Divné chování ryb
Starší reakce
No, tlačil bych to do té kvality vody, jak čtu o BRP a léčbě, tak ta voda bude hodně houpavá. Listy mandlovníku mořského, jako rekonvalescenční péči a do budoucna na furt.
Starší reakce
Podíval bych se na funkčnost filtru a u toho vyměnil částečně vodu.
zas nějaké krmení?
Starší reakce
zdravim, dnes mi zacal blbnout cichavec - dela jak kdyby chtel neco vyplivnout (takovy to jejich prezvykovani), i pritom couva jak kdyby cekal co vyleze, ale nic.. jen lape naprazdno. Zacal to delat pote, co zas zkoumal a ochutnaval dno, tak mam podezreni ze se zacpal kouskem palenyho jilu - jde mu nejak pomoct, nebo proste jen cekat co z toho vyleze...
Starší reakce
Sice jsem to chtěl nechat na zítra, protože se mi v akvárku blbě loví, ale ulovil jsem ji, počkal a chvíli pozoroval, jestli je to opravdu ona. A zvolil dekapitaci...
Bohužel, žádný zázračný lék na tento stav neznám a pochybuji, že by ti někdo poradil něco, co by ji dostalo zpátky do kondice. Je to ryba ještě v "karanténí" době, nečekala bych s utracením.
Zkus sodovku, ledovou vodu nebo pro mě cestu nejmenšího zla "pytlíkovou metodu".
Já si to myslel, ale ještě jsem nemusel nikdy utratit žádnou rybku, tak tady hledám něco jako požehnání. Zítra jí vysvobodím...
Importy z Hornbachu můžou mít snad všechno, nepídila bych se po přesné dg. a poslala rybu na druhý břeh, ty příznaky nevypadají nadějně, akorát se trápí a v ohrožení jsou potenciálně i jiné ryby.
Mám 3. týden Boraras Urophthalmoides z Hornbachu a poslední dny si všímám, že jedna je neustále mimo hejno, pořád zalezlá mezi rostlinkama, nemá moc chuť k jídlu. Původně jsem myslel, že je jen lehce asociální, ale koukám, že se neustále vrtí, jakoby bez mrskání ocáskem a ploutvičkama šla ke dnu. Prostě pořád stojí v úhlu cca 45° hlavičkou vzhůru a plave, aby se vůbec udržela. Další poznatek je, že je i nějak vybledlá. A občas jí vidím, jak najednou vystřelí k hladině a jde si pro pár bublinek. Ostatní se chovají normálně.
Můj odhad je buď něco s měchýřem, stáří, nebo nějaký druh dušnosti. Co myslíte vy?
Starší reakce
nebo si skus ověřit ne netu jak se tyto rybky třou , bohužel ve zdejším atlase o tomto moc informací není, což je celkem škoda
Skús napísať o čo ťa žiadá Turbínka
Včera to prý vypadalo jako kdyby se samec se samičkou třeli a to prý je samička
Bez dalšího kontextu jako je velikost nádrže, osazenstvo, filtrace, údržba, atd. můžeme jen hádat - možná problém s plynovým měchýřem.
0 22.07.2014 14:35 VojtaMohel – Danio
Ahoj lidi moje kamarádka dnes ráno zjistila že jí jedno Dánio pruhované plave bříškem vzhůru, myslela si že je mrtvá ale když na ni chytla tak rybka odplavala normálně dál ale když přestala plavat tak se zase převrátila... Nevíte čím by to mohlo být ?
Starší reakce
Jak již zde zaznělo, aklimatizace v pohodě, zřejmě slabší jedinec a zřejmě se bude jednat o tzv. osmotický šok, to že se vzpamatuje připouštím, ale moc tomu nedávám, ovšem nikdy neříkej nikdy, za několik hodin budeš moudřejší.
Počkat se dá. myslím že během hodiny uvidíš jestli to zabalí sám nebo to rozplave
Takže mi chceš naznačit že ho ještě nemám utracovat a dát mu šanci?Naštěstí ještě jsem ho neutratil,ale zrovna jsem chtěl jít na to.
Kdysi jsem si takhle donesl Tercovce, srovnal teploty, a po vypusteni sel jeden na bok, vypadalo to, ze je po nem. Za par minut byl sice schovany, ale uz plaval normalne a dokonce druhy den uz normalne zral, ani se neschovaval. Takze nekdy se stane, ze ryba vypada ze to uz ma za sebou, a ono ne. Ani nemusis zjistit, co je spatne, protoze ostatni donesene jsou v pohode, asi jen hur reguje na stres s tim prenosem. Co si ale pamatuju, za posledni roky to byl u mne jediny takovy pripad, a to jeste s Tercovcem.
aklimatizace se zdá být provedena dobře. zvlášť je divné, že by to nedal jen jeden. asi slabší kus. těžko říct taky z jaké vody šli do jaké. těch možností je dost
Zřejmě nedal aklimatizaci, ukončil bych mu trápení.
Ahoj před hodinou a půl jsem si koupil v hornbachu krevetky a panciky.Když jsem je kupoval byl normální ale teď jsem si všiml ze jeden pancik vypadá normálně ale leží bokem u na hladině.Mám ho utratit,zkusit vyléčit,nebo jim ho vrátit(účtenku mám.)
Starší reakce
Nejsem věštec, většina odpovědí v obdobných vláknech jsou od odpovídajících tak trochu chůze o tenkým ledě a je to odvozování a dedukování co by to mohlo být podle svých či nastudovaných projevů obdobných projevů nemocí. Tím jsem chtěl naznačit, že možností je vždy povícero a o náhody ani zde není nouze, tedy to překvapení, když ryba, která je tzv. na odpis dokáže hrobníkovi z lopaty uplavat.
Ahoj mě to dělala jedna ramka samice ale jen ji to táhlo dolů, bez zjevných příčin asi měsíc chodila po dně. Nekecám chovala se jako pancéřníček
tak nevím co si o tom myslet, asi ten měchýř, teď před pár dny se zase rozplavala..
Vyměnil bych tu vodu a když se do zítra nezlepší, tak bych to ukončil.
Hmm, půjde kukat, tyto projevy k tomu směřují.
Stará už je tedy ne zas moc ma za sebou 3-4 vrhy. A že by se dusila? ostatní ryby jsou ok jen ta jedna takhle blbne už asi týden. vodu jsem měnil v sobotu sice jen 25 litrů a včera čištění flitru 6 litrů. ona sice plave tak pomalinku a tahá ocas po dně a když se zastaví tak se hned staví na ocas
Plynový měchýř, stará vynesená samice, dusíci, to mě tak napadá na první dobrou. Vyměň polovinu vody a bude se vidět.
Starší reakce
Je taky možné že už měla svůj věk...?
Už se my to pár krát stalo a bohužel to vždy skončilo odchodem na druhý břeh,udělal bych stejně jak říká romant
Zřejmě načatej plynovej měchýř, či jiný vnitřní orgán, téměř neřešitelné. Vyměnit vodu, sledovat reakci a když se to do dvou dní nezlepší, poslat na druhej břeh, třeba přes perlivou vodu.
0 19.02.2014 19:44 S – Neonka
Ahoj, jedna neonka mi z ničeho nic začala plavat tak nějak bokem, jako kdyby přepadávat, jako by se nemohla udržet ve správné poloze. Nevíte někdo, co by s ní mohlo být?
Starší reakce
Libore, Jirka má recht, ať to není šoková terapie.
No tak velkou polévkovou lžící...
Za 500Kc 25kg v maloobchodni cene, to se to lopatou sype snadno
.
www.fichema.cz/…
Nicmene, sel bych na to trosku opatrne, postupne, ne jednou ranou.
Ta kyselinka, pokud se dá dohromady s dusíky, jezerní ryby z Afriky velmi znervozňuje...chce to lžíci sody...
Měl jsem tlamovce na horách v trojkové vodě a sodu sypal lopatou...
Buba - Gump napsal: ph - 6,8,kh -3,GH -7
Hodnoty vody vskutku fajn nejsou...ph - 6,8
Tu vodu bych pro Malawi upravil.
Podivej se sem:
www.aquapage.cz/…
"Voda v jezeře je měkká až středně tvrdá s celkovou tvrdostí 4 - 6 dGH, uhličitanovou tvrdostí 6-8 dKH, zásaditá s pH 7,5 - 8,8. Vodivost se uvádí 200 - 235 µS/cm."
Neslibuji, ze kdyz upravis vodu kam patri, ze Tvuj problem zmizi, ale je to prvni, co bych udelal, specialne kdyz tady to neni ani drahe, ani obtizne. Nejlepe se ptej ve vhodnem tematu, kde Ti poradi lide kteri Malawi rozumi, protoze ja Ti to pisu jen proto, ze mi nejak nesedelo co pises s tim minimem co o tom vim.
Myslím, že skúsení by tu dali odporúčanie pokračovať pár dní vo výmene vody. "Naslepo" bez testu síce človek nevie, či a čo je zlé, ale určite to neuškodí.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 18 19
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16723x