Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Znovuzaložení akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Znovuzaložení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 11:35 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Popocatepe
Pokud ten filtr pořád poběží, tak ho samozřejmě nijak neproplachuj a nech ho běžet ve staré vodě. Taky můžeš využít toho starého písku, především jeho vrchní vrstvy tak, že ho buďto přimícháš k tomu novému anebo si udělej pár sáčků z propustného materiálu, naplň je tím pískem a poházej/zavěs je po novém akváriu. Po týdnu je vyhoď.
Každopádně využij vodu z původního akvária, jak už bylo řečeno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 08:57 Žena Popocatepe [0] Re: michalt
Děkuji za radu, a fóra pročtu, snad budu pak o něco chytřejší ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.05.2014 00:01 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Popocatepe
Zkus se podívat do těchto vláken: rybicky.net/forum/1396 a rybicky.net/forum/6125

Po přivezení na nové místo můžeš dát nové dno, zasadit do něj rostlinky a vrátit půlku staré vody. Dolít odstátou vodou a zapnout znovu filtr. Uvidíš, jestli se něco bude nějak zakalovat a jak to bude vypadat. Pak můžeš vrátit ryby a týden denně měnit 1/3 objemu vody. Pak měnit obden další týden a pak už přejít na standardní intervaly údržby. Případně měj po ruce Sera Nitrivec, kdyby něco někde vylítlo špatným směrem. Snad jsem na nic důležitého nezapomněl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 21:20 Žena Popocatepe [0] – STĚHOVÁNÍ + ZMĚNA DNA
Dobrý den, mám už skoro rok, zaběhnuté akvárko, ale budeme se stěhovat a já pořád řeším co a jak provést abych nějak neublížila především rybám a co nejmín narušila rovnováhu.

Akvárko má 63 litrů, ale jak mi zde už nějaký zkušený akvarista radil - mám špatné dno - příliš hrubé pro růst rostlin, tak jsem pořídila písek s menší frakcí, s tím, že ho vyměním právě při stěhování, když už budu mít rybky z AQ venku. Jen nevím jak to provést, abych nemusela mít pak ryby další měsíc někde mimo v boxu.

Mám v plánu, že vodu, kterou budu moci dám do boxu (25 l) a do toho dám rybky i s filtrem, který normálně poběží po celou dobu než akvarko bude zase OK. A dalších 20 l můžu dát do kýblů. Cesta bude trvat jen 10 min autem.

Máte nějaké tipy jak co nejméně narušit rovnováhu? Děkuji

ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 15:33 Muž Roby [17] – Jak podpořit rostliny v restartovaném akva
Chtěl bych se zeptat, jestli má cenu přidávat do restartovaného akva Easy Carbo na podporu růstu rostlin. Všecny rostlinky mám v submerzní formě z původní dvěstěpadesátky. Filtr jsem nechal běžet přes noc ve vaně ve cca. 100l původní vody. Nová voda je nalitá od včera. Externí filtr jsem připojil před chvilkou, protože jsem čekal na yprchnutí chloru z vodovodní vody. Zatím jsem přidal pouze 4ml PMDD na 250l hrubého objemu akva. Myslíte, že to Easy Carbo bude v prakticky nové nádrži fungovat? Předem děkuji za reakce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.12.2013 19:31 Žena petulinakk [2016] Re: Flozik
Pokud necháš filtr běžet v kýblu kde budeš mít "uskladněnou" vodu z akvárka, nebudeš muset vůbec spěchat :-)

Je docela možné, že po vytrhání rostlin z akvária budeš mít vodu tak zvířenou, že toho moc neuvidíš, a budeš rád, když budeš mít čas počkat až se to trochu usadí, a pak pokračovat dál :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 14:54 R Muž romant [27981] Re: Flozik
Bez problémů, za dvě hoďky se jenom přestanou množit, o umírání nebude řeč. Po nainstalování všeho zpět, nepodcenit výměny vody a činit to po dobu týdne klidně denně a další týden tak min. 2x týdně ten objem 1/3. Filtr nečistit, nechat jak je, když čistit, tak cca 14 dní před zamýšlenou operací, lehkým propláchnutím, ale nutný to není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 14:45 Muž Flozik [8] – Restart
Uvažuju o tom, že bych zrestartoval vzhled svého akvária. Myslím tím, přesadit všechny rostliny a změnit rozmístění dekorací (kořeny a kameny). Mám i přemnožené šneky, takže bych využil odčerpání vody a šneky vybral a doplnil nový písek na dno. Měním cca 30% vody, takže bych to udělal tak, že bych 40% vody nechal v akváriu a pracoval ve vodě, 30% vody během přestavby uskladnil a zbytek vody dal čerstvou. Myslím, že se to během dvou hodin dá stihnout tak, aby mi nepoumírali bakterie ve filtraci. Co na to říkáte? Je to proveditelné, nebo se na to mám radši "vyprdnout"? :-) Díky za názory

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2013 16:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: taadioo
Ja bych s tim nebyl az tak hrrr, a rozhodne bych to akvarko buhvi jak neprekopaval, protoze dokud jsou podstatne problemy, nema to cenu, a az je vyresis, zase se muze ukazat, ze je uz vsehcno jak ma byt.

Kup do toho nejake cerpadlo s prutokem idealne kolem 1000l/h a zaves pod nej kostku biomolitanu. Stacilo by i o neco mene, rekneme ze www.akva-exo.cz/… vyhovi. Pod to www.akva-exo.cz/… a okolo petikila mas ohledne filtrace vyreseno.

Svetlo bych resil zarivkami, svepomoci. Nevim jak je to akvarko rozmerove, hlavne jak je dlouhe, takze konkrente nenapisu, ale kus predradniku a par vodotesnych patic k tomu, rekneme ze za 1500Kc (mozna 2000, podle toho co koupis) a trose sikovnosti mas vyreseno (pokud mas neco, na co to navesis, treba nevyhovujici dekl, ktery predelas). Mel jsem kdysi nad jednim mensim akvarkem policku a zarivka visela zespodu na ni, i tak se levne da. A da se jeste levneji, kdyz na policku zaspodu namontujes obycejne zarovkove objimky a namontujes usporky. Aspon si je muzes menit jak chces (studne/teple bile, ale i prikon) a levneji uz to snad ani nejde.

Tim vyresis nejvetsi problemy, mas to za par kacek a rychle, budes pak mit casu kolik chces resit neco jedinecneho podle sebe. Je fajn se dobre pripravit (nastudovat, vypocitat, navrhnout, zavrhnout, znovu navrhnout, upravit, postavit...) ale mezi tim Ti uz neco funkcniho bezi, takze mas dvoji radost, jak z toho ze to funguje, tak ze neco hezkeho delas.

No muze byt lepsi misto k premysleni co a jak, nez vedle fungujiciho akvaria? Tyhle chvile, idelane s horkym kafem, miluju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 21:24 taadioo – Re: Designer
Ok :-) Zhruba jsme došli ke stejnému závěru, že to co tam je právě teďka je prostě nevyhovující :-) Nicméně, chci se právě zeptat, zda-li by tedy, výroba a zapojení komorového filtru byla jedna z těch dobrých řešení:) Nemám v plánu kupovat extérní filtr atd... :) rád bych si to udělal hezky sám... Takže pokuď bych to shrnul, vyčistit, založit nové stím, že bych zkompletoval komorový filtr+nové osvětlení, nejspíše řešené LEDkami, je ok?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 18:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: taadioo
Potreboval jsem se podivat, jak to vypada s filtracni hmotou toho filtru, jasne meritko jsem dostal z tohoto videa:
www.youtube.com/…
Navic mam podezreni, po projiti webu, ze jakym stylem voda mediem proteka, zpusobi prilis rychle proudeni, naprosto nevhodne pro nitrifikaci.

Podle mne, pro 300l akvarium se ten filtr nehodi, nechtel bych ho ale ani do mensiho akvaria.

Svetlo 2x25W je pro 300l akvarium nedostatecne, alespon s ohledem na rostliny.

Ano, chce to resit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 09:42 taadioo – Dotaz na znovuzaložení akvária
Zdravím, chtěl bych se zeptat, tatík má už asi rok v provozu AQ, a poslední dobou se tam rozšířila ruducha, a asi to byl i podnět k tomu, zda-li to AQ nepřekopat znovu celé.... Jedná se o 300l AQ, obsah vody cca 250l a momentálně tam je 2x25W světlo, a filtr tam je vnitřní Fluval4plus. Tak se chci dotázat, zda-li má smysl nějak zapracovat na tomto, vyměnit např. osvětlení, či filtr, a zkusit ho obnovit, nebo s čím bych neměl asi moc problém, ho předělat komplet. Mám v plánu, že bych realizoval LED osvětlení a vytvořil komorový filtr... Co si o tom myslíte? Z dlouhodobějšího hlediska, jestli to pomůže.

Věřím, že komorový filtr by pomohl kvalitě vody celkově na delší dobu, hlavně by se zvětšil filtrační objem a nemuselo by se tak často zasahovat do rovnováhy AQ, a osvětlení pomohlo květinám a i vizuálně ( led záměrně kvůli spotřebě ).
BTW: Jedná se klasické AQ, tzn. rybky a rostliny, nejde o rostlinné či jen líheň.

Děkuji za rady či odkazání na nějaké jiné články, já tu jinak souběžně pročítám ostatní příspěvky a snažím se v tom nějako orientovat. ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 12:09 R Muž romant [27981] Re: Designer
Já je chlórem nehubím, ale to by byla nekonečná diskuse, zas a znova. ;-) Zůstávám u té nekonečnosti, jak jsi naznačil. ano pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 12:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
No treba proto, ze kdyz uz tam ty bakterie davas, chces pro ne to nejlepsi a ne je hubit chlorem z vodovodni vody. A ano, uz jsme o tom psali mockrate, nema cenu to rozebirat... druhy den je to jasna jistota.

Mnohdy delam veci ktere nemusim, treba varim koreny, ale proc se zbavovat neceho, cemu mohu rikat ritual. Bez zatanceni nahy, namazany olejem pri svitu mesice pred nove zakladanym akvariem, a bez zpevu od na bakterie, to prece nemuze fungovat. Se zeptej audiofilu a zjistis, ze na svete nechapes vubec nic, vcetne nekonecnosti definovane lidskou blbosti :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 11:43 Muž kofejn [963] Re: michalcod
Fotka k příspěvku Já ho dával po dvou týdnech a za dva dny bylo NO2 neměřitelné. Pokud na nádrž čekají ryby v kýblu, tak bych neváhal. A po nalití to "mlíko" je ;-). rybicky.net/fotogalerie.php…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 11:32 Muž michalcod [13] Re: romant
To jo nitrivec jsem již viděl v provozu a bylo to Akva bílý jak mlíko.
Po noci vše ok a křišťál...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 11:30 R Muž romant [27981] Re: michalcod
Dávám druhej den, ale vlastně ani nevím proč. :) Dej kdy chceš, třeba hned a počítej s lehkým zakalením vody, bude se dočišťovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2013 11:25 Muž michalcod [13]
Zakládám akva a dám tam Staré dno od Rataje pak písek černý křemičitý 2-4 mm čerpací hlava Atman + biokostka, nasázím rostliny, doleju vodu a budu svítit 10 hod za den.
Abych tomu trochu pomohl, tak chci dát Nitrivec od Sery . Kdy ho tam mám dát? Hned po dolití vody a zapnutí filtru nebo třeba za 1 nebo 2 hodiny nebo mám počkat např 24 hod?
Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 17:40 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ganjamir
Treba jsem mel jen silene stesti, to se take v akvaristice stava. Vlastne jsem mel i stesti s vyhodnocenim, protoze ten poter Ramek je urcite dost dobry indikator a to ze jsem tam hodil koren s jikrami, bylo vlastne taky jen takove okamzite vnuknuti a stesti ze zrovna byly, pac nikdy z toho nic nebylo, parkrate se neco vykulilo a pak nic...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 16:29 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Designer
No co teď budu zakládat tak na to mám hodně času a ryb se zbavím, takže experimentovat raději nebudu abych měl jistotu, nechci nic uspěchat a pokazit , ale časem určitě tuhle metodu vyzkouším
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 16:26 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: romant
O tom sem už četl článků, ale rád přečtu další verzi, abych byl zas o něco moudřejší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 16:18 R Muž romant [27981] Re: Ganjamir
Doporučuji, nejen Tobě k přečtení tento článek o nitrifikaci a koloběhu dusíku. maniakva.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 16:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ganjamir
A to jsem jeste do toho celou dobu rval svetlo... rasa nikde, zadna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 16:11 Muž Ganjamir [87] - CichlidyRe: Designer
teda to založení s tím salátem zní zajímavě, přemýšlím že taky trochu zaexperimentuju, ale jestli to dobře chápu tak prvních 14 dní se nemění voda? Neměl si pak za následek třeba rozsivku?? čpavek, čerstvá nádrž, neměnění vody, to smrdí řasou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 12:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Na webu najdes spoustu informaci o PMDD a da se koupit jako pytliky, ktere jen rozmichas ve vode. Info najdes treba zde: pmdd.mrp-cz.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 12:09 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
No nebráním se tomu ale vůbec netuším jak na to :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 12:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Takze to vypada, ze treba budes hnojit taky :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 12:02 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
To jo palec me se to všechno nějak tak drží a roste nerosteto to sice nějak moc rychle az na Růžkatec ale nevadi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 12:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Nekdo ma to stesti, ze to nejak samo sedne vsechno do sebe, a tomu co ma zasazene staci i co se vyprodukuje v akvariu (vlastne se to pridava krmenim) a prida ve vymenovane vode. Ja hnojit budu muset, snazim se mit v akvariu spis mene ryb a co nejvic rostlin. Sice se pak hnoji, ale kdyz se obcas vynecha, ono se houby deje, a taky je pak to akvarko pro ryby bezpecnejsi, protoze dobry filtr a slusne rostouci rostliny svou praci odvedou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 11:54 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Ale tuhle rostlinu mám taky ze zacatku pekne rostla ale ted nějak zloutne
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 11:54 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Já ještě nikdy nehnojila :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 11:52 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Ale treba rostlinam jako rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora se ten turboproces taky libil (byla tam od pocatku), a ted jak jsem vyrazne pridal na rostlinach, a salat je spotrebovany, budu muset zacit vyrazneji hnojit. Rostliny zpomalily, coz je na te konkretni videt ze dne na den. Zatim jsem hnojil jen parkrate mililitrik PMDD, aby se nereklo.

Proste by se dalo taky rict, ze jsem ty zelene listy salatu vymenil za rostouci listi. Tu vodu, jak jsem videl v tom plavat ten rozkladajici se salat, bych zadnemu zivocichovi nepral. Asi nejlepe by se to dalo nazvat cpavkovou lazni :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:32 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Aha díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:29 R Muž romant [27981] Re: Annabell
Ten salát velmi rychle začne hnít a v akváriu se začne tvořit čpavek, jako základ nitrifikačního procesu a tudíž mají bakterie dostatek žrádla a začnou se rychleji množit, ale musí se přesně trefit ta doba, kdy už tam čpavek není, jinak je to sice turbometoda založení, ale živočichové tam nepřežijí ani omylem, to je taky turbo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:28 Muž ludvik [1082] Re: Annabell
Asi byl po ruce v ledničce :-) seriozně bych si ale tipnul, že má jemné listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:21 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Ok jen tak mimo proc vůbec salát?:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Ma pravdu, ja delal experiment, ty chces jistotu. Romant Ti radi dobre a experiment si muzes zkusit (kdyz budes mit chut) nekdy, az nebudes to akvarko tak nutne potrebovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:10 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Takže pro me metoda s výměnou vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:05 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Ten s tim salátem se mi zda zajímavější vyzkousim ho :-D ale ted muze byt Bettak v tom velkém ne pozerou se tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:05 R Muž romant [27981] Re: Annabell
Použij to starý dno, propláchni ho a ten bordel nalej do dna novýho, s filtrem můžeš naložit obdobně, denně měň min. 1/3 vody a po týdnu můžeš za neustálých výměn vody nasazovat živočichy.
Edit: Designerova metoda je sice možná, ale nedoporučuji Ti jí, jseš v trochu jiný situaci a potřebuješ jít na jistotu a tou ten experiment se salátem není. Jirko jistě chápeš, proč jsem v tomto případě proti. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
No ja psal o dvou vecech. Udrzovat prilis brzy zarybnene akvarium se da i kazdodenni vymenou vody, nez se to rozjede. Je to stejne, jako kdyz se v prazdnem akvariu jen s rybami (treba odchovne) stale meni voda.

A ten salat, to je druhy zpusob, ktery ale predpoklada, ze tam ryby na zacatku nejsou, protoze se tam tech prvnich 14 dni deji s vodou desne veci :-) .

Zalozis akvarko, spustis filtr, sparis ty 4 velke listy salatu a das je tam.
Za par malo dni prilijes bakterie, nemusis, ale urychli se to, treba ten Nitrivec.
Celou dobu nemenis vodu a za 14 dni mas hotovo. Pred pridanim osadky bych tu vodu ale vymenil a stalo by zato ji i zmerit na dusikate latky. Ja to sice neudelal, ale i ty jikry byl jen pokus, takze mi o nic neslo, ryby jsem tam drive nez za mesic davat nechtel. A jeste jedna vec. Nektere ty listy se mi zetlele nalepily na filtr, takze ho dost blokovaly. Takze jak jsem to videl, trosku jsem s nimi zakvedlal, ony se rozpadly a byl od plosneho ucpavani pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:01 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
V tom 54l bude vše nove dno filtr uz v tom akva byl takže je použity.A v tom 20l bude jen nove dno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 10:00 R Muž romant [27981] Re: Annabell
Budeš pracovat s nějakým původním dnem a filtrem, nebo to bude všechno funglovka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:58 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Takže bych to mohla udělat tohle:založím akva 20l pro krevety a budu měnit každy den vodu za jak dlouho tam můžou jít krevety?Tim zpusobem založím i 54l akva a tam mohou jít ryby kdy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:55 R Muž romant [27981] Re: Annabell
No a teď zase já. Když budeš té rybě denně měnit část vody, tak se s tím salátem nemusíš stresovat, ale v životě se má zkusit všechno, tak proč ne. :-) Jinak při té denní výměně vody, tam ryba může jít hned. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:54 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Za 14dni odkalim a mezitím každy týden výměna vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:49 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Ted se v tom ztrácím takže:založím akva zapnu filtr atd všechno,dam tam 4listy spareneho salatu,az to nebude zakalene dam tam bettu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Toho salatu primerene. Na 20l bych to videl tak na 4 velke listy, vic asi nebude potreba. Ale je to jen muj experiment, zkousel jsem to ted prvne, takze to prosim taky tak ber, ze exerimentujes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Jinak ale Betky ziji i v akvariich bez cehokoli, mnohdy jen v obri cisi s par koralky na dne, nebo ani to ne. Pokud pujde o klasicke akvarium se dnem a rostlinami, kdyz zpocatku casteji vymenis vodu, muzes dat Betaka do akvarka hned, jak se Ti bude zdat voda rozumna (nezakalena) a udrzovat ji vymenami, nez se to dostane kam ma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 09:44 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Zajimave :-D díky zkusím to takže bych potom mohla za 14dni přidat ty krevety?a kolik asi toho salátu na 20l

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 16

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 17502x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15662-znovuzalozeni-akvaria?od=551