TIBI krystaly
Neskôr, verím, že mi rozumiešR
Mozes sem dat prosim ta ten odkaz?
Keby som mal možnosť natočiť kamerou, tak by som sem hodil porovnateľné bublinkovanie ako na tom linku.
Mám však niečo nové, našiel som si v shránke odkaz na kolegov z Austrálie a v noci som študoval. So záverom sa s vami bez rozdielu názorov podelím. Stručný výňatok:
V niektorých mestách vodárne jónizujú vodu namiesto chlórovania a tá je pre TIBI nevhodná, rovnako je nevhodná demineralizovaná voda a voda filtrovaná aktívnym uhlím. To len na okraj.
Výborné výsledky dosahujú pri dodávaní CO2 v zložení minerálnej vody, POZOR! nie vody sýtenej z obchodu. Tá však nemusí byť. Namiesto minerálov dávajú do násady 1/8 čajovej lyžičky sódy a malé množstvo vápnika v podobe prevarených vajcových škrupín. To nemusí ísť do dobre rozbehnutej násady.
Maximálný výkon dosahujú keď sa pri ich "práci" (myslím tým TIBI) k ním nedostane kyslík z vonku. Verím, že sa dá tomu rozumieť. Použivajú namiesto počítadla bubliniek fajku, klasickú pri kvasení vína.
Na množenie používajú pretlačený zázvor, (len šťavu) z tej vymiešajú kašičku spolu s jednou čajovou lyžičkou cukru a pridajú do roztoku ku násade, uvádzajú, že pri tomto spôsobe sa násada do 24 hod. zdvojnásobí.
Pre tých čo nápoj pijú mám správu, že so zázvorom vyrobia niečo veľmi podobné zázvorovému pivu
Akurát treba vyrobený nápoj ešte dva dni nechať uzavretý v chladničke. Asi vyskúšam
Takže TIBIťania prajem veľa zdaru

Moji zlatí oponenti,

vy reagovať nemusíte, ďakujem
Dnes ráno sa probouzím a už z postele vidím že se v té slenici cosi hýbe tak sem se na to podíval zblízky a celkem dost to kvasí. boužel nemůžu změřit kolik je to bublin za minutu ale těch malých je vevnitř asi tak jako tady na tom videu
www.youtube.com/… Samozrejme mluvime o bublinach v pocitadle bublin, nikoli o tech malych, kterych treba kvasnice (ale i krystalky, kdyz se dobre rozbehnou) vyrobi za minutu stovky...
ja som daval 6 cajovych lyzic tibi, 6 caj. lyz. cukru, a 6 hrozienok a 0,4 litra vody...chlorovej lebo som nemal odstatu a nemohol som cakat
tak to davalo 15 bub/min
samozrejme nie hned ked som to zarobil, ale asi za 2 dni sa produkcia o nieco zvysi
so slivkami a marhulami nemem dobre skus. vzdy ked som ich tam dal tak potom ]roztok] zoctovatel[ ahore bola pena... a ani pit sa to nedalo
bratovi to chuti a aj ja si niekedy lognem

0 11.09.2010 19:44 pitrs06 Dnes během dne začalo bublat od dna v různých intervalech vždy vystoupá několik bublin velké a malé. V průměru asi 4-5s na bublinu. Mám nejméně 4 pol. lžíce tibi. Zítra skusím dát hadičku a potom sem napíšu kolik napočítám bublin do vody.
Obávám se, že nepotvrdí - zatim o tomto mnozstvi bublin z krystalu nikde ani vidu ani slechu... TIBI jsme meli doma jeste pred revoluci - v klasicke petilitrovce - a nebublaly nijak vyrazne - rozhodne ne, jako kvasnice. Ale treba se za tu dobu neco zmenilo. Kazdopadne, kdyby to tak fungovalo, netusim, proc se to normalne nepouziva. Ze by to byla nejaka nedosazitelna vec, nebo novinka, to rict rozhodne nemohu.. A ze by to zatim nikdo na produkci bublin nezkousel, to je taky podivne.
Na 60bublin/min bych vzal pětilitrovou skleněnou nádobu a tibi krystalů ? čím víc tím líp... Problém bude ale asi v Tom že by to trvalo poměrně dlouho než by se namnožili do takového množství... vidím to tak že by to šlo pro jakkoli velké akvárium a mohlo by to syčet i 1000bublin za minutu jenom bude vždy problém v množství a zabranémm prostoru..
No všetko je tu už popísané, ale nechcem byť skúpy na slovo, takže:
20 a viac, 30 a viac, 40 a viac píšem preto, lebo keď pridáte viac kryštálikov, tak je VIAC bublín. všetko sa točí okolo jednej násady, tá pozostáva cca z 3-4 polievkových lyžíc TIBI, VIAC lyžíc TIBI=VIAC bubliniek, teda vyšší tlak. O 60bubl./min. píšem tu vyššie

Takže 100 l akva, dávka TIBI po 14 ti dnech dosypat 4 lžičky cukru a mám vystaráno na měsíc?Třicet a více bublin za minutu?
Ať to někdo kromě Milana potvrdí prosím.
cezarmilan napsal: potom dosypete cukor a znovu pokračujú.
Mám viac naložených fľašiek a znovu sa opakujem, že v niektorých mi vydrží bublať aj mesiac cca 20 a viac bubl. za minútu, prepáčte, stačí takto?
promiňte, že se do toho vměšuji, ale co si mám přestavit pod pojmem "a viac" (30, 40 nebo tak 5 až 10 bublin navíc) ?
Pokud bych potřeboval bublin třeba 60 za minutu, dostanu se někdy z uvedeného množství na tuto hodnotu? Nebo budu muset k akva postavit lahve 3?
Klidně mne považujte za hloupého, ale ať čtu jak čtu, přímou odpověď tu nevidím.
Aha, tak to opravdu staci takto napsat. Myslim, ze i ostatni potvrdi, ze na tento vyrok cekali. Potvrdi jeste nekdo jiny ucinnost krystalku - tzn. 20 a vic bublin CO2 po dobu 2 tydnu z 1 litrove flasky krystalku?
BINGO! Ja sa nemôžem opakovať, ale: U burčiaku intenzita bublania klesá čo potvrdil aj Sid, u TIBI intenzita stúpa do doby kým dôjde cukor, t.j. cca za dva týždne a potom dosypete cukor a znovu pokračujú.
Mám viac naložených fľašiek a znovu sa opakujem, že v niektorých mi vydrží bublať aj mesiac cca 20 a viac bubl. za minútu, prepáčte, stačí takto?
Dodám ešte, že s TIBI sa dá experimentovať, sú takí čo nie sú spokojní, ale verím, že niekto ma prekvapí vyššou "výkonnosťou" svojich kryštálikov
Asi jsme vsichni, co cekame konkretni odpoved natvrdly, jinak si to nedovedu vysvetlit, ale odpoved na otazku, ktera se tahne jako cerna nit timto vlaknem v Tvem prispevku nevidim. Pritom ji tady vyslovilo tolik lidi... Pises, ze to buble 2 tydny, atd. Pises, ze to vytvari potrebny tlak. Mam tedy chapat, ze po dobu 2 tydnu a po dosypani dalsich 4 lzic cukru dalsi 2 tydny bublou krystalky tak kolem 20 - 50ti bublin za minutu - (neboli vytvori se potrebny tlak k zasobovani cca 100litroveho akvarka...
cezarmilan napsal: Fľaša 1l, kryštálikov cca 6 pol. lyžíc viac hrozienok, 4 čajové lyžičky cukru, po dvoch týždňoch len otvorím víčko a dosypem 4 čajové lyžičky cukru a nechám ďaľšie 2 týždne.
Keď vidím, že reakcia slabne nechám ešte deň a potom nerobím s TIBI nič len im vymením vodu s uvedeným množstvom cukru.
Dodávam, že tí, ktorí konzumujú nápoj majú reakciu oveľa slabšiu kvôli premývaniu, TIBI totiž premývanie oslabuje, musia sa totiž zakaždým znovu "zoštartovať!"
Tibi v ustálenom prostredí a bez premývania dokážu stabilne bublinkovať a vytvárať potrebný tlak. Myslím, že som odpovedal obom
tak ja už neviem
0 11.09.2010 00:39 pitrs06 – pokus s TIBI
od včera mam tibi doma. Přišli ve flašce, která byla natlakovaná k prasknutí a plavaly v ní rozinky a voda perlila. Přecedil jsem je dal do flašky cukr zalil (převařenou) vodou a naházel zpět do lahve a přidal rozinky. Přesně po 24hodinách lahev není tvrdá- je pravda, že jsem ji 2x otevřel a trochu to zasyčelo. Když trochu zatřesu tak se ze dna uvolní bublinky. Rozinky neplavou ,ale válí se mezi tibi a asi před 20minutami se jedna začala vznášet pomalu nahoru a dolu. Voda není perlivá. Pokud bude zájem můžu sem psát další výsledky.
Já to chci taky vědět..Čekám na to celou dobu ....
Napiště to kdyžtak ještě jednou, jestli jsem tu odpověď přehlédla, díky.
Léta letí, vážený, tak kdybyste se uvolil a zkusil mi odpovědět na otázku, kterou jsem vám už několikrát položil?!

Nebo máte strach z konfrontace?
Fľaša 1l, kryštálikov cca 6 pol. lyžíc viac hrozienok, 4 čajové lyžičky cukru, po dvoch týždňoch len otvorím víčko a dosypem 4 čajové lyžičky cukru
a nechám ďaľšie 2 týždne.
Keď vidím, že reakcia slabne nechám ešte deň a potom nerobím s TIBI nič len im vymením vodu s uvedeným množstvom cukru.
Dodávam, že tí, ktorí konzumujú nápoj majú reakciu oveľa slabšiu kvôli premývaniu, TIBI totiž premývanie oslabuje, musia sa totiž zakaždým znovu "zoštartovať!"
Tibi v ustálenom prostredí a bez premývania dokážu stabilne bublinkovať a vytvárať potrebný tlak. Myslím, že som odpovedal obom

Mám ve zvyku číst jednotlivé příspěvky od toho, kde jsem posledně skončil, a reagovat - mám-li tu potřebu - průběžně, aniž bych dočetl celé vlákno...
Takže se mi běžně stane to, co teď...
Kdybych si přečetl vaše komentáře dřív, než jsem napsal ten svůj, ušetřil bych si práci...

Využiju ale tento vstup, abych korigoval své tvrzení o tom, jak dlouho mi dokáže burčák bublat frekvencí 1b/s. Teprve v souvislosti s touto debatou mě napadlo důledněji pozorovat počítadlo bublinek a - omlouvám se, není to 7 dní, ale nějaké 4 dny, pak intenzita klesá. Po 7 dnech musím nasadit (už lehce rozkvašenou) novou směs.
Jak dlouho vám vydrží dodávat 30 bublin za minutu směs tvořená 4 lžícemi TIBI, 4 lžičkami cukru a cca 10 rozinkami?
CO2 rozpouštím pomocí flipperu. Účinnost rozpouštění odhaduji někde mezi 95-98%.
Mohl bys prosím napsat z jakého množství TIBI těch 30 bublinek za minutu vytváříš?
Ještě nevím kolik mi toho přijde, ale tak abych věděl na kolik to alespoň namnožit.

Ja som dosiahol max. 40 bublin za minútu, ďalej som už neišiel veď je to zbytočné, teraz mi vystačí cca 30 bublin za minútu je to dostačujúce.
60 bublín za minútu?
Preto sa pýtam na spôsob rozpúšťania CO2
...po predchádzajúcich skúsenostiach sa mi táto otázka zdá akási záludna...
Záludná? To snad ne?!

Nepříjemná snad, protože se opakuje.

Vraťte se na začátek tohoto tématu a připomeňte si, jak jste veřejnost včetně mě "ujišťoval", že TIBI v uvedeném dávkování (4 lžíce TIBI, 4 lžičky cukru a cca 10 rozinek) "musí" pro zásobení 100 l kysličníkem uhličitým akva stačit. Několikrát jsem vám oponoval, že nic podobného není možné. Jestliže při "průměrných" podmínkách potřebuji do takového akva přidávat CO2 frekvencí cca 1-2 bublinky/sec., vámi doporučovaná receptura fungovat nemůže.

A není to o způsobu rozpouštění - ty vaše +-4 bublinky za minutu takové akva ani při 100% rozpouštění nezaregistruje.
cezarmilan napsal: nebolo by lepšie sústrediť sa na problém s rozpúšťaním CO2 do vody?
Nebylo by to lepší. Tvoje otázka je vyřešena rozhodně daleko více, než ta, na kterou se ptá Sid. Takže prosím - kolik krystalků, cukru, rozinek a případně dalších látek je třeba, aby to bublalo 7 dní 1 bublinka za sekundu? Můj skromný a laický odhad jsem napsal v předchozím příspěvku. Podotýkám, že krystalky, kombuchu a kefírový houby jsem používal vždy jen k tvorbě produktů určených ke konzumaci (nikoli jako bublátory). Budu rád, když někdo, kdo s TIBI buble napíše jeho odhad.
Opravdu? A vzdyt to tady ani nikde jinde nikdo krom Tebe nepise. Vzdyt Sid se tady neustale pres cele vlakno nekolik tydnu pta na ucinnost a stale je mu odpovidano stejne - nikomu to nebuble jak kvasnice a nedosahne to ve vetsine pripadu ani 10 bublin za minutu. Z vlastni zkusenosti vim, ze kvasnice (at uz kvasim vino, medovinu, nebo ribizak) bublaji daleko vic, nez kdyz bublou v petilitrovce streptokoky, laktobacily a kvasinky zaraz (tedy TIBI krystalky). Aby to utahlo 80litrovou nadrz a bublalo 7 dni bublinku za sekundu, musel by to byt tak odhadem 30ti litrovy demizon s krystalky.
No tak uvydíme.Zatím množím a množím,snad to utáhne moje akva

Produkcia CO2 je dostatočná nato, aby vyvinula tlak aj pre väčšie akva
Pôjde avšak až z druhej,( pripojenej na prvú s kryštálikmi)za ňou umiestni rozdvojku. Jedná násada však nebude stačiť, najprv namnož cca 6 polievkových lyžíc. (pod jednou násadou sa rozumie 3-4 pol. lyžíc)
Pri všetkej úcte, po predchádzajúcich skúsenostiach sa mi táto otázka zdá akási záludna.
Odpoviem otázkou: nebolo by lepšie sústrediť sa na problém s rozpúšťaním CO2 do vody?
Myslím, že podle všeho co tu (i v dalsich diskusich na akva.sk apod. ) bylo napsáno se TIBI k nádržím větším než 15 litrů nehodí. Produkce CO2 je z TIBI mala a nevyvinou dostatecny tlak. Tzn. myslím, že to nepůjde z jedné flašky rozdvojkou.
Já mám pořád tibi u okna a množím, dno sklínky má asi 15cm průměr je tam jedna sušená švestka a asi 5lžiček cukru. zatím vidím jenom že se zvyšuje počet těch malinkých bublinek ve flašce. Počkám ještě pár týdnů a pak už to budu pouštět do akva přes plánovaný elektronický počítač bublin vlastní výroby

tak uvidíme kolik CO2 to bude dávat
Co musíte udělat pro to, aby 4 lžíce TIBI + 4 lžičky cukru + 10 rozinek produkovalo 60 bublinek/min po dobu 7 dnů?

Mňa by zaujímalo ako sa vám množia? Asi nie moc, pretože väčšie množstvo viac bublín.
Pred nedávnom som známemu oživoval zanedbané TIBI a skvelo sa ukázal hroznový cukor, (1 kávová lyžička) predávajú ho pod názvom Glukosun, alebo Glukopur

Koncem srpna jsem byl tyden na dovolene a behem ni (cca 2 tydny po zalozeni nasady TIBI) mi to bublat prestalo. Ted uz tyden rozjizdim novou nasadu, tentokrat bez citronu (ten mi minule pomohl zvysit aktivitu TIBI), ale je to slabe, priblizne 1 bublina za minutu ...

Tak jsem se dočkal.Dnes mi přišli TIBI

Téd´ka je musím nechat zregenerovat a potom namnožit(asi tak galon

)no a potém uvidíme jak budou bublati

Starší reakce
Tu vyššie je obr. fľašky, takto si to zrob a ideš. Po namnožení vymeníš fľašu za väčšiu, nič zložitého. Nepíšeš o velkosti akva. Širšie dno sa používa pri regeneracií TIBI

0 26.08.2010 23:48 pitrs06 Mám objednaný TIBI, čekám jenom na namnožení a chci se zeptat do jaké nádoby je umístit, jestli širší dno a nižší nebo vyšší a jestli to má vliv na produkci bublinek a jak je to se světlem?
Tak to máš hrozne málo, funkčná násada je od 4 polievkových lyžíc.
Moja rada: daj tú mini násadu do 2dcl skleneného pohára, pridaj 2 čajové lyžičky cukru, hrozienka, mesiačik pomaranča. Fľašu neuzavieraj, teda pohar a nechaj 2-3 dni, potom nanovo 4-5 dni a potom už do 3dcl fľaše (na týždeň 2,3) a vývod do akvária. Ide totiž o ich namnoženie
Nic se neděje. Mám dohromady asi 2 čajové lžičky těch krystalků, můžete mi poradit co mám dělat aby to začalo kvasit?
Keď sú v dobrej kondícií tak za 10 minút, maximálne do hodiny
Není to normálne, zápach si ponechávajú z nápoja v ktorom boli.
Ešte si over či nemáš mliečné kryštáliky
Presne tak

Přidat reakci
1 ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31566x