Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Divoké živorodky - chov, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Divoké živorodky - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 15:59 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: zelenakapusta
Teď jste odhalila "prameny" příčin, které se "slily v potok" následků. Vyspělí samci, jako první svým chováním signalizovali otravu a bylo to nejvyšší varování pro záchranu druhu.

Odkalení, očista filtru a klidně totální výměna vody pomůže, ale více otravou postižené ryby nemusí přežít.

Organizmus mladých samců i samotných samic může vzdorovat déle a nemusí se to viditelně na těle deformací projevit. Smrt má následně náhlejší průběh, jako by z čista jasna.

Paví očka vydrží o něco víc, než gudeje a společně je mívám pouze přes léto venku v zahradním rybníčku, kde to bez negativních následků funguje, ale doma v akváriu to nedoporučuji, takto kombinovat.

Vydatné krmení velmi rychle kazí kvalitu vody - to zdůrazňuji ! Klidně u citlivějších ryb vyměním vodu i třikrát v týdnu a pokud to z nějakého důvodu zanedbám, tak o mnohdy velmi cenné druhy přijdu, to mi, již nepomůže vztek, ani pláč za mou nedůslednost a zanedbání zásad - osobní disciplíny.

Ještě dodám, že v případě úhynu většího plže a kolikrát i ryby, je znehodnocení vody ještě markantnější.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 15:15 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Ohledně agresivity Xenotoc já nevím, fakt nevím. Ano, jsou tam nějaké vnitrodruhové třenice, ale vůči vlastnímu potěru, dunajkám i jejich potěru projevují spíš zvědavost než touhu po sežrání. Mít plný stav neonek, to bych se o potěr dunajek už obávala, neonky jsou docela potvory.

Ale ta krotkost mých Xenotoc může být založena - jak jsem tuším zmínila ve svém deníku - na vydatném krmení, které je ovšem nezbytné, aby byla dostatečně vysoká produkce detritu a přísun živin pro rostliny.

Co se mě týká, nepřijde mi, že by přidání dunajek skokově zvedlo hladinu dusičnanů, bylo jich na to málo - 13 polodospělých rybek a první potěr se objevil po více než měsíci, kdy samotné Xenotocy stihly už zvýšit vlastní počet.

Pokud něco skokově hnulo s chemismem, nejspíš to byl opravdu rozklad ampulárie, vytáhla jsem už jenom prázdnou ulitu, její mršina se už zcela rozložila. A je možné, že jsem tomu nasadila korunu já sama když jsem minulý týden jako chuťovku pro rybky rozmačkala asi 10 šneků a následně jsem dala ještě okurku pro šneky a ti se mi ze dna nastěhovali na ně, takže o dno nikdo nepečoval.

Možná, že každá ta věc sama o sobě nic neznamenala, ale v součtu to je už malér.

Edit: Opravdu jsem se obávala toho, že se mi Xenotocy budou mezi sebou řezat a budou zlé i na dunajky, ale ukázalo se, že jsou to hotoví beránci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 14:54 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Pokud to bylo tím, že jsi přidala gupky, tak o tom na netě (i zahraničním) bude minimum informací, pokud vůbec nějaké. Kdo totiž má populaci xenotok, nepřidává k nim jiné ryby (obává se agresivity, standardně má každý druh v samostatné nádrži, atd.), takže to nemá jak zjistit. Nevím o nikom jiném, kdo by k nim dal gupky. Co jsi udělala ty, ukázalo, že to jde. Jenže to podle mého odhadu současně způsobilo zvýšené množství dusičnanů a nastaly aktuální problémy.

Mě by to z mých zkušeností nenapadlo. Ale stejně jako ostatní jsem si nemyslel, že to je v pořádku a zeptal se Milana Murka, který má tyto ryby od roku 2012. On to zná v situaci, když dlouho nemění vodu a překrmuje (Milan má tolik akvárií, že občas nepozoruje, jestli všechno ryby hned skonzumují). Ty jsi v krmení pečlivější, ale podle mě jsi prudký nárůst dusičnanů dosáhla těmi gupkami navíc (ještě bych čichl do filtru). Dobře, že pozoruješ, žes udělala video a nastartovala tuto diskusi. Přestože to dopadlo jinak, než jsi čekala.

Edit: Petrl asi nepřekrmuje (což je zřejmě zásadní pro udržení hladiny dusičnanů na přijatelné míře) a drží dlouhodobě xenotoky v monokultuře (asi). Takže jeho procesy budou pozvolné a tyto problémy nezná.
Edit2: On má X. eiseni. Je to příbuzný druh, ale roste větší a může být možná trochu odolnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 14:37 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: ctibum
Ale co ještě dál rozebírat?
Ano, uznala jsem, že to není to, co jsem čekala.

Důvody proč jsem měla chybný odhad:

1.Celý týden jsem hledala na netu videa a články o chování daného druhu - nic k tomu, co se dělo jsem nenašla.

2. Celé se to odehrálo velmi rychle a zlomově, v tomto případě skoro doslova a bez jakýchkoli varovných příznaků. Do akvária civím den co den, nic nic a ze dne na den jsem viděla něco takového. Tak mě napadlo, že je to druh chování, který ještě neznám, protože když jsem si toho všimla poprvé a v následujících dnech, samečci se po chvíli zase narovnávali.

3.Teď když jsem teda vzala to, že je to otrava, nechápala jsem tu podivnou selektivnost. Postiženi jsou výhradně zcela vybarvení samečci jednoho ze dvou druhů, které v akváriu mám. Že jsou určité druhy více nebo méně citlivé na to nebo ono, to mi bylo jasné, ale že byl v dané citlivosti rozdíl ještě mezi pohlavími, o tom jsem nikdy neslyšela i když globálně - jak zmínil Jirka - je vyšší odolnost samiček vlastně logická, jsou zachovatelkami druhu. Ale vidět to na vlastní oči je opravdu hodně šokující.

4. Pátrala jsem na netu ohledně deformací páteře, ale zase jsem nenašla nic, co by se podobalo tomu, co se děje v mém akváriu.
Běžné je zakřivení dolů, to se třeba stává samičkám, které jsou servané po porodu. Nebo jsem našla zakřivení do stran, které je způsobeno špatnou výživou. Ale vůbec nic jsem nenašla o zakřivení směrem nahoru. Samozřejmě, že jsem prohledávala české stránky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 14:34 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: petrl
Fotka k příspěvku Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že šlo o nárazový nárůst dusičnanů. Ve stejně velkém akváriu, jako zelenakapusta a bez filtrace, mám takovouto populaci - video www.facebook.com/… Je fakt, že poslední rok měním vodu docela pravidelně, nicméně na začátku léta byl měsíc, kdy jsem nevyměnil vůbec, občas nevyměním dva týdny a často to je jen 10%. Doteď jsem považoval tyto ryby za velmi odolné (v akváriu je permanentně trocha sinice, hnily tam stonky epipremna a kořen), ale možná je to proto, protože jsem jim nikdy neudělal náhlou prudkou změnu k horšímu. Všechno to byly pomalé, pozvolné změny.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 13:42 Muž petrl [34] Re: zelenakapusta
Záhada, já chovám Xenotoca eiseni od roku 1982, tj. 37 let,mých cca 40 stávajících kusů jsou potomci jediného páru z té doby, za tu dobu jsem podobné zalomení samce zaregistroval pouze
1 x, ale byla to vývojová vada od narození a samec normálně dožil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:38 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Nevím. Možná je dorost nějak hormonálně chráněný. Možná samotné zlomení způsobí nějaké "namlouvací/konfrontační pohyby", které nedospělí samci nevykonávají.

P.S. Samice mají logicky jiné hormony. Takže, pokud je to ovlivněné hormony, má logiku, že se jim toto neděje. Co se gupek týče - prostě jako druh budou (asi) odolnější. Kdyby sis mohla čichnout k vodě, ze které jsem je v roce 2007 lovil, pochopila bys :).

P.P.S. K lámání na kterou stranu: Nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:37 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Ale proč tedy nejsou postiženi všichni samci, ale výhradně dospělci?

Edit: a proč se lámou na druhou stranu než je tak nějak přirozenější?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:32 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Přesně, co napsal Milan Murko - děje se mu to jen u samců a zřejmě jen dospělých. I já měl podobně zlomeného jen samce.

Napadá mě, co říkali němečtí akvaristé, když jsem si bral Micropoecilia picta: Pokud klesne teplota na 18°C, začnou hynout samci. Ergo - pohlaví u některých druhů ryb nemusí reagovat na zhoršené podmínky stejně. Má logiku, že samice budou ty odolnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:29 RAP Re: zelenakapusta
zelenakapusta napsala: ........Je možné, že to, že jsem si její smrti z důvodu nízké zimní aktivity nevšimla, a její tělo se stihlo rozložit, způsobilo nerovnováhu v chemismu akvária?
100%, mě zahýbala uhynulá ampulárka s vodou ve 240litrovém akváriu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:25 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Pokud je ale situace natolik dramatická, jak je možné, že se to projevilo výhradně na dospělých jedincích jednoho druhu a jednoho pohlaví?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:15 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Konkrétní odpověď: Kupodivu ano. Každý jeden druh divokých živorodek je specifický, každý má určité know-how, na které je třeba přijít, aby chov dlouhodobě fungoval. Někde je to tvrdost vody, někde čistota vody, jinde velikost akvária a strava. Toto je poprvé, co vidím ve větší míře problém u X. doadrioi způsobený (asi) dusičnany. Není vůbec od věci zjistit, co ty dusičnany zvedlo. Pokud to náhodou dusičnany nebyly, je třeba hledat dál. U divokých živorodek je to stále do jisté míry výzkum. Každý, kdo je v budoucnu získá, si takovouto diskusi rád přečte.

Edit zelenakapusta: I ta uhynulá ampulária mohla přispět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:09 R Muž afc1886 [14654] Re: zelenakapusta
I to je možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:04 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: afc1886
Co se týká šneků, tak poslední dobou každý týden odebírám jedince s nejhoršími ulitami, naposledy to bylo cirka 20 šneků.

Jinak, zrovna když jsem kontrolovala umřelce, našla jsem i prázdnou ulitu jedné z ampulárií. Koupila jsem obě plně vzrostlé a měla jsem je téměř rok, je možné, že uhynula prostě věkem?

Je možné, že to, že jsem si její smrti z důvodu nízké zimní aktivity nevšimla, a její tělo se stihlo rozložit, způsobilo nerovnováhu v chemismu akvária?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 12:01 R Muž ctibum [6865] Re: JirkaŠčobák
Řekl bych, že to už by se mělo rešit jinde. Nebo u divokých živorodek se dusičnany zvyšují nějak jinak, než u jiných ryb? Původní dotaz byl zodpovězen a pokud má zelenakapusta potřebu to dál řešit (což asi nemá, když případ uzavřela), má k tomu příslušné vlákno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 11:54 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: afc1886
To samo o sobě nevadí. Mám u svých xenotok podobná množství a zlomeného samečka jsem měl dosud jen jednou. Zelenakapusta nějak výrazně zvýšila množství dusičnanů, ale šneky tam má v podobných množstvích stále, takže ti to podle mě neudělali (akvárium je na ně zvyklé). To, co způsobilo překročení hranice, bylo něco jiné.

Prosím, zruš své OT. Řešíme, proč má zelenakapusta tuto situaci a i případná úvaha o šnecích do této diskuse patří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 11:46 R Muž afc1886 [14654] Re: JirkaŠčobák
Za mě i to velké množství okružáku moc nepřidá na kvalitě vody.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 11:34 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Bez názvu
Moje hluboká pokorná omluva pro 0.
Případ uzavřen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 11:31 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Milan Murko napsal:
“Moj názor: Zlé podmienky, veľa dusičnanov vo vode, mne sa to tiež stane, ked dlho nemením vodu a prekrmujem a to mám výkonné fitre. Ale skor sa ohnú opačne. Zaujimavé je, že u samíc sa to nedeje.”

Následně jsem s ním konzultoval, že se tvoji zas vrátili zpět. Milan napsal, že když se jemu ohli, nevrátili se. Ale: Možná - a to je moje teorie - jsi je zachytila ve stádiu ohýbání. Možná se po prvních ohnutích vrátí ještě zpět. Možná ne všichni ohnutí přežijí.

Je otázka, kde se ti berou dusičnany, když tam máš tolik rostlin. Napadají mě dvě možnosti:
1) Hromadí se ve filtru a přes něj se vypouští do akvária. Já filtr nemám, tak jsem na tom paradoxně lépe.
2) Gupky, které jsi přidala, ti skokově zvýšily množství dusičnanu. Já vlastně nikdy neudělal, abych xenotokám přidal ryby, takže se mé akvárium a vegetace v něm s dusičnany vyrovnává plynuleji.

Každopádně je to pro mě a všechny, kdo X. doadrioi mají, dobré varování, na co si dát pozor (já dosud registroval jen jednoho takového samce a myslel si, že to je genetické). Něco nové jsem se dozvěděl.

P.S. Nedávno jsi psala, že ti submerzní listy S. platyphylla rostou nad hladinu - to vlastně taky muže být dukaz vysokého množství dusičnanu.
P.P.S. 0 měl pravdu. Jeho kritika ti nebyla příjemná, ale kdyby sis toto nechala pro sebe, nepřišli bychom (asi) na příčinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 11:07 R Muž afc1886 [14654] Re: zelenakapusta
V deníku jsi celkem kritická k odpovědím na fóru, ale asi měli chlapi pravdu, protože vidím, že už píšeš o úmrtí. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 10:30 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Pokud to pomůže, samečci, u kterých jsem si tohoto všimla, jsou ti největší a nejlépe vybarvení. U menších nebo mladších nic. Ani u samiček nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 10:13 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: harpunar
Ať tak nebo tak, v mém akváriu je jakýkoli odlov nemyslitelný. Zmasakrovala bych si veškerý porost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 10:11 harpunar – Mi stačilo na video cca 5 s.
A musím dát za pravdu Pavlovi-O-. Nenechat toho samce trápit-usmrtit a do tobogánu. Mám tyhle ryby a spoustu dalších divokých živorodek léta a takhle zdeformovaný samec do nádrže nepatří.Ti ostatní ho ubijou už jen kvůli vnitrodruhové agresivitě xenotoc.Amen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2019 10:05 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Zjišťuju názor Milana Murka, který tuto populaci vylovil v Mexiku v roce 2012. Napíšu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 00:57 0
Je spousta videí, kde lze vzhled a chování druhu opticky porovnat.


www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.02.2019 00:46 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Nikdy jsem to nepozoroval. A máš moji populaci.
Tím neříkám, že ti nemohou dělat něco, co já neviděl, ale je to docela neuvěřitelné/překvapivé a nedivím se ostatním, že reagují, jak reagují. Kdybych byl na tvém místě, bral bych to jako logickou skepsi, nedeptal se, nehádal se, pozoroval dál a dal informaci za pár dní. Protože jestli ti toto dělají zdravé ryby, je to něco, co mnoho akvaristu nepozorovalo (jestli nejsou zdravé, potřebuješ stejně zjistit víc).

P.S. Napadá mě, jestli se samečci nepoprali, nemlátili do sebe ocásky a nenalomili si ocasní páteř, takže se při imponování takto prohnou.
P.P.S. Za dobu, co je mám, se mi jednou objevil jeden sameček, který měl podobnou deformaci ocasní ploutve trvalou. Nedokázal se narovnat a byl podle toho poznatelný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 00:20 Muž Smetany [1226] Re: zelenakapusta
No mě napadlo jestli si těm rybám nemohla narušit teritoria. Třeba si takhle určují nové (jen nápad ale třeba je to blbost).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2019 00:08 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Smetany
Ne nijak markantně, ale odebrala jsem Bacopu caroliniana, kterou jsem měla u předního skla, takže se to tam vizuálně poněkud uprázdnilo. Ale reálně je akvárium natřískané rostlinami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 23:58 Muž Smetany [1226] Re: zelenakapusta
Čistě ze zvědavosti neredukovala si v poslední době rostliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 23:37 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: RAP
Mrkni na to druhé video. Tam se předvádí jeden, pak připlave druhý, který vypadá stejně a třetí tam naznačuje totéž, ale je to jenom náznak.
Jak jsem psala, brala bych, že je to degenerativní onemocnění, kdyby tak vypadal trvale, ale ti samečci se pak normálně narovnávají.

Pokud aspoň občas mrkneš do mého deníku, něco takového jako takovou šílenou deformaci, bych tam rozmázla jako lejno na dálnici.
Mně bohatě stačilo, když jsem si všimla, že jeden sameček má po boji vytrženou šupinu a málem jsem do akvária sypala antibiotika. Pokud by se mi v akváriu objevila jediná takhle znetvořená ryba, rozhodně bych sem nasypala mraky fotek a pátrala po příčině.

Edit: Pokoušela jsem se najít na netu aspoň něco o chování těchto rybek, ale skoro nic tam není.
Když se mi podařilo natočit páření, taky jsem si to nemohla ověřit na netu, protože to nikde není.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 23:29 RAP Re: zelenakapusta
Jano, takhle ti to dělá jen ten jeden nebo i ostatní? Takhle prohnout tělo se mi nezdá normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   09.02.2019 23:01 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vlka
Rozhodně napíšu, ale už ne do fóra, ale jenom k sobě do deníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 23:00 Muž vlka [3441] Re: zelenakapusta
Neznám tenhle druh rybek. Snad se o tom někde píše. Zapátrej někde na netu nebo v akvaknížkách a uvidíš. To víš, první dojem z videa. Tak ať se daří a byl bych rád, kdyby jsi časem napsala jak to odpadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:41 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vlka
Naprosto bych to uznávala, kdyby to bylo něco trvalého, ale po chvíli se ten sameček narovná jakoby se nic nedělo.
A kdyby jenom tento, takhle se chovají všichni dospělí samečci, takže podle mínění kolegy 0 by byl na odpis tedy každý jeden dospělý sameček, tzn. veškerá dospělá mužská populace. Přijde vám to pravděpodobné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:37 Muž vlka [3441] Re: zelenakapusta
Koukal jsem na ta videa několikrát. Upavích oček se mi tohle stalo párkrát a bohužel rybička to nepřežila. Raději jsem sám ukončil její trápení. Když se samec dvoří, vždycky je u samičky. Sama musíte uznat, že na chování toho samce na tom videu je něco, co nepatří do chování zdravé rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:25 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: 0
Přečetl jste si vůbec, co jsem napsala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:19 0 Re: zelenakapusta
Není to nedorozumění, ale holá skutečnost, která Vás nakonec stejně "dostihne" a teprve tehdy se dostaví prozření . Žel, je to tak, i když je bolestné si to připustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:13 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: 0
Jak jsem napsala, dál se k tomu nebudu vyjadřovat, evidentně došlo k hloupému nedorozumění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:11 0 Re: zelenakapusta
Můžete si mne mínusovat, jak je libo. Za svým slovem si stojím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:08 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: JirkaŠčobák
Dál no komment.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:06 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Králík
Nejspíš jsem měla dopsat, že žádný z nich není "postižený", že se po chvíli zase narovná, ale prostě mě nenapadlo, že to bude to první, na co pomyslí někdo, kdo se na video podívá.
Když jsem totiž napsala "chování" předpokládala jsem, že je jasné, že je to něco, co není trvalé, ale že se tak chová v tom okamžiku, kdy jsem ho stihla natočit.

Hloupé nedorozumění, ale ty ryby nejsou postižené. To už bych měla dávno zapsané v deníku. To je něco, z čeho bych byla totálně zděšená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:05 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: zelenakapusta
Bohužel, ten konkrétní sameček na tom není dobře. Má i deformovanou zadní část těla. Izoluj ho v něčem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:04 0 Re: zelenakapusta
:-O , ne , hmm . U mne by, taková ryba "letěla" ven tryskovou rychlostí!!


Tady je spíš na místě otázka, zda je to pouze sešlostí, nebo spíš nevhodnými podmínkami !



 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:02 Králík Re: zelenakapusta
Omlouvám se, ale z těch videí to tak opravdu vypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:02 Andaska Re: Králík
Mě příjde, že i hůř dýchá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 22:00 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Králík
Takže podle tebe i kolegy 0 je na "odpis" veškerá dospělá samčí populace? Ale no tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 21:59 Králík Re: zelenakapusta
Nevím tedy jestli je to kvalitou videí, nebo něčím jiným, ale souhlasím, "že je na odpis".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 21:54 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: 0
To je naprostý nesmysl, žádný ze samečků není deformovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 21:52 0 Re: zelenakapusta
Tady není co řešit. Na první pohled jasné, že ta ryba je na "odpis" !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2019 21:05 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Dvě nová videa
Omlouvám se, že zase otravuju, ale potřebovala bych pomoci s identifikací chování samečků Xenotoc doadrioi, které je patrné na videích.
Moje 1. domněnka je, že se jedná o předvádění se před samičkami, ale nikdy jsem ještě neviděla, že by následoval namlouvací taneček ze strany samičky.
A právě kvůli tomu mám domněnku 2, že se jedná o imponování mezi samečky.

Za kvalitu videí se omlouvám, když jsem je natáčela, nebylo to tak tmavé.

youtu.be/…

youtu.be/…

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 18 19

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 32558x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19584-divoke-zivorodky?od=251