Parmičky - chov
Rostou, dospívají, dobarvují se.
0 29.01.2010 15:23 honzig – Re: Yirka
no vypadají přesně stejně, ale překvapilo mě, že takhle vybarvený nebyly od začátku - už je mám přes půl roku
Pochopitelně že to co jsem uvedl není, ale tvoje rybky jsem neviděl. Jestli tomu mému předpokladu odpovídají musíš posoudit sám.
0 29.01.2010 14:43 honzig – Re: Yirka
takže je to nějaká nemoc?
0 29.01.2010 13:34 honzig – Parmičky čtyřpruhé mění barvu
ahoj, všiml jsem si, že moje parmičky čtyřpruhé v posledních cca čtrnácti dnech trochu změnily barvu. V proužcíchch , které jsou normálně hodně tmavě zelené až skoro čermé, se jim objevují světle zelené třpytky. Co to znamená, nechystají se třeba třít? Jak bych se na to eventuálně měl připravit? Díky
Starší reakce
Já bych ji tam nedávala, sežere ti neonky, pak kytičky a pak vám bude v noci vyskakovat z akvária, courat po bytě a žrát prsty u nohou
Malé rybičky vycházejí s ostatními rybami bez problémů, ale když jsou straší nebo se chovají jako jednotlivci, vyvinou si někdy nesnášenlivou a dokonce dravou povahu. Zdržují se převážně ve středním patře.
Ty ji ale nech raději u dědy. K akvaristice patří i notná dávka trpělivosti a tu ty očividně nemáš......A vhodné akvárium taky ne.
To se nediv, že ti nikdo neodpovídá. Každý si myslí že ten dotaz je při tvém 56 litrovém akváriu žert.
dědovi přerostla parmička žraločí si 15 cm a chci ji vyměnit do mojeho akva v kterem mam 10 neonek nepožere to
Starší reakce
do karantény sice ano ale já osobně bych léčil celé akva.Paraziti čekají na dně až se oběví nějaká rybka.Má je tam nově dané to je jasné,že je to krupička.
Proč bys nemohl? Parmičky nedělají stabilní páry, jestli ti jde o tohle. Jinak do společenské nádrže je to málo. Budou se nudit a můžou oždibovat spolubydlící.
Chtěl bych se zeptat jestli můžu dát do jednoho akvária dvě samičky a jednoho samce parmičky čtyřpruhé
Neonky jsou poměrně klidné rybky. Problém by to být neměl, ale já osobně bych je dohromady nedával. Čilé parmičky se brzo stanou dominantní rybou v nádrži a neonky nebudou mít klid aby se mohli předvést v celé své kráse. Snad jedině ve velké, dobře zarostlé nádrži. Ovšem to je jen můj názor. Třeba to někdo vyvrátí.
Můžu ještě dotaz : a co neonky?
Díky za vyčerpávající odpověď.
Třeba další druhy parmiček. Je jich na trhu poměrně velké množství druhů. Dále sumečci, mřenky,platy, black molly. Hlavní je se vyvarovat jakýmkoli závojovým formám a rybám s prodlouženými břišními ploutvemi ( skaláry, čichavci). Těm můžou parmičky pěkně znepříjemnit život ( i když to není 100% pravidlo ale nač riskovat).
Taky s akvaristikou začínám. Chtěla bych se zeptat s čím se parmičky čtyřpruhé snesou (tedy,které rybičky nebudou honit a "okusovat"). V popisu ryb tady na stránkách je, že by se měly chovat v hejnu se stejně aktivními a rychlými rybkami, ale jaké to jsou?
Když se vše podchytí od začátku, (začne se s léčbou okamžitě při zjištění prvních příznaků), pak je obvykle během 3-5 dní pokoj. Čím později se s léčbou začne, tím komplikovanější a delší může mít léčba průběh. Taky se zmiňuje, že existují různé (různě léčbě odolné) kmeny parazita. Někdy je nutné léčbu prodloužit nebo dokonce zvýšit dávkování.
(Ale to vše byste měl najít v příbalovém letáku, případně v radách na těchto stránkách...)
0 16.01.2010 16:09 novas – Re: Sid
Dik za odpověd.Potřeboval bych poradit,jak dlouho trvá léčba parmiček.Äkvaristice se věnuji od vánoc,takže se všemu učím.
pH je O.K. A že jste sáhli po EXITu taky.
0 16.01.2010 15:37 novas Muj syn začíná s akvaristikou.První si pořídil parmičky čtyřpruhé a nyní se oběvily známky krupičky,ale rybičky se o nic neotírají.Zahájili jsme léčbu eSHa 2000 a EXIT,pH vody 7.25.Chtěl bych se zeptat,zda je optimum,nebo jestli by mělo být trochu menší.
Starší reakce
Pár dní ji pozoruj. Nemusí to nic být, ale pokud jsou čerstvě vysazené byl bych opatrnější.
0 12.01.2010 18:16 R Silent [5949] Jo krupička je viděť, raději ju vraz do karantény
když se mi samička parmičky čtyřpruhé otírá o rostliny může se tam vytírat?
ale mam je tam teprve 4 dny.
Starší reakce
Ahoj, já mám 120l akva a mám tam 10 neonek, 1 ancíka a 5 teter černých. Původně jsem si koupil jenom 5 parmiček, ale tady na stránkách jsem se dočetl, že je s nima problém, pokud jich není alespoň 9. Tak jsem si jich koupil rovnou 10 a můžu ze říct, že s nima nemám žádný problém. Všechny ryby se tolerují, žádné trápení se nekoná.
Řeknu ti že já mám parmičky čtyřpruhé a mám k nim mečovku vídeňskou a neonky černé diamantove a obecné
No teď mám 62 litrů
No to právě nemáš, když odečteš tloušťku skla, písek, dekorace, taky vodu nemáš asi až těsně k hornímu okraji, tak jseš s bídou na těch 50ti...
No 14 parmiček do maximálně padesáti litrů, co v tom akvárku máš, to je fakt hodně nevyhovující. Takže já bych ti doporučil se jich zbavit a poslat je do většího.
0 22.10.2009 17:25 Andreas81 No ..v nejbližší době mi příjdou rostlinky nové .... tak to bude vypadat zase jinak ....a snad lépe .... hodně jsem na nějaké hnojení a tak kašlal, ale už budu kolegové odpovědnější ...taky to nestojí malé peníze, tak ať mi to nějakou dobu vydrží
Tak nevím .... myslíte si , že ty parmičky .... jako nebudou trpět , nebo budou ? :( Jsem z toho už docela nešťastný .... pokud bych jim nedokázal zařídit odpovdající podmínky, tak bude lepší je někomu prodat .... někomu , kdo má větší akva ... budu se s nimi sice těžce loučit ....ale co se dá dělat ....raději zlstanu u pavých oček :(
já mám ve 126l akva 10 parmiček čtyřpruhých, teď už docela velkých, ancistry (3x) si maximálně prohlížejí ale nechávají je být, neonky (10x) jim jsou putna a dvě betty (samičku a samečka) už kupodivu taky neotravují, samečka semtam nějaká otravuje a sanží se honit ale jak na ni beťák vyjede, dá pokoj, samičku ignorují, tak nevím, třeba ještě odrostou a začnou být pěkný potvory
Mne zlikvidovali v mensom akva aj maleho prisavnika... :(
tak teraz ich uz nechces nebo co?
ja vim proc myslis ze sem tam dal toho smailika
2 22.10.2009 13:31 Andreas81 To je fakt ..... pramičky ... jsou , jako malé děti ... všechno zkoumají, všechno musí ochutnat a pořád se snaží oběvovat další a další věcy ... ěda, jak tam přidám novou rostlinku .... hned si uždibou, jestli by to nebylo něco na zub
Jsou úžasné .... ale bojím se, žejim nedokážu zajistit dost místa ...
.... kdyny to bylo na mě ..tak si koupím aspoň 500 -set litrové akva ... ale nejde to ... musím se držet norem
Nebo ..spíš ... tu 62-ka ... je ještě snášena
.. neměl by někdo o ně zájem ? Já nevím celé hejno ..tak za 100 -ku ?
Jsem z Brna
Jsou to hezke rybky, taky se mi libí. Mam akva 240 litru a nejsem si jisty, jestli jim v něm nebude při současne obsadce "těsno". Už jsem je měl v minulosti a mužu potvrdit, že jsou hodně aktivní. Kolega jich ma 10 ve 160=ti litrech. Každou rybku co koupí tak zlikvidujou. Osobně jsem sledoval, jak likvidujou velkou měchýřovku. Nejsou to nějací zákeřní dravci, jen jsou někdy hodně akční a hravé.
1 22.10.2009 12:50 Andreas81 Jejda, jejda ..... koukám, že jsem asi udělal kopanec :(
To je totéž, jen jiná vyšlechtěná barevná varianta.
skus parmicky mechove
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9808x