Parmičky - chov
0 02.01.2008 21:11 lucass No já si myslím, že dát 2 do 60ky není problém, já tam mám 2 asi rok a v cajku.
Do 60 litrového bych jí nedával, potřebuje hodně prostoru k plavání, je to velká rychlá ryba... Navíc by to chtělo mít alespoň 2 - 3 kousky a to už vůbec ne.
0 02.01.2008 19:31 Elka – Můžu?
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli je možný dát parmičku černopruhou do 60l akvária? Po krupičce tu zbyly jen 3 molly a 2 ancistrusi. Uvažuju o ní kvůli řase, potvoře ...
Starší reakce
No, ta burza je trochu off topic, ale ty parmičky, to se ještě uvidí
Mám tyhle ryby dost v oblibě, takže sháním všechny zajímavé a ověřené informace (nemyslím typu
a
), aby se jim u mě vedlo co nejlíp, takže kdo ví, ať přidá zkušenosti
0 29.12.2007 21:02 Honza – ?????????????
Zajímavé téma s méně zajímavým koncem.....
hm tak kvůli papirku nepojedu 160km
byl sem v Úvalech a tam mi do nosu nic necvrnklo
tož to tam musíš zajít, abys ho za 15 Kč dostal
Termíny jsem dával na Akvárko.cz podle jejich papírku, je to zase klasika, každou 2. a 4. neděli v měsíci mimo prázdnin...
Čas 9-11 hod., 15 Kč, 13. a 27.1., 10. a 24.2., 9.3., 13. a 27.4., 11. a 25.5., 8. a 22.6.
Já vím, já jen aby někdo nešel náhodou zbytečně postaru na Vinohrady...
Vinohradské rybičky=Pankrác
Zkus spíš Pankrác nebo Čumpelíkovu
No o tolik pozdě to zas nebylo, rostlinky na mě ještě zbyly...
Parmiček teď budu mít sedm, tak pak dám vědět
Absolutní souhlas Václave, jo a to setkání muselo být super příště určitě pudu, teď mám v plánu Vinohradské rybičky
0 29.12.2007 15:45 Usine – Re: PaDa
Kdo pozdě chodí sám sobě škodí. Kdyby jsi na setkání akvaristů nepřišel tak pozdě, mohl jsi poslouchat povídání Crayfishe o tom jak si jich dal do akva asi 12 nebo 16 správné číslo už si nepamatuji. Jakou paseku mu nadělali v akva a jak musel jejich počet zredukovat asi na 6 kusů.
Proč myslíš postrach akvária a rostlin? Blek jich má ve 300l osm a nemá zrovna spaseno. Podle mne je SAE klasická hejnová ryba a čím víc, tím líp. Pokud si akvarista uvědomí jejich velikost v dospělosti a realisticky zváží možnosti akvária, klidně jich může dát větší počet. V rybách samotných si myslím, že problém nebude.
0 29.12.2007 13:52 Chrostík – Dík!
Asi to tak udělám. Zloducha odlovím a na pár dní ho umístím samostatně, snad mu to dodje. A když ne, tak s ním zatočím.
0 29.12.2007 13:33 Usine – Re: Chrostík
Máš akvárium velké jako já a ten počet je dostačující poprvé jsem jich měl 6 a teď 4 ks. Pokud by jsi si jich pořídil víc tak by se z nich stal postrach akvária a asi i tvých rostlin. Agresora zkus dát na chvíli jinam a když toho nenechá tak se ho zbav.
0 29.12.2007 13:07 Chrostík – pro rolandmynar
Víc parmiček už tam nechci, já si myslím, že kdyby se k té jedné co se brání přidaly ty tři zbývající, tak by to asi vyhrály, ale ony se (bohužel) řídí pravidlem, že moudřejší ustoupí.
0 29.12.2007 13:03 Chrostík – pro PaDa
Je fakt, že už moc řas v akvárku není, ale že by trpšly hlady to vylučuju. Když krmím pancíky, tak jsou u tablet jako první a vždy se nacpou, že mají břicha nacpaný jako prasátka. Krom těch tablet mi také užírají živé patentky, které jim evidentně chutnají ze všeho nejvíce.
No tak velikost akvárka je bohatě dostačující
Mně se taky někdy trochu naháněj, ale pouze chvilku a občas. Možná by to chtělo nechat více zarůst, aby na sebe ty dvě tolik neviděly. Nebo kdyby to trvalo déle, tak jednu z těch dvou někomu dát.
Není problém v nedostatku potravy? Pokud není dostatek řas, měly by se přikrmovat nějakýma tabletkama pro sumce, nejlépe se spirulinou, nebo já jim dávám občas list salátu a ten pak okousávaj...
0 29.12.2007 12:32 rolandmynar – Re: Chrostík
V tak obřím AQ bych udělal hejno o tolika kusech, že by 1 agresor neměl šanci. Je to taky kvůli tomu, že je to malinké hejnko.
0 29.12.2007 11:36 Chrostík Foto.
0 29.12.2007 11:36 Chrostík – Parmičky černopruhé
Ahoj, asi 14 dní mám v akváriu k 5 Parmiček černopruhých. Asi týden se k sobě chovaly slušně, ale posledních pár dní se dvě začly neustále napadat. Napadají se tak, že se kousají do stejného místa na boku, že vtěch místech už mají porušené šupiny. Chtěl bych se zeptat, jestli je toto chování Parmiček černopruhých normální a co se s tím dá dělat.
Díky . Ch.
Starší reakce
0 13.11.2007 06:12 motýlek pokud je tetrazon více než 10, vystačí si s otravováním samy mezi sebou
, ale s ramirezkami bych je dohromady raději nedával ... to by se ramirezky nedostaly vůbec k potravě !!!
0 12.11.2007 20:54 rolandmynar Nevíte někdo,jestly můžu mít parmičku čyřpruhou s razborou klínoskvrvnitou a cihlidkou ramirezovou.Děkuji
Starší reakce
0 18.09.2007 10:20 kattya Ahoj, ja chovam parmicky duhove uz par rokov a su to naozaj nenarocne, mierumilovne rybicky. Rozmnozovanie je velmi jednoduche. Staci na to male akvarko..tak 10-15l, bez dna a s jednou alebo dvomi rastlinkami zatazenymi na dne kamenom, dobry je aj javsky mach. Potom uz len prelozit tam samicku aj so samcekom. Mne sa vzdy hned na druhy den vytreli
Ikry su velmi malicke, takmer ich nevidiet..
Su to velmi pekne rybicky, hlavne samcekovia su krasne tmavo cerveni
Nebylo by lepší přečíst si o každém živočichu, kterého chceš chovat v akva něco na internetu a nezakládat desítky témat jako: nevíte něco o parmičce duhové, nevíte co žere mřenka, jestli mi sekavec nesežere rybky?
ve velkost 3 cm jde rozrznat co je co a proč by je měla žrát?
0 17.09.2007 19:05 athaya a kedy je ta rybka do "cervena"?
taková akvaristka nepoznáš?
samec je výraznějši,na těch fotech to jde dobře poznat
0 17.09.2007 18:40 athaya – ...parmicka duhova
ahoj. Vie niekto viac info o tejto rybke? npr. ako rozoznat pohlavie, co papaju,...
dakujem za odpovede
Starší reakce
Parmičky mechové blednou obvykle ve stresu, když jsou vylekané. Podobný jev lze pozorovat též u parmičky čtyřpruhé, u ní vyblednou příčné pruhy . Při silnějším šoku dochází k znehybnění a třesu.
0 23.06.2007 21:25 Golden_fish – Parmička čtyřpruhá mění barvu
ahoj,
Je normální, aby parmička čtyřpruhá - mechová měnila barvu z tmavé na světlou a zase zpátky na tmavou?
Dík za odpověd
Starší reakce
Zrovna před chvílí jsem těm mým do akva hodil kus tý na dno a strhla se šílená bitka ve stylu ancistrus proti ostatním.
Tak to jo.
když budou se spirulinou
Přidat reakci
1 ...... ...... [14] 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9808x