Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Znovuzaložení akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Znovuzaložení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 11:14 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Beastie
Doplň komplexnější dotaz fotografií celého akva a bude líp :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2017 11:13 Maq Re: Beastie
Nejsem krevetista, ale jsem akvarista. S Tvým vybavením bych se ani tak neobával o mikroflóru, nýbrž hlavně o rostliny. Se špatným světlem to nepojede. A tuplem to nerozběhneš s nějakými drobnými kobercovkami a anubiasy. Nové akvárium potřebuje hodně aktivní zelené hmoty, jinak se v něm neudělají dobré poměry a hyne všechno.
Takže i když se Ti to třeba esteticky nehodí, do začátku potřebuješ nasadit masu nenáročných a rychle rostoucích rostlin. Až se jim bude dobře dařit, pak můžeš zkoušet parády.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 11:07 Žena Beastie [314]
Neni to úplně správné téma, ale mám komplexnější dotaz.
V mé 54l, kde bylo na dožití 6 dánií posledních 6 měsíců., teď není ani jedno. Nejdřív to začalo tím, že mi odešel kryt se světlem, takže jsem dlouho hledala lampu, je menší ale je to lampa, takže ozařuje cca půlku akva. Bez krycího skla jsem pokračovala, dánia nejsou skákavé. Odpařování teda dost rychlé, předpokládám, že buď do akva něco napadalo nebo mi umřela jenda ryba a zasekla se pod filtrem a zkazila mi vodu, já si nevšimla, umřely všechny, v tu dobu už jen tři

Řikala jsem si, že škoda, ale dániím už byly 4 roky a já zrovna jela na dovolenou, takže jsem mrtvolky vylovila, nechala vše běžet, lampu zhasnutou bez časovače, dolila 3 litry vody a neřešila. Teď pravidelně jednou za čas dolívám další 3 litry, filtr běží, světlo občas zapínám, ale začal mi umírat Anubias, už mu zežloutly asi 3 listy. Nemám na to bohužel čas, na výmenu vody, možná v neděli, v pondělí,... každopádně bych tohle akva chtěla předělat na krevetkárium. Objednávám černý písek, konečně nahradím ten hrubozrný štěrk.

Ale jak na to. jasně, anubiasy vyndám, otrhám, ostříhám, ohnu do nižších tvarů. Mám tam nějakou trávu nebo mech, ale ne ten jávský ale něco s listy, nemám název. Plus pár ludwig, ale ty ten nedostatek světla moc nedaly.

Chci tam dát jen nižší dno, písek třeba jen max 3cm, když mám tři anubiasy, plovoucí trávu a nízce kořenící ludwigu. Ale když vybagruju a vyhodím štěrk a nasypu písek, jak dlouho musím se zaběhlým filtrem čekat na novou mikroflóru, než můžu vůbec nad choulostivýma krevetkama uvažovat, a přežijou to květiny, vodu bez živin? Mám v plánu přelít trochu "bordelu" ze starého, nechat třeba čtvrtinu původní vody. Mám tam občas nasypat kus krmiva? A rozmnožit si šneky, pro počátek?
Už mám alespoň krycí sklo, takže jsem na dobré cestě :)

Pardon za výlev a děkuji za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.04.2017 17:59 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: romant
Souhlas, ale kdyby to byla šedesátka, tak tuplem by se jejich darování mělo rychle řešit - ty ryby už dávno měly plavat v něčem větším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   19.04.2017 17:51 R Muž romant [27981]
60,80 je to jedno, nepatří ani do jednoho, tedy ta osádka z dotazu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 17:48 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: ctibum
Špatně jsem to pochopila. Už to vidím - fluval je v levém rohu a druhý filtr v pravém, není téměř vidět.

A ještě fotka po porovnání s thorokáry: rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 17:38 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: orangekate69
Ještě pro porovnání. Tohle máme doma - dlouhé 80, vysoké 40. rybicky.net/nadrze/25665-aq-meho-syna . Jsou v něm i dva thorakáti, mají nějakých 13-15 cm. A když plavou okolo skla, tak vypadají celkem mrňavě - viz fotky v prezentaci. Řekla bych, že ty máš AQ jen 60 cm dlouhé (jak jsem psala, když se na fotku podívám a porovnám velikost rostlin, ryb...). Nemáš náhodou uvedené špatně rozměry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 17:33 R Muž ctibum [6870] Re: Jája
Nevejde :) Je vidět na fotce vlevo, jak je šikmo... TetraTec je vnitřní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 17:26 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: orangekate69
Tak to tam máš 70 l čistých, pokud bude voda až ke krytu. Víc ne. Na zadní stěně jsou nalepené kameny, takže i to hodně snižuje litry. Spíš to vidím na těch 65 l, jak jsi poprvé uvadla. Nemůžeš počítat celkový objem AQ, ale čisté litry. Takže to máš sakra malé na ty druhy ryb, nemluvě o tom, jaké druhy ryb máš pohromadě. A 3plus se ti tam vejde? Vyfoť filtr. Pokud by v tom běžela 3pluska + vnější, tak to by byl pěkný vír, to by bylo nemyslitelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 15:04 R Muž ctibum [6870] Re: orangekate69
To bych viděl jako ideál. Dát je k domovníkovi na měsíc, koupit tohle www.rataj-spk.cz/… a tohle www.profiplants.cz/… nechat to měsíc zaběhnout, mezitím rozdat nevhodný ryby a tradá...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 14:46 orangekate69 Re: ctibum
Ryby nějakou dobu žily přechodně v jednom z akvárek kamarádova domovního, který ve sklepě chová ryby, nicméně o tyhle se starat nemohl. Tzn jsem je vesměs vrátila do původního akvária, kde jsem se pokusila o podmínky a chod co nejvíce podobný tomu, jak to dělal kamarád (klasika- když to funguje, nebudu nic měnit. Jenomže nefunguje.) Diskutovala jsem hnědé listy s ním i s domovním a chtěla jsem i další názor, mám pocit že všechny zdroje mi říkají něco trochu jiného, tak se v tom pokouším zorientovat a vyzkoušet, co by mohlo fungovat :-) Jak říkáte, možná by nebylo od věci požádat domovního ještě o chvilku hlídání, pokud to bude možné, a akvárium založit znova.
Moc děkuji za rady!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.04.2017 14:20 R Muž ctibum [6870] Re: orangekate69
To, že nějak doteď žily - nikdo neví, co se s v tom akvárku dělo. Kamarád ti sice řekne, že to bylo ok, ale kdyby mu polovina vychcípala, tak ti to asi nepoví. Nebo jo? Tím nechci říct, že to tak bylo. Jen úvaha...
Problém teď nevidím až tak v tom, jak žily do teď, ale v tom, žes jim totálně změnila podmínky. K horšímu. Šouplas je do nezaběhnutýho akvárka a to víceméně udržuješ pořád nezaběhnutý tím neustálým čištěním filtrů. Vodu měníš jednou za dva týdny, takže škodlivé látky zůstávají, filtr je nezpracuje, protože v něm nic nežije, rostlin tam taky až tak moc není. Proto jsem psal měnit teď vodu častěji a omezit krmení.
Úplně nejlepší by bylo, kdyby to některý redaktorů přesunul to celý do vlákna Znovuzaložení akvária, kam to podle mě patří spíš než sem. Já se přiznám, že až tolik zkušeností s řešením průšvihů zatím nemám...
Nemyslel jsem vrátit mu to celý, ale jen ryby, přinejhorším dočasně, lépe však napořád, alespoň ty nejvíc nevhodný. Psala jsi, že nejdřív jsi stěhovala hardware a ž po pár dnech ryby. Do tý doby byly kde?
EDIT
A ty filtry - tyhle vnitřní se tu berou spíš jako honiče vody. Nemají moc účinné filtrační hmoty. A mít dva sice je v tomhle případě asi lepší, než jen jeden z nich, ale je to takový drbání se pravou rukou za levý uchem. Lepší řešení by bylo koupit čerpací hlavu a kostku biomolitanu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 13:57 R Muž ctibum [6870] Re: Jája
No taky se mi to nezdálo v porovnání s vnitřním vybavením. Ale má to v prezentaci změřený...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 13:53 orangekate69 Re: Jája
Mám jako prezentaci nádrže na profilu pro víc info :-) Rozměry jsou 80-35-37
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.04.2017 13:29 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: orangekate69
Koukám na fotku akvária. Podle mě je malé a nemá 100 l (když porovnám velikost AQ s rostlinami a rybami). Jaké má rozměry? Ale i tak by bylo malé pro osazenstvo, co máš. Ale to už bylo řečeno. Jen mě zajímají rozměry. A dolij vodu až ke krytu. Pro ryby by bylo nejlepší, kdybys je darovala. To AQ opravdu pro ně není vhodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 12:22 orangekate69 Re: ctibum
Filtry mám Fluval 3 plus a Tetratec IN 800 plus. Oba jsou na větší objem, nicméně dala jsem na radu kamaráda, že to filtroval oběma a běželo mu to v pohodě. Bylo by tedy lepší jeden z nich komplet vyřadit?
Výměnu vody tedy min. jednou týdně (ideálně častěji) cca třetinu? A krmení omezit na jednou denně nebo ještě méně?
Akvárium kamarádovi vrátit bohužel nemůžu, neb už na něj nebyl čas a hrozilo mu kompletní zrušení. Jedině tedy poslat dál, což mi přijde škoda, mnohem raději bych napravila začátečnické chyby (pokud to jde) a pomohla rybkám fungovat dál.
Jaké problémy můžou nastat při takovém složení ryb a čím to, že zatím spolu žily několik let bez peoblémů? (Ostatně obávám se, že při jejich věku nebudu muset redukci osádky zásadně dopomáhat.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.04.2017 11:49 R Muž ctibum [6870] Re: orangekate69
No, můj názor - prakticky nově založené akvárko. Umytím skla, filtrů i kamínků jsi zahubila všechny užitečné bakterie. V tom pokračuješ každý týden umýváním filtrů.
Umyté akvárko mělo před vypuštěním ryb běžet alespoň měsíc, aby se zaběhlo.
Filtr se čistí až v okamžiku, kdy se výrazně sníží průtok, a to tak, že se houba lehce vymačká ve vodě odsáté z akvárka. Filtr můžeš při údržbě klidně na hodinu vypnout a houby se stane. Proč (a jaké) tam jsou dva filtry?
Složení ryb bych řešil především, protože podle mě tě čeká větší trabl, než hnědé listy rostlin, protože si myslím, že akvárko je blbě zaběhnuté, blbě udržované a přerybněné...
I kdyby tam průšvih nebyl, tak vodu bych měnil každý týden.
Doporučuju odkaz, co ti vložil NHKG a vůbec všechny vlákna pro začátečníky...
EDIT
Co s tím teď říct neumím, počkej si na zkušenější.
Osobně bych výrazně zredukoval osádku a vodu měnil podstatně častěji, klidně obden, na filtry nesahal, nehnojil, omezil krmení.
V ideálním případě bych ryby vrátil kamarádovi a založil to znova...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 11:40 orangekate69 Re: ctibum
V praxi čištění filtrů znamená vyndat jeden, umýt plast a vypláchnout houbu, pak to samé s druhým (aby vždy bězel aspoň jeden).

Převzala = v první várce jsem si vyzvedla sklo, filtry a kamínky, vše jsem umyla (zvlášť) a napustila akvárko novou vodou. Když jsem dokoupila ohřívání a rostlinky, nechala jsem několik dní a pak jsem si vyzvedávala rybky, aby měly co nejklidnější přechod. Od té doby jsem ještě koupila víc kytek.

Složení ryb jsem moc neřešila, i když jsem si taky nervózně četla popisy (hlavě kvůli právě úkrytům či krmení). Nicméně žily spolu takhle několik let a zatím žádné problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   19.04.2017 11:25 R Muž ctibum [6870] Re: orangekate69
"Údržba: Jednou do týdne vyčištění filtrů" To v praxi znamená co?
A "převzala" znamená přestěhovala? Takže všechno ven, přestěhovat a všechno zpátky?

I tak mi ta skladba ryb přijde nevhodná, když projdu atlas...
Čichavci - dva samci, jedna samice "Chovat v páru. Možno i v hejnu, v době tření samci spolu bojují (nutné úkryty)."
Duhovka - "Chovat v hejnu 8 a více kusů "
Parmička - "je ale nevhodné chovat je samostatně"
Perlovka - "Délka nádrže min. 100 cm."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2017 11:08 orangekate69 Re: KarlosS
Aj špatně jsem změřila. Velikost je 103 l. Ryby, filtry, dno a akvárko i s krytem jsem převzala od kamaráda, kterému fungovalo v pohodě cca 5 let, jenom jsem do něj přidala ohřívání, dekorace a rostlinky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.04.2017 10:27 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: orangekate69
pro tyhle ryby je to malé !!!
Pak teprv můžeš řešit hnědnutí nějaké rostliny ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.04.2017 20:27 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: orangekate69
Řekl bych všechno špatně. Udělej si prezentaci akvária s fotkami a vše podrobně vypiš. A mezitím si zkus něco nastudovat, třeba zde nahoře v modrém rámečku: rybicky.net/forum/15-zacatecnik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2017 20:22 orangekate69 – hnědé listy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku mám nově 65 l (cca měsíc a půl) akvárium s třemi cichlidami, jednou perlovkou, pěti živorodkami, jednou parmičkou, jednou duhovkou a jedním pestřencem (původně bylo o jednu cichlidu a jednu duhovku navíc, nicméně obě pošly)

mimo dvou filtrů (čistím jednou do týdne) mám i osvětlení (12 h), teplotu udržuji na cca 26-27°C a jednou za 2 týdny vyměňuji 1/3 vody v akváriu (zpravidla před hnojením - hnojivo s rašelinovým výluhem)

nakoupila jsem rybkám nějaké rostlinky (př. echinodorus, hygrophilia, anubias, marsiela, ...) a víceméně všechny začaly postupně hnědnout a sklovatět. na kamenech a stěnách je neustále vrstva řas (oboje pravidelně stírám houbičkou)

kde může být problém? předem děkuji za pomoc!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 11:38 Maq Re: Beastie
To sice jsou, ale nelze jen tak srovnávat, když mezitím uplynul nějaký čas. To akvárium žilo dál a něco se v něm vyvinulo jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 11:10 Žena Beastie [314] Re: Maq
Možná že nějaká ludwiga nebo douška, co snese ten substrát by nebyla do popředí špatná, dvě mouchy jednou ranou a dočasně to trochu podrží, dobrý nápad. Je vidět, že dánia jsou větší bordeláři než razborky, těch tam bylo 15 původně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 10:48 Maq Re: Beastie
Pokud je to "u předního skla" a dopadá tam sluníčko, jsou to spíš řasy + kyslík.
Celkové to akvárium není příliš dobré, myslím. Ten substrát má dost velké zrno, ale to bych konkrétně já nepokládal za nepřekonatelný problém, pokud...
Pokud by tam bylo plno rostlin. Ty tam máš jen anubisy přivázané k dekoracím. Tedy jednak neprokořeňují dno, což je pro zdraví akvária důležité, a jednak jsou to rostliny, které asimilují pomalu. Čili moc toho "nesežerou".
Pak stačí šest dánií, ty nakadí, a ze vzniklého znečištění nemá kdo profitovat, akorát řasy. Tak nějak bych to viděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 10:35 Žena Beastie [314] Re: Maq
Bublinky ve dně u předního skla, myslím, že je to jeden z faktorů. Tohle dno mám dlouho a bylo mi několikrát rečeno, že se to může stát. Proto ho vždy odkaluji a kypřím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 10:24 Maq Re: Beastie
Podle čeho soudíš, že tam "zahnívá dno"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 09:59 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?Re: Beastie
Skus poriadne odkalovat dno a vodu ak sa da menit aj castejsie. Da sa vsetko zachranit, len ci mas nato chut. Ak to akva predtym fungovalo bez problemov, musi sa dat dokopy zase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2017 09:20 Žena Beastie [314]
Zdravím. V 54l mi asi půl roku žila jedna samotná razbora. Čištění jednou za měsíc max. Pak zemřela, cca dva měsíce bylo akva bez obyvatele a bez údržby, filtr běžel, občasné osvětlení, několik anubiasů a na hladině okřehek pro srovnání.
Před dvěma týdny jsem tam přendala 6 dánií z velkého akva, kvůli vytření a kontrole. Od té doby se mi ale dělá strašná řasa - rozsivka a zelená usedlá na skle, na anubiasech...Odrhla jsem to, výměna vody jednou za týden 25%. Kvůli odchovu bych tam chtěla dát jávský mech, ale bojím se, že mi ho jako vždy řasa kompletně sežere.
Taktéž to vypadá, že zahnívá dno - mám tam ten příšerný trojbarevný kámen.

Na akva mi dopoledne svítí sluníčko, svítím manuálně a nepravidelně, jen odpoledne, max 6 hodin.

O osudu akva přemýšlím, buď dánia pak vrátím do velkého a tohle zruším, nebo budu muset předělat dno a ryby tam nechat. Ale co do té doby?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 00:11 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: Driv3r
Jo, díky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 00:09 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: ctibum
Jo jo, to souhlasím. Díky za link. Četl jsem. Několikrát :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 15:46 Muž Driv3r [236] Re: hrochy
Jde o to že se začátkem se dělají chybi a nacpat( doporučit )půdní filtr někomu kdo vy o rovnováze v akva nulový je špatný.
Navíc jako začátečník by se musel pustit do hnojení.atd.
Z hlediska začátečníka je lepší více rostlin a tim více kořenového systému na odbourávání a rozklad látek v detritu,než půdní filtr.
Podle mého je půdní filtr pro zkušenější lidi s dobrou znalosti poměru v akva.
Účelně pro prodloužení výměn vody, hustější osádka,možná i lepší rostliny při hnojení.(v tomhle případě jsem našel hodně rozporu).
A to nejsou věci kterými by měl nováček začít.ne?
Nemám s nim valné zkušenosti,kdysi jsem ho měl ale spíše mě trápil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 11:30 R Muž ctibum [6870] Re: hrochy
"Pro začátečníka to není" mi na místní poměry přijde ještě jako mírumilovný názor :)
rybicky.net/forum/13723
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2017 08:46 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: Driv3r
Z jakého důvodu si myslíš, že pro začátečníky není? Jen se soukromě ptám, ze zvědavosti. Rozhodně nehodlám prudit či vést bouřlivou debatu apod. Ale věta "Na půdní se vyprdni." se jako definitivní odmítnutí alternativy jeví... Díky předem za objasnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 11:50 Muž Driv3r [236] Re: hrochy
JA HO nezatracuju muj nazor je ze Pro začátečníky to není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.04.2017 23:44 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: Driv3r
Já bych půdní filtr nezatracoval. Mám jej a jsem velmi, velmi spokojen! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 22:37 Muž Driv3r [236] Re: Jakubcz
Na půdní se vyprdni.
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/593-zalozeni-akvarka-z-pohledu-zacatecnika
rybicky.net/clanky/766-nenarocne-rostliny-pro-zacatecniky-vlastni-zkusenost

Pročti a dostaneš odpověd na všechno do začatku,když se tím budeš řídit určitě se ti vše povede v pohodě založit.Nejdřív si rozmysli co za ryby.ale do takhle malého to budou jen male.razborky endlerky neonky atd, projdi si zde atlas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 22:04 Jakubcz – Zalozeni
Dobrý den Všem.
Chci se zeptat jako úplný začátečník. Mám akvárium o objemu 35l a jak na to? Když budu dávat dno,je lepší ty kamínky co budou dole nejdříve proplachnout? Nebo je tam mužů dat a spustit filtr? A co se filtru týká. Dostal sem i s akváriem půdní filtr jak na měj. Bohužel k němu nemám návod.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 17:32 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: zubu
Ty krabice by taky šly, ale pokud je možno ty kytky nechat ve škopku nebo v kbelících, zvolil bych tuhle variantu. Nikam se to nepřepravuje, tak není důvod to mít ve škatulích nasucho. Nebo na skorosucho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 16:16 Muž zubu [65] Re: Pepan
Pepan napsal: To co Ti napsal Powery. A nebo je uložit do vany a dva dny smrdět, protože se nebudeš koupat. :-D
Stejně se nekoupu hop ,máme sprchový kout. Ale zajímá mě názor na ty krabice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 16:03 R Muž ctibum [6870] Re: zubu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 15:50 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: zubu
To co Ti napsal Powery. A nebo je uložit do vany a dva dny smrdět, protože se nebudeš koupat. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 15:33 Muž powery [250] Re: zubu
Doporučuju raději koupit kýble nebo plastové přepravky a v nich to mít ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 11:25 Muž zubu [65] Re: Pepan
Max tři dny.Spíš dva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 11:16 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: zubu
Jak dlouho ta přestavba bude trvat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 11:16 Muž zubu [65] Re: powery
powery napsal: Proč ne v kýblích s vodou? ;-)
Tolik jich bohužel nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 11:07 Muž powery [250] Re: zubu
Proč ne v kýblích s vodou? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2017 10:54 Muž zubu [65] – uschování rostlin při přestavbě akvária
Potřebuji vypustit a přestavět cele akva 300litrů. A napadlo mě je uschovat v krabici s novinami.Použít stejný postup jako při zasílání rostlin poštou nebo kurírem. Nemá někdo prosím lepší návrh.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2017 09:00 Muž Lesha [2]
No dobrá zkusím to tedy jen pořádně odkalit hloubkově, když to nepůjde tak to předělán. Za to nic nedám. Jinak jen k té intenzite osvětlení, to mám stlumene, fotky jsem dělal se zvýšeným osvětlením aby bylo dobře v akva vidět rostliny, ale jinak jedu na cca 10-13W osvetleni. Doufám že pomůže i nový filtr, ten setový honič s objemem cca 0,2l je určite na dvě věci :(

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 16

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 17502x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15662-znovuzalozeni-akvaria?od=351