Filtr TetraTec Ex 700
Jak si na to přišel? Ani u jednoho akva ho nemáš, ani jsi zřejmě neměl. Ale určitě víš, že to jsou nejhorší filtry. Je to k smíchu, co tu plácáš za blbost
Jo to se stava kdyz se moc utehuje matka na adapteru. Staci misto ni pouzit zahradni svorku na hadice, a jede se dal.
Tak jo.Stáhni mu průtok na minimum a nějakej čas to tak nechej,však ono se to srovná( + ty výměny vody).
Já se nemračim,to měl být úšklebek
Jj vodu měním obden s tím není žádný problém a nemrač se
0 22.11.2013 16:18 Bella [1047] - Rostliny Tenhle filtr mam 5 let (dostala jsem ho s akvarkem). Jednou za cas ho vycistim, kdyz mam pocit, ze se snizil prutok - a skoro pokazde je znovuzprovozneni o nervy. Dalsi vec - neumim to presne popsat, ale odlamaly se z toho nejake plastove objimecky u hadic, tak cekam jestli a kdy to zacne prosakovat. A jo, je treba dbat na presne, ba precizni, poskladani kosiku.
www.akvarko.cz/… zapis 4.11.2013
Jeste ze mam technicky zdatneho pritele, ten vzdycky filtr nahodi a rozpumpuje.
Ale jinak, az na to cisteni tak 2-3x do roka, bezproblemovy, a taky ocenuju, ze tichy. Mozna kdybych nemela v jednoum (vrchnim) patre kosicku raselinu, tak by se nemusel tak casto cistit, ono to precejen generuje nejaky zanasejici bordylek.
Tak s eventuelními průzory bych souhlasil
a jestliže je tedy vše jinak v pořádku,tak nezbyde než čekat a měnit vodu...
Já kvůli tomu do Ostravy ale nepojedu
prosím o.t.
Mě šlape 700 už sedm roků bez problémů, takže vyhazování rozhodně neplánuju...
Já bych taky neřekl,tohle bude mezi židlí a filtrem...
jinak, pokud by si ho vyhazoval z okna tak rekni, a ja si prijedu pod to okno...
neřekl bych mám jak 700 tak hodně 1200 a bez problému. proste se chce o ten filtr normálně starat
Vzít a vyhodit z okna.
Ty filtry jsou prostě problémový.... Bohužel.
To neni špatnej nápad(s tim žrádlem)
,jen to doplňuje mojí předchozí úvahu
.
p.s.:a nemusí to být nutně jen žrádlo...
a nebo bych pro tebe mel jeden z nejdulezitejsich ukolu.
Dej si zidli pred akvarko sedni na ni a jen koukej. treba tyden bez zasahu do techniky.
pokud chces vedet ze ti filtr filtruje, tak vem trochu zradla pro ryby a dej to k nasavacimu kosi. a pokud to nevyfoukne z vystupu tak ti filtruje
Tak tohle začíná bejt čím dál tím zajímavější
,protože pokud je vše správně,nemůže se dít to,co se děje.
Co ty náplně,nemůže voda někde protékat,aniž by prošla přes filtrační vložku?
Starší reakce
naštěstí je TT celkem blbovzodrnej filtr. nadaj se tam prohodit vstupy a výstupy(pokud nepřehodí hadice, ale i to se lehce vyřeší)
Optimas:
když ten filtr dáváš dohromady tak dávej největší pozor na zapadání košů do sebe. Osobně to dělám tak že do tý trubky v každym koši strčím prst a podle něho poznám jak na sebe seděj. Dělám to takhle i s TT1200 a pokaždé se mi to vyplatí. pokud by neseděli dobře na sobě, tak tam budes mít bludné proudy a taky můžeš mít vodu na podlaze
No,vždyť říkám,že je někde nějaká zrada,zkonroluj ještě jednou jestli je dobře složený...A určitě je vstup a výstup tak jak mají být?
Před koupí vnějšího filtru sem v akvu mal od ehaimu aquball vypadá podobně jako ten předfiltr ( akorát nemá čerpací hlavu) po zajetí vnějšího a vyřazení aquballu sem na sací koš akorát navlíkl molitanovou vložku z aquballu a předfiltr jak vyšitej až se opotřebuje
tak koupím náhradní vložky (sou 2 v balení) za nějakejch 137 kaček a jede se dál ale tady to je skoro OT
Dneska jsem se na tenhle předfiltr díval v Hornbachu za 209 kč, což jsem si řekl, že je slušná cena, ale když jsem ho vyndal z krabičky abych viděl jak to vypadá a jak se to napojí na tu EX700. Tak jsem se zděsil jak je to obrovské. Já se zbavím molitanové kostky abych měl v akva více místa a vrazím si tam zpět další obrovský válec, který není o moc menší než 20x10x10. Kdyby to byla kostka tak 6x6 cm takbych to bral jak předfiltr, ale tohle je spíše jako normální filtr
Když jsem dával ten nový filtr tak jsem ten bordýlek z toho starýho filtru vymačkal do toho nového a dokonce jsem tu molitanovou kostku obstříhal a dal místo toho aktivního uhlí. Jen mě zaráží, že kolem vrtulky a uvnitř ni, bylo toho bordýlku mraky a ve filtru nic. Tedy na mediích. Když jsem koše vyndal tak ze dna se zvířil ten detrit nebo bordýlek, ale na těch molitanech nic moc, spíše nic. Jemná vata co je nahoře je taková do hnědozelena. Někdy mám pocit jako by filtr nasál vodu z akva a hned šla do výstupu a neprošla dolů do filtru a pak ven přes media, ale možná to chce jenom čas aby se ten filtr zaběhnul.
nitrivce jsem zkoušel už hodněkrát. Vždy při výměně vody tam trošku přileju. Zkoušel jsem i přípravek od Dennerle, ale ten nekalí vodu
Jo,tohle je taky možnost.I když trochu dražší než vyhrabat v šuplíku starý filtr
Ale mě to připadá moc veliké,jeden z důvodů ext.filtru u mě bylo málo místa v akva (na kytky)
Jistě,neni nad bordel ze dna(nebo lépe ze zajetého filtru)
,taky to tak dělávám
.Ale jestli ve dně nemá moc těch živých bakterií,tan nevim jestli by to pomohlo.Spíš to na mě dělá dojem,že je prostě něco špatně.A filtr jsem měl zanesený bakteriema za dva měsíce(jak jsem již psal)
Já sem před svůj Tetra tec pořídil do akva předfiltr a popravdě když Tetratec po 1/2roce rozdělávám tak to je jen pro klid v duši a výměnu tý jemný filtrační vložky jinak předfiltr čistím 1x za 3-4 týdny propráním ve vodě .
www.akvaristik.eu/…
Poradil jsem sedláčtější metodu.
Ovšem nic proti Nitrivecu, ale ten měsíc je na vnější filtr stále málo aby byl špinavej.
Jasně,uhlí už neplní svojí funkci.A průtok se nesnižuje,protože je něco špatně-evidentně se nevytváří kolonie bakterií,které by jej přicpávaly.Co tomu zkusit pomoct:nitrivcem...(?).
Ne, uhlí tam nemám. Dal jsem místo něj druhou jemnou vatu, ale to jsem psal. Na sání mám taky nasazenou kostku molitanu už měsíc a pořád se výkon nesnížil
Ono, teď už to je jedno, jestli tam to uhlí je nebo není, je stejně nefunkční, ve smyslu účelu ke kterému prvotně slouží a tak když tam to uhlí zůstane, stává se už podkladovým materiálem právě pro nitrifikační baktetrie a bude(je)osídleno a plnit funkci jako třeba ten navrhovaný nastříhaný biomolitan.
Tos tam nechal aktivní uhlí?Já ho vyměnil za nastříhaný molitan ze starého filtru.Na sání jsem nasadil jiný(kvůli krevetkám,ale ten musim každých 14 dní prát).Po měsíci už výkon klesl tak,že jsem ho musel dát naplno a po dalším jsem musel filtr otevřít a vyprat vrchní (tenký) molitan.V rampě (i v hadicích) se vytvářejí kolonie bakterií(takové chuchvalce,které ucpávají dírky-čistim je párátkem).Takže po tom měsíci se začaly kolonie tvořit a nechtěl bych vidět,jak vypadá zbytek obsahu filtru-bude pěkně zarostlý
,takže teď jede furt naplno,ale voda je křišťálově čistá a proud dostatečný.
Odkal dno a tím bordelem ten filtr zalej a tu hlavu nech kde je, výkon stáhni tak na polovičku a až začne ještě více klesat, tak mu přidávej.
Jede furt stejně naplno. Když měním vodu a klesne hladina tak proud z rampy stříká až na přední sklo tak jako to dělalo po montáži
Jak se tváří výkonově, je staženej, nebo na plno, snižuje se jeho výkon, nebo je stále stejný? Vnějším filtrům trvá déle než se optimálně zaběhnou a budeme se zde bavit o době cca dvou měsíců.
Starší reakce
nech origo i ty cerny kulicky... pokud budes mit prilezitost tak pridej dalsi keramicke valecky. osobne mam nejradeji od fluvalu...
ty cerne molitany jsou nahodou v pohode...
Říkal jsem,že za ten zákal filtr nemůže
Náplně jsem nechal originál,akorát uhlí jsem nahradil na kousíčky nastříhaným molitanem ze starého filtru.Vodu mám křišťálově čistou a to i po tom,co se mi stalo předvčírem(čistil sem molitan nasazený na sání a zapoměl filtr vypnout,načež do akva vylítla hromada bordelu
).
Měl jsem stejný problém s tím skimmerem.Nejen,že to nasávalo krevetky,kterým se tam evidentně líbí.Je tam spousta bodrýlku,co jim chutná,ale rasborky tam vždy zemřely.Zkoušel jsem nahoru nastáhnout různé síťky,záclony s různě velkým vzorem,ale bohužel to pak nesbíralo bordel z hladiny.Takže nyní skimmer pouštím jen 3x denně na 5 minut přes spínací hodiny a hladina je čistá a rybky ani krevetky nemají tolik času se tam dostat
já sem na zběr hladiny pořídil tohle :
www.zoohit.cz/…
slouží to jako předfiltr a taky skimmer hlavně to jde připojit k mýmu Tetra tec a funguje jako předfiltr čistím 1x měsíčně. a Tetra tec čistím 1x za půl roku a to spíš jako prevenci než nutnost
0 08.10.2013 18:29 Robo [45] Filtr jsem rozebral a složený je dobře. Na boku je šipka a má se to skládat šipkou doprava kdy se pak utvoří jako by taková trubička v pravém horním rohu a do ní se pak nasadí hlava motoru. To je v cajku. Když byl rozebrán tak jsem ho hned i vymyl v akva vodě a bordýlek celkem slušný. Složil jsem ho na sání jsem nasadil kousek molitanu a uvidíme co bude dál. Ještě mě napadá jestli by ten opar nemohlo způsobit hnojivo. Používám řadu od Easy Life. Akva je založeno od 16.7.2013 což je celkem už dlouhá doba a nálevníky jsem měl hned po napuštění. Ten skimmer mám tenhle
www.prirodni-akvaria.cz/… v Hornbachu ho mají za 590kč Já tam zkoušel nacpat do toho sání kousek molitanu jenže problém nastal, že ta hlava je pohyblivá kvůli hladiny a když jsem tam dal molitan tak to nasálo tu hlavu pod hladinu, protože tam vznikl podtlak. Tudíž se minul efekt sběru bordelu z hladiny. Molitan jsem vyměnil za hrubší molitan a stříhal ho tak dlouho dokud se ta hlava nepotápěla, jenže je to na hraně. Stačí jeden prudší pohyb vlnka a už je to sání pod hladinou
Já si taky myslim že soudruzi někde udělali chybu-rozeber ho a zkontroluj.Tohle by se dít nemělo.Ta "slabá mlha"nebude mít s filtrem nejspíš nic společnýho - můžou to být nálevníci,nebo cokoli jiného(jak je akva dlouho zaběhlé?) a časem to zmizí.Já nasadil na sání molitan z jiného filtru(kvůli krevetkám a snadnějšímu čištění) a až po měsíci jsem ho musel vyprat,protože filtr ztrácel tah.Teď zase šlape jak má.Dovnitř jsem zasahovat ještě vůbec nemusel(a to mám v akva až moc ryb a šíleně moc kytek,takže bordelu habaděj).
I do skimmeru se dá nacpat vata a tím pádem to krevetky nenasaje ani tam nebudou líst
Každopádně pokuď tam máš opar. Pokud ve vodě tak určitě nemáš to dobře sestavené nebo krmíš tabletama který se strašně rozpráší. A pokud máš opar na hladině tak to pomůže skimmer. Dělají i nástavce aby to nasávalo zespoda a přisávalo jakoby skimmerem
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 19
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 29896x