CO2
když do toho špuntu vrazíš spojku na hadičky, tak ti stačí kapka vteřinovýho lepidla a nepovolí to ani při dalším otvírání nebo zavíraní lahve
susene je nejlepsí a dýl vydrží bublat a nehnije jo a tech 3-4 g sem myslel sušené to opravdové fakt nevim ale to bude asi tak 15g
mně se osvědčilo nejvíc droždí v kostce
to matlala: dáváš tam moc kvasni => cukr se rychle spotřebuje a nevýhodou je i bouřlivá reakce stačí dát tak 3-4 g kvasnic( to dávám do 2 litrový petky a bublá 14 dnů
to isamik. to sem nevěděl že to naleptává mám ale už pul roku stejnou lahev právě utěsněnou silikonem a žádné leptání jsem nespozoroval(myslím, že je to tím, že jsou na bázi kyseliny octové)
Akvaristice lepidlo ci silikon ci jak kdo chce CO2 taky naleptava.
no to právě taky nevim ale proč si prostě nekoupit akvaristické lepidlo,???,
nejde náhodou herkules rozředit mimojiné vodou????
přesně jak řekl Václav...lepidlo je lepidlo aneb voskem sem to ještě nikdy těsnit nezkoušel, ale pokud budete bublat furt tak by to mělo vydržet.....

Ale napriklad chemopren mi CO2 naleptalo a lahev zacla podsavat. Nyni pouzivam sekundove, ale ne prilis dlouhou dobu tak nevim.
Lepidlo je lepidlo.

proč by to mělo bouchat, když bubláš furt, leda bys měl někde skříplou hadičku tak, že by jí ten tlak neprofouk
já si myslim, že to v tom návodu o náplni a škrcení přes noc je blbost, já bublam a to tak, že do 2l pet dám čtvrt až půl(půl už je fakt hodně) kostky droždí, půl kila cukru a vydrží to přes tejden, udělam to dopoledne a pak bublam do nasávání filtru nonstop
no mohl by si si to najít sám je toho tady opravdu dost,m ale řeknu ti jak to dělám já: hrnek cukru(klidně jen 3/4 hrnku) cukru a 1/3 pytlíku sušených kvasnic (ten pytlík má 7g) do 2 litrový PETky naplněný tak 1,5 litrem vlažné vody. No vesele to dávkuji do difuseru ta 14 dnů....potom výměna naplně. výhodou sušených kvasnic je to že neplesniví. jo a do toho filtru to není problém jento velice učinná metoda-používá kamarádka
Dobrej
Přečetl jsem si zde návod ale mám pár otázek:
1.)mohl bych tu hadičku místo do difuseru natáhnout do filtru?
2.)jak předejít výbuchu
3.)v jakém množství by to mělo být obsaženo v poměru (cukr/voda/kvasnice)
Děkuji moc za případné odpovědi

da se koupit i to drivko to ma krasny bublinky

Rebbie, ty "syntetické" jsou moc hrubé. Osobně "bublám" přes klasické pískovcové vzduchovací kamínky. Docela se mi osvědčili, bublinky jsou poměrně jemné.
moc velký rozdíl mezi nimi není.

Zatim sem ve fázi sbírání informací....čili eště nebublam

díky

I ty kamínky se dělaj hrubší a jemnější né?
Nejdřív zkus kamínek, když to o moc nehne z PH, tak zkus filtr z cigarety a potom lipové dřívko.

Čili co nejmenší ty bublinky to chce? Nebo jak je jako případně donutim se rozpouštět, hmm?

No jasně, že záleží na tom, jestli se ta bublinka jenom proběhne po akvárku a "přihnojí" hlavně vzduch nad ním, nebo se v tom akváriu opravdu rozpustí.
Jo ahaaa, on je v tom rozdíl jo....
Mluvíme ale o dávkování z CO2 láhve kde je difuzér a všechno se rozpustí. Nemluvím o burčáku a vzduchovacím kamínku tam ten vzoreček samozřejmě neplatí.

Je to jen orientační aby se člověk měl čeho chytit a neotrávil ryby. Já dávám 7 bublinek za 10 vteřin po 24 hod

Chaaaaaaaaa, mě teda vychází 2,4 bublinky za minutu.....

Teda dala sem objem akva menší.... Má se zadávat čistej asi né?
.., prosím, co to sou ty stupně dKH?

počet bublinek za minutu = °dKH x objem akvária v litrech / 50

kolik bublinek ma byt za 1minutu
Bohužel nemáš pravdu, po chvilce ti půjde všechno CO2 do akvária.

dneksa sem poprve namichal Co2 z kvasnic v poměru 1 hrnek cukru pulku čajove lžičky kvasnic a zalil sem to vlažnou vodou asi tak do 2/3 mohlo by to byt? a ještě filtruji to CO2 pres jednu pet lahev s vodou ktera je asi naplněna voudou do pulky!!!!!! ja si myslim že to CO2 zustane v te pet lahvi a do akvarko pujde malinkate množstvi toho plynu
Jeste bych doplnil neco malo k tomu,co napsala katunka....
1)Je potreba mit taky dobre osvetleni nadrze,pod kteryma rostliny rostou,potom by davkovani CO2 bylo zbytecne.
2)Velke mnozstvi rostlin.Tim,ze ve 100 litrove nadrzi je jeden Echinodorus a 3 stonky treba Ludvigie,to opravdu nevyzaduje hnojeni.
-Nejlepsi by bylo,kdyby jsi napsal vse podrobne o nadrzi...Zarybneni,kolik a jakych rostlin mas,jake mas osvetleni,jak je akva velke,jake potize z rostinama mas ze je chces hnojit,paramatry vody...A taky samozdrejme foto.
Víš vůbec k čemu CO2 slouží? Jaká jsou rizika jeho aplikace v nádrži? Co všechno podmiňuje využitelnost pro rostliny? Všechny ostatní faktory máš v optimu? Anebo jsi prostě jen někde četl, že to podporuje růst rostlin, takže hurá na to?
Ja hadicku lepil chemoprenem, nechal jsem to zaschnout nekolik dnu. Zalezi na pouzitem lepidlu.
Přidat reakci
1 ...... [90] 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82973x