Rak - chov
Jestli myslíš klasickýho říčního tak asi ne protože je to podle mě chráněnej živočich.
Měl jsem 2 bílé raky...často jedí a když nedostanou potravu, začnou sekat rostliny...rybky nechali být, pouze slabší rybky (období nemoci) sežraly. Ano, jí opravdu vše. Teď mám raka červeného v samostatném akvárku...dal jsem k němu paví očko a za tři minuty si ho ulovil a sežral. Jí patentky, sušené, ale velice si pochutnává na hrášku (kupte klasický mražený), kterého sní klidně i 6 kuliček denně. Krunýřek ze svlékání nechte v akváriu, většinou ho do 2 dnů sní sám. Menší rak se svlíká přibližně 1 za 14dní pak se se interval zvýší asi na 1svlek za měsíc. Chov je poměrně jednoduchý
S rakom v akváriu sú vždy problémy, ale samostatne sa dá v pohode chovať. Citujem odborníka:"Malo by platiť pravidlo: čím lepšie kŕmený, tým častejšie sa zvlieka(kým je mladý)".V brachovom 54l akváriu zbaštil všetky rastliny a rybky si nevšímal, len rýpal a rýpal...a zvliekal sa tiež asi dva razy mesačne(pancier vždy zožral).
tak sem mu tam nechala"kabatek" a on ho zbaštil sam.dočetla sem se že doroste 20-25CM.baští vše hlavně nitěnky,snědl i mouchu která se tam utopila.roste přímo před očima.
Svlékání raků je obvyklá záležitost. Krunýř můžeš odlovit, ale nic se nestane, když ho tam necháš. Slouží třeba šnekům jako zdroj vápníku.
Více o krabech (racích) na
rybicky.net/rady.php… Mám obdobný problém, rak zneškodnil vše živé a jedenou se svlékl. Mám ten svlečený "kabátek" vylovit a vyhodit, nebo ho tam mám nechat?
V OBŘÍM AKVÁRIU V HRADCI JSEM SI KOUPILA RAKA.MÁM HO ASI MĚSÍC A UŽ 2*SE "SVLÍKNUL" Z KRUNÝŘE.MĚLA SEM HO U RYBIČEK A VŠECHNY MĚ JE ZLIKVIDOVAL.TED JE VE SVÉM AKVÁRKU.JE TO NORMÁLNÍ ŽE SE TAK ČASTO "SVLÍKÁ"???A JAK ASI BUDE VELKEJ???

Přidat reakci
1 ...... 27 ...... [28]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29991x