Agresivita ryb
Jednu radu bych měl - cyklistické rukavice.
Starší reakce
Asi nevěděl,pokud nacpe terče a ještě nějaké ryby do 90 litrů.A to je rozměr akvária,nebo obsah čisté vody po odečtu dekorací???
Tady nejde o mojí nádrž. Jen tak mimochodem osazenstvo akvária, o které mi jde, vybíral člověk, který se chovem ryb živí, tak bych věřila, že věděl, co dělá.
U dvou kusů terčovců,chovaných v 90 l se ani nedivím.Je to boj o prostor.Ony všechny tvoje nádrže,,stojí za to".
A nikdy nedošlo k ničemu vážnějšímu? My se totiž o toho malého dost bojíme. Vypadá to, že se chudák ani nemůže najíst...
Mám 4ks a je to to same řežou se jak koně stále nekdo někoho od někad žene.
Zdravím. Vyskytl se jeden problém s discusem: jde o dva jedince chované v akváriu cca 90 litrů. Větší z nich je kvůli menšímu dost agresivní, především při krmení. Přitom prý nelze chovat pouze jednoho. Jak zabránit tomu, aby jedna druhé nějak vážněji ublížila? Máte s těmito rybami někdo zkušenosti? Díky
Starší reakce
0 14.03.2008 21:39 Pepas – Re: Medra
máš ty skaláry ještě na fotkách,dej to do kupy
Tebe taky nikdo nespláchne když poobědváš kuře.
Hodit do záchoda živé skláry...to ybch nikdy neudělal an to enmám srdce a to nejsem žádnej měkota v poho zabiju kapra a umírjícího křečka ale takhle hnusnou vraždu nikdy!! a ještě ktomu za přirozené chování.
Nevím, co je na tom tak zavrženíhodného, že velká ryba sežere malou rybu. Za to, že se to stane v akváriu, můžeš mít vztek maximálně sám na sebe (nemůžu říct, že se mi to ještě nestalo, ne jednou
). Kočku taky neutratíš, když ti zakousne křečka, kterému jsi blbě zavřel klec.
0 14.03.2008 20:36 GeorgeS – Re: wladys
Medra do WC bych poslal tebe.Nejdřív si o rybách něco přečti a pak si něco kupuj.Chyba rozhodně nebyla v těch skalárách,ale v tobě.Do tvého akvárka k té tvé osádce se vůbec nehodily.
0 14.03.2008 19:22 Nobody – Re: Vendy
Co tak zkusit přidat nějaký rašelinový výluh do vody?např.Torumin
Agresivita určitě poklesne a souboje se budou,ve většině případů,odehrávat bez zranění nebo zabití.
0 14.03.2008 18:25 Vendy Buď rád že je jen jedna. Moje skalára zabila asi 5 dalších. Až když sem pořídila velké akvárko tak tam mohly vyrůst 2 mladé. Teď jsou velké a řežou se pěkně. Nejhorší to je, když jsem 1 léčila a pak po čase do akva vrátila. Pak to byly boje na život a na smrt, viz moje pokusy se zástěnou. U tebe to bude dobrý, menší rybky utečou a schovají se.
U skalár je to normální ale většinou, co jsem si přinesl z akvaristiky např. samce bojivnice pestré tak taky ostatní rybky proháněl ale cca po týdnu se zžil s ostatními. Rybky většinou reagují první dny v novém akva tak, že jsou zalezlé nebo v poho nebo lehce agresivní, po několika dnech či týdnu se to ale zlepší.
Jak píše Sharon.Cichlidy jsou prostě teritoriální ryby.To nezměníš.Pokud chceš něco klidnějšího,měla sis pořídit nějaké hejnovky.Tetry,razborky....atd.
skaláry jsou prostě takové
, je to přirozené, projev dominance
0 13.03.2008 23:02 Sonja – Útočící rybka co s ní?
prosim radu... akvarko mam par dni... mam tam jednu skalaru a ta cas od casu,vetsinou vecer, utoci na jine rybky... muze to byt tim ze rybicky krmim vlockovim krmivem a granulkami a tak se skalare nedostane nic ziveho(nitenky)...??? nebo cim jinym by to mohlo byt?
Přidat reakci
1 ...... 10 ...... [11]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12521x