Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Divoké živorodky - chov, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Divoké živorodky - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.10.2019 20:24 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: mikig
Tak to jsem moc rád a potěší, když je zákazník spokojen. :-)

Práce s odchovech a propagace této populace, nebyla marná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.10.2019 19:03 Muž mikig [512] - ŽivorodkyRe: 0
Mám to domů z výstaviště 10 min. pěšky :-) a šel jsem si cíleně jenom pro ně a viřníka na krmení potěru říčanek. Měl jsem je dvě hodiny v 10l nádržce na aklimatizaci a na pozorování, žádné špatné kusy jsem nenašel. Po přesunutí do 94l (zhruba 75 čistý objem vody, 1 rok staré akva, obydlené pouze čtyřma japonicama) se hned dali do průzkumu, žádné tendence se schovávat. V jednu odpoledne jsem je už krmil, parádní podívaná-je jich fakt plná nádrž a taky se začali barvit, stres z nich evidentně spadl. Děkuji Pavle naprostá spokojenost. Ať se daří!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.10.2019 18:39 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: mikig
Přežily transport všechny? Ony hůř snáší převoz a nemusí to každá vydržet. Chov je obdobný, jako u šlechtěných forem.

Zpět domů jsem nevezl žádné, všechny se za tu výhodnou cenu prodaly a v akváriu ve vyšším počtu lépe vyniknou.

Pokud se mezi nimi vyskytne, nějaká nekvalitní, tak ji raději odstranit. Bylo jich dost přes stovku a v tom počtu jsem při odlovu mohl horšího jedince přehlédnout.

Až se ty ryby zabydlí, tak by měly na fotkách vypadat líp.

Přeji úspěšný chov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.10.2019 11:29 Muž mikig [512] - Živorodky – Poecilia sphenops - divoká forma
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes koupena(za snad až symbolickou cenu) na burze v OV od 0 skupina cca 30ks pecilek přírodní formy, tak snad se jim bude dařit :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2019 21:41 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: 0
Detrit v této váze je hodně, hodně starý, ani ho neodsávám. Vodu spíš neměním, než měním a ne víc, než 15 %. Děkuju za tip s jinou rostlinnou nádrží. Taky sem mohu dolévat převařenou, vychladlou vodu. Krevetky dodám. Teplota vyšší, než 21 tu není problém. Krmení taky ne (už jsem je měl), je ale pravda, že ze všech ryb, které jsem kdy měl, je jejich krmení nejtěžší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.09.2019 21:11 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku Nedělej velké výměny vody, raději, ať při tom malém zarybnění mají starou vodu a jen za odsátý detrit ze dna dolij o podobné teplotě z jiné rostlinné nádrže, to množství, co odebereš.

Samozřejmě u nich musí být dostatek vegetující flóry v druhovém zastoupení, jak jsem, již dříve informoval a na hladině může být menší porost trhutky - riccia f., kterou mi krevetky nežraly, tak jako ricciocarpus n. a klidně i Lemna trisulca.

Mám u nich krevetky na udržení čistoty. Plži víc kazí vodu.

Krm v malých dávkách častěji a to živým i sušeným prachovým krmivem.

Teplota do +26 st.c., jim stačí, ale nenech ji klesnout pod +21 st.. Bude-li se jim dařit, tak by ta dospívající samice mohla koncem října, nebo v listopadu dát potomka-y.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2019 13:23 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: JirkaŠčobák
0 mi zaslal jeden pár Priapichthys nigroventralis, takže je od pondělí opět mám. Dal jsem je do jedné vázy a žijí.
Pokud nepočítám akvária na chodbě - mám všechny nádrže plné.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.09.2019 15:33 Muž mikig [512] - Živorodky – Phalloceros
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Samička říčanky začala rodit pod dohledem samečka. Odlov začíná :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2019 18:22 Muž mikig [512] - Živorodky – Heterandria formosa
Pokud by měl někdo zájem o živorodky trpasličí, mohu vzít pár mladých ryb na burzu v Ostravě tuto neděli,populace se mi za 6 měsíců zdesetinásobila :-) .Daruji,popř.vyměním za rostliny, krmení nebo jiné divoké živorodky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.09.2019 09:41 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Report
Phalloceros caudimaculatus reticulatus - mám jich stále plno.

Xenotoca doadrioi - stále velké hejnko, ale mláďat je trochu méně, poté, co jsem vyexpedoval skoro 30 kusů.

Limia perugiae - stále silné hejno.

Quintana atrizona - sem tam najdu mládě, ale asi si je žerou

Phallichthys tico - mám jich hodně.

Phallichthys amates pittieri - předevčírem jsem je sestěhoval všechny do akva pod stolem. Asi 11 ryb, z toho 3 z původních šesti stále žijí. Pomalu se množí, myslím, že bude dobře.

Micropoecilia picta - stále mi zbývají tři páry, rozdělené do dvou akvárií. Nemnoží se, ale jedna samice slibně kyne. Hodně je krmím. Držte palce, aby si nežraly mladé!

Girardinus falcatus - stále ve 12l, stále kvalitní skupina. Množí se.

Girardinus metallicus - poté, co jsem rok držel poslední samici a ona na severním okně odmítala uhynout, dal jsem k ní od Milana Murka samce a pár kusů potěru. Žijí v identicky velké kouli vedle G. falcatus. Uvidím.

Heterandria formosa - stabilní populace v jedné kouli a jedné váze, množí se, ale na rozdávání to není. Musel bych je mít ve větším.

Neoheterandria elegans - pár kusů v jedné kouli na chodbě a sleduju je sporadicky.

Neoheterandria tridentiger - poslední kus, asi samička. Slíbil jsem ji věnovat Jože Vrbančičovi, až se objeví. Kvůli kanibalizaci mláďat to není druh pro mě. Z lidí, kterým jsem je dal, je dovede množit 0. Milan Murko nechal svoji nádrž s nimi ještě víc zarůst a aktuálně jich má plno.

Priapichthys nigroventralis - vše, co mi zbylo, byli samci. Potvrdil to Zdeno Pichlík z Dunajskej Stredy, který je kdysi choval a kterému jsem dal své poslední kusy. Takže je aktuálně nemám.

Skiffia francesae - populace je v pořádku, ale poté, co jsem nedávno vyexpedoval 19 kusů potěru, je nemám zrovna na rozdávání.

Poecilia salvatoris - zbyla mláďata, která se dál množí, takže je v tuto chvíli držím. Jak bude vypadat stabilita v budoucnu, uvidím.

Scolichthys iota - včera jsem dostal od Joao Monteira z Antverp 10 kusů. Měly by prosperovat, držte palce!

Xenophallus umbratilis - včera páry od Joao Monteira. Vypadají být aktivní a v pohodě.

Poeciliopsis prolifica - stabilní populace, pomalu se množí, což jsem rád, protože se nějakou dobu nemnožily a Ivo Žídek mi musel dát pár kusů na postrčení.

Poeciliopsis gracilis - včera dva páry od Joao Monteira. Když jsem je ale nechával zvyknout si na nižší teploty před umístněním do koule, jeden samec mi vyskočil a přišel jsem na to až po nějaké chvíli. Žije, ale netuším, jak dopadne. Nicméně i jeden samec a dvě samice jsou ok.

Dunajské gupky - samozřejmě plno. Moje značkové ryby.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2019 11:05 Muž LubošJedlinský [594] - divoké a šlechtěné formyRe: JirkaŠčobák
Moc držím palce a věřím že ač to bude dlouhá cesta, nakonec dobře dopadne.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.08.2019 13:51 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: JirkaŠčobák
Harpunár je mimo ohrožení života a čeká ho náročná rehabilitace, aby mohl zase začít žít. Jeden trombus se podařilo rozpustit, druhý se musel odstraňovat. Komunikuje částečně, na pravé straně začíná víc hýbat prsty. Nechal jsem ho přes jeho partnerku pozdravovat od Milana Murka, Luboše Jedlinského a 0, kteří psali soukromě a mikig, který napsal sem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2019 23:59 -
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2019 21:30 Muž LubošJedlinský [594] - divoké a šlechtěné formy – Harpunár
Z této zprávy mě mrazí, doufám že se brzy za mnou zastavíš a budem dlouze hovořit nejen o rybách, tak jak tomu bylo před pár týdny. "Ivoši" drž se. Jedla

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2019 17:30 Muž mikig [512] - ŽivorodkyRe: JirkaŠčobák
Ajaj,proto jsem jej včera na burze v OV neviděl. Držím palce ať nám může ještě dlouho nabízet své krásné rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2019 16:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Harpunár
Kdo znáte Ivo Žideka, Harpunára - myslete na něj. Je ve vážném stavu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.07.2019 13:12 Muž Troppau [20] – Pár fotek Skiffia francesae.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Letní sezóna, spousta živého krmiva, spousta potomstva.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.07.2019 11:54 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tento týden probíhá perioda chladnějších dnů a citelněji klesají ranní teploty, tak jen varovně upozorňuji chovatele, co mají venku umístěné choulostivější druhy ryb, aby si tyto poklesy pohlídali a při nejhorším, alespoň část obsádky přemístili na přechodnou dobu do krytého prostoru, nebo nad hladinu dali fóliové krytí a podobně si chovy zabezpečili.

Dnes v pět hodin ráno byla teplota vody v mých venkovních letnících rybníčcích jen plus patnáct stupňů, což je skoro hraniční hodnota pro přežití pavích oček, aby následně nepodchladly a neonemocněly .

Přes den, když je zhruba plus dvacet, se voda tolik nenahřeje a v některých oblastech to může klesat i pod těch uvedených patnáct st..

Včera jsem z venku do baráku sklidil akorát Micropoecilia parae, které mám v přenosném škopku, takže to přenesení bylo rychlé a snadné. Jiné náchylnější druhy - neoheterandrie, limie, různé typy pavích ok a další, mám ve skleníku, kde je příznivější mikroklima.

Mohl jsem tam s tou nádobou přemístit i minipecilky, ale tím bych si tam mohl zavléci vajíčka vážek z venku, které decimují rybí potěr, což se mi, už letos přihodilo. Na tuto možnost nezapomínat, když se tím bude, kdokoliv zabývat.

Včerejší večerní snímky přenosných chovných škopků. Víc nemám nyní v práci čas to popisovat.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.06.2019 14:09 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku No pokud by bylo možné je zítra z ostravské burzy po někom poslat do Bratislavy, tak bys je mohl vyzkoušet prakticky velmi záhy po svém přání. Buď bych poslal živé dospělé, nevím, jestli celodenní pobyt v sáčku ten převoz přežijí, nebo násadu v podobě vajíček, které by sis nechal v něčem vylíhnou. Ale bez většího objemu - dostatku zelené vody a bakterií, nevyrostou a je neudržíš. Voda při odchovu se musí obměňovat ze stejných důvodů, jako u ryb.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 13:29 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: 0
Ty sladkovodní artemie bych rád vyzkoušel.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.06.2019 13:10 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Sladkovodní tropické žábronožky, využívané k biologické filtraci vody. Voda v nádrži s chovnými síťovými sekcemi, v nichž žábronožky jsou odchovávány, je naprosto průhledná, i když předtím byla zelená. Řasy na dně slouží za potravu umístěným plžům Taia naticoides, které z úkrytů vylézají hlavně v noci.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 13:08 Muž LubošJedlinský [594] - divoké a šlechtěné formyRe: 0
máš to moc hezky udělané, takové venkovní zázemí by se mi také líbilo, určitě se do toho do budoucna pustím, letos však ne, dokončuji 9m dlouhou voliéru pro papoušky, klimatizaci jsem také nemusel řešit žádný rok, mám kamenný dům a velmi silné zdi, problém nastal až v loni kdy jsem celou rybárnu zateplil polystyrenem kvůli zimnímu vytápění, ne a ne to vytopit, nicméně mě nenapadlo, že takový vliv na přehřívání to bude mít v létě v loni v akváriích 32stupňů což mi velmi oslabilo chov některých druhů, letos jsem začal klimatizovat raději s předstihem na 22 stupňů, později to zvednu na 24stupňů až se ochladí voda, je to příjemější i pro mě když tam celé dopoledne čistím akvária jako třeba dnes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   15.06.2019 12:42 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku I ve skleníku ryby nehynou, přesto, že jsem tam naměřil teplotu vody i 41st., ale později se rozrostou vysazené okurky a vodní rostliny, které zastíní hladinu a nebude to tolik stoupat, ani za venkovního vedra. Vyšší teplota vyhovuje vysazeným Poecilia velifera, P.sphenops, P.salvatoris, P.caucana, Xiphophorus milleri, Phal.quatripunctata i Limiím tridentiger a perugiae, plus jiné. Vodu tam čistí krom dafnií i sladkovodní žábronožky, které jsou ve filtraci mimořádně výkonné.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.06.2019 12:19 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Naštěstí tohle řešit nemusím. Venku sice v kamplech stoupá teplota vody blíže hladiny i přes 30st, ale ryby se mohou zdržovat i ve ve větší hlubině, kde je chladněji a přežijí tyto výkyvy v denním ohřevu a nočním ochlazení. Jediné ryby, co se mi v těchto dnech venku neosvědčily, jsou Priapichthys nigroventralis, vysazený potěr uhynul, což při jejich velké vzácnosti, nedostupnosti a tržní ceně je velmi citelná ztráta.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 06:25 Muž LubošJedlinský [594] - divoké a šlechtěné formy
Včera jsem musel umístit do rybárny klimatizaci, už začala nebezpečně stoupat teplota v akváriích, klimatizací jsem nastavil na 22stupňů a počítám než se akvária na tuto teplotu ochladí potrvá to nějaké 4 dny, v loni jsem ji umístil pozdě a chovy se velkými úhyny některých na teplotu citlivějších ryb nebezpečně oslabili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2019 19:39 Muž petrl [34] Re: JirkaŠčobák
Teplota stoupala postupně a těch 28°C je pro mé xenotoky asi maximum, ale je fakt, že mám, tedy měl jsem, dost přerybněno a je tam (bylo - důkladně jsem s krvácejícím srdcem protrhal)spousta rostlin, které v této teplé noci asi zapůsobily také negativně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2019 10:39 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: petrl
He? Uff!
Utíkal jsem změřit teplotu. V hlavním 112l akva bez filtrace s X. doadrioi mám 24,5°C (po výměně 10% vody před chvílí), v 5l elementce s potěrem bez filtrace, která je na skříňce výš, 26°C. Žije to.
Nestoupla ti teplota nějak skokově?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2019 10:22 Muž petrl [34] – Katastrofa
Dnes v noci mi uhynulo cca 25 ks Xenotoca eiseni, další s příznaky dušení zachránila rychlá výměna
části vody za studenou a ochlazení - teď je venku 14°C, polovina hodnoty včerejší teploty.
Teplota vody v akvariu před výměnou byla 28°C, nejvíce byly postiženi velcí dospělí samci, kupodivu
největší samice přežily.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.05.2019 13:19 Muž xvalp06 [145] - Živorodky
Fotka k příspěvku Mladá xenotoca odpočívající na listu echinodoru.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   13.05.2019 10:50 Muž 0 [1718] - Obecné.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Období letnění se nezadržitelně blíží a je nejvyšší čas mít vyčistěny a k napuštění vody připraveny sezónní jezírka a jiné nádrže. Po Žofii se otepluje a to rozvoj všeho podporuje. V předposledním týdnu května se má vše potřebné připravit, aby se v těchto odchovnách do konce měsíce května ustálila rovnováha, vsazené kytky začly vegetovat, plankton rozvíjet a voda po napuštění dostatečně prohřála. Kdo chce dosáhnout kvalitních odchovů u gudejí, jenynsií, gambusií, phallocerů, formósek, P.tico, severních druhů mečovek a plat, včetně X.variatus i X.xiphidium, tak by tuto možnost neměl opomíjet. Do nádrží pod krytem - fóliovníky a skleníky, je vhodné umístit všechny druhy a variety od skupiny ryb označených, jako molly, limia, jižní a choulostivější drobné druhy mečovek, plat X.maculatus, paví očka s endlerkami a jiné na teplejší i vyrovnanější poměry bez velkých výkyvů náročnější druhy. Je velká pravděpodobnost, že, některé živorodky potřebují být vystaveny účinkům přímého slunečního záření a příjmu na hladinu padajícího miniaturního hmyzu a rostlinného pylu, aby jejich v zajetí chovaná populace nechřadla do fáze zániku, což bude platit podle dostupných informací, např. pro minipecilky - druhy micropoecilia, které jsou citlivé na pokles teplot pod +18 st., proto je nutné jistit chovnou nádrž umístěním spínacího ohřívače vody. Venkovní chovy nutno pravidelně kontrolovat a hlavně zabezpečit a chránit před škůdci, třeba krytím sítěmi. Víc informací není obtížné si na internetu vyhledat.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.05.2019 23:23 Žena Acomys [97]
Fotka k příspěvku Dnes mi opět porodily p.gracilis. minule po 18 dnech, dnes po 14, předtím vždy po 16 dnech.
Občas dochází k potyčkám mezi mladými, přetlačují se z boku a přeskakují přes sebe, ale vždycky skončí dřív než zapnu foťák.
youtu.be/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   12.05.2019 17:36 Muž LubošJedlinský [594] - divoké a šlechtěné formy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku pro radost oka přikládám pár fotek lokalitních characodon lateralis LOS BEROS DURANGO MEXICO 1981, dvě samičky v porodničce a několik čerstvě narozených potomků, jedná se o můj prvoodchov tudíž pro mě mimořádná událost, v současnosti mám objednané chovné cca asi 20ti kusové hejno bez lokality odchytu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 20:49 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: larix
Nic mimořádného, co by stálo za pozornost, jen pouhá komerce. Různých a mnohdy pěknějších přírodních forem endlerek je plno, navíc nabízené v ceně jednoho eura.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 19:16 MikiG Re: larix
Dobrá cena,P. Wingei z Cumaná lagunas jsem nedávno viděl na aukci a startovali na 5€
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.05.2019 18:41 Muž larix [1420]
Toto by sa milovníkom divokých živorodiek mohlo hodiť: www.shrimp.sk/…
Ide údajne o divokú formu endlerky, objavenú v roku 2013 na lokalite pri meste Cumaná vo Venezuele.

PS: Ak je môj príspevok (z hľadiska možnej reklamy) nevhodný, pokojne ho upravte, presuňte alebo zmažte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.05.2019 12:50 jamajcan
Fotka k příspěvku Stejný potěr X. doadrioi, jako z 22.4.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.05.2019 20:13 MikiG – Prolifiky
Fotka k příspěvku Opravdu se rodí jak na běžícím páse, každý den nějaká přibyde :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   01.05.2019 14:44 jamajcan
Fotka k příspěvku Imponujicí si samci Skiffia francesae.
/hrozný jazykolam :) /
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:24 Muž jan [132] - ŽivorodkyRe: 0
Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:15 0 Re: jan
Nechat jen v izolaci. Pokud to bude zdravotním stavem, tak pro léčbu, už nejspíš pomoci není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 11:02 Muž jan [132] - ŽivorodkyRe: 0
Takže by bylo nejlepší je pro jistotu preventivně odlovit a počkat. A nějaké preventivní opatření jako sůl ? Mají s ní elegansky nějaký problém ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 10:55 0 Re: jan
Při nejhorším uhynou a nakazí ostatní, pokud se z toho "vyklube", nějaké parazitické napadení. Mi v sobotu padla samice Neoheterandria tridentiger, co mi poslal J.Š. k osvěžení krve. Vypadala celý měsíc, že je březí a nic. Stejně tak nakonec dopadla předchozí samice a asi i u Luboše Jedlinského se podobný případ stal . Naštěstí ta samice byla samostatně, tak mi neohrozila chov tohoto druhu. Moje vlastní odchované mladé samice začaly rodit a mohl jsem tedy tři páry poskytnout do jiného chovu, aby byla u nich vyšší pravděpodobnost přežití, protože jsou extrémně vzácné. Žerou suché i živé krmení. S eleganskami si jsou dost podobné a mám je v nádržích vedle sebe, samozřejmě dobře zakryté. Teplotu udržuji v rozmezí 21 - 25 st.. Podobnou teplotu držím u Priapichthys nigroventralis, Micropoecilia parae, Xiphophorus maculatus Quatemala a Poecilia velifera. Jiným rybám vodu nepřihřívám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 09:01 Muž xvalp06 [145] - ŽivorodkyRe: jan
Podle mě budou mít co nevidět mladé. Takhle hranaté jsem měl některé samičky pravidelně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 05:20 LubošJedlinský Re: jan
Občas se mi to také stane a po pár dnech to zase zmizí, porodem to být nemůže, nerodi jako ostatní živorodky třeba 20ks najednou ale po celý život vždy jedno, dvě mladé za několik dnů, po celý život
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2019 00:43 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: jan
Ahoj, nejsem odborník, ale nemůžou být jen před porodem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2019 20:37 Muž jan [132] - Živorodky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám problém, u dvou samic N. elegans pozoruji neobvykle zvětšené břicho, dusitany jsou na nule, dusičnany na max. 25 mg/l, obě ryby normálně žerou a nevyhýbají se ostatním, krmím artemií a tetraminem. Zbytek ryb (cca 40 mladých různého stáří) je v pořádku. Nějaké rady co s tím ? :(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.04.2019 19:47 Muž AkvaBlázen [138] - Rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Iliodon whitei. Mám je teprve dva týdny. Čekám, jestli se rozmnoží. Mají kolem 5cm, tak by snad už mohli
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2019 13:08 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Takhle vypadá moje ...
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ... odchovnička potěru X. doadrioi, který náhodou odlovím při výměnách vody. Aktuálně 7 kusů.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2019 11:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: MikiG
Zkouší jestli by už z toho něco mohlo být... ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2019 19:10 jamajcan
Fotka k příspěvku Mladá Xenotoca doadrioi.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 18 19

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 32558x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19584-divoke-zivorodky?od=101