Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Agresivita ryb

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agresivita ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 12:15 Muž konrad [45]
Vodu som vymenil 40litrov deň po pridaní gupiek(denník od dovolenky už neaktualizuvávam). Prekvapilo ma skor to, že neonky sa ?zľakli? vyslovene až po 48 hodinách a nechceli z úkrytu ani vyliezť. (vyhnal som ich nasilu lebo mi už pár rýb podochlo kvoli zaseknutiu sa v poraste riccie tak som nechcel riskovať)

Uvidím ako to bude vyzerať dnes keď sa vrátim z práce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 11:11 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: konrad
Jak pisi kolegove, vymen tretinu vody (menim i vic, kdyz se mi neco nezda), zitra zase, a pak se uvidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.11.2014 10:41 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: konrad
Taky bych hledal příčinu spíš v kvalitě vody než v agresivitě ryb.

Dokážu si třeba představit, že ty nově přidané gupky zahýbali s nitrifikací a neonkám se to nelíbilo. Po přidání nových ryb se doporučuje vyměnit 1/3 objemu vody. Já to dělám tak po 24 hodinách. Populace nitrifikačních bakterií je úměrná množství vyprodukovaného odpadu v nádrži. Když se přidají noví znečišťovatelé, chvíli to trvá, než se populace bakterií zvýší a než všechno zase začne pracovat. Samozřejmě, to je jen jedno z možných vysvětlení. Ale je tam taky ancák, který neonkám taky pořád znečišťuje vodu. To plavání na boku nevěští nic dobrého. Zkus častěji měnit část objemu vody (třeba 1/3 obden) a uvidíš, co se stane.

I když má tohle akvárium objem, který by snad na tuto osádku mohl stačit, vůbec bych nepodceňoval kvalitu filtrace a teď bych častěji měnil část objemu vody.

Taky nevím, jestli k celé události nepřispělo taky to, že těch neonek není zrovna velké hejno a možná se necítily bezpečně při přidání nových obyvatel. Ale to je spíš spekulace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.11.2014 09:51 Muž sux [117] - AmerikaRe: konrad
agresivní očka k jiným rybám jsem ještě neviděl a myslím si, že neonky jsou oproti nim velmi rychlý plavci. Zkusil bych se podívat spíš na hodnoty vody. - Ale pokud máš gupky zabijáky, tak je chci taky. Rejnoci budou mít soupeře :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2014 21:29 Muž konrad [45] – gupky?
Zdravím. Pred 48 hodinami som pridal do akva 6 gupiek (2samce a 4samice), celý čas nebol problem až teraz po večernom krmení (spirulinova tableta) som objavil 4 nenonky skrývajúc sa zaseknuté v poraste pogostemonu a 1 nenonka musela byť tak zúfalá ,že pri výskoku trafila nezarkyté miesto krycím sklom (trojuholník 5x5x7cm) a zapichla sa do do priestoru vysokého 5mm (hotová akrobacia až zázrak). Naštastie som si to všimol a hodil ju do vody kde obživla. Po vyhnaní neoniek z úkrytu som narátal asi 5ks ktoré plávajú pootočené nabok.

Otázka je: mohli to spôobiť agresívne gupky? Hengelky s nimi nemajú (zatiaľ) problém a posledných 47 hodin ani neonky. Taktiež pri pozorovaní akvária ani teraz nepozorujem žiadnu agresiu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 20:01 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – LiborSprysl/Koště
Jenže problém je v tom,že už teď mi příjde,že mám v nádrži malinko přerybněno. Proto moc nechci další rybičky,ale asi tady jiná možnost není.Na začátku jsem zvolila špatnou osádku(více druhů/málo kusů),teď se snažím přejít postupně jen na jeden až dva druhy hejnových ryb,takže měly být na "dožití".
Prostě tu jednu další rybku bude muset moje nádrž vstřebat sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 19:53 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: Koště
Díky,tohle mi nedošlo.Já si říkala,že by to mohlo vyřešit větší počet "holek",že by měl tak více na výběr a nemusel se zaobírat konkurencí v podobě druhého samce ;-) Takže špatný počet v hejnu jsou DVA a nebo menší( popř.stejný) počet samic na počet samců?To by je zase uhnali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 03:46 Muž LiborSprysl [9016] Re: Koště
Koště napsal: Zvětšit hejno o další samce. Agresivita dominantního samce se tak rozloží. U císařských se to tak prý dělá, tak předpokládám, že je tu určitá analogie a mohlo by to fungovat :)
Nejen u císařských. Vždy je dobré u hejnových ryb (nebo ryb chovaných ve skupině) mít buď jednoho, nebo tři a více samců. Aby zase nějaký inteligent mne nechytal za slovo...poněkud komplikovanější je to u bet... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 00:27 Koště
Zvětšit hejno o další samce. Agresivita dominantního samce se tak rozloží. U císařských se to tak prý dělá, tak předpokládám, že je tu určitá analogie a mohlo by to fungovat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2014 00:18 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – tetra královská
Nedávno jsem začala do nádrže přidávat Torben.MOŽNÁ díky němu vidím se ryby často třít v jemnolistých rostlinách.Ovšem mám dva samečky a 4 samice.Jeden samec začal být hodně agresivní.Přes den je klid,ale na večer začne o něco menšího samečka terorizovat a mydlí se tak dlouho,dokud nezhasnu v nádrži.Pak to do půl hodiny přestane.
Nějaká rada??? Zvětšovat hejno o další samice ovšem nemám v plánu. :-(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:59 R Muž romant [28002] Re: palko150
Ozaj ak je to možné, denně 1/3 objemu akva, ak nie, tak obden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:55 palko150 Re: romant
a ozaj ako casto mam meni teraz to akvarko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:50 palko150 Re: romant
dakujem palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:45 R Muž romant [28002] Re: palko150
Fajn, ale i když to je filtřík na nic, až si ten atman pořídíš, ten stávající tam tozhodně nech a provozuj je oba dva měcíc společně a teprve potom ten stávající odstraň. Vodu měň teď velmi čato, jak jsem předeslal, ryby další teď nedokupuj, spíš pořiď více živých rostlin. To, že o tom takto píšu, jako bych to akvo znal, pramení z neustále se opakujícíh situací do kterých lidé tobě podobní dostávají. Určitě by se hodila prezentace a to nehledě na to, ať už akvo vypadá jak chce, ostych zde není na místě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:40 palko150 Re: romant
ja viem ze ich ma byt viac ale ja nemam cas ich teraz dokupit vies ale to stou vodou neznie zle pretoze mam slabi filter ale idem si piatok kupit novi hadam to pomuze idem si kupit atman at -201 vihovoval by tomu akvarku tak asi to je tou vodou dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:23 R Muž romant [28002] Re: palko150
Schválně, když si přečteš v atlase co se o nich píše, o počtech určitě tě to nasměruje rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha . Kombinace skalár a parmiček čtyřpruhých je špatnou kombinací, stejně tak jako je šptně dávat 1 skaláru a to do 130 litrů, předpokládám hrubého, takže 100 litrů čistého. Skaláry, neumím psát o skalárách v jednotném čísle, neb to jesou ryby hejnový, budou těma parmičkma otravovány a budou jim okusovány ploutve. To, že se teď, jk píšeš agresivně projevují ty parmičky, to bych přičítal jejich nízkému počtu, ale hlavně vyšším koncentracím N látek, neb to akvo tuším jako čerstváčka. Tak asi tak nějak bych to viděl a jako okamžitou nápravu bych doporučil intenzivní výměnu vody s čímž bych neotálel a činil tak klidně denně a rozmyslel tu osádku, jak jsem naznačil tu vhodnost do daného objemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:17 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: palko150
nastuduj si o nich něco... hlavně "Snášenlivost" hmm
http://rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2014 19:13 palko150 – mrenky machove
ahojte mam 130L akvarko v nom mam zatial len malo ryb 2 mrenky 2 skalare a 1 prisavnika no ale ja neviem co roby moja mrenka bije sa s druhou no ale raz za cas si trufne aj na skalarov ja neviem ci si chrani teritorium lebo vecsinov byva pri ohrievaci co mam robyt s nou?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2014 06:27 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: Yetti
Nechce sa s nimi len páriť?, ono gupku su dost nevyberave, co sa tyka potencialneho ciela
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2014 04:49 R Muž romant [28002] Re: Yetti
Vyměň polovinu vody a sleduj reakci, tipuji dusíky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 22:55 Žena Turbínka [2558] Re: Yetti
Velikost akvária? Údržba? Rostliny a úkryty? Druhy a počty ryb? Těmhle otázkám by ses vyhl kdyby sis založil prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 22:51 Yetti – Gupka agresor
Zdravim, mam samečka Gupku, jako kdyby zešílel, napadaá mi všechny mečovky, prosím o radu, děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.05.2013 13:36 Muž dimmur [284] Re: meleri
nesmyslne napadate.....take si myslim, ze to co popisujete je spise vetsi predstavivost /zakousla se do neonky/ nez realita.....takovy cesky don quijote ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -10   07.05.2013 13:31 meleri Re: LiborSprysl
Libore sprysle, v kolika recich chcete slyset ze jste xxx :-P v romanskych nebo germanskych? vyberte si! :) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.05.2013 13:23 Muž rudolf [5015] Re: vondr001
Vaši radost musím zkalit, takhle to v přírodě nefunguje. Ze samců blekmol či jiných molinézií se jistě samice nestanou, buďte klidná.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.05.2013 13:21 Muž rudolf [5015] Re: Ičin
Samozřejmě, že to OT není. Přesně jak píšete, NORMÁLNÍ je chovat samce bojovnice s 2–3 samicemi, to je správný způsob chovu. NENORMÁLNÍ je chovat samotného samce ve společnosti jiných ryb, natož jihoamerických teter. (Ne, že by to nemohlo fungovat, ale nemusí to fungovat.) Výhrady k bojovnici zakouslé do skřelí neonky shrnul Libor Šprysl, to bych se opakoval.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 11:55 Žena Kač [134] Re: Ján
u těch SAE je to docela jasné, potřebují hodně prostoru, myslím, že tvoje akva je pro tolik kusů prostě malé. Co se týče čichavců, zrovna u těch zakrsláků se traduje, že můžou být v pohodě, ale taky můžou být totální tyrani, což se asi projevilo u tebe. Ramirézky jsou cichlidy, to by mohlo vysvětlit hodně, ale třeba by to taky mohlo být těma N látkama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 11:50 Ján
Já odkedy som založil nové akvárium (po niekoľkých rokoch kedy som ho nemohol mať), tak mám neustále problém s nejakou agresívnou rybou. Akvárium má 168 l, sú tam korene a je husto zarastené rastlinami (asi 70% objemu). Zo začiatku som tam mal 16 razboriek klinoskvrných, 10x corydoras panda a 6 otíkov. Chcel som k tomu húfu razboriek pár nejakých výraznejších rýb, tak som doniesol 1 samca a 2 samičky čichavca zakrslého. Po pár dňoch začal byť samec čichavca veľmi agresívny, prakticky naháňal všetky ryby po celom akváriu. A nielen že by si zabral nejaké teritórium a vyháňal z neho ryby, ale vždy sa zameral na jednu rybu a tú aj dlhší čas prenásledoval.

Čichavcov som dal preč, doniesol 6 pavích oček a asi po 2 týždňoch som zakúpil párik ramiréziek. Cichlidy boli vždy moje najobľúbenejšie ryby a chcel som aj, aby trochu omezovali populáciu pavích oček, ktoré sa začali množiť. Ramírézky sa síce pavích oček nedotkli, ale asi po 3 mesiacoch začal byť samec agresívny a robil presne to, čo ten samec čichavca predtým. Takže šiel tiež preč.

Potom som mal jeden čas problém so sinicami. Zakúpil som 4 mrenky čiernopruhé (SAE). Sinice mi síce skvele zlikvidovaly, ale po čas keď trochu odrástli, tak tá najvetšia mrenka začala dosť terorizovať tie menšie a po čas aj iné ryby (razborky a pavie očká). Postupne jedna mrenka vyskočila z akvária cez maly otvor na krmenie a ďalšie 2 uhynuly. Ostala mi len jedna (nie tá najvetšia agresívna), ktorá má v súčasnosti asi 8 cm. Po čase som zase dokúpil 4 malé SAE. Pokiaľ boli malé, bolo to celkom v pohode, ale teraz keď odrástli, tak tá najvetšia mrenka zase začala s terorom a naháňa nielen ostatné mrenky, ale i ostatné ryby.

Takže fakt neviem, kde bude problém. Vždy sa jedna ryba u mňa zmení na tyrana. Predtým ako som musel načas ( viac ako 10 rokov ...) skončiť s akvaristikou, tak som choval fakt veľa druhov rýb, hlavne vetšie chichlidy ako oceláty, akary modré, akary potočné, rozne druhy kančíkov, a aj keď som ich mal v jednom akváriu a rozne sa vytierali, tak som nikdy nemal problém s agresivitou. Vždy si bránili max to svoje teritórium, ale nikdy nezabrali celé akvárium a nemasakrovali zbytok rýb.

Bohužiaľ momentálne nemožem mať akvárium na veľké cichlidy a malé (ramirézky a kakadu) sa mo neosvedčili, takže sa asi preorientujem na tetry. Plánujem jeden veľký húf neoniek čiernych a k tomu už len pancierníčkov (corydoras) a možno nejaké sekernatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 10:43 Žena vondr001 [674] Re: Ičin
O tom jsem taky někde četla, že při absenci samic (myslím že to bylo u mollyn) se z nejslabších samců stanou samice. (chudáčci) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 10:03 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Ono to zas tak OT není ;) Sám jsem to nikdy nezkoušel, ale někde sem četl, že když vezmete silně produktivní samce(např gupky) a necháte je bez samic, tak se časem začnou dít zajímavé věci ;) Ona ta sexuální nevybouřenost má něco do sebe i u ryb. Možná to není problém u betty, ale je dost možné, že kdyby měl kolem sebe 2-3 samice, tak by si spíš všímal jich než ostatních ryb
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 09:32 Žena vondr001 [674]
OT - Vzhledem k tomu, že je to "chlap", by se mohl zbavit stresu kdyby se vytřel. smich (neberte to prosím vážně)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 08:06 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Pokud platí vše jak bylo psáno (řekněme, že ano), tak já osobně jsem v koncích. Napadá mě snad jen nějaký chemický zásah zvenku. Při pohledu na to akvárko bych nečekal problémy - pravidelná údržba, pěkně zarostlé, rozumný objem,... Prostě nevím (OT : Nemáte kočku? :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   07.05.2013 04:41 Muž LiborSprysl [9016] Re: Hansel
Prosím vás všechny...podívejte se někdy i na mladou neonku a jen tak zkusmo ji zkuste na výšku nebo na šířku ...vidim, jak betta drzi neonku za skrele, drzi a je zahryznuta, píše naše velká akvaristka... porovnat s velikostí tlamky beťáka...ještě mne napadá, že to byla neonka defektní s odchlípenou skřelí... smich

To je prostě kravina, a ne jak jsem si od Honzy půjčil..."pořádně velká odchylka od standardní povahy"

Mně občas, jak čtu tu dívku či paní, připadá, že ráda vymýšlí zapeklitý problém, aby bylo o čem plkat, i když to nemá ani hlavu ani patu...

Takže meleri, jestli jsem byl přímo tázán zda si myslím, že kecáte...přímo odpovím - ano myslím si, že kecáte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:49 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: meleri
Omlouvám se že do toho takhle skáču, ale tím že beťák půjde z domu, nevyřešíte možný spouštěč té jeho agrese a že tam určitě nějaký je. To co popisujete, by byla pořádně velká odchylka od standardní povahy. Takže bych se spíš zaměřil na příčinu než na následek (například ty zmíněné N-látky a podobně).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:22 meleri Re: romant
ja ho nemam s krevetkama! mam ho ve velkem akva, krevetky jsou v mini. proto ho tam nechci dat. vodu jsem menila vcera. ne on pujde z domu zitra, hezky nebo ne, nechci aby mi zabijel chuddaky ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:19 R Muž romant [28002] Re: meleri
Přestaň s tou rybou dělat takový brekule a normálka několikrát po sobě vyměň 1/3 vody a uvidíš, jestli se sklidní, ono to konstatování od kolegy o těch N látkách může bejt setsakra pravda. Jako další bych ti doporučil se rozhodnout, buď pro beťáka, nebo pro krevetky, ben ty se ti budou sem tam strácet v jeho přítomnosti neustále, přírodě neporučíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:14 meleri Re: romant
po te, co zakousl tu neonku, dala jsem ho normalne do misy s vodou, tam se zklidnil, ale nemohla jsem ho tam nechat, mela jsem strach ze tam umre, dala jsem ho po chvili zpatky, mam jedno mini akva plne krevetek, nechci aby mi je sezral, na krevetkach si totiz zakladam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:12 meleri
podle me je to povahou, byla mirne agresivni uz odzacatku, ted se to jen vystupnovalo, co jsem koupila platy a ted neonky.
vodu menim poctive, kazdy tyden. ostatni rybky jsou uplne normalni....
mrzi me to, je krasny, rikam mu pan Vivaldi. mam ho od nejakeho typka z burzy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:07 R Muž romant [28002] Re: meleri
Jak si mám vysvětlit tu větu o tom, že byl beťák po nějakou dobu v separaci? Neměl tam lepší podmínky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 21:59 Martin71 Re: Ičin
Spouštěčem stresu a stresového chování ryb je zodpovědná třeba i vysoká koncentrace dusíku a dusičnanů. Pokud klesne rybám v období sucha hladina vody zvednou se dusíkaté látky a dusičnany. Piraňa není nebezpečná v řece je nebezpečná až v omezeném prostoru nějaké vysychající tůně kde opadá voda a v tak malém objemu vody je koncentrováno najednou i mnoho ryb. Pak už jde o prosté přežití a agresivita ryb (všech ryb) velice rychle stoupá tento instinkt si sebou berou ryby i do akvária. Vyšší dusíky, rovná se pro rybu hrozba, stres.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.05.2013 21:41 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Pak tam bude nějakej jinej problém, silnej stresor. Tohle není běžný chováni bett
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 21:20 meleri Re: azonic
fakt nekecam! proc bych to delala?? no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 21:19 meleri Re: LiborSprysl
vsi myslite, ze kecam? fakt ne! toto jsem nikdy taky nevidela. normalne utoci na platy, a na ty neonky. endlerky nechava na pokoji. ale proste jsem sla k akvariu a najednou vidim, jak betta drzi neonku za skrele, drzi a je zahryznuta, pak ji pustila, ryba sla okamzite ke dnu ale pak se rozplavala. ona pak sla za ni a normalne se zahryzla tou svou napuchlou tlamkou do jejiho boku, ty neonky jsou jeste dost mlade, bylo po ni. pak ji normalne sezrala. snedla ji ocas a soukala ji do sebe a vyplivovala az ji pozrela...

ja ji krmim kazdy den tak fakt uz nevim, ale je to jedno, zitra pujde pryc, protoze nechci aby mi terorizovala rybky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 16:26 Muž azonic [63] - RostlinyRe: meleri
Možná bych ji zkusil víc přikrmit třeba má prostě jenom hlad ;-) mimochodem taky se mi nezdá, že by beta dohnala neonku tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 16:12 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
hladovej beťák co se pustil do mrtvé/umírající neonky. nějak se mě nezdá,že by ji dohnal natož ulovil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 15:59 Muž LiborSprysl [9016] Re: dimmur
dimmur napsal: tak tu mrtvolku odlov, proc si ji tam nechala? pokud je takhle agresivni, dal bych ho jednoduse pryc, ryba hezka, ale agresivni, znamy mel pestrence a kdyz mu sundali skalaru, tak sli take z akva....
To je cichlida s cichlidou, budiž. Navíc pořád říkám, že se nemá míchat Afrika s americkými cichlidami...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 15:57 Muž LiborSprysl [9016] Re: meleri
meleri napsala: mam samce betty splendens, je to moje pycha, je krasny, a do ted byl v pohode, ale nedavno mi zacal utocit na rybky, pokousal platy a ohlodal ocasky neonkam, a ted pred mym zrakem usmrtil jednu malou neonku. zakousl se do ni a hryzal nez jsem ho stacila chytit, je asi po ni. nevim co s takovym agresivnim betakem? mam ho dat pryc? proc to dela? utoci uplne na vsechny....

Nemá zuby :-P nemohl se zakousnout... ;-) ...zkuste krmit, aby nehladoval...Jestli vy nás trochu nelakujete...za 40 let jsem neviděl beťáka, který by pokousal platy...chytil zdravou neonku a ještě ji sežral...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 14:48 Muž dimmur [284] Re: meleri
tak tu mrtvolku odlov, proc si ji tam nechala? pokud je takhle agresivni, dal bych ho jednoduse pryc, ryba hezka, ale agresivni, znamy mel pestrence a kdyz mu sundali skalaru, tak sli take z akva....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.05.2013 14:48 Žena Kač [134] Re: meleri
Tak to už teda nevím. a tu mrtvou přece vylov, nenechávej ji tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 14:44 meleri Re: meleri
zase utoci na ryby, a jese k tomu pozira tu mrtvou potvora jedna....

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 10 11

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12528x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15385-agresivita-ryb?od=274