Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Agresivita ryb

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Agresivita ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2015 23:32 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: Vodnar
To je ok ano Jak chlapi na zábavě pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2015 22:57 RAP Re: Vodnar
Patrně půjde o samce, kteří spolu soutěží o nejlepší místo ke tření. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2015 11:53 Muž Vodnar [10] – agresivita ryb
Ahoj, mam obavy o moje tetry neonove, mam 18ks a asi 4ks su voci sebe stale agresivne, narazaju do seba a nahanaju sa, stres vplyv nema, skusal som castejsie vymeny vody, denne odkalovanie dna a nic sa nezmenilo. Ostatné ryby plavu normalne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 20:35 Muž TRULY [164] Re: romant
vodu menim pravidelne a veskera udrzba sa prevadza tak isto pravidelne. On si proste nasiel svoju rastlinu a nijto sa tam do polovice akva priblizit nemoze. Tak asi mu tu jeho skrysu rozmiestnim alebo ho necham vytriet mozno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 20:20 R Muž romant [28002] Re: TRULY
Na první dobrou, když se všeobecně vyskytne obdobný problém bych se zaměřil na kvalitu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 20:18 Muž TRULY [164] Re: grunda
tak ja neviem co mu preplo. Nijdy problem nebok tak neviem co mu zrazu vadia ostatne ryby. Minule uz blackmolly pretiekol pohar trpezlivosti a to bol utek ked ho zacala nahanat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2015 20:12 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: TRULY
nudí se, buď chovat pár, nebo pořádné hejno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 20:11 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: TRULY
Zbav se ho, bude to nejjednodušší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 19:54 Muž TRULY [164]
srandičky hej? :-D
No momentalne mam 4 samcov a 2 samice. Nieje oroblem kupit dalsie dve samice. Ale odla mna to neriesi to preco napada aj ine ryby aj samcov svojho druhu a zo 70% aj vlastne samice.
Tak neviem. Vyriesim problem nakupom dalsich 2 samic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 19:15 R Muž romant [28002] Re: TRULY
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 19:12 JoKa Re: TRULY
Souhlas s Liborem, taky vidím jen dva samce... Tak jestli to nebude tím, proč se netřou a radši nahánějí... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2015 07:12 Muž LiborSprysl [9016] Re: TRULY
Viděl jsem dobře na tom videu, že jsou tam jen dva samci??? Pokud ano, tak si přečtěte něco o titejkách, mám dojem, že je to snad i tu v atlasu... Bude vám všechno jasné. Ale i pokud je jich tam více, myslím, že je to jediným důvodem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 21:12 Muž TRULY [164] Re: afc1886
ano chapem, len jeden detail ze tento problem nebol od zaciatku a nastal posledne dva tyzdne a nechaoem preco.Ostatne ryby su voci sebe tolerantne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 18:59 Muž TRULY [164]
Tak pridávam video na požiadanie, ono na videu to nieje dobre vidieť lebo sa to proste nedá hned natočiť, ale je pekne vidno kde ma na lavo teritorium a kde su všetky vyšne ryby natlačene na pravej strane pri filtry a pomedzi echinodorus. Pozeral som pre istotu či tam nemá ikry ale tak nieje tam nič a pokial dobre viem tak samec pripravený na párenie by mal byť sýtejšej farby, tak neviem fakt.

youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2015 20:38 radim Re: TRULY
nahraj to, co jiné k tomu napsat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2015 14:46 Muž TRULY [164]
Napada vás niečo ohladom toho napadania? vodae vymenená a podmienky stabilizovane ale parmička nadalej terorizuje ryby dokonca aj samicu mečovky ktora je asi 8x vačšia a uteka ako by bola vo velkosti blchy... Jedine ancistrusi a panc. trindadske su oslobodene od teroru

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2015 16:54 Muž TRULY [164] Re: TRULY
* oprava nenahana akurat 2 samice, inač utoči na všekto, fakt neviem čo snim robiť. Rybky vyplašene, všetko sa skryva, asi mu dam facku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 21:00 Muž TRULY [164] Re: grunda
16ks. Ale lredtym bol klud. Mam pocit ako eby islo o parenie. Nenahana agresivne 2 samice ina utoci na vsetko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:59 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: TRULY
a počty ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:32 Muž TRULY [164] Re: grunda
120l, parmicky, neonky, 2x ancisteus, 3x pancernicek a 2x mecovka nic ectra. Akva total zarastene chystam aktualizaciu prezentacie. Vsetky ryby sa skryvaju a jedine jedna parmicka ta agresivna je vidiet, fakt neviem vi ju poslat na druhy svet ci...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 20:26 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: TRULY
důvodů může být víc, jak velké je akva, jak je zarostlé, jaké je složení ryb, jaké jsou hodnoty vody atd. věštění z koule mi moc nejde :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2015 19:53 Muž TRULY [164]
ahojte, všímam si posledné dni že jeden samec parmičky duhovej nahana vkuse všetky podobne ryby. Teda nahana a atakuje parmičky samocov, samice, tetry neonove, mečune. Vyslovene ich vyhladava v akva a kúše.
Mám ešte jedno akva založne na odchov prisavnik cca 45l ale neviem no ako s tou rybou naložiť.
Môže byť príčinou nejaký dôvod na množenie, alebo zvýšene NO3?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 19:23 Muž mPP [4] Re: Jindras
To netuším ale pol roka nebudú mať. možno 3 alebo 4 mesiace. Uvidím v nedeľu keď budem doma či sa bude tak isto správať ktovie čo sňou je :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:56 Jindras Re: radim
Akara zelená by měla dospívat kolem 5-6 měsíce. To mne napadlo jako první,že hlídá jikry,takhle se mi chovaj A.hnědé,že útočí,ale má je mladé. Nebo-MPP-jak jsou asi staré????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:49 Muž mPP [4] Re: radim
No som doma len jeden deň dnes cestujem zasa preč prídem o týždeň nestihol som odpozorovať či príma potravu :) No samec je asi 7cm veľký ale utoči len na svoj druh aj samice aj na samca proste s toho jedného miesta pod koreňom a sem tam sa ukáže ale nevidno ju lebo je to dosť tmavé miesto. No tak mne prídu vždy ako mláďatá :-D ale uvidím keď prídem po týždni a niečo bude plávať po akva :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:44 radim Re: mPP
Samice tak tmavne právě v období tření ;) 4 cm samice už je schopna se třít. A ještě když agresivně hlídá jedno místo... Jak velký je ten samec?
Když jsem měl párek, tak byl samec po tření chudák jak mu dávala sady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:38 R Muž romant [28002] Re: mPP
Přijímá potravu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:28 Jindras Re: mPP
Tak držím palce. Akary jsou krásný. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:24 Muž mPP [4] Re: Jindras
No uvidím čo sňou bude. Ostatné ryby aj iné druhy všetko v pohode ako píšeš aj akary hnede som kúpil aj tie su žive človek keď ako dnes čisti akva chodia okolo ruky a vôbec sa neboja a vždy chcú všetko vedieť :)
Mňa zarazila hlavne tá farba. Prišiel som po troch týždňoch domov a som tam zbadal do čierna rybu som myslel že sa mi len zda, že sa sama zjavila ale nakoniec som prišiel nato, že to bude jedna z akár zelených :)
Dik za nazor nechám tomu čas a uvidím čo sa zmení. Dúfam, že je zdravá ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:17 Jindras Re: mPP
Akary zelený se mi moc líbí,chtěl jsem je,ale pak jsem se dočetl o jejich agresivitě. proto mám Akary hnědé. Tu samičku to přejde,uvidíš. Jsou ještě malé. Ta tmavší barva je většinou způsobená stresem,něco se jí nelíbí,nebo jí není dobře. Může jí něco být,měsic je na aklimatizaci už dost dlouhá doba. Nebo je to jak u lidí,má blbou povahu. ale spíš bych si myslel,že jí něco je. Třeba se pletu,ale nechal bych tomu volný průběh.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 15:01 Muž mPP [4] – Akara zelená
Kúpil som pred mesiacom maličké Akary zelené 3+1 lenže dve samice pohoda plávu po akváriu aj samec žiadny strach nič ale tá tretia samica je taka do čierna viac a skrytá vždy na jednom mieste a chodí len okolo neho. Keď sa priblíži iná akara tak zautoči na ňu. V dobe trenia sú agrasívne ale moje sú asi len 4cm veľké. Neviete čím to môže byť ? A prečo je viac taka do čierna kebyže sa mi ju podari odfotiť dám fotku ale zatial je to nemožné :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 14:11 Muž Mislow [305] Re: radim
Jj, ono co funguje casto dokud jsou ryby mlady, tak jak plne dospeji uz nemusi. Natoc, rad se podivam. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 14:06 radim Re: Mislow
O narušení teritoria páru Hoplarchus jde určitě ano Oni si nárokují celý prostor akva. Proto jsem tam už chtěl jen párek středních cihlid a ne něco velké, co by se tam vzájemě ničilo. Podle všeho přidávání ryb už moc nepůjde...a to jakýchkoliv. Měli to být nejdřív pulcher, které má Kalaba údajně taky z odchytu, ale ti nebyli v takovém stavu, že bych je vzal a chtěl dávat do kupy. Tak jsme vzal ty diadema.
Argentea tam do budocna nebudou...šlo hlavně o mou zvědavoast a trochu je tady vykrmit.
Jde tu dost o sympatie. Taková altifrons si může bez problému přijet, až na ten jejich třecí placák a zobkat si tam bez trestu. Udělat to argentea, tak samec fluše kamení, jak se opět netrefí. Taky mi příjde, že samec až teď pořádně dospěl. Můžu zkusit večer natočit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2015 11:48 Muž Mislow [305] Re: radim
Ahoj, otazkou je jestli je tam pro vsechny dost mista. Akvarko je sice velke, ale mas tam dost velkych cichlid, takze teritorialita .... Pomyslna teritoria se muzou krizit, protoze je jich tam uz moc. ...jen uvaha ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 23:31 RAP Re: radim
Nevíš zhruba jak jsou staří? Jestli jde na ně "puberta" ....... nebo zkouší, co si v novém prostředí mohou dovolit a hledají své místo ve společenském žebříčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 16:25 radim
takže je to asi tak, že argentei jsou dacani, co koušou do ryb (příjde mi, že jdou po šupinách) dovolují si zbaběle zezadu i na Hoplarchuse, což samce nerví na ultimum. Až tak, že jsem dnes utíral vodu na i kolem akva...velká blbost odemě. Ne všechno jde načíst...
Už jsm si toho všiml u Hoplarchus dřív, že oplácí stejnou mincí a díky své velikosti a zubům dost silně, ikdyž jsou normálně klidní a nekonfliktní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 08:44 RAP
No Libore, tam šlo o agresi v rámci druhu, zde jde o mezidruhovou nesnášenlivost. Příčin tam může být víc, podobný tvar těla, "vůně" a nepodceňoval bych ani inteligenci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 06:14 Muž LiborSprysl [9016] Re: radim
Již jsem tento "rasismus" zmiňoval po zkušenostech mělnických z Vivária... k tmavým ocelátům přidali albíny... jeden druh, pravda... ale tmaví šli po bílých jako blázen... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2015 05:31 radim
Ahoj
Je možné, že zbarvení ryby muže u druhé ryby vyvolá agresivní chování? Včera jsem do akvária přidal dvě Vieja argentea s Aequidens didema a samec od Hoplarchus se z těch bílých argentea muže vzteky podělat. Oszatnich ryb si téměř nevšímá. Přitom jsou ty argentea mladé ryby kolem 10 cm. Takže žádná konkurence. Jdou po nich i Geophagus altifrons. No Hoplarchus vyloženě s úmyslem likvidace :(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 19:51 PecaSz Re: PecaSz
Vsechny rybky byly v pohode az do vcerejska jeden samecek snad vsechny ostatni zahani do kouta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 19:48 PecaSz Re: Amatértom
Razbor mam 6 a do vcerejska s nimi nebyl problem. Vsechny plavaly po hromade. V sobotu se mi vytrely, tak jsem si trochu myslel ze si hlidaji jikry. Ze si mysli ze je tam nekde maji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 19:32 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: PecaSz
podle mě hraje určitou roli i počet ryb, myslím si že větší hejno razborek by si tzv. vystačilo samo mezi sebou, koneckonců jsou to parmičky. Do dnešního dne jsem si myslel, že není mírumilovnější rybky než zmíněné razborky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 19:02 R Muž romant [28002] Re: PecaSz
Nic neměř a rovnou to vyměň a zítra i pozítří znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 19:00 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: PecaSz
změř NO2, NO3 - možná dostaneš odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 18:59 PecaSz
pořád řeším agresivitu ryb. Včera jsem pročistil filtr,mam nachystanou vodu na vymenu. sice už je to trochu lepší ale razbory a neonky jsou neustale na jedne straně akvária. nejvice je agresivni samecek od razbor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 22:00 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: PecaSz
Tieto rybky nebývajú agresívne, ale i neagresívne druhy rýb sa takto chovajú ak je niečo v neporiadku s vodou. Tu by som videl slabú filtráciu a ako hovorí romant, výmena vody a poriešiť filter, zväčšiť filtračnú plochu. Ak je filter "presýtený" nechcenými látkami, tak ich potom uvoľňuje späť do vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 21:28 R Muž romant [28002] Re: PecaSz
To akvo působí prázdně, tedy rostlinstvem. Výměna vody nic nezkazí, kvalita vody může sehrát svojí roli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 21:26 PecaSz – razbora klinoskvrna
Zdravim, asi pred 5 dny jsem pridal do spolecneho akvaria razbory klinoskvrnite 6 kusu 3 samce a 3 samice. Jenze jeden ze samecku zacina utocit na neonky i na ryby sveho druhu. Prosim o radu proc?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2014 12:39 Muž dair [29] - Asie – Razbora a nesnasenlivost.
Zdravim.

Donesl jsem si domu po umrti razbor (4 roky) hengelovych po 3 mesicich klinoskvrnky. Pri pozorovani, mam dojem ze je jedna(pomerne vetsi nez ostatni) k ostatnim nesnasenliva. Stale na ne najizdi a nekam je odhani. Jednu chvili take plavala s jednou mensi a jakoby se pred sebou predvadeli ocasy a stejnymi pohyby. Mel jsem za to ze se jedna o jednu samicku ale vzhledove to vypada na samce.

Je mozne ze mam jednoho, o dost starsiho samce, nez ostatni a tudiz si snazi udrzet nadvladu? Mam tam 11 (6 + 5 z jine akvaristiky) kousku v 60l a z pulky zarostle akvarium.
Jak bych to mel resit?
Ma nekdo podobnou zkusenost?
Divim se proto, ze jde o mirumilovne rybky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 15:47 Muž konrad [45]
Tak som doma, všetky ryby sú v plnom počte, živé a zdravé. Dúfam, že to bol len planý poplach

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 10 11

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12528x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15385-agresivita-ryb?od=224