Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vývojová deska Arduino Uno a její využití v akvaristice

 

NápovědaFórum » Technika  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Vývojová deska Arduino Uno a její využití v akvaristice
Facebooková skupina, kde je možné řešit použití Arduina v akvaristice: www.facebook.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2020 14:33 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: pionet
skúste toto git.slavino.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 22:45 Muž pionet [0] Re: hirafazel
hirafazel napsal: Zkoušel jsem to v prezentaci a ještě se nikdo nechytl :-) . Tak to zkusím zde. Nabízím spolupráci na upraveném projektu iAqua. Z mé strany poskytnu poslední verzi mého upraveného programu a podporu s rozjetím řízení (není ještě dokončen podle mých představ, ale zatím spolehlivě cca 2 měsíce řídí mé malé testovací akvárko). Na oplátku potřebuji někoho, kdo trochu rozumí programování Arduina. Jsem sice technicky vzdělán, ale ne ve směru elektro a programování. Z tohoto důvodu by se hodil parťák, který by pomohl v dotáhnout projekt a ušetřil by mě nějaký ten čas v tápání "jak to sakra udělat". Pomoc s programováním a jiný pohled na věc by se hodil. Navíc bych aspoň částečně mohl vrátit nějaké poznatky této komunitě (po dotažení projektu, pokud bude zájem poskytnu program atd. i ostatním). Pro spolupráci je nutné mít k dispozici arduino Mega s dotykovým displayem (www.santy.cz/…) lze sehnat i na ebay za nižší peníz a PC. Display s deskou je největší položka, ostatní moduly jako relé a čidla lze za pakatel sehnat také na ebay. Má někdo vážný zájem???

Ano mam zajem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.05.2019 09:33 Muž Oldass [310] – TS100 MINI
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pokud někdo používáte páječku TS100 MINI, vyrobil jsem pro ní krabičku s držákem a miskou pro čistící houbičku.

Model k tisku je zde: www.thingiverse.com/…
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2019 20:52 Muž Oldass [310] Re: Vrzy
No právě toho měniče bych se bál a zkusil, až budeš mít čas to zase trápit, nějaký akumulátor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2019 20:40 Muž Vrzy [20] Re: Oldass
Já používám úplně jiný kód, než který jsou běžně na netu v příkladech, ty se mi zdají nepřesné a navíc mě ukazují totalní nesmysly, třeba ph 12 v roztoku ph 4. Dříve jsem ten kód používal celkem úspěšně, ale pak jsem blbec nechal vyschnout sondu a tím jsem skončil. Sondu napájím samostatné nějakým stepdown měničem, zdá se dobrý, používám ho na více věcí, na jeho výstupu mám nastaveno 5.3V, na sondě je pak 5.0V. Je to hrozně citlivé na jakékoli výkyvy.
Každopádně jsem to vzdal, už na to nemám čas ani chuť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.04.2019 12:09 Muž Oldass [310] – Laboratorní zdroj
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku








Postavil jsem si nedávno nový laboratorní zdroj, který využívám i při ladění Arduino projektů.

Obsahuje:
Buck Adjustable DC Module DPS3005 0-32V 5A
Power supply 24V 5A 120W (size: 22cm x 9.9cm x 4.2cm - 8.66inch x 3.9inch x 1.65inch)
2x LM2596 DC-DC buck converter (1x 5V, 1x 12V output)
Noctua NF-R8-1800 fan (8x8 cm)

Výstupem je 1x5V, 1x 12V a 1x regulovaných 0-24V (5A).

Pro ty co disponují 3D tiskárnou jsem nasdílel model celé krabice ke stažení: www.thingiverse.com/…

Lze tisknout buď jako celek (s podporami) a nebo rozděleně (bez tiskových podpor).

(nemohu bohužel založit nové téma, tak to vkládám sem)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2019 18:51 Muž Oldass [310] Re: Vrzy
Že to nebude nic přesného se dalo čekat už z toho příkladu, kdy dělají průměr z několika měření, aby se vyhli větším výkyvům.

Když vidím, že je vše stíněné, asi by stálo zauvažovat nad samotným umístěním PH modulu a jeho odstínění od okolní elektroniky.
Možná bych i zkusil jako napaječ použít baterii (jen pro test), protože i špatný zdroj napětí by ti mohl způsobit problémy té sondy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2019 15:54 R Muž vaclav [11232] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Vrzy
Třeba ti někdo kdo to má poradí ale ve mě to zařízení a zvlášť ta sonda nebudí důvěru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2019 15:24 Muž Vrzy [20]
to já vím, ale vůbec u toho nejsem, kolikrát ani nejsem doma. Pak přijdu, kouknu a hodnoty třeba pH pod 4, kouknu za půl hodiny a už je zpět 6.7 což by asi odpovídalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2019 12:49 R Muž vaclav [11232] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Vrzy
Je to dost citlivé na dotek tak od kabelu nebo konektoru ruce pryč. Nelepší je koukat se z dálky. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2019 09:13 Muž Vrzy [20]
Rád bych použil už ten hotový modul k tomu určený co mám. Po několika dnech se mi to povedlo celkem odladit a už to ukazuje celkem přesně, ale mám další problém. Mimo akvárko to měří dobře, ale jakmile dám sondu do akvária tak to občas ukazuje nesmysly. Většinou se to ustálí kolem pH 6.7 což by zhruba odpovídalo, ale občas to spadne třeba pod 4 a časem to zase vyletí nahoru na těch 6.7.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.04.2019 06:42 Muž jandy [3] Re: vaclav
Myslim, ze je momentalne jedno, jakou sondu s jakym rozsahem pouzije. Mas pravdu, ze by se pro akvaristicke pouziti dal snizit rozsah treba na pH 5-10 a tim zvetsit rozliseni. Myslim ale, ze pri presnosti sond je to zbytecne.
On ma problem vubec nejakou hodnotu z te sondy precist. Vyzkousel uz tri ruzne sondy se stejnym vysledkem. Ja ja jsem se mu snazil pomoct pochopit teorii a fungovani aby byl schopen odhalit, kde je chyba a privest to co ma na stole k zivotu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 22:22 R Muž vaclav [11232] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: jandy
pH 0-14 tenhle rozsah je ale nesmysl. Zvláště pokud stojí 150 kč :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2019 20:12 Muž jandy [3] Re: slavko
Presne tak, schemat, jak to udelat je na internetu spousta. Dokonce i v tom odkazu, co jsi dal o par prispevku nize jedno schema je. Dulezity je ten operacni zesilovac, kdy jeho vstupni proud by mel byt mensi nez 50 pA.

vmiksik.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 18:53 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: jandy
Ako tak pozerám na ten graf, tak stačí kvalitný operačný zosilňovač (5x) ako sčítačka (+500 mV) a možno prosto merať výstup 0 -- 5 V ako pH 0 -- 14. A jedinú pridanú hodnotu, ktorú modul pridáva je tepelná kompenzácia. Rozumiem tomu správne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 14:21 Muž jandy [3] Re: Vrzy
Napeti by se melo linearne menit v zavislosti na pH. Pokud tam mas stale 5,05V, to je uroven napajeciho napeti, tak je podle me ten modul spatnej. Ten totiz ma vytvorit vysokoimpedancni vstup a napeti z te sondy zesilit tak, ze pH 0-14 odpovida napeti 0-5 V.
www.sparkyswidgets.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 13:14 Muž Vrzy [20]
Vaclav : když dorazila, vypadlo to, že je ponořená v KCL celá. Už je to moje třetí sonda a chová se to stejně.

jandy : na pinu P0 je +- 5,05V. Datasheet se mi dohledat nepodařilo, je to nějaká čína.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 09:51 Muž jandy [3] Re: Vrzy
Ja bych zkusil zmerit voltmetrem, jake napeti je na pinu P0 u toho modulu a pak bych to podle datasheetu pH sondy prepocitalna skutecnou hodnotu pH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2019 09:09 R Muž vaclav [11232] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Vrzy
Můžeš mít špatnou sondu (starou) skáče na nich ph a neustálí se. 3x jsem jí v česku reklamoval a nakonec mě vrátili peníze. Neštěstí je to že leží a konec sondy není celý v kcl. :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 08:11 Muž Vrzy [20]
Miras : momentálně tuhle, ale už jsem jich vyzkoušel víc. www.ebay.com/…

jandy : arduino-shop.cz/…

Oldass : tenhle článek mám samozřejmě přečtený a kód vyzkoušený, ale vrací to hodnoty daleko od 7 a 4 což jsou mé kalibrační roztoky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 07:43 Muž Oldass [310] Re: Vrzy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 06:54 Muž jandy [3] Re: Vrzy
Jaky obvod pouzivas mezi sondou a arduinem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 02:34 Muž Miras [111] Re: Vrzy
Co máš za sondu, zrovna taky přemýšlím jestli nějakou pořídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2019 16:34 Muž Vrzy [20] – ph
Ahoj, najde se tu někdo, kdo používá arduino ve spojení s ph sondou ? Už s tím laboruji několik dní a stále to ukazuje nesmysly a nedá se to zkralibrovat, uvítal bych nějakou radu :-) Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.02.2019 10:03 Muž Oldass [310] – Aquacontrol - software pro hlídání akvária
Dokončil jsem software hlídající a ovládající akvárium. Brzy snad napíši článek. Zatím dávám aspoň video, co to umí: youtu.be/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 07:45 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Lukaass7
Tá schéma mi akosi ušla. Je to principálna schéma, ktorá môže fungovať na prosté zapínanie/vypínanie vcelku spoľahlivo. Parametre toho MOSFET som neskúmal, každopádne v prípade PWM vidím problém v rezistore R1. Pri malých kapacitách gate MOSFETU je zbytočný, pri veľkých je potrebný, ale jeho hodnota je dosť vysoká, a tak ľahko spôsobí, že sa tranzistor pri malých striedach nestihne celkom otvoriť (resp. zatvoriť), a tak bude zbytočne hriať...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2018 11:25 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Lukaass7
Veľmi pekný a pomerne jednoduchý článok ohľadom MOSFET a spínania PWM joost.damad.be/…, vrátane obrázkov z osciloskopu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 22:23 Muž Lukaass7 [3] Re: Vrzy
Vyzkousim ho obednat s uvidim. Vemu i ten co ma vyzkouseny MIRAS a uvidime :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 22:50 Muž Vrzy [20]
Vyzkoušel jsem už několik typů mosfetů i několik už hotových osazených modulů s IRF540, ale prostě to nebylo ono, dost topily a průběh otevření byl takový divný. Teď používám tento modul a jsem konečně spokojenej.
www.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 21:19 Muž Miras [111] Re: Lukaass7
Tak doma jsem měl verzi 4ch: www.aliexpress.com/…

Teoreticky zítra přijde ješte tento, tak uvidím: www.aliexpress.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 16:43 Muž Lukaass7 [3] Re: Miras
Muzete hodit odkaz na to co jste nakonec vybral? Na aliexpresu je jich mnoho druhu. Ale asi jde jen o to aby to melo irf540 a optoclen ze?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 09:22 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Miras
Miras napsal: Ano psal jsi to od začátku a já se od začátku ptal, až jsem to musel prubnout.
Ale v podstate o to šlo. Vlastné skúsenosti sú na nezaplatenie. Poznáte to s tou rybou a udicou... X-)

Ono je ťažké laikovi vysvetliť, že prečo, najmä ak odpoveď "lebo parametre" nestačí. No prosté meranie to ukáže. I ja som kedysi dávno veci meral, až som sa naučil čítať dokumentáciu, pretože je nereálne najprv každú súčiastku kupovať a zmerať. Skúste si otvoriť dokumentáciu oboch a porovnať tie veci, ktoré som spomínal predtým.

Mimochodom, konzultoval som túto debatu s kolegom (pre istotu, predsa sú to už roky, čo som študoval) a na porovnanie, naša debata k tomuto trvala asi 5 min a z toho som ho musel asi 3 min presviedčať, že ten tranzistor má naozaj 270 mOhm, jednoducho neveril, že niečo také hrozné existuje ;-)

A teraz odchádzam pátrať, prečo ten útok na jeden z mojich serverov, ktorý trvá už 4 dni a vyzerá ako SYN Flood, no nespráva sa ako SYN Flood. Na tento typ útoku som čakal 10 rokov, a teraz ho môžem skúmať v reále a otestovať rôzne spôsoby obrany, lenže správa sa divne. Tak neviem, či sa detičky hrajú alebo sa jedná o nový (pre mňa neznámy) útok...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 08:44 Muž Miras [111] Re: slavko
Ano psal jsi to od začátku a já se od začátku ptal, až jsem to musel prubnout. Napsal jsi určitě zajímavé věci, ale pro laika je půlka věcí z toho k ničemu...Mám ještě objednanej taky ten IRF540 s optočlenem - tak pak už z toho bude raketa ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 08:31 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Miras
Áno to je presne to, čo som od začiatku písal a je to najmä tým, že má asi 10x menší Rds v saturácii. Lenže stále nie je stavaný na 5 V, čo však môže vyriešiť optočlen tým, že je MOSFET spínaný 12 V. Rds a kapacita gate zase úzko súvisí so schopnosťou spínať rýchlo, inak tranzistor strávi veľa času prechodom do saturácie (a späť), a tak zase zbytočne hreje.

Ten IRF520 je vhodný leda tak na zostrojenie ohrievača.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2018 20:50 Muž Miras [111]
Tak jsem testoval (co dům dal) a teda musím říct, že IRF540 je daleko lepší volba než ten zmiňovaný IRF520. Lépe funguje s PWM a hlavně nehřeje tolik - pochopitelně podle zátěže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2018 07:21 Muž Lukaass7 [3] Re: slavko
Nehadejte se panove :-) . Heled projizdel jsem weby a nrazil jsem na toto. Co si o tom myslis? Neni to kupovane. Ale slozit to je otazkou par minut. Je to z fora o arduinu nevim jeetli muzu davat odkazy tak sem hodim jen schema. Diky za zhodnoceni
1588504457.rsc.cdn77.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2018 19:08 Muž Xif [100] Re: slavko
A kdo ti řekl že jsem odborník.
Já chtěl po tobě odpověď na jednoduché otázky.
Proč ten mosfet nepoužívat?
Co se případně může stát?
a tys nás tu zavalil vzorečkama a poučkama, cos asi čekal za odpovědi od laiků a amatérů?
Takže ještě jednou Proč ten mosfet nepoužívat?
Co se případně může stát?
Prosím ale představ si že ze školy jsem už 35 let,a fyziku jsem ke svému povolání nikdy nepotřeboval....(takže zapomněl)
Takže polopaticky ? Bouchneto,zabije tě elektrika,nebo vytvořím černou díru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 15:47 Muž Miras [111] Re: slavko
Ano, přístroj jsem použil, opakuji, že jsem neshledal nic mimořádného a proto se znova ptám jak mám poznat, že je něco v nepořádku? Má to prskat, topit, co já vím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 14:46 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Xif
Xif napsal: Taky sem si nevšiml, že by mi to žralo 550W místo 55W
Myslím, že by ste mali čas, namiesto písania takýchto "vtipných" poznámok, využiť na zoznámenie sa s p. Kirchhoffom a Ohmom, presnejšie s ich zákonmi (keďže obaja sú už mŕtvi). Nezabudnite pri tom chvíľu venovať i výpočtu elektrického výkonu (mimochodom učivo fyziky základnej školy).

Potom možno pochopíte, aká "múdrosť z Vás vyšla, ako i to, že schopnosť násobiť desiatimi ešte z nikoho neurobila odborníka na elektr(on)ické obvody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 13:58 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Miras
Miras napsal: Já jsem tu otázku myslel ale vážně....
Zoberte merací prístroj, zmerajte čo sa v obvode deje a potom robte závery. Alebo, jednoducho dôverujte výrobcovi a údajom v dokumentácii. Tie tranzistory nie sú žiadne novinky, takže tie údaje sú rokmi overené...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 20:00 Muž Xif [100] Re: Miras
Taky sem si nevšiml, že by mi to žralo 550W místo 55W
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2018 19:45 Muž Miras [111] Re: slavko
Já jsem tu otázku myslel ale vážně....
Kolega psal, že mu to funguje asi 2,5 roku, mě to funguje pár měsíců a pár dalších lidí to má stejně a není problém. Takže světlo svítí, "auto" nežere, teploty v pořádku, tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 16:59 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Miras
Miras napsal: Nojo, ale jak mám poznat, že to nefunguje, když to funguje?
Som neskutočne rád, že nie ste môj automechanik. Keby ste ním boli a ja by som prišiel s tým, že mi auto namiesto 6 l žerie 60 l/100 km, dostal by som odpoveď: "Čo chcete? Veď Vám to funguje!"

A to je len jeden z príkladov "fungujúceho" auta. S elektronikou to je obdobné, len to nie každý laik spozná, zato mnohí funkčnosť hodnotia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 07:30 Muž Lukaass7 [3] Re: slavko
Dobrej napad. Mam vybrane 3 typy. Tak to dneska objednam a uvidim co bude jak pracovat. I kdyz to moc nepoznam, tak ale aspon podle zahrivani atd. Vyzkousim. Diky zs rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2018 04:46 Muž Miras [111] Re: slavko
Nojo, ale jak mám poznat, že to nefunguje, když to funguje? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2018 16:45 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Lukaass7
Ja, na Vašom mieste, by som objednal tie najlacnejšie moduly. Kým dorazia, tak by som našiel tú správnu voľbu cena/parametre a naštudoval niečo o ich použití a programovaní. Keď tie moduly dorazia, objednal by som tie správne a kým dorazia tie, tak by som robil prvé experimenty a vyladenie s tým čo mám. No a nakoniec by som urobil finálnu verziu s tými správnymi súčiastkami X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2018 13:35 Muž Lukaass7 [3] Re: slavko
To mas pravdu smich no nicmene neco asi preci jen vyzkousim. Jen nejaky vyberu. Snad se mi z toho pevede meco vyrobit. At mi to nelezi doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2018 00:07 R Muž slavko [1729] - RostlinyRe: Lukaass7
Lukaass7 napsal: ...ty hotove kusy mrknout a zjodnotit co by se dalo bezpwcne pouzit. Tohle.uz ma optoclel i to co poslal MIRAS. u tohp co jsem nasel pisou ze chlazeni je az od 5A a vis.
V podstate všetky moduly MOSFET, ktoré Číňania predávajú akože pre Arduino nemajú tranzistory stavané na 5 V, a teda nie sú vhodné na použitie s vyššími prúdmi. Ibaže chcete zostaviť ohrievač...

Ich popisom sa nedá veriť, veď väčšina tých priekupníkov predáva najmä podprsenky, a teda rozumie leda tak kozám (pre feministky: pivu :-P ). Sakra ľudia, poradíme, poslúžime bolo socialistické heslo a v modernej kapitalistickej spoločnosti nemá svoje miesto! Návrh chladenia nezávisí (len) od výstupného prúdu, ale od stratového výkonu, ktorého je prúd len jednou zložkou. Ohmov zákon nepustí, i keby ho podnikatelia určite, ako všetky zákony, radi obišli alebo najradšej úplne zrušili..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 23:07 Muž Lukaass7 [3] Re: slavko
Uz se zaciname chytat ale stale je to pro nas asi slozite.
Jeste jsem toto m.aliexpress.com/… . Ke tam toho k dostani mnoho. Kdybys mel chvili casu tak kdyby ses mohl na nejake ty hotove kusy mrknout a zjodnotit co by se dalo bezpwcne pouzit. Tohle.uz ma optoclel i to co poslal MIRAS. u tohp co jsem nasel pisou ze chlazeni je az od 5A a vis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2018 10:18 Muž Miras [111] Re: slavko
a co tahle sranda?
www.aliexpress.com/…
Facebooková skupina, kde je možné řešit použití Arduina v akvaristice: www.facebook.com/…
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 14 15

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 16484x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/17694-vyvojova-deska-arduino-uno-a-jeji-vyuziti-v-akvaristice