Tlamovci - chov
ve zkratce, tlamovci maji urcite socialni citeni (cim vice jedincu daneho druhu tim lepe) a maji urcitou potrebu na prostor. Jejich nadrze, co se tyce objemu by mely zacinat na zhruba tech 200L a to pro, optimalne, jednodruhovou nadrz. Samozrejme jsme videl plno takovych nadrzi, kde byly ryby po trech kusech z asi peti a vice druhu, ale tyto nadrze jiz neexistuji, protoze az ryby dospeji, prestane to delat dobrotu
Dík
A kameny mohou být od řeky poslední otázka ??
Jasně pro zatím dík a půjdu asi do Pseudotropheus saulosi
je to krásná rybka
Jasně oni se vybarví až později?
kup male, tam to nepoznas... a vetsina co tvrdi ze poznaj tak kecaj...
taky znam "Profika" co vzdy pozna kluka a holku... bohuzel tomu tak neni
misto 1+3 bylo 3+1 nebo 4 kluci, atd. atd
hanzys napsal: Dík za rady a kolik samečků do 15-20 rybek?
Pohlaví neřeš. I kdyby byl poměr 1:1 tak to neva. Tady máš mustr jak na to...
rybicky.net/nadrze/18551 Dík za rady a kolik samečků do 15-20 rybek?
To píšou kde? Tady v atlase? Psal sem, že máš info o tlamkách čerpat jinde....tady je bohužel ještě pořád hodně nepřesností co se tlamek týká. Do tvé malé nádrže určitě jednodruhovka a vem 15-20 ryb. Čím více kusů od druhu, tím lépe se jejich agresivita roztříští, to platí pro všechny mbuny.
www.akvamalawi.com/…
www.cichlid-forum.com/…
Podle poslední revize rodu melanochromis, přešlo spousta druhů z rodu Melanochromis do rodu Pseudotropheus... proto, je na tom cichlid-foru už veden pod novým rodem.
Nemohu najít Melanochromis interruptus :/ a píšou že se k nim má dát i jiný druh tak by nevadilo jen jeden druh ?A kolik kusů do jedné nádrže?
hanzys napsal: A jaký druh by si mi doporučil ty?
Vždyť jsem ti je v mém předchozím příspěvku vypsal.
U saulosek existuje ještě vyšlechtěná barevná varieta coral red, kde jsou samice sytě oranžové, ale samci nemívají tak pěknou souměrnou kresbu, jako u přírodní formy.
A jaký druh by si mi doporučil ty?
Díky
z vlastni zkusenosti doporucuji P. saulosi. Pomerne klidna rybka, samice zluta, samec modro cerny
0 09.01.2014 09:46 wladys [291] - Cichlidy No fajn, ale jaké? Tlamovců je spousty druhů. osobně lidem do 200 litrů doporučuju jednodruhovk... pro lepší barevnost vybrat druh, kde jsou jinak vybarvení samci a jinak samice...Ps. saulosi, M. interruptus, M. johani.
Ale z tvých dotazů a následných odpovědí cítím, že bys měl ještě toho o tlamkách dost prostudovat, než si něco pořídíš....Založ nádrž a studuj, druhy co jsem ti vypsal.
Doporučuju studovat i jinde, než ve zdejším katalogu. Cichlid-forum.com, akvamalawi.com, cichlidportal.sk.. atd.
zkusím ty tlamovce
Nene to by byla 200 litrová do stovky je nebudu dávat !!!vím že by byla lepší ale tu 200l nádrž už mám doma
Dík asi tam dám jen černou tapetu a bude
jo vím že to je minimum ale mám malej byteček
Jestli myslis, kde se pise rozmery akvaria bez pozadi? To se myslim udava, protoze prave pro tlamovce nekteri akvariste voli velmi tlusty polystyren, treba i 10 cm a vytvari v nem ukryty a muze to prakticky dost zmensit hloubku akvaria. Tak ja to aspon chapu. Jinak pozadi ti muze pekne dotvorit charakter akvaria.
Samozrejme, pokud zvolis 200 l, coz je jakesi minimum, tak musis byt opatrny a pokud chces pozadi tak jen tenkosteny polystyren 1 cm, ale neni nutne ....
Tak jo díky za rady zatím
3D pozadí by tam být nemuselo záleží pouze na vkusu nezapomínej na to že když tam dáš 3D pozadí nebo si uděláš sebere ti to docela dost litrů vody
Do 200 litrů jenom černou, nebo modrou tapetu.
Dík za rady a to pozadí chlapy?
Muzes i zkusit vyssi vrstvu a velke echinodory. Nekdy je nutne je oblozit kameny. Nedela jim problemy i zrnitost 1 - 3 mm. Prece jen maji velke tlamy.
nebude... taky jsem cca 6 cm odebiral. ke kytkam se to da navrsit. ale pokud ti tlamici vyrostou a odjedes na vikend, nedej boze na dovolenou, tak z toho nemas nic... staci se podivat ke me do prezentace... kdyz byli tlamici malinky tak jsem mel krasne zeleno... tak vsechno rozcupovali. ted jsem tam zase nejake kytky dal - s tim ze je roztrhaj, a plovoucky maj jak chipsy...
Přesně
Vycházím z tématu "tlamovci-chov". K nim vhodné kytky anubias, bolbitis se přichycují k dekoraci
Ono to nízký dno má taky jinou poetiku a tou je údržba a s rostlinama si hlavu nedělej, tam dáš nějakej anubias a máš to vyřešený, stejně ti tam nic jinýho nevydrží.
Tak to není moc na rostlinky 1cm
A kde budou plavat ryby???
Já mám v 660ti litrovém akva ani ne 10 kilo. Po celém dně vrstva max. 1cm, někde i holé dno
určitě bude... ideální je co nejjemnější - ten na dlažby
řekl bych že ti ještě zbute... cca 1cm po ploše dna
A pozadí se dává?někde píšou bez pozadí?a bude stačit písku 25kg do 200l nádrže?
Písek do bazénovejch filtrací.
jemný křemičitý písek. ideálně ten na zásyp zámkové dlažby, nebo hrubší Filtrační do bazénové filtrace...
0 08.01.2014 19:46 hanzys – dotaz
Jaké je idealní dno pro tlamovce?
aha já ho našel tady mezi tlamovcema
hanzys napsal: Aj Tlamovec Thomasův je nevhodnej?Koukal jsem a stačí mu 100l?
Vždyť to vůbec není tlamovec. Je to obyčejný konžský pestřenec. Vytírá se na nějaký plochý šutrák, jako třeba akary. Pro pár je tvá nádrž vhodná.
Ptal jsi se na tlamovce - tj. rybu, co nosi jikry v tlamě a pak do vody už vypustí životaschopné potomstvo. Z těch cichlid určitě něco najdeš do té 112.
Aj Tlamovec Thomasův je nevhodnej?Koukal jsem a stačí mu 100l?
ChTĚLO by to alespoň 200 litrů a tyto by tam snad mohly vegetovat
Pseudocrenilabrus multicolor victoriae
Já jsem měl ve 240 litrech pseudocrenilabrus philander dispersus a nebyl s nima problém.
rybicky.net/fotogalerie.php…
Těch 112 litrů je málo...
0 08.01.2014 10:54 hanzys – Dotaz
Zdravím je 112 l akva vhodné pro některý druh tlamovců??
ani nahodou. PAR - spatna volba ->hejno
54L plivatko je tak na poter, na tlamovce 300L+
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 28 29
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21497x