CO2
Proč to z akva na noc vyndaváš?
No urcite by ste to prezili ale pekne by vam to tam smrdelo od toho kvasu
Nestane sa nič. Myslím že nebezpečná koncentrácia je niekde okolo 10-20% CO2, a to by musela byť vážne úplne vzduchotesná miestnosť a púšťať tam co2 z bomby.
Presne pre mnoho nevýhod pet flašky(nekontrolovateľnosť, nepraktickosť, nestálosť, ...) som si zaobstaral co2 fľašu a je to najlepšie, čo som urobil. Do akva ide co2 kedy chcem a presne koľko chcem. A žiadne na začiatku silné bublanie, na konci slabé s pet flašky, dopĺnanie kvasníc a podobné nezmysli.
Ne, takrka si nedokazu predstavit kvasnou kad (teda, v hodne divokych snech jo), ktera by tolik co2 vyprodukovala. Lide ho za noc vydychaji xxxx nasobne vic. Mozna, kdyby se v male, dobre utesnene mistnosti pustila cela 11kg lahev .... ale to je stejne hloupost, v takove utesnene mistnosti by se clovek udusil tak jako tak.
Starší reakce
Jste slabý,jak čajíčci.Není nad to,strávit na Ukrajině o týden víc a na latrýně místních si přečíst Tolstého vojnu a mír v originále a přečtenými stránkami ....však víte co.Můj kamarád má vlastnost,že musí ochutnat všechno místní i kdyby to mělo zabíjet.Musel jsem pro něhu jet do Černé na hranice a ještě dneska prej,má s toho průjem
a to bylo v devadesátýmpátým.
To se nedivim, z te cisterny bych si asi taky nedal, stacilo videt par muziku, jak si nechali nacepovat do igelitky, par dalsich motajicich se kolem, kohoutek kapajici onu zivotodarnou tekutinu ....
V roce 1986 za Gorbačova a jeho "suchého zákona" to byl jediný "alkoholický" nápoj, který se mohl prodávat veřejně a bez omezení. Přestože tehdy ve Staligradu stála snad na každém rohu cisterna s tímto nápojem, přiznám se, že jsem ani neochutnal. A to bylo léto, horko a žízeň...
Jenže strach, že mi kvas neudělá dobře, byl velký...
On dobre udelany vubec neni spatny
Možná by si mohl Jurásek zařídit obchod s KVASEM, hnedle po vodce to druhým všesvazovým nápojem v zemi, kde zítra znamená předpředevčírem?!
Jurasek napsal: Nedávno jsme se doma bavili o kvašení chleba a o chlebovém víně. Tak mne napadá, nešel by třeba starý chleba využít k výrobě CO2 do akvárka?
Proc ne. Ale - kvasit budou polysacharidy, kterych je v chlebu dost. Rekl bych, ze hrozi, ze to chyti kvaseni octove. Take vune nevykvysitelnych zbytku bude asi mene vabna, kdyz se zapomene vcas vymenit. Davkovani take hure pocitatelne. Zustal bych u sacharozy, nestoji to majlant, chleba nech kralikum.
no zkusim ty vaše množství zítra to tam nadávkuji a budu sledovat hodnoty
Ohohooou, doktore!
Toho Mistra vygumujte, ten je tu jen jeden - božský Kája...
Předem děkuji!
Dá se přihnojovat CO2 i do tak malého akviška, ale je skutečně nutné mít jakési povědomí o uhličitanovém systému.
Pokud byste se do toho chtěl pustit, doporučil bych vám dát do 0,5l PETky 0,4l vody, 0,3ml sušených kvasnic (odměříte např. "3ml" injekční stříkačkou) a 30g cukru. A pro začátek by bylo rozumnější nedávat do akviška rybky a alespoň pár dní průběžně měřit hodnoty pH a alkality.
Jestliže bude vše podle Tilmannovy tabulky "v normě", můžete zkusit přidat rybky.
Dlouhodobě přihnojuji CO2 24 l akviško s rybkami a krevetkami a jde to.
(Musí to jít - svítím více než 2W/l...
)
to je hezké, že hodnoty jsou vysoké, ale burčák nanadávkuješ a do 12l toho není potřeba na udušení ryb mnoho
zkušenosti s tím nemám a burčáku se sám bojím, takže asi moc neporadím
KH a PH je na dost vysoke urovni takze toho se nebojím
bublat se určitě dá, ale je nutné vědět co děláš a proč to tak děláš
nicméně já se bál dát burčák do svého 128l akva (ikdyž hlavně kvůli nízké KH) natož pak do 12l
zkusil bych spíš poslat soukromou poštu majitelům těch akvárek
Mně to taky připadá jako jít s kanónem na zajíce.
preco?
Bublat do 12litrového akvárka je o rybky.
Ahojte,
viem že sa to tu asi nehodí ale je dobré množstvo do 0.5l PETky
2g kvasníc
100g cukru
0.3l vody
bude to do 12l akvárka??
Bammaboy
stary chleba pchat do flase = zabava. tie kvasnice za 10sk su o kus pohodlnejsie.
Nedávno jsme se doma bavili o kvašení chleba a o chlebovém víně. Tak mne napadá, nešel by třeba starý chleba využít k výrobě CO2 do akvárka?
Starší reakce
Plně s tebou souhlasim...
Starší reakce
no jo to je pravda, taťka taky kvasí spíš v chladu a páááne ty bublají. Děkuji udělal jsi mi radost
a vzpamatují se z toho přes den, neodejde jich přes noc polovina?
Ahoj, docela dlouho přemýšlím nad výrobou CO2 do 200l, ale akvárko máme v podkroví-přes noc se tady netopí, takže teplota někdy spadne i na těch 17-18 stupňů.
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví kolik je minimum pro kvasnice aby bublaly nebo jestli je pro mě jediná možnost CO2 bomba za 10 tisíc?
Starší reakce
protože jelikož se kapaliny odpařují za každé teploty, rádo to kondenzuje na stěnách lahve a dokonce i v trubičce, když se podíváš do trubičky, tak sem tam uvidíš kapku a ty udělaj mastnej, hnusnej povlak, toho se jednoduše zbavíš druhou lahví, záleží hlavně na výšce vodního sloupce, ani ne tak na objemu
podstatně to bublá tejden až tejden a půl, ale protože ty dáváš půlku droždí co já, tak ti to taky vydrží dvakrát tak dlouhou, nepřímá úměrnost(my sme to měli na začátku primy, 6. třída)
0 02.12.2007 16:34 Radka – .
Vencisimo ,tobě to buble jen týden?
Já bublám 3 týdny i více.Dávám do 2 l petky 1/8 kostky droždí a 1,5 hrnku cukru.
no, u toho mýho návodu to taky můžeš dát na kamínek, ale míň se to rozpouští, jinak nechci strašit, ale podle tvojí fotky máš jen jednu lahev a tak asi zejtra budeš mít hnusnej mastnej povlak na hladině, jinak tý vody můžeš dát i víc(dýl to vydrží bublat)
Abyste si mohli udělat srovnání
(Vše na mejch 200l), připravíme si droždí, cukr, 2 2l pet lahve, vzduchovací hadičku, vzduchovací kamínek, 3 spojky vzduch hadiček. Do víčka lahve vyvrtáme jednou jednu díru, do dalšího díry dvě, zastrčíme spojky a zalepíme. spojíme lahve hadičkou a do jedný dáme i ze spodní strany víčka hadičku a na ní kamínek(víčko se dvěma dírama), do této lahve příde jenom voda na filtraci mastnot z burčáku. Druhou dírou vedeme hadičku do nasávání filtru pro lepší rozpuštění CO2(na funkci filtru nemá vliv, na ní taky bude ventilek, protože by byl průser, kdyby tam natekla voda z akva). Do prázdné lahve dáme tak čtvrt až půl kostky droždí(ta půlka je fakt už hodně a musí se vzduchovat hlavně přes noc, čtvrt až třetina v pohodě, přes noc to nevadí), nasypeme půl kila cukru a dolejeme do čtyř pětin vlažnou vodou. Láhev protřepeme a uzavřeme již udělaným víčkem s dírou. Teď už jen čekáme, za dvě hodiny to začne bublat, nejbouřlivější reakce tak na první den, proto nikdy neděláme roztok večer, ale raději ráno a dopoledne. Stačí to tak na tejden. Více svítíme, protrháváme kytky a pozorujem ryby, hlavně ancistruse(na těch je to poznat dřív než na jiných rybách, že sou přiotrávený). Přdávání CO2 neni žádná nutnost, já to udělal několikrát na jaře a teď poslední měsíc to dělam, kytky rostou mnohem rychlejc, hlavně, když člověk udělá roztok, tak už lahev neotevírat, protože kvašení je děj bez přístupu vzduchu.
0 02.12.2007 08:53 Petr1 Nejsou ty silikony a emaily trochu složité? Na téměř vše v akva používám patex. Za 2 minuty nahřátý na tekutý stav, z pistole naleju/natlačím kam je potřeba (má to tuhost zhruba jako silikon v tubě) a v jakékoliv barvě a za minutu je to ztuhlé. A relativně pružné. A jdou tím i nečekané věci. Jednak utěsnit téměř cokoliv a když jsem třeba potřeboval koleno na hadici, vzal jsem trubku, přeřízl po úhlem 45 stupňů, dal k sobě do pravého úhlu a objel patexem. A drží to
Když trubky nešly spojit, nanesl jsem z patexu těsnící kroužek a taky ok ...
neni to náhodou takový to smradlavý dvousložkový, jak jedna složka je takovej bílej prášek a druhá je průzračná vodička a udělá se z toho taková bílá kaše a až to ztvrdne tak je to bílý hladký a lesklý a tvrdý jak šutr? tak to by nejspíš vydržet mělo(chemickej rozklad)
zkus to a uvidíš(nevim co si mam pod emailem představit, sem myslel, že to sou barvy, vanu ale akrylátem nebo laminátem či epoxidem a rozbitý talíře hážem do koše), jinak se mi zdáš moc hrrrr a když je člověk moc hrrrr, tak se věci kazí
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 92
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 82934x