak treba skontrolovať či je filter pod akváriom v patričných udaných rozmeroch. Teda treba dodržať určený limit. Ak je príliž nízko pod akváriom, tak môže slziť. Ak tečie i tak, je načase vymeniť tesnenie hlavy.
Ak sa toto dodrží, tak filter dokáže niekoľko rokov slúžiť v úplnej tichosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 20:59 koblih Re: prasan
Jak pisete rozebirani rotoru a cisteni vrtulky to rozebirate hlavu filtru,jak?nejde to vycistit bez rozebrani?koupil jsem tento filtr starsi a jak jsem ho zapojil tak voda snej uplne strikala musel jsem skrtit prutok ted znej voda sotva tece na plny vykon u vrtulky jde videt spinu muze to byt tim?filtr kompletne vycisteny a odvzdusneny zedny vzduch ani v kolinkach hadice vycistene tlakem vody a molitanovyma kouskama.uz nevim co stim.pomozte mi az to zas funguje.dekuji a omlouvam se za chyby a hacky pisu z tabletu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2014 19:32 Muž Robo [45]
Nebo tu www.akvarista.cz/… a posílají to přes uloženku a přes ní je doprava jen 40kč při platbě předem palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2014 18:57 Muž olivis [32] Re: uniorn
"gumový zobáček" se kupuje současně s vrtulkou např. zde:
www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 16:13 Žena uniorn [21] - Rostliny
Přesně tohle mi dělá moje Tetratec Ex700 taky, co jsem tak vypozorovala za "sucha", je špatně nasazená vrtulka, točí se sekavě a dělá to strašný rámus.. K naštvání je, když už je filtr plný vody a je otáka náhody, jestli to bude drnčet, nebo ne. Někdy to vyjde, jindy musím otvírat přeštelovat a zkusit znovu.. třeba 5x.. chybí mi ten gumový zobáček, na kterém je tyčka ve vrtulce,tak mám nějaký improvizovaně vyrobený..Původní jsem nesehnala.. Celkově je ale filtr po pár letech o dost hlučenější, než býval.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 08:19 - Re:
Dôležité je aby sa pri čistení rotora,tento dobre nasadil na vymedzovaciu pätku.Zle nasadený síce točí ale pritom drnčí.(normálne sa takto dá všetko zložiť a navonok sa to javí ok)
Môj osvedčený spôsob(TetraTec Ex1200): Rotor nikdy nevkladať skôr ako osku.Najprv treba nasadiť rotor na osku a tak súčasne vkladať dnu.Po zložení na sekundu dve treba vyskúšať chod rotora zasunutím sieťového napájania do napätia.Vždy po vyčistení filtra ho po zoskladaní napustím čistou vodou.Vyhneme sa takto dlhému pumpovaniu a následne drnčaniu rotora na prázdno.Zároveň sa vyhneme poklesu hladiny v akváriu po spustení filtra.Filter sa takto toľko nezavzdušňuje.Všetky tesnenia a tesniace časti vystriekam Eheim silikonovou vazelínou v spreji.
Písalo sa tu aj o pretekaní cez pumpovaciu časť.Najčastejšie sa to deje pri už riadne zanesenej filtrácii,ak skúšame zapumpovať počas behu filtra.Táto pumpovacia časť sa používa LEN PRI ŠTARTE!! (niekto pumpuje o dušu aj keď netreba
:-D )
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 13:53 Muž Robo [45] Re: Petr
Protože v NĚM není voda. Je to maras to automatické dosazování. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 13:09 Petr Re: Robo
a co mělo být to : německém ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 12:09 Muž Robo [45]
Sakra teď se dívám co jsem to tam napsal za bejkárny. Jaké srnčí, co to hergot je. Aha psal jsem z mobilu a nemám vypléautomatické dosazování slov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 11:35 Petr – hluk (drnčeni) filtru
Už ten filtr pár let mám a myslím že vím jak se chová po otevření a následném zavzdušnění. Teď to bylo jiné. Jediné co mě napadlo, že by v přítokové části filtru (hadice ne tu jsem zkoušel) byla nějaká nečistota, šnek nebo prostě něco co by brzdilo dodávku vody na přítoku. Filtr by pak "víc" vody vytlačil než by přitékalo a tím pádem by v místě kde je rotor, mohlo vzniknout místo kde je míň vody a proto by to drnčelo. No uvidím až příjdu z práce, jinak se zdá že se zastavil i únik vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 09:46 Muž Robo [45]
Srnčí proto že v německém není voda. A si vodu natáhne tak to přestane. Taky jsem ho měl a po každém čištění to v hlavě velice hlásit drn čelo dokud ne natáhl vodu. Pak ztichl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 21:49 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Petr
Drnčalo to, lebo bolo v ňom málo vody. Akonáhle sa zaplní vodou, stíchne. Myslím na miesto, kde je vrtulka s oskou. Musel byť tam vzduch, kde mala byť už voda. Na to treba dávať pozor. Ináč sú to spoľahlivé flitre palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 20:34 Petr – hluk (drnčeni) filtru
uz sem si jednou vypustil 120l akvarko na podlahu, tak znovu se me to snad nepovede :-D Radeji to teda poresim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 20:27 Muž rybka1 [178] Re: Petr
Niekedy pomaha zapnut,vypnut a dokola.to rosenie by som riesil.dufam ze lavor mas velky coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 20:18 Petr – hluk (drnčeni) filtru
Ted jsem cistil akvarko, filtr vzdycky vypinam. Po zapnuti to nedrnci, tak na to zatim nebudu sahat, aby to zase nezacalo. Pri dalsim cisteni filtru provedu pruzkum a zkusim ten novy rotor. Snad to prestane i tyct, prosakuje jen trochu, tak to zatim resi lavor :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 19:03 Petr – hluk (drnčeni) filtru
mě právě zarazilo, že je ten nový rotor trochu jiný, ale jde tam dát, nekupoval jste někdo nový rotor do staršího Tetra Tecu ?

Osička je nová a vypadá ok, gumičky jsou tam kde mají být, ještě znovu prozkoumám tu šachtu jestli tam něco není, ale koukal jsem dovnitř a nic sem neviděl.

Jak jsem teď filtr několikrát skládal a rozdělával, tak mě ještě začal protíkat, to už jsem ale jednou úspěšně vyřešil, tak snad to zase teče v tom stejným místě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 18:49 Muž rybka1 [178] Re: Petr
Rozober to cele este raz,a dufam ze tie dve gumky mas!!poriadne vycistit a mrkni do hlavy baterkou ci tam fakt nic nieje.popripade este predtym ho skus naklanat.ja som mal ten problem.ked som ho naklonil bol ticho,rozobral som ho a poskladal cely nanovo a mam tichuuucko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.09.2014 18:43 R Muž Silent [5949] Re: Petr
Osička je v pořádku? Gumové čepičky na osičce jsou na svých místech? Rotorová šachta je bez nečistot? Jiný důvod mně nenapadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 16:42 Petr – hluk (drnčeni) filtru
Dobrý den,

mám filtr TetraTec EX 700 přibližně 8 let. Zatím fungoval bez problémů, nic kromě filtračních médií jsem neměnil. Před týdnem jsem ho čistil a po sestavení začal drnčet, prvně jsem si myslel že je to vzduchem, ale i po několika dnesch, kdy už byl odvzdušněný drnčel hlasitěji. Tak jsem objednal nový rotor (vrtulku). Nevím jestli je víc verzí filtru TetraTec EX 700, ale nová vrtulka je trochu jiná, do filtru sice pasuje, ale po zapnutí drnčí asi 10x hlasitěji a vydavá dost podivné zvuky. Dřív byl fitr prakticky neslyšitelný. Tak teď nevím co stím, vrátil jsem tam starý rotor, ale to drnčení je dost hlasitý. Nevíte čím by to mohlo být ? Ten nový rotor jsem zkoušel podložit, aby ta vrtulka byla jakoby výš, ale drnčelo to pořád stejně. Může být třeba v háji celá hlava ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 20:03 R Muž Silent [5949] Re: Robo
Tušíš správně :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 17:45 Muž Robo [45] Re: Heimdall
Já mám vatu od SERY co prodávají v tom pytlíku a tuším že je stejná jak od JBL tak od SERY
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.09.2014 10:46 R Muž Silent [5949] Re: Robo
Já vatu vůbec nepropírám, ale rovnou měním i když používám volnou akvaristickou vatu a ne ty speciální přířezy z rouna co jsou originální od výrobců. Vyjde to několikanásobně levněji. JBL Symec Micro vyfiltruje opravdu úplně veškerou nerozpuštěnou špínu a dokonce dokáže filtrovat i zárodky některých nemocí. Jeho výhoda je zároveň i jeho nevýhodou. Dost se zanáší a musí se častěji měnit, ale zase se nemusí používat pořád. To, že máš NO2 na nule značí dobrou nitrifikaci, takže je to OK! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 09:55 Muž Robo [45] Re: Heimdall
Jednou za měsíc z něj vyleju detrit a že ho tam je řádně a vatu properu v akva vodě to je vše. Když jsem ráno rožnul akva tak voda byla o hodně čistší po přidání toho Symec Micro. A NO2 mám na 0
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 08:15 R Muž Silent [5949] Re: Robo
Jestliže jsou koše sesazené správně a znečištěná voda protéká pouze skrz hmoty, což při správném sestavení protéká, jedná se o normální stav. Voda jde vždy cestou nejmenšího odporu a vata se téměř nikdy neznečistí rovnoměrně. Koukám, že podle datumů Tvých dotazů se ve filtru hrabeš poměrně často. Prostě sestav hmoty jak je třeba a nech filtr bez zásahů pracovat dokud průtok výrazně nepoklesne, což můžeš prodloužit nasazením molitanového předfiltru na sací koš který výrazně prodlouží intervaly čištění filtru. Ten předfiltr můžeš čistit dle libosti třeba obden když to bude třeba. Funkčnost filtru nejlépe zjistíš testem na NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 06:40 Muž Robo [45] Re: lapi
Když se podíváš do mojeho profilu tak tam mám napsáno jak to mám uspořadáno. A korát jsem teď vyměnil 1 koš kde byl siporax za 2 koš kde byl bioakvacit aby se více bordelu zachytilo v tom bioakvacitu a když jsem dal do posledního koše 2 plátky vaty. Tak jak jsem psal výše se mi zdá že to protíkalo kolem košů, protože vata měla hnědé kraje a střed byl krásně bílý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 00:32 lapi
1 koš má byt keramicke trubky-bioakvacit, 2 dva platky boiakvacitu, 3-4 např siporax a jiné bio, a navrch dej vatu dej ji i dvojitou a maš klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 17:48 Muž Robo [45]
Tak jsem dnes dal ten JBL Symec Micro a zjistil jsem po vytáhnutí 4 koše kde jsem přidal ještě jednu vrstvu vaty, že uprostřed je vata pořád bílá, ale kolem krajů byla hnědá. Takže mám obavy, že voda teče spíše kolem košů a tím pádem většina bordýlku zpět do akva. Koše jsou poskladané správně a pasují jeden do druhého.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2014 11:29 Muž Robo [45] Re: Heimdall
Ok dík za radu. Prohodím ty koše. Vatu jsem už přidal a vyhodil pryč ten bioakvacit z prvního koše, ale razantně klesl průtok filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.08.2014 09:03 R Muž Silent [5949] Re: Robo
Siporax je velmi kvalitní biologické médium a dávat ho do spodního koše je barbarství ;-) . Tenhle typ hmot potřebuje kvalitní předfiltraci a tak bych ho prohodil s tím košem kde máš bioakvacit. No a do finálního koše bych dal více vaty a nebo JBL SymecMicro což je mikrofiltrační hmota která vyfiltruje i mikročástečky. Lze ji přistřihnout na přesný tvar koše. www.jbl.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2014 06:25 Muž Robo [45]
Vatu tam mám. Spodní koš mám kroužky Siporax 2koš mám plný bioakvacitu jemnějšího než origo 3 koš eheim ehfisubstrat pro a ve 4 koši je zbytek ehfi substrat pro jeden platek origo molitanu a na něm je filtrační vata. Otázkou je jestli te vaty není málo a měl bych do toho 4 koše místo toho plátku molitanu přidat vatu a nebo do celého koše narvat tu vatu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 20:25 Muž patamatix [408]
Mám stejný filtr a voda křišťálová,zkontroloval bych náplň,jestli jsou jak mají být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 20:02 R Muž Silent [5949] Re: Robo
Dej do filtru jako poslední vrstvu ve směru proudění vody filtrační vatu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 18:17 Muž Robo [45]
Vlastním tenhle filtr a pořád mi ve vodě plavou nějaké mikročástečky viditelné okem. Dnes jsem byl u bráchy a ten má 30lit dennerle + ten jejich filtr a voda v akva jak křišťál. A já tam pořád v tom svém vidím plavat nějaký bordýlek a nevím jak se toho zbavit

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 10:39 R Muž Silent [5949] Re: Bella
Heimdall napsal: Pokud takhle teče a nikde není viditelně poškozen tak bych vyměnil, vzhledem ke stáří filtru a předpokládané "neúdržbě" ventilů a těsnění, veškeré těsnění co najdete. A pokud ani to nepomůže poohlédl bych se po novém. Podle popisu to teče dost a tam pouhé promazání vazelinou nejspíše už nepomůže.
Tak bohužel došlo na má slova. Nová verze TetraTecu je výrazně vylepšená takže by měla sloužit rozhodně déle než ta stávající. Tak hodně štěstí s novou filtrací. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 10:24 amrtin Re: Bella
Tak pár hodin to bakterie v pohodě přežijí,stačí jen měnit vodu a hlídat hodnoty(N látky).Přeji,ať ten nový běhá bez problémů,toto byla častá závady staré řady(já mám naštěstí ten "NEW") ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 09:54 Žena Bella [1050] - Rostliny
Po promazani filtr bohuzel ronil jeste vic, asi by se uz dalo rict, ze tekl.

V normalni domacnosti, kdyz odjedete z baraku zazni: Milacku vypla si zehlicku?
U nas zaznelo: Milacku, vypnul si filtr?
@#$%^& !!! (slusne prelozeno - je, ja trubka zapomnel)
Takze jsem milacka hodila... do prace, otocila to a jela dom, ze tam za pul hodky jsem, takze zadna traga... Jenze... Kvuli nehode, ktera zablokovala provoz, jsem uvizla na 5 hodin na dalnici...

No, vratila jsem se prave vcas, kybl jeste nestihl pretect.

Mam uz novy filtr, stejny. Vypada to, ze ma tu cernou hlavicku zmodernizovanou a vylepsenou.

Ted cekam, jak to dopadne. Prece jen rozbity filtr mel nekolikahodinove odstavky...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 29899x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3884?od=126