Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

TIBI krystaly

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
TIBI krystaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2012 06:36 Žena Žabka [387] Re: malyLibor
Mám domáce ;-) Brusinky z obchodu, hľadala som info o síření, ale nenašla, na tých je len "spracované sladené", tak uvidíme, čo to povie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2012 01:04 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Žabka
Pokud jsi dala slivky sušené doma, pak OK. Ale pokud jsi dala švestky kupované a tedy sířené, pak je mi líto. Síra působí právě proti tomu, aby švestky, od přírody náchylné ke kvašení, kvasily... ovoce sušené, ale nesířené pomáhá tibi vyrábět CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2012 19:50 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Žabka
Když vezmu že by podle Milana měly dodat dost CO2 do 50L akva, tak v nějakém tom litru kterým prochází musí být jeho koncentra daleko vyšší a tím by mohlo i takto výrazně na PH zapůsobit. Ale jsou to pouze mé dohady. Nemohu ani změřit, protože jsem svoje krystaly odpravil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 19:03 Žena Žabka [387] Re: lhajek
A myslíš, že je toho CO2 toľko, aby padlo pH z povedzme 7 na 4,6? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2012 18:45 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Žabka
No nevím, ale myslím že to co jsem napsal tu někde psal i Milan.
jinak ještě k té tvé informaci o tom že potřebují nízké PH - oni by si to prostředí tak měli ale sami upravit. Vždyť produkují CO2 a to snižuje PH, takže proč to PH ještě uměle dál tlačit dolů? Problém je když ho neprodukují a nebo jen málo ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2012 18:35 Žena Žabka [387] Re: lhajek
Mne to poradila pani, od ktorej to mám...Vraj najlepšie na množenie sú slivka alebo figa, tak uvidíme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 18:09 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Žabka
Švestky bych nedával, ikdyž jsem měl doma sušené tak jim nedělali dobře (byl to asi první hřebíček do jejich rakve u mě).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2012 17:37 Žena Žabka [387]
V utorok ráno dorazila násada TIBI. Zaliala som ich vodou, pridala cukor a citrón. Dnes som pridala sušené slivky a brusnice (hrozienka nemali). Zatiaľ ani jedna bublinka, akurát nálev kruto smrdká :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.08.2012 20:02 Žena Žabka [387]
To cezarmilan. Iba náhodou som nahliadala pred nedlhou dobou do tohoto vlákna...Naozaj ma zaujalo a tak som začala študovať zahraničnú literatúru...Z niekoľkých zdrojov som sa dozvedela, že ideálne pH pre rast a delenie kryštálov je do 4,6 a nutnosťou je preto pridávanie niečoho kyselého (ideálne citrón), nechápem teda, prečo v niekoľkých svojich príspevkoch doporučuješ vaječnú škrupinu...Môžeš mi to prosím objasniť? :-)

Ďalej nerozumiem tvojemu neustálemu opakovaniu, že sa nemajú používať kovové veci, keďže: "All the handling needs to be done without using reactive metals such as aluminium, since this metal can be eroded by the acid. Stainless steel , plastic, ceramic or glass are preferable." (zdroj: oysterfoodandculture.com/…)

Pre ročníky, ktoré mali ruštinu a neovládajú anglický jazyk: Pomôcky, ktoré sa používajú na manipuláciu by nemali obsahovať reaktívne kovy ako hliník, pretože kyselina by ich mohla korodovať. (Z tejto vety mi vyplýva, že ide skôr o potenciálne poškodenie napr. hliníkovej lyžičky, ako o porušenie kryštálov.) Preferujeme nehrdzavejúcu oceľ, plast, keramiku alebo sklo. Tzn. moja ďalšia otázka znie: skúšal niekto miešať TIBI hliníkovou lyžičkou? Poškodzuje to naozaj tie "kryštály" alebo ako to je? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 19:40 Žena Žabka [387]
Prešla som polovicu tohoto vlákna, potom som ho letmo prebehla, ale akosi som stále nenašla, akú koncentráciu alkoholu vlastne TIBI zvládnu...Neviete to niekto? Dočítala som sa len, že pri dostatku cukru a "vyhovujúcich podmienkach" čo je teda dosť obecné slovné spojenie, spravia 1-3% alkoholu za 2 až 3 dni.

EDIT: práve som našla presnejšie čísla, ale stále nezodpovedali môj dotaz...

"Ethanol content of Kefir Water

[Article in German PMID: 8204224 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Rabl W, Liniger B, Sutter K, Sigrist T.

Institut fur Rechtsmedizin des Kantonsspitals St. Gallen.

The question of the influence of kefir on blood-alcohol-level has been asked in a legal proceeding. The questioned recipe consisted of 21 water, 6 soup-spoons of kefir granules (about 120 g), 150 g sugar, 2 figs and one lemon. The consumption took place after two days of fermentation. Experimentally we found, that one liter of this kefir product may contain up to 38 g/l ethanol after 7 to 10 days. On the second day we measured up to 16 g/l ethanol.

Note: the amount of alcohol kefir may produce is limited by the yeasts where the alcohol actually becomes toxic to the yeasts. The acetic bacterium save the yeasts from self-destruction by converting the alcohol to beneficial acids. A very nice Kefir vinegar may be produced and when seasoned with herbs and spices may be combined with a nice healthy oil for a true beneficial elixir."

zdroj: www.happyherbalist.com/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2012 17:45 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: malyLibor
Stačí pol škrupiny z jedného vajíčka. S tým odoslaním to skúsim, dám vedieť, myslím, že do Olomouca by sa to podarilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2012 10:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: cezarmilan
Skořápku z jednoho vajíčka?
A pokud bys to s tou dodávkou do Česka chtěl uskutečnit, klidně se toho ujmu. Pokud by se ti to podařilo doručit např. do Olomouce. Dřív, dokud jsme ještě nebyli v EU, jsme posílali balíčky přes nějakého ochotného řidiče autobusu, aby balíček nemusel přes Prahu. Já tak posílal do Bratislavy klukům z Gabčíkova houby, oni mi tak posílali meruňky a papriku. Dnes už balíček nejde přes Prahu, ale přímo přes poštu Olomouc, jestli se nepletu, tak už si to posíláme poštou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2012 08:47 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: lhajek
Vedel by som to tak urobiť, áno dík za vysvetlenie.
No a ty to nevzdávaj, skús ich dať do zavaraninovej fľaše, tuším je to 0,7l, daj tam odstatu vodu, dve pol. lyžice cukru a dobre rozmiešaj, daj tibi, pridaj vajíčkovú škrupinu a cca 10 hrozienok. Nechaj neuzavreté tak cca týždeň stáť na kuchynskej linke, nezasahuj do nich a po týždni napíš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.08.2012 20:56 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: cezarmilan
cezarmilan napsal: .....Chcel som to poslať po známich, aby to odoslali od hraníc, alebo rovno by to niekto prevzal, no prešla ma chuť
Nápad dobrý, bohužel pro některé nedostatečně vysvětlený. Předpokládám že to chtěl poslat po známém co cestuje do ČR, aby se nemuselo platit mezinárodní poštovné a ten dotyčný to buď v ČR (nejlépe u hranic aby nemusel daleko zajíždět pokud má cestu jen do pohraničí) někomu předá a ten to rozešla dalším zájemcům již za vnitrostátní poštovné a nebo to zrovna někomu pošle a ten to pak rozešle dál.

No nic já s TIBI končím. Prostě u mě se jim nedaří možná kvůli mé neschopnosti nebo kvůli vodě. Nevím a nebudu dál pátrat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.08.2012 18:06 S Muž invalida [3881] Re: cezarmilan
Sem rád že to máš na koho svýst. Zrovna tu řeším balík z ciziny tak mě to napadlo. Ale i tak ti pošta půjde přes centrální sklad. Jestli se chceš cejtit ublíženě je to Tvůj boj ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   07.08.2012 18:02 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: invalida
Myslel som, že sa tu bude rozoberať ako ku kryštalikom prísť a nie Česká Pošta, či Colný úrad, ktorý bude listovú zasielku?! smich preclievať.
Chcel som to poslať po známich, aby to odoslali od hraníc, alebo rovno by to niekto prevzal, no prešla ma chuť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.08.2012 17:37 S Muž invalida [3881] Re: Žabka
No já jen myslel že když něco pošlu přes hranice na přerozdělení, tak bych volil spíš místo poblíž vyclívací pošty zvlášť když jde o choulostivý zboží. Cesta zpět k hranici to jen o něco prodlouží ano A že to mozek nebere je věcí jinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2012 16:07 Žena Žabka [387] Re: cezarmilan
Sorry, ale mne zase uniká poznámka "blízko hranice" :-D Za dôb dopravy na koni ok, ale dnes?Nechápem :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2012 12:24 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: lhajek
Určite som nepísal, že siričitany nevadia. To hnednutie a drobenie je práve následok konzervačnej látky použitú pri sušenom ovocí.
Zdôrazniť by som chcel tiež, že prepláchovanie ich drobí, v takomto prípade si ich rozdeľte na dvoje do dvoch fliaš a urobte do každej nálev iného zloženia. Do jenej škrupinu, do druhej sódu atď. Skôr zistite čo im pomáha.
Dajte mi niekto adresu,niekto, kto býva najbližšie ku Slovenskej hranici. Pošlem za poštovné a vy sa už potom podelíte. Pošlem toho viac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2012 09:56 Muž lhajek [1870] - Rostliny
cezarmilan napsal: O regenerácií hovoríme pri dodávke "poštou", kde môže dôjsť k nešetrnej manipulácií a rozdrobeniu. Potom vtedy, keď dôjde k neumyselnému použitiu sušeného ovocia konzervovaného siričitanmi, alebo ako tu dole píše profesor, oxidom siričitým, čo je v podstate to isté, no ale budiš. ............
Tak a teď bych rád znal pravdu: už jednou jsem se na tohle ptal na akva.sk a tam jsi mi odpověděl, že je to jedno jestli je sušené ovoce ošetřeno sířením nebo ne. Tenkrát mám pocit, že se nad tím pozastavovali i jiní že o tom neslyšeli že by se sířené nemělo používat. A teď tady čtu že je to problém. tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 22:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: 150koni
Já mám kombuchu normálně na kuchyňské lince. V zimě je sladší, v létě kyselejší, nějak to nevadí... předpokládám, že u TIBI to bude stejné, že při vyšší teplotě bublá víc a při nižší méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 22:23 Muž 150koni [653] Re: malyLibor
problém je v tom, že pokojová teplota je relativní pojem :-D v zimě mám pokojovou teplotu 21-22°C v létě přes 30°C. Kombucha vím že má mít alespoň 24°C a tak ji mám zavřenou v dřevěné skříňce pro udržování konstantích teplot ... teda hlavně v zimě při větrání :-D no a maximální teplotu taky pro ni nevím ne no a od zítřka se budu starat i o TIBI, nejen o kombuchu a saké :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 22:07 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: 150koni
Já myslím, že při pokojové, ale já je chci nejdříve zregenerovat. Mám to jako písek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 21:42 Muž 150koni [653] Re: malyLibor
a při jaké teplotě se teda musí skladovat ? (bublat)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 21:06 Muž malyLibor [5371] - Asie
Já je zatím měl jen tak na kuchyňské lince v doporučeném náevu, jen bez citronu (tedy cukr, vody, rozinky) a bublaly jak o život. Ale je fakt, že jsou maličké jak písek a nepřibylo jich. Dnes ale když bylo v kuchyni už skoro 40°C jsem je dal raději do ledničky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 19:13 Žena petulinakk [2016] Re: lhajek
Tak to to máš ztížené :-)

Já je ale měla ze dvou různých zdrojů které je používaly na pití, a rozjely se rychle, možná jsi měl jen smůlu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 19:02 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: petulinakk
Tak přesně do těchto zdrojů se mě nechce. Z jednoho takového už jsem měl a když přišly tak skoro necočkovali a po několika měsících jsem je trochu rozchodil, ale nevím jestli jsem je na začátku i já sám nepoškodil. Rád bych je od někoho kdo je využívá u akva.

Jo to je přesně ono, množení minimální a trochu do hněda. A měkkou vodu mám také. Jdou někomu v měkké vodě? A tím myslím jak celkovou tvrdost tak alkalitu (ikdyž alkalita se dá zvednout jedlou sodou a to jsem také dělal a mělo to na ně trochu pozitivní efekt).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.08.2012 16:14 Žena petulinakk [2016] Re: lhajek
Nadbytek bohužel nemám, ale občas někdo nabízí na webu (viz ten první odkaz) nebo se dají koupit, většinou vyjde cena s poštovným okolo 100kč což se ještě dá, třeba tady

zivotni-energie.cz/…
tibetskahouba.netstranky.cz
aukro.cz/…

Já je teda mám už jen na pití, ale nedá se říct že by se mi nějakým zázračným tempem množily... prodávající mi říkala že se jí krásně množí když do várky občas přidá lžičku medu, zkusila jsem i tu vaječnou skořápku, ale ani jedno moc efekt nemělo :-)
Netuším jestli na to může mít vliv voda...? mám hodně měkkou.
Nijak mě to netrápí, nečekám od toho pití zázraky, ale prostě mi to chutná.
Jo a začaly mi hnědnout, když jsem je koupila tak byly krásně zářivě bílé, a ted jdou trochu do hněda... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 16:03 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: lhajek
Rád by som pomohol, ale ako to dostať k vám. Včera išla známa do Klatov, (Klatovy)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: malyLibor
Fotka k příspěvku Ja som si vybral túto fľašku kvôli praktickosti, zaberie málo miesta, obsah 1 liter, širšie dno a čo je najpraktickejšie, má široké hrdlo, takže príprava je rýchla, bez úzkého lievika.
Je to fľaška od hydroxidu sodného na čistenie sifónov pod umývadlom, čiže ako sa vraví dve muchy jednou ranou. Pod viečko som dokúpil tesnenie a je to. Fľaša má bezpečnostné viečko, takže horný kryt viečka treba dať dole. Toť moje "náradie"
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:53 Muž lhajek [1870] - Rostliny
Už jsem jednou dotaz psal, ale vlákno bylo zamknuto, tak ještě jednou: mám TIBI ze zdroje kde sloužily pro výrobu nápoje a asi i v kombinaci se svým jednáním jsem je dost poškodil a zregenerovat se je pořádně nepovedlo. Nenašel by se někdo kdo jich má nadbytek a byl byl by ochoten je zaslat? Kdyžtak pište do vzkazů ať to tady zbytečně nazahnojíme ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 15:02 Muž 150koni [653]
tak jsem si Tibi dnes taky objednal, tak jsem zvědav :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 14:10 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: threat
O regenerácií hovoríme pri dodávke "poštou", kde môže dôjsť k nešetrnej manipulácií a rozdrobeniu. Potom vtedy, keď dôjde k neumyselnému použitiu sušeného ovocia konzervovaného siričitanmi, alebo ako tu dole píše profesor, oxidom siričitým, čo je v podstate to isté, no ale budiš. Takže fígy tiež nie.
V prípade zníženia ich výkonu môžme tiež zregenerovať vo fľaši so širším dnom a najlepšie v sklenenej s otvoreným viečkom.
V poslednom období sa mi osvedčuje fľaška od horčice, budete si pamätať, s umelým viečkom, ktoré dobre tesní. To natlakujem a drží stabilne tlak. Pridávam video od 02:00 min je vidieť tu fľašku.
Držím palce!
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 13:53 R Muž romant [27987] Re: cezarmilan
Je to tak jak píše Silent, info zde. eagri.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 13:50 R Muž Silent [5949] Re: cezarmilan
Sušené fíky jsou upravené oxidem siřičitým, ale už se dají sehnat i fíky bez konzervantů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 13:47 Muž kortezhugo [983] Re: cezarmilan
Udene figy?
Udi sa klobasa,ryby,syr :-D -nie figy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 13:38 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: malyLibor
Hrozienka kúpiš aj v reťazcoch, myslím tie bez konzervantov, u nás COOP, Lidl, Fresh, nemusí to byť z biopotravín, zbytočne by bolo predražené. Máte pestovateľov hrozna, vinnej révy na Morave, tak skúsiť výrobcu odtiaľ.
Vajcové škrupiny by teoreticky mohli byť zo surových vajíčok, treba však vymyť tie zbytky bielka či žltka, to strašne rýchlo podlieha skaze.
Sušené fígy nie, mám pocit, že ich konzervujú dymom v údiarni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.08.2012 10:18 threat
Předem díky Milane za všechny rady,které jsi mi dal,už pátý měsíc bublám s pomocí tibi a jsem spokojen,v akvárku něco málo přes dvěstě litrů mám vstupní vodu pH 7.8,bez tibi,jen za pomoci rostlin to bylo max. 7.6,momentálně 7.4 (bublám non-stop),v akvárku do 500 litrů s terčovci mám sice bombu,ale tibi se namnožili,tak proč je nepřidat i tam a bombu ubrat,voda 7.2pH (bomba na noc vypíná a tibi jedou non-stop).
Má otázka zní,po jaké době a jak regenerovat?Na to jsem se ještě neptal,mám několik let i houby na domácí kefír a ty jsem nikdy neregeneroval,tak jsem myslel,že to není potřeba,trochu jsem zaskočen.
Vodu převařuji a vše je bez problémů,nevadí,že ji převařuji a nechávám chladnout v nerezu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2012 10:18 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: cezarmilan
Tak zatím by to bylo OK. Nepromýval jsem je - to mi přišlo zbytečné. Nedával jsem ani citrón, říkal jsem si, že mohu dochutit před pitím čerstvým citronem, což bude chutnější i zdravější - při výrobě TIBI nápoje rozhodně přijde citron o veškeré už tak malé množství vitaminu C, které obsahuje. A suším skořápky se syrových vajec, ty být nemohou? Styk s kovem je vyloučen, to je mi jasné ze zkušenosti s kombuchou, jen ty hrozinky tedy seženu v obchodě s biopotravinami... nebo sušené fíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.08.2012 10:06 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: malyLibor
Môžeš začať tým, že ich už pri výmene nálevu nebudeš premývať ako pri výrobe nápoja. Prestaneš používať citrón. Pozor na hrozienka, či iné sušené ovocie, aby neobsahovalo konzervanty. Začni zbierať škrupiny z varených vajíčok a sušiť. Na regeneráciu treba použiť fľašu s čo najširším dnom, najlepšie sklenenú, ktorú po dobu regenerácie necháš otvorenú. No a opakujem pozor na styk s kovom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2012 23:31 Muž malyLibor [5371] - Asie
Milane, psal jsi, že krystaly po výrobě nápoje je potřeba nějak zrevitalizovat. Můžeš mi prosím poradit, co dělat s těmi, co jsem koupil? Zatím jsem nevěděl, co s tím mám dělat, tak jsem udělal nálev jako na nápoj a mám je zatím v něm. Ale nevím, co dál, a hlavně nevím, jak je zregenerovat. Díky předem za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 14:52 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: prasan
Říkal jsem si že si zkusím opatřit ještě z jiného zdroje nejlépe od někoho kdo je na výrobu CO2 používá, ale zatím jsem po nikom ochotném nepátral.... Mezitím jsem si pro větší akva pořídil CO2 z lahve :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 14:45 - Re: lhajek
U mňa sa nemnožia dáko extrémne.Bublú však,dá sa povedať pravideľne a nepretržite.Odpočinúť ich dávam do pivnice.(15-20C tma)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 14:40 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: prasan
To odstátí může být problematika chloru, ale myslím si z reakcí z různých koutů země že velmi záleží na použité vodě vůbec. V některé se jim prostě daří a množí se geometricky a v jiné vodě prostě nejdou. Můj případ (parametry vody co mám z kohoutku si můžete prohlídnout u mě v prezentaci akva).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.08.2012 14:38 - Re: lhajek
Vadí im chlór,preto odstáta voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.08.2012 14:37 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: malyLibor
Hele můžu ti napsat jak to míchám já, ale mě moc nejdou. Ale mělo by to být správně. Na 2 díly krystalů dávám díl cukru. Rozinek dávám docela dost kolem 10ks. Je lepší s nima nešetřit. Pak jsem zjistil že se jim daří pokud dám odstátou vodu cca den a přidám na špičku nože špetku jedlé sody. A ještě jedna věc, je zbytečné je při každé dělání nového "nálevu" proplachovat. Já je ze začátku proplachoval a když jsem to přestal dělat tak se také zlepšil jejich stav.
jinak tady se dočteš i nějaké návody na jejich regeneraci pokud jsou na tom špatně a tak: www.akva.sk/… ale je toho hodně na čtení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2012 13:49 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Stehan
A umel bys mi rict presne pomery, nejake odzkousene? Na jakekoliv mnozstvi vody, ja uz si to na ty moje dvoulitrovky prepocitam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.08.2012 23:18 S Muž invalida [3881] Re: petulinakk
Právě propagace sovětskýho typu...výkon se upravoval dle potřeby smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.08.2012 23:16 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
Jenže právě "vynálezce" nevynalezl... já bych řekla spíš "propagátor", jen způsob propagace není vždy všem sympatický, bohužel... nemám důvod tibi jako zdroj CO2 vychvalovat ani zatracovat, tak můj pohled je ještě myslí celkem objektivní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2012 23:14 Muž Stehan [2] Re: malyLibor
Jou, bublá to menej a dlhšie (závisí na množstve krystalov v napoji a obsahu cukru a sušenoho ovocia), pre vyššiu intenzitu som tibi narobil do dvoch fliaš a spojil ich do jedného difuzora.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 14 15

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31565x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15188?od=101