Divné chování ryb
Jakmile se takhle rybky začnou chovat, tak je to většinou jejich tzv. poslední hodinka a proto bych doporučil šetrný utracení. To o jaký onemocnění jde je možné úspěšně polemizovat, ale dokud nebude k dispozici nějaký laboratorní rozbor jejich tkáně, tak to bude jenom ta polemika.
Edit: Prosím sloučit s tímto vláknem.
rybicky.net/forum/9148 0 18.05.2012 21:22 Dess – Divne plavani rybek
Plavou mi v akvarku divne dve tetry plavou hlavou vzhuru jako kdyby bylo v akvarku malo vzduchu. Mohou tohle delat nejaci vnitrni parazite a popripade jaci??
Tu rybku budeš jenom trápit. To šetrný utracení je pro ní v tomto stavu lepším řešením, než jí koupat v bactopuru a prodlužovat její trápení o několik dní. Ovšem to je jenom můj názor, uvidíš jak se to vivine.
No prý by to mohl být zánět plynového měchýře říkali po telefonu ve Sklorexu a jelikož mám doma Baktopur, tak jsem ho použil a pokud by to do zítřka nepomohlo, tak....
Ale jistě, i když se o akvárko vzorně staráš, tak se něco podobnýho může přihodit. To co si ty ryby nesou v sobě nevíš a nezjistíš to do tý doby, než jí dáš na rozbor, což je podle mě jediná možnost, jak se dozvědět, na co vlastně ta ryba umřela. Některý akvaristiky, zverimexi tu službu, že se podívají pod mikroskopem nabízejí, nebo by jsi musel na veterinu. Rozhodně jsem tě svým předešlým komentářem nechtěl nařknout z toho, že se o akvárko špatně staráš, nicméně, že bude něco špatně je patrné i z Tvého deníku.
romant napsal: Naprosto sdílím Liborův názor na ten postup. Co je to za onemocnění, to by bylo čiré hádání a spekulace. Obecně bych se zaměřil na prostředí, ve kterým rybky žijí, protože většina nemocí se projeví ve zhoršených podmínkách. No já doufám, že u mě v akva zas tak špatné podmínky nejsou, vodu měním a o akva se stará viz. mé akva a ona je jen jediná co to "má"...
Naprosto sdílím Liborův názor na ten postup. Co je to za onemocnění, to by bylo čiré hádání a spekulace. Obecně bych se zaměřil na prostředí, ve kterým rybky žijí, protože většina nemocí se projeví ve zhoršených podmínkách.
LiborSprysl napsal: Utratit ji. Takže se to nedá vyléčit? :( Co to sakra může být?
Zdravím, mám problém s cihlidkou.. Má asi od předvčerejška nafouklé břicho a dnes ráno jsem ji našel jak se hlavou dolů na dně otáčí dokola kolem své osy, když do ní šťouchnu, tak na to ani nereaguje, dal jsem ji do skleněné nádoby se vzduchováním.. Poraďte mi moc prosím co mám dělat??
Starší reakce
Běžný jev, jak se zhasne, tak se tlačí do místa s kterého vidí světlo - takže asi vám tam svítí nějaké světlo.
0 06.03.2012 20:26 Mea Zdravím, máme v práci 200l akvárko a pokaždé když zhasneme tak se všechny ryby (mečovky, tetry, dania i parmičky) shluknou u jedné stěny, lítají tam jak blázni, naráží do skla, jezdí po něm, některé rychle vyplouvají na hladinu a zase dolů. Čím to může být? Nikdy předtím to nedělaly...
Starší reakce
Zhoršení podmínek v akváriu může být spouštěčem nějakých nemocí včetně možného bakteriálního onemocnění plynovýho měchýře a vzhledem k tomu, že ta ryba je v kouli, jak se píše, tak ke zhoršení podmínek může dojít raz dva.
A může se ta porucha plynového měchýře (nebo porucha rovnováhy) projevit až po roce? Neprojevilo by se to mnohem dřív?
0 29.02.2012 20:26 Karol – Divná závojnatka
Ahoj, mám už skoro 2 roky závojnatku v kulatém akváriu, v posledních 2 měsících se ale začala chovat divně - hodně často leží u dna bříškem nahoru a vydrží tak hodiny (někdy i zcela bez hnutí) nebo se jen dobu vznáší uprostřed akvárka zadečkem vzhůru. Když se probudí, zase si v klidu plave u hladiny nebo si proplouvá kořen. Nevíte někdo co s ní je?
Starší reakce
Skoro bych řekl, že neonka je plná jiker a druhá tetra kluk. že bys měl časem nový druh tetry?
Buď si našla kamarádku,nebo prudí
Starší reakce
20 litrů je dost malý na krunýřovce a mečovky, chtělo by to vybrat vhodnější osádku. Tyhle ryby budou taky hodně zněčišťovat vodu, akvárko je nejspíš přerybněné. Taky jsou potřeba živé rostliny, které pomáhají udržet dobrou kvalitu vody a stabilní prostředí. Taky je důležitá správná údržba akvárka, nikdy ho nečistit celé (jen ve vyjímečných případech), pravidelně měnit vodu (tak polovinu týdně, i častěji s tou osádkou co tam máš). Jinak můžou být ryby nemocné nebo náhle umřít, ve vodě se mohou vyskytnout nebezpečné látky i když voda vypadá čistě. Něco si o tom pročti
0 29.11.2011 14:14 Jitulka Ok, zkusím vyměnit vodu a počkám na reakci, díky.
To je taky fakt, jsem to neuvodmil.
to já si teda nemyslím,že to bude tou jeho "ozdobou"...zvlášť pokud má 20litrový akvárko a v něm nejen paví oka,ale i mečovky a ancíka..
spíš jak píše romant
Samečky mam dva a jeden má už tak velký ocas, že ho mnohdy vidím stát na místě a taky moc neplave. Neni teda u dna to je pravda, ale ten druhý s menším ocasem je v pohodě. Nemůže to být třeba taky tímto, že ocas je na něj už velký a nezvládá s ním plavat?
Vyměň polovinu vody a uvidíš jaká bude reakce. Když pookřeje, tak je to nedostatečnou výměnou vody a musíš jí měnit častěji, ideál je týdně 30%. Chce to pravidelně odkalovat, protože živorodky jsou dost prasátka.
0 29.11.2011 11:33 Jitulka Akvarko má cca 20 litrů. Denně svítím cca 7 hodin a filtr se zduchováním jde pořád. Co se týká rybek, tak tam mám paví očka, mečovky a krunýřovce.
je potřeba vědět něco o akvárku kde je
0 28.11.2011 17:54 Jitulka Můj nový sameček pavího očka se vetšinu dne nehýbe jen leží u dne, nevíte co by to mohlo být?
Starší reakce
No tak bych je zkusil převést na granule s podílem rostlinné složky tím, že by nic jiného nejaký čas nedostávaly, pročistí jim to zažívací trakt a ještě se ti nebude tak rychle kazit voda.
To bělání koncí ploutví bude důsledek těch nedobrejch podmínek ve kterejch je ta ryba držena. Platí co jsem napsal.
0 13.11.2011 14:55 slash – .-.-.-.-.-.-.-.
ahoj nevíte někdo proc moje betta pořád skáče na skleněné víko akvárka?
tak jsem vymenil pulku akva ale vsiml jsem jsi ze ji pomalu belaji konce ploutvi to je asi zle
ryby hltaj jak maliny a granule nezerou
ne nedostavaji jeste jsem zkouse granule ale nechtej je
Jsou to býložravci a rybí maso by měly mít jen jako dopněk stravy.
Edit: pozdě.
takže jsou krmené rybím masem a jiné krmivo nedostávají?
Jedině nějaký ty bakterie do filtru a už ho nečisti každej tejden a zamyslel bych se nad kvalitnější filtrací do takto exponovaný nádrže.
když má ryba (i kdaždej jinej živej tvor) špatný podmínky tak onemocní a umře když se ty podmínky nezmění. Takže bys ses měl zajímat o celý akvárko a údržbu a ne jen o tu jednu rybu, nebo se brzo stane něco i té druhé.
a mam pridat i nejakou chemii
Předpokládám, že jsi i ten filtr vyčistil, takže bych znovu vyměnil vodu, jak jsem psal polovinu akva. Podle mě tam máš vysoký hodnoty amoniaku, nebo dusitanů, ale spíš bych si tipnul na ten amoniak. Nekrmil bych několik dní vůbec a denně měnil vodu, to bych udělal já.
EDIT: Přečíst si ty odkazy co dával Tudy, se určitě vyplatí.
ale ted me jde o tu rzbu jestly se z toho dostane
Proč kupovat bakterie, když dobrá funkční filtrace jich má na rozdávání. Jdeš na to špatně. Chce to si nejdříve něco nastudovat a trochu pochopit základní souvislosti jak akvárium funguje a rybí osádku přizpůsobit daným podmínkám, který máš.
vcera jsem vymenil skoro celou nadrz a bakterie kupuju
V prezentaci píšeš, že každou neděli čistíš filtr a to by mohl být ten problém, protože tím neustálým čištěním se velmi narušuje činnost nitrifikačních bakterií, který se za ten týden ani pořádně nestihnou namnožit. Další možný problém je nedoststečná výměna voda, která při současné rybí osádce a velikosti nádrže je taktéž velmi důležitá. Jako první pomoc bych aplikoval právě výměnu vody, klidně polovinu nádrže.
vzduchovani jo rostlyny ne by je sezraly
zadne rostliny? a vzduchovani?
prazdne akva jen dole jemny pisek 250L vody a mam tam dve
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16723x