zdravím vespolek
nakonec jsem se rozhoupal na pořízení akvária a chtěl bych zkusit taky Tlamovce, moje vize:
Objednáno už mám:
akvárium Diversa Budget set 240L, 120x40x50
45Kg písek bílý 1-2mm Flexiobklady
topítko 200W Cat-Gato
Eheim Předfiltr pro externí filtr
Eheim Upgrade kit pro Aquaball - patrona
budu rušit stávající 38L akvárium takže z něho použiju:
Filtr Eheim Aquaball 60 + objednaný upgrade kit na prodloužení, náplň EHFI Eheim SubstatPro (+tryska se vzduchováním)
topítko 50W Cat-Gato (ať tam jsou raději dvě)
teploměr
Dennerle CO2 dlouhodobý test (kvůli kontrole Ph)
je potřeba dokoupit externí filtr, uvažuju o JBL e1501
pozadí chci lepit z břidlice
jako skalku bych slepil břidlici na plocho, nebo můžu použít kulaté kameny z potoka, nevím co bude lepší aby se ryby o břidlici uprostřed nezranily
rostliny mám: Alternanthera reineckii, Cladophora aegagropila, Egeria densa, Hemianthus callitrichoides, Hygrophila difformis, Limnophila hippuridoides, Ludwigia palustris, Ludwigia peruensis, Nitella flexilis
chtěl bych je zkusit a uvidím co přežije, když ne tak pořídim Anubiasy
rybí osádka zatím bude dočasně a pro záběh stávající přestěhovaná: 6X Danio pruhované, 8x živorodka Endlerova a asi 30-40 jejich prcků
po koupi externího filtru a záběhu bych obyvatele vyměnil za tlamovce
vodu mám studniční : Ph-6,4 GH-10 KH-10
Ph mi ve stávajícím akva leze samo na hodnotu až 8, nevím proč, možná vyčerpáním CO2 rostlinama nebo čeřením hladiny, pomocí CO2 ho držím na hodnotě 7
a nakonec jaký dát obyvatele? četl jsem všude možně doporučení tak na 20 kousků Pseudotropheus saulosi v kombinaci tak 7 samců a 13 samiček. Hodil by se k ním i jiný druh třeba něco do červena ale aby se to mezi sebou nekřížilo?