Fórum » Nemoci » divné chování ryb
06.05.07 10:01:48
R -
Voloďka® – divné chování ryb
Zdravím. Už asi třetí rybka mi dělala to samé a nevím co to je. Koukala jsem se do fóra, ale nic nenašla a kamarádi taky moc nevědí. Rybka
je hlavou dolů, má odstáté šupiny, vybledlá barva a moc se nehýbe. Kdyby to byla vodnatelnost, tak by měla být i nafouklá, ale to zase
není. Tak co to teda je? Vždy když se takto nějaká rybka objevila, raději jsem ji vyndala z akva. Možná to je ze stresu-dvě ze tří tohle
dělali když jsem se hrabala v akva a nebo když jsem s kamarádem teďka vyndávala rybky. Co myslíte? A nebo že by nálevníci? Nějak se jich
nemohu úplně zbavit... Ráda bych věděla co to teda je za nemoc a hlavně jaká je příčina tohoto chování... Díky za rady!
06.05.07 13:34:45
yama® – Vodnatelnost
Covece, ja si myslim, ze odstate supiny a plavani hlavou dolu jako priznaky vodnatelnosti staci :( To nafouknuti muze prijit az pozdeji. Kazdopadne ti
drzim palce, at to tak neni.
08.01.08 10:00:36
Naďa® – divné chování platy
Jsem začátečník a neumím si vysvětlit divné chování samce platy. Aq viz. prezentace, ryby necelý týden, amoniak, NO2 na nule, NO3 15,
teplota +- 25. Jak pustím vzduchovací kamínek, tak plaťák žere ucházející bublinky, když ho vypnu, tak vyplouvá k hladině a jakoby
ucucává vzduch (to dělá ale jen odpoledne a večer). Jinak žere, od rána prohání samičky. Ostatní ryby to nedělají. Čím by to mohlo
být?
Bublinky může považovat za baštu a to ucucávání hladiny jsem často pozoroval u black moll. Luxují hladinu protože se tam tvoří film z
mikroflory a mikrofauny prostě se tím přikrmují.Možná že na to plaťák přišel taky.
08.01.08 10:07:52
Naďa® – Re: fantasta
Nejdří jsem myslela, že se dusí, nebo otrava. Dělá to jen on a každý den.
08.01.08 10:14:52 / 08.01.08 10:15:26
fantasta® – Re: Naďa
Pokud by to byla otrava tak se neprojeví jen u jedince, ale postihne většinu ryb. To vypadá na to co jsem popsal. Časem se to můžou naučit i
ostatní. Tohle dělají většinou živorodky které mají vychlípitelnou tlamku.
Pokud máš v akváru PH vyšší než 7, nenaměříš žádné NO2 protože je tam místo něho čpavek. Ryby se mají dávat do akvária ...... ale
to je tady pořád dokola.
08.01.08 14:19:57 / 08.01.08 14:20:10
R -
johan® – Re: anonym
jej. čili v akváriu při ph 7 a vyší neprobíhá rozklad čpavku, nebo co tím chcete říct? neznám žádný vztah mezi ph a poměrem NH3 a NO2,
ale mezi NH4+ a NH3
08.01.08 14:32:27
filipsi® – Re: johan
tak, tak. A jelikoz uz nada mela zvysene hodnoty no2, ktere klesly, je pravdepodobne, ze premena nejak funguje. pridanim ryb se to ted muze zhorsit,
pokud nefunguje dostatecne, pak muze ph nad 7 zafungovat tak jak pise anonym, no2 stale 0, presto otrava cpavkem. Ale rozklad bude probihat vesele
dal.
08.01.08 14:38:02
R -
johan® – Re: filipsi
to nějak asi nechápu. jsem myslel, že při ph vyším jak sedum probíhá dobře nitrifikace, kdežto při ph pod 7je nitrifikace dost slabá.
čili podle toho by mělo být, že v zásadité oblasti se čpavku rychle akva zbavuje na dusitany. ale to co říká mi příde právě opačně.
nebo jak to myslíte.
08.01.08 14:47:55
filipsi® – Re: johan
08.01.08 14:53:00 / 08.01.08 15:47:30
R -
johan® ano, to samozřejmě vím, že v závyslosti na ph a teplotě je rozdílný procentuální zastoupení amoniaku a amoných iontů. ale já jsem se
zarážel nad tvrzením:"Pokud máš v akváru PH vyšší než 7, nenaměříš žádné NO2 protože je tam místo něho čpavek". ani v
tom článku, na kterej ste posíla odkaz přece nebyla žádná závislost mezi amoniakem a dusitany. (samozřejmě že je tam, ale ta se týká
nitrifikace) a né že když je ph nad sedum, neděje se přeměna na dusitany, ale dusitany se změněj na čpavek...jak vyznělo od anonyma.
08.01.08 20:37:03
Naďa® Odpoledne jsem tu nebyla, večer jsem dělala znovu testy: amoniak nula, NO2 nula, NO3 15. PH včera večer 7,25, teplota 26. Ryby nezhoršily stav
vody, myslím, že nitrifikace běží jak má. Pouze budu muset dokoupit samičky plat, nebo je samci uhoní.
To jsou perfektní hodnoty vody. Jen pozor s tím nakupováním. Ať se nádrž nepřerybní.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora