Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

TIBI krystaly

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
TIBI krystaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 18:04 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Keď nejde u vás v Česku zohnať TIBI, skúste si objednať zo Slovenska kde to máte bližšie, napr. Púchov, Žilina. Ja som posielal z východného Slovenska na západné a v pohode prežili. Ak sa vám nepodarí tak to za poštovné risknem ja a pošlem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   05.08.2010 13:51 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: cezarmilan
...Úmyselne som zakladal burčiak niekoľkými spôsobmi a zakladal som pomery uvádzané na rôznych stránkach. Priemerne z desiatich pokusoch bolo osem nehôd...
Pokud je pravda, co jste napsal, (a na rovinu - o pravdivosti vašich slov převelice pochybuji...), pak jste již dříve mohl v souvislosti s vaším kritickým postojem ke kvašení cukru napsat, že rád "experimentujete", aniž byste u toho přemýšlel.
(Nevěřím vašemu zdůvodnění proto, poněvadž normální člověk se v takové situaci napálí jen jednou! Jestli jste přehnal dávku kvasnic, je sotva pochopitelné, že jste to dělal opakovaně zas a zas. hmm Snad jedině - že byste se tím bavil? :))
...Nerobím reklamu TIBI...
Reklamu TIBI děláte a nikdo vám to nevyčítá! :) Věřím, že naopak plno lidí se zájmem vaše zkušenosti na toto téma sleduje.
Zkuste, prosím, pochopit, že nekritizuji vaše "kryštáliky", ale vaše "strašení" "burčákem".
...O vašich príkladoch škrtenia či neškrtenia burčiaku sa baviť nebudem, mám svoje bohaté skúsenosti a nestojíte mi zato. V poriadku?
"V poriadku" to není, jak už jsem napsal minule. To, že vy "blbnete" při manipulaci s "burčákem", (a to ještě opakovaně), neznamená, že všichni ostatní jsou mimoni, kteří narvou hromadu kvasnic do PETláhve s vodou a cukrem, tu "natvrdo" zazátkují a čekají, co z toho vzejde. :-)
...založte svoj pomer kvasiniek a cukru do zavaraninovej fľaše a založte násadu kryštálikov do rovnakej fľaše, nechajme im čas celú noc, podmienkou je fľaša naplnená do troch štvrtín. Výsledok? V prvej fľaši nepríjemne pachnúci pretečený penivý roztok v druhej voňavý nápoj...
Ani toto není "v poriadku". :)
Když si namíchám svůj poměr kvasnic a cukru (nevím, proč do zavařeninové láhve - já používám PETláhev - a nevím, proč je podmínkou, že láhev má být naplněná do třech čtvrtin?!) a nechám proces rozběhnout, v žádném případě "po celej noci" nebudu mít v láhvi nepríjemne pachnúci pretečený penivý roztok. O "pachu" se přít nehodlám - každý můžeme za zápach nebo vůni považovat něco jiného - ale pokud nejsem onen mimoň, pak se žádné přetečení pěnivého roztoku nekoná! (Znovu potvrzujete, že vaše metody přípravy "burčáku" jsou vskutku "neotřelé"... :-))
...Pokiaľ ani teraz nepochopíte, tak si stúpnite do radu kritikov, ktorí Tibi... porovnávajú s burčiakom...
Vy jste nic nepochopil. :) Já TIBI nekritizuji ani neporovnávám s "burčákem" - já kritizuji vás. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 12:26 Muž AlQuds [161] Re: kortezhugo
No jo, ale ja bych rad TIBI poridil a vyzkousel ted, ne treba za rok. ;-) Vyjadroval jsem se k tomu, ze par lidi sem napsalo, jak snadne je "vygooglit" si prodejce (ted, ne pote, co se to rozsiri). tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 12:19 Muž kortezhugo [983] Re: AlQuds
...ono dostupnost TIBI - bude pravdepodobne vecsia...teda ak sa to viac medzi akvaristami "rozsiri alebo ako to povedat rozmnozi"...
ved len "TU" XY ludi pouziva kvasnice...preto nevidim dvovod...lepsie vyuzit cukor....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.08.2010 12:07 Muž AlQuds [161]
Uvazuji o zavedeni CO2 do svych akva a zrejme zkusim TIBI krystalky, jen co se mi podari je sehnat. Ono se rekne "vygoogli si", ale najit takto seriozniho prodejce neni (alespon v Cesku) jednoduche. TIBI hodlam dat prednost hlavne proto, ze mame akva v detskem pokoji a nechci, aby to v mistnosti zapachalo pri uniku pretlaku (v noci, kdy by CO2 bylo zaskrceno nebo hadicka vyvedena ven z akva), manipulaci s burcakem apod. Taky se mi libi, ze produkt vytvoreny TIBI krystalky lze dobre vyuzit.

Prestoze asi dam prednost TIBI, chtel bych se zastat Sida. Osobne mi neprijde, ze tady nekoho napadal, jen polemizoval s tim, co o burcaku napsal cezarmilan, a to bylo opravdu hodne pritazene za vlasy. Taky si myslim, ze porovnavani TIBI se zavedenou metodou burcaku do teto diskuse rozhodne patri. Kdyz nekdo prichazi s necim novym je prece jasne, ze se vsichni ptaji, v cem je nova metoda lepsi a v cem horsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:56 Muž kortezhugo [983] Re: jose
...ked este zoberem ze je to zdrave -resp.liecive...a ovocia mam doma dost cely rok...-nie je o com X-) :)
...a aspon bude doma "ticho" za cukor... :-D
s citronom a bazou je to urcite "super"...
teda ked ide o napoj...skusal niekto bazu???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:36 jose Re: kortezhugo
presne si to vystihol, nápoj vypiješ, zarobíš znovu a funguješ ďalej a ešte tibi sa ti aj množia
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:27 Muž kortezhugo [983] Re: candino
...ja v tomto vidim vela vyhod...niekedy tie TIBI urcite vyskusam...
co sa mi najviac paci ze v podstate sa spotrebuje vsetko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 11:09 Muž candino [3] Re: cezarmilan
Súhlasím s tebou, tiež mám skúsenosti s oboma "technológiami", pol roka však už užívam TIBI a už by som sa nevracal k burčiaku. V živote som žiadne kryštáliky nepredal, ale len daroval a ja som si prvú násadu kúpil. Nerozumiem prečo tu potrebujete niekoho napádať. Toto je vlákno k TIBI, sú tu určite vlákna aj k burčiaku. Každý predsa má možnosť voľby....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.08.2010 09:47 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Sid
Skúseností s burčiakom mám dvoj-ročné. Pri zavádzaní sa stalo niekoľko nehôd. Aby ste to pochopili lepšie: Úmyselne som zakladal burčiak niekoľkými spôsobmi a zakladal som pomery uvádzané na rôznych stránkach.
Priemerne z desiatich pokusoch bolo osem nehôd, pri kryštálikoch bol jeden nezdar z desiatich.
Nerobím reklamu TIBI, prečo by som to robil? Nikto ma netlačí, na patentovanie je to úboho málo. Stvorila ich príroda a ja som len prišiel nato ako využiť ich prírodou danú vlastnosť. Sem som prišiel, aby som zjednodušil prácu s pridávaním CO2 do akvária tým, čo nemajú na zbytočne predražené súpravy a tým, ktorí sú káraní za mrhanie cukrom. Určite ste si všimli, že moje príspevky nemajú útočný a ani povýšenecký nádych narozdiel od vášho.
To kino bolo uvedené pre lepšie pochopenie adresované niekomu inému, povedzme mal som uviesť , že kryštáliky netreba strážiť tak ako reakciu burčiaka, v poriadku?
O vašich príkladoch škrtenia či neškrtenia burčiaku sa baviť nebudem, mám svoje bohaté skúsenosti a nestojíte mi zato. V poriadku?
Snáď´len: založte svoj pomer kvasiniek a cukru do zavaraninovej fľaše a založte násadu kryštálikov do rovnakej fľaše, nechajme im čas celú noc, podmienkou je fľaša naplnená do troch štvrtín. Výsledok? V prvej fľaši nepríjemne pachnúci pretečený penivý roztok v druhej voňavý nápoj. Pokiaľ ani teraz nepochopíte, tak si stúpnite do radu kritikov, ktorí Tibi videli akurát na niejakej stránke a už porovnávajú s burčiakom.
V poriadku?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 08:57 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: ustavprochore
Samozrejme podľa množstva kryštálikov, nastavujem podľa akvária, teda podľa litráže.
Nastavené mám 4 bublinky za minútu, ale viem pridať, ale aj ubrať
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2010 08:35 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Maza
ale nasel jsem takove kteri daruji s podminkou ze to nebudes prodavat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.08.2010 23:06 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetkyRe: Sid
Souhlas se Sidem, když jseš blbej, tak ti to bouchne..

Jinak maám takový pocit, že TiBi je obestřeno rouškou tajemna. Všichni říkají: používám, ale nemám - zkus si to vygooglit. No, ti co "prodávaji" , chtějí alespoň 150 za nevím kolik těch kouzelných krystalků. Sorry, jedny sušený kvasnice a trochu cukru a měsíc bublání CO2, asi mě TiBi tak nějak neberou. Ale je to jen můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   04.08.2010 14:58 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: cezarmilan
...Založíš si burčiak,(kvasinky, cukor, voda) ... Ideš napr. do kina vrátiš a vidíš čo? Keď máš 1. priškrtené silno tak petka buď praskla, alebo je tesne pred prasknutím a keď není priškrtená tak burčiak je po reakcii a je vytečený, vytlačený von z petky...
Evidentně nemáte žádnou praktickou zkušenost s výrobou CO2 pomocí kvašení cukru... :-O
Proč by měl mít někdo potřebu namíchat "burčák", ten "nafest" zazátkovat a odejít do kina?! coze
Nevrdím, že se takový "expert" nenajde, ale takový člověk by byl nejspíš schopen postavit na plotnu hrnec, zapálit pod ním plyn a odejít spokojeně do toho kina. :-D

No a pokud tím "silně priškrtené" nemyslíte "nadoraz zaškrtené", ale jen silně přiškrcené, nestane se nic - plyn bude po dosažení potřebného tlaku unikat.

Pokud láhev přiškrcená nebude, burčák vyteče jen tehdy, když láhev někdo (nebo něco) převrátí. Takové riziko jde minimalizovaz umístěním lahve s burčákem tam, kde převržení nehrozí.

"Burčák po reakcii" může být jen tehdy, když jej připravuje někdo s obdobným "přehledem", jaký máte o této problematice vy. Každý, kdo připravuje směs z "přiměřeného" objemu kvasnic, se žádné superreakce, (aby bylo po návratu z kina "po reakci"), nedočká...
Pak stačí jen nasadit a dotáhnout zátku s hadičkou, na jenímž druhém konci je libovolný difuzér a nechat kvasnice plnit své poslání.

V poriadku? :-)

Závěr:
Nezpochybňuji výhody používání "TIBI krystalků", nemohu nereagovat na výroky, s nimiž nemohu souhlasit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2010 11:25 Muž JuraH. [5] Tibi vs kvasnice
Tibi jsou určitě úspornější ale také si myslím že to s těma kvasnicema přeháníte :-O Já když udělám kvasnice tak tam nemám ani škrtítko a bublá to v pohodě a když to na noc odpojím tak mi nic nevypění ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 10:42 Žena Kaala [0] Re: ustavprochore
to je sice pravda...ale ide tu o to ze TIBI sa vyplatia viac pretoze jedine co treba spravit je dosypat cukor... pri burcaku sa mi ho raz podarilo spravit raz nie..ale nerobila ziadne zmeny v priprave...proste nesiel ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   04.08.2010 10:38 Žena ustavprochore [567] Re: cezarmilan
Nikde jsem se nedočetla, kolik bublinek CO2 TIBI vyprodukují... Řekněme minutově?

Jinak nic proti vaší snaze o propagaci TIBI, ale to, co tu píšete o "burčáku", je hodně přehnané. Pokud použiju při přípravě kvasného roztoku mozek, nic mi nerupne ani nevykvasí a regulace netřeba. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 09:33 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Moucha
Nie nademonizujem burčiak, božechráň,neskúseným sa to môže stáť a preto to opisujem takto, aby sa to nestalo tým, čo začínajú a aby boli opatrnejší v prípade, že medzi TIBI a burčiakom sa rozhodnú pre burčiak a naštudované budú mať práve TIBI
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2010 09:09 Muž candino [3] Re: Sid
reakcia burčiaku je spočiatku búrlivá a časom slabne...potrebné regulovať
TIBI po nabehnutí plynule vyrábajú Co2, vôbec neregulujem, mením po troch týždňoch....oveľa bezpečnejšie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2010 09:06 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: cezarmilan
tak to zase burcak demonizujes... ma pomalejsi nabeh reakce....i kdyz se tu objevili taci experti, kterym by se to mohlo stat (2l flasa+kostka drozdi +troska cukru+cervencova vedra)

i kdyz zase zalezi jak daleko mas to kino... ;-) (vzpomel jsem si na "slovenske vzdalenosti" udavane na rozcestnicich v Tatrach)

navic si vzpominam na Jurasovo vypraveni jak zakvasoval kukuricna zrna v PET od sirupu a daval to na topeni... tlakem se z nadob stavala skoro koule a nikdy mu nic neruplo... stastny to clovek

ano tibi maji rozhodne velkou vyhodu v rovnomernosti produkce, oproti kvasaku, ale zajimalo by me do jakeho tlaku by byly schopny produkovat CO2 (kvasnice tusim do 200 atmosfer? ci jak to bylo)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -5   04.08.2010 08:55 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Sid
Tým "zle nastavené" myslím, že pri silno priškrtenej hadičke z pet-fľaši hrozí buchnutie a pri slabo priškrtenej hrozí únik zmesi (droždia a cukru) z hadičky von, hovorím o burčiaku.
V poriadku?
Pri tej druhej otázke by som ti najprv doporučil si to viac krát prečítať, Ja píšem o TIBI kryštálikoch, nie o cukru a kvasniciach.
Tak znova:1. Založíš si burčiak,(kvasinky, cukor,voda)
2. Založíš násadu,(TIBI, cukor,hrozienka,voda)
Ideš napr. do kina vrátiš a vidíš čo? Keď máš 1. priškrtené silno tak petka buď praskla, alebo je tesne pred prasknutím a keď není priškrtená tak burčiak je po reakcii a je vytečený, vytlačený von z petky.
No a 2.Násada je pokojná a bublinkuje,(PODOTÝKAM!!, že hadička je voľná!!)hadičku pripojíš buď na počítač bubliniek, alebo rovno na akvarium, teda buď na difúzer, alebo zvon.
V poriadku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.08.2010 22:20 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: cezarmilan
...Pokiaľ by si to mala zle nastavené a nebola by si doma tak hrozí riziko strelenia fľaše...
Tím "zle nastavené" myslíte co?! "Fest zašpuntovanou" PET-láhev?:
A jak s tím korespoduje vaše konstatování, že:
...Pri kryštálikoch založíš násadu a hadičku necháš len tak voľne, neprípojenú na akva a ideš napr. do kina, vrátiš sa a hadičku bez akéhokoľvek vyfučania napojíš a pridávaš CO2 do akva, bez rizika a bez straty reakcie, resp. procesu...
Mám tomu rozumět tak, že když vyrábím CO2 kvašením cukru pomoci kvasnic, založím násadu a hadičku nechám jen tak volně, nepřipojenou na akva, pak jdu např. do kina, vrátím se a hadičku bez jakéhokoli vyfučení napojím a přidávám CO2 do akva, riskuji ztrátu reakce, resp. procesu?! coze
To myslíte vážně?! hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 21:04 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Kaala
No ja som to myslel v porovnaní s burčiakom. Burčiak (droždie, cukor a voda) založíš a fľašu uzavrieš, utesníš, aby si reakciu využila na prívod CO2 do akvária,teda musíš čakať kým začne bublinkovať a potom nastavíš počet bubliniek. Pokiaľ by si to mala zle nastavené a nebola by si doma tak hrozí riziko strelenia fľaše. Pri kryštálikoch založíš násadu a hadičku necháš len tak voľne, neprípojenú na akva a ideš napr. do kina, vrátiš sa a hadičku bez akéhokoľvek vyfučania napojíš a pridávaš CO2 do akva, bez rizika a bez straty reakcie, resp. procesu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 20:54 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Feferonek
To je mliečná huba na výrobu mliečného kefíru , produkuje CO2, ale v minimálnom množstve, pre akvárium neefektívna, nekupuj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 20:11 Žena Kaala [0] Re: cezarmilan
nevadi ...stane sa ... no pomaly uz mozem delit len este nieje dovod tak ich v klude...ale ide z nich CO2 stabilne...ako ste mysleli s tym ze nemozu vybuchnut? ak ich zatvorim vo flasi tak proste nevyrobia tolko CO2 aby strelila flasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 15:07 Muž JuraH. [5] Re: Feferonek
pozor, to je tibetská houba a ta je na mléko, nebo aspoň si to myslím podle toho co jsem četl na netu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2010 15:05 Muž Feferonek ® [14] - Amerika
Zdravím Chtěl bych se zeptat Je tento produkt stejný jako ty TIBI krystalky??Nebo se jedná o něco jiného.Ted´ v tom mám ńáký gulaš.

cm.aukro.cz/…
coze :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2010 14:35 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Kaala
Prepáč, ale ten dovetok (neprejde to?) ma pomýlil. Samozrejme ich môžeš rozdeliť ak ti polovica stačí na výrobu CO2. Rob všetko s plastovou lyžicou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2010 11:04 Žena Kaala [0] Re: cezarmilan
no tak ak ich mám dať niekomu inému tak ich asi musím rozdeliť ne? čo je na tom nepochopiteľné?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2010 08:39 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Kaala
Nerozumiem, čo sa má oddeliť? Prelej cez sitko, slivky povyberaj, kryštaliky opláchni, hoď späť do fľaše, nasyp trochu cukru a pár hrozienok a ideš ďalej.Samozrejme zalej vlažnou vodou.
Upozornenie! Sušené slivky sušia v niektorých prípadoch tak, že ich údia, aby ich zároveň konzervovali a dým pôsobí ako konzervant, práve ten môže TIBI ´´zakonzervovať´´ navždy. Opakujem, môže
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2010 22:20 Žena Kaala [0] Re: cezarmilan
ja tam méám cukor aj slivky...vadí to ak to nebudem piť? a stačí to normálne preliať cez sítko ak to chcem rozdeliť? neprejde to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2010 15:29 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Lubomír
A opäť ich ďaľšia výhoda, v noci ich aktivita mierne klesá, t. z.že dodávajú menej CO2 do akvaria. Pokiaľ však na nich dopadá svetlo z akvária idú v nezmenenom režime
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2010 14:45 Lubomír Re: cezarmilan
A ako to je s tibi a svetlom - myslím tým, či sú schopné "života" aj v tme, alebo musia byť na svetle ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   01.08.2010 09:38 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Som veľmi rád, že sa to tu rozdiskutovalo a som potešený záujmom. Budem sa snažiť odpovedať všetkým v tejto diskusii. Poteším snáď všetkých, používam vodu z vodovodu, samozrejme z verejného, teda chlorovanú. TIBI sa vedia s ňou vysporiadať, asi po troch hodinách v tejto vode začnú pracovať. V tom by som problém nevidel, pretože určite používate odstatú vodu, či nie? Kovová lyžička ich nezabije avšak poraní, no je problém isť teraz v grilovacom období do obchodu a kúpiť plastové lyžičky, lyžice? A v každom obchode s domácimi potrebami kúpite plastové sitko.
Smelo do toho, pokiaľ chcete´´ tibi´´ len na výrobu CO2 netreba vám sušené ovocie, stačí cukor a hrozienka. Ak chcete nápoj piť a nemáte sušené ovocie tak stačia 2-3 kolieska (umyté)citrona alebo pomaranča aj s kôrou!Sušené ovocie v marketoch je konzervované chémiou, ale stačí to sušené ovocie preplachnuť a pokvapkať mliekom nechať cez noc, ráno prepláchnuť a šup k ´´TIBI´´. Podotýkam že to je návod pre tých, čo chcú nápoj konzumovať. U nás na bežných trhoviskách predávajú babičky sušené ovocie od augusta (srpen) do vianoc každý rok. Pokiaľ má niekto z vás známeho včelára zájdite za ním a opýtajte sa na cukor, oni disponujú lacným cukrom, ktorý kupujú z cukrovarov ako nevhodný pre ľudsku konzumáciu, je to ten cukor čo dávajú včeličkám, a máte znovu ušetrené. A k tomu otcovstvu kombuchy? Poznám, skúšal som aj s ňou, ona však potrebuje viac vody, potom z tej vody potrebuje čaj a ......záver je, že na výrobu CO2 je málo efektívna, testoval som aj mliečné kryštáliky, tkzv. mliečnú hubu a tam zase treba veľké množstvo mlieka a denno-dennú ´´údržbu´´, takže zase neefektívne.
A kde ich zohnať? Skúste najprv pomocníka gooogla.
Smelo do toho! je to neuveritľne jednoduché palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2010 07:52 Žena Kaala [0] Re: Candino
mne už sa tiež za ten čas podozrivo pomnožili...možno to ani mesiac trvať nebude...dobre že máme doma plastové lyžičky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2010 21:58 Muž candino [3]
ja ich používam, dokonca mám už aj namnožené...celkom súhlasím s cezarmilan, veľa výhod oproti burčiaku, ja ich používam do 22 l aqua, buble to 3 týždne, potom prelejem čistou vodou, prídám 3 kávové lyžice cukru/pozor na kov/ a 6 ks sušených hrozienok a viac sa nestarám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2010 14:19 Žena Kaala [0]
začínajú sa ukazovať tie kryštáliky tie sa vážne rýchlo množia...ešte pred dvoma dňami som žiadne nevidela... pomaly mám na rozdávanie :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.07.2010 14:10 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: DrBolíto
Co zkusit kombuchu? :-)
Když je cezarmilan "otcem TIBI metody", že byste mohl být "otcem kombuchometody"? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 22:08 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
No a teď kde to sehnat, pamatuji si, že jsem je kdysi měl cca v roce 1983 a od té doby jsem o nich neslyšel. Tohle řešení se mě tedy zamlouá více než burčák který jsem raději nezkusil páč to je neekonomické.
Má to někdo v Čechách a dá se to poslat poštou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 21:32 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kaala
musi se pouzivat kvalitni suroviny, davat pozor na kovy (i kovova lzicka na michani je problem), odstat vodu (chlor je taky problem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 21:08 Žena Kaala [0] Re: Moucha
fuha to neviem teda ja som tam už šmarila 13 sušených hrozienok... no snád nedrozí katastrofa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 20:50 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Pavol
ano proti hnilobe ovoce, ale bohuzel pusobi i na nektere soucasti tibi krystalu, proto bych byl opatrny u vsech druhu suseneho ovoce.... bio vyrobky by mely byt takovych veci oprosteny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 20:44 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetkyRe: Moucha
to znamena.....
napriklad hnile ovocie???
neviem ci som to spravne pochopil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 20:42 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Lubomír
no sireni je aplikace oxidu siriciteho (SO2), pusobi proti hnilobam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 20:09 Žena Kaala [0] Re: Lubomír
no šťatie že máme vodu zo studne...ja mám tam aj cukor aj sušene hrozienka takže asi fajn...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 19:44 Lubomír Re: Kaala
Nie len cukrom su Tibi živé ... Skúste si prečítať: morticie.blog.cz/…
Potrebujú tiež nesířené (neviem, čo to v češtine znamená) sušené ovocie a nesmú prísť do kontaktu s chlórovanou vodou a kovom - inak hynú.
Spomínam si, že kedysi sme doma robievali z toho nápoj - celkom chutný ano , ale už ich nemáme. Tiež sa po nich obzerám ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 17:55 Žena Kaala [0] Re: cezarmilan
vdaka to je zaujimave ...niečo take som chcela vedieť...mam ešte otázku ohľadom koľko vody tam stačí mať? a možem pridávať aj sušené ovocie ked tam mám cukor? a ako sa rozdeľujú take kryštáliky a ako rychlo sa vlastne množia? pokiaľ viem tak sa rozmnožujú
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.07.2010 15:00 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Kaala
Ja ich používam od marca a experimentovať som začal minulý rok cez vianoce. Takže začiatky mám za sebou, môžem povedať, že som otcom tejto metódy pridávania CO2 do akvária. Som nadmieru spokojný,kryštaliky sú živé a pre akvaristu znamenajú niečo ako včielky pre včelára.Treba ich krmiť rovnako cukrom. Po tomto období sú stále ľudia, ktorí stále dávajú prednosť burčiaku, (ja som bol na burčiaku cca 2 roky)no sú to tí, čo kryštaliky nevyskúšali. Úspora cukru je pri nich 75%, o úspore vody nehovoriac. Nikdy sa nemôže stáť, aby fľaša buchla, nemôže dôjsť k úniku do akva a na noc, teda cez noc keď odpojíte hadičku nevyfučia, pracujú ďalej, ráno hadičku pripojíte a oni pracujú s rovnakou intenzitou.Ich výsledný proces nieje nepríjemne zapachajúci alkohol, ale pitný nápoj. Je tých výhod viac,ale viac som popísal v článku, ktorého som autorom.
Reakcie tých čo to vyskúšali sú pozitívne, čo ma veľmi teší, napr.
www.akva.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 13:42 Muž BarbarOSA [6] Re: Kaala
Nieco je popisane aj tu www.akva.sk/…
TIBI uz pouziva dost ludi, ale je to v zaciatkoch to je pravda..
Treba sa s nimi poradit co a ako..
cezarmilan ich pouziva a ma s nimi skusenosti, on by vedel najviac napisat..
ja ich chcem tiez vyskusat..
Uvidime ako sa osvedcia..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2010 13:35 Žena Kaala [0] Re: Moucha
no ja ich mám vo fľaške tak uvidím...podám info ked ich uvediem do činnosti :-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [14] 15

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31565x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15188?od=651